Καλημέρα! Έχω μια απορία σχτικά με το αν και κατά πόσο επηρεάζουν οι πρωτεϊνες την τριχόπτωση και την δημιουργία νέων τριχών. Έκανα πριν λίγες μέρες εξετάσεις αίματος και η Ουρία μου είναι λίγο κατεβασμένη, δηλαδή είναι 18 με φυσιολογικές τιμές 20-50.Να αναφέρω επίσης ότι είμαι χορτοφάγος.Δεν είμαι vegan, τρώω γαλακτοκομικά και αυγά, μόνο κρέας δεν τρώω, και μάλιστα τα τρώω σχεδόν καθημερινά, αλλά απ' ό,τι φαίνεται δεν αρκούν οι πρωτεϊνες τους.Είχα και αναιμία από μικρή και στις προηγούμενες εξετάσεις που είχα κάνει ο σίδηρός μου ήταν στο τσακ μέσα στα όρια και ενώ έπαιρνα και χάπια σιδήρου.Αυτή τη φορά προσέχω πιο πολύ τη διατροφή μου και ο σίδηρος είναι 104 με φ.τ 50-170, η αιμοσφαιρίνη μου είναι 12.5 με φ.τ. 11.5-15.5 και ο αιματοκρίτης 36.4 με φ.τ. 35-45.. Εντάξει με παίρνει να τα ανεβάσω λίγο ακόμα αλλά η ουσία είναι ότι δεν έχω θέμα, δεν έχω αναιμία, οπότε μάλλον φταίνε οι πρωτεϊνες.Αν και το πρόβλημα είχε ξεκινήσει ήδη από τότε που έτρωγα κρέας και λογικά δεν είχα θέμα με τις πρωτεϊνες αλλά δεν ξέρω δε βρίσκω άλλη εξήγηση..Έκανα θεραπεία με regaine 5% για 2 μήνες και μετά σταμάτησα και ξεκίνησα neoptide για 3 μήνες (έχουν περάσει ήδη 3 μήνες και έχω ακόμα ένα μπουκαλάκι ενώ υποτίθεται ότι κρατάνε συνολικά 3 μήνες τα μπουκαλάκια
και συνεχίζω να τελειώσω και το τελευταίο), έχουν πέσει σχεδόν όλες οι τρίχες που έβγαλα λόγω μινοξιδίλης και συνεχίζουν να πέφτουν κάθε μέρα, και είχα βγάλει πολλές! Οι υπόλοιπες τρίχες μου δεν έχουν ιδιαίτερο θέμα, μόνο οι καινούριες που βγήκαν, αλλά η αλλαγή είναι πολύ μεγάλη.Τέλος πάντων, γνωρίζει κάποιος αν όντως παίζουν ρόλο οι πρωτεϊνες και αν υπάρχει κάποιο συμπλήρωμα με πρωτεϊνες; Σε γιατρούς δεν θέλω να ξαναπάω γιατί προκοπή δεν έχω δει μ' αυτούς, μόνο σε ομοιοπαθητικό θα πάω μόλις μπορέσω.