Πρωτεϊνες και τριχόπτωση

iliana

Member
Καλημέρα! Έχω μια απορία σχτικά με το αν και κατά πόσο επηρεάζουν οι πρωτεϊνες την τριχόπτωση και την δημιουργία νέων τριχών. Έκανα πριν λίγες μέρες εξετάσεις αίματος και η Ουρία μου είναι λίγο κατεβασμένη, δηλαδή είναι 18 με φυσιολογικές τιμές 20-50.Να αναφέρω επίσης ότι είμαι χορτοφάγος.Δεν είμαι vegan, τρώω γαλακτοκομικά και αυγά, μόνο κρέας δεν τρώω, και μάλιστα τα τρώω σχεδόν καθημερινά, αλλά απ' ό,τι φαίνεται δεν αρκούν οι πρωτεϊνες τους.Είχα και αναιμία από μικρή και στις προηγούμενες εξετάσεις που είχα κάνει ο σίδηρός μου ήταν στο τσακ μέσα στα όρια και ενώ έπαιρνα και χάπια σιδήρου.Αυτή τη φορά προσέχω πιο πολύ τη διατροφή μου και ο σίδηρος είναι 104 με φ.τ 50-170, η αιμοσφαιρίνη μου είναι 12.5 με φ.τ. 11.5-15.5 και ο αιματοκρίτης 36.4 με φ.τ. 35-45.. Εντάξει με παίρνει να τα ανεβάσω λίγο ακόμα αλλά η ουσία είναι ότι δεν έχω θέμα, δεν έχω αναιμία, οπότε μάλλον φταίνε οι πρωτεϊνες.Αν και το πρόβλημα είχε ξεκινήσει ήδη από τότε που έτρωγα κρέας και λογικά δεν είχα θέμα με τις πρωτεϊνες αλλά δεν ξέρω δε βρίσκω άλλη εξήγηση..Έκανα θεραπεία με regaine 5% για 2 μήνες και μετά σταμάτησα και ξεκίνησα neoptide για 3 μήνες (έχουν περάσει ήδη 3 μήνες και έχω ακόμα ένα μπουκαλάκι ενώ υποτίθεται ότι κρατάνε συνολικά 3 μήνες τα μπουκαλάκια:confused: και συνεχίζω να τελειώσω και το τελευταίο), έχουν πέσει σχεδόν όλες οι τρίχες που έβγαλα λόγω μινοξιδίλης και συνεχίζουν να πέφτουν κάθε μέρα, και είχα βγάλει πολλές! Οι υπόλοιπες τρίχες μου δεν έχουν ιδιαίτερο θέμα, μόνο οι καινούριες που βγήκαν, αλλά η αλλαγή είναι πολύ μεγάλη.Τέλος πάντων, γνωρίζει κάποιος αν όντως παίζουν ρόλο οι πρωτεϊνες και αν υπάρχει κάποιο συμπλήρωμα με πρωτεϊνες; Σε γιατρούς δεν θέλω να ξαναπάω γιατί προκοπή δεν έχω δει μ' αυτούς, μόνο σε ομοιοπαθητικό θα πάω μόλις μπορέσω.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
H τρίχα αποτελείται στο συνολό της από πρωτείνες. Σαφώς και έχουν μεγάλη σημασία και θα άλλαζα τα γαλακτοκομικά με το κρέας. Βέβαια εφόσον έχεις επιλέξει vegan διατροφή, θα μπορούσες να πάρεις ένα συμπλήρωμα whey πρωτεΐνης ή/και πρωτεΐνη κολλαγόνου. Λίγο πολύ, το προφίλ των αμινοξέων που περιέχεται στο κρέας, θα το καλύψεις. Επίσης ένα συμπλήρωμα αμινοξέων θα μπορούσε επίσης να σε καλύψει.

iliana

Member
Πρόκειται για τις ίδιες πρωτεϊνες που παίρνουν αυτοί που αθλούνται ή είναι διαφορετικές; Αυτα τα συμπληρώματα τα παίρνω από το φαρμακείο, έτσι; Τι πιστεύεις ότι είναι καλύτερο, το συμπλήρωμα αμινοξέων;

iliana

Member
Και κάτι τελευταίο, γνωρίζει κάποιος κάτι για την Σπιρουλίνα και την Χλωρέλλα; Για την Σπιρουλίνα γράφουν ότι τροφοδοτεί τον οργανισμό με 58 φορές περισσότερο σίδηρο από το ωμό σπανάκι, έχει αντιοξειδωτική δράση χάρη στην περιεκτικότητά της σε β-καροτένιο και περιέχει βιταμίνες Β12 και Ε.Οι αντιοξειδωτικές της ουσίες συμβάλλουν στην καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης και του καρκίνου, ενώ τα αμινοξέα που περιέχει σχετίζονται με την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Και για την Χλωρέλλα ότι χαρίζει ευεξία, βοηθάει τη διαδικασία της πέψης και έχει αντικαταθλιπτική δράση. Είναι εξαιρετικά πλούσια σε πρωτεΐνη -έχει διπλάσια ποσότητα από το σπανάκι-, περιέχει απαραίτητα για τον οργανισμό αμινοξέα, βιταμίνες και μέταλλα. Μήπως κάνουν καλό όλα αυτά στην τριχόπτωση; Και για τις Ιπποφαές γράφει πολλά καλά αλλά νομίζω πάει πολύ να τα πάρει κανείς όλα αυτά μαζί:D

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Υπάρχουν και στα φαρμακεία, υπάρχουν και στα συμπληρώματα διατροφής. Δεν είναι απαραίτητο μια whey πρωτεΐνη να προορίζεται μόνο για αθλητές. Αν θελήσεις να στραφείς σε τέτοια μορφή, υπάρχουν 2 - 3 επιλογές αν θες να σου πω.
Αν μπορείς εγώ θα ξεκινούσα με ένα από τα 2

http://www.iherb.com/Great-Lakes-Ge...sc=0&lc=en-US&w=collagen&rc=614&sr=null&ic=23

http://www.iherb.com/Neocell-Super-...isc=0&lc=en-US&w=collagen&rc=614&sr=null&ic=3

Και συμπληρώνεις λίγο το προφίλ των αμινοξέων με αυτό

http://www.galinos.gr/web/drugs/main/drugs/healthaid-multi-amino-acids

Έχεις βέβαια υπόψη σου φαντάζομαι, πως όλα αυτά, εάν υπάρχει θέμα ΑΓΑ, δεν κάνουν και πολλά...

iliana

Member
Υπάρχουν όμως και σε πιο απλή μορφή, σαν ήπιο συμπλήρωμα διατροφής, έτσι; Σόρρυ αν ρωτάω βλακεία αλλά δεν έχω ιδέα:oops: Μπορώ να ρωτήσω όμως και μια φίλη που ασχολείται με τον αθλητισμό και παίρνει πρωτεϊνες.. Εκείνη έπαιρνε μια σκόνη σε διάφορες γεύσεις σε μεγάλο μπουκάλι και την διέλυε σε γάλα νομίζω.. Αυτήν εννοείς και εσύ; ΑΓΑ= ανδρογενετική αλωπεκία; Πραγματικά δεν ξέρω τι έχω και αν είναι αυτό, ο γιατρός δε μου ανέφερε κάτι τέτοιο, μου είπε ότι στην ηλικία μου (23) είναι μάλλον κάτι ορμονικό αλλά δεν νομίζω πως είναι ορμονικό..Ποιό είναι το προφίλ της Α.Α.;

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Κοίτα, πρέπει να σιγουρευτείς ότι δεν είναι Ανδρ.αλωπεκία. Ένας έμπειρος δερματολόγος, πιστεύω μπορεί να σου το πει. Επίσης ένα τριχοριζόγραμμα θα έδειχνε στο περίπου σε τι κατάσταση είναι οι θύλακες.
Υπάρχουν αμέτρητες αιτίες τριχόπτωσης και όσο και να μιλάμε, αν κινούμαστε υποθετικά, είναι απλά χάσιμο χρόνου. Το να αυξήσεις τη πρωτεΐνη στη διατροφή σου, είναι κάτι ακίνδυνο και με αρκετά οφέλη στην υγεία, αρκεί το σκεύασμα να είναι καθαρό και να πίνεις πολύ νερό. Αν θες να πας τελικά σε ένα συμπλήρωμα πρωτεΐνης, ρώτα την φίλη σου αφού την εμπιστεύεσαι και αν θες, γράψε εδώ τι σου πρότεινε.

ναι αλλα ενα ειδος πρωτεινης δεν κανει καλο στα μαλλια ,δεν θυμαμαι αν το διαβασα εδω θα το βρω και θα σας πω, αν ειναι η isolate η concentrate , επισης οταν επαιρνα πρωτεινη απο αυτο το λιγο που ειχα ψαξει η καλυτερη για μενα και πιο καθαρη ηταν της optimum nutrition η whey gold standard .
καπα καποια με αργινινη μεσα καλη υπαρχει ?

μπορω να σου δειξω την καλυτερη και σε ποιοτητα και σε τιμη
http://www.bbclub.gr/el/muscletech-100-premium-whey-protein-5lb.html
ειναι σημαντικο οτι την ανακατευω με το κουταλι και οχι σε σε'ι΄κερ,πιο ευκολα και απο την ζαχαρη διαλυεται
Kapa καλύτερη και από της ON;;.. Σε ποιότητα

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kapa

Μέλος του προσωπικού
ναι αλλα ενα ειδος πρωτεινης δεν κανει καλο στα μαλλια ,δεν θυμαμαι αν το διαβασα εδω θα το βρω και θα σας πω, αν ειναι η isolate η concentrate , επισης οταν επαιρνα πρωτεινη απο αυτο το λιγο που ειχα ψαξει η καλυτερη για μενα και πιο καθαρη ηταν της optimum nutrition η whey gold standard .
καπα καποια με αργινινη μεσα καλη υπαρχει ?
αντι για αργινινη προτιμησε κιτρουλινη http://www.hairlossgr.com/threads/Δ...ενεργειες-συνεχιζουν.9490/page-15#post-140642

Kapa αυτη καλη; 0-1g λιπος, ζαχαρη, υδατάνθρακες, και χοληστερίνη 5g και στα συστατικά από ότι βλέπω είναι πλήρως καθαρη από '' κακα'' συστατικά να την προτιμήσω;
Δε λεω, και η δικιά σου καλη αλλά αυτή φένεται ελάχιστα καλύτερη
http://www.bodybuilding.com/store/dymatize/iso-100.html

kapa

Μέλος του προσωπικού
Kapa αυτη καλη; 0-1g λιπος, ζαχαρη, υδατάνθρακες, και χοληστερίνη 5g και στα συστατικά από ότι βλέπω είναι πλήρως καθαρη από '' κακα'' συστατικά να την προτιμήσω;
Δε λεω, και η δικιά σου καλη αλλά αυτή φένεται ελάχιστα καλύτερη
http://www.bodybuilding.com/store/dymatize/iso-100.html
Να ξερεις οτι η καλυτερη πρωτεινη δεν φαινεται στα χαρτια.
Εχω δοκιμασει περισσοτερες απο 15 και νατασταλαξα

εγω εχω τωρα την syntha-6 της BSN και δεν ξερω ρε συ,να την συνεχισω ή οχι?τζαμπα 34 ευρω εδωσα? πηγα στο καταστημα να παρω την on 100% και μου λεει αυτη δεν ειναι ακομα για σενα και μου προτεινε την syntha-6 την ξες; ειναι καλη; εχω παρει 4 servings αλλα δεν ξερω αν ειναι καλη,βασικα δεν ξερω πως θα εξελιχθει το σωμα μου με αυτην την πρωτεινη,για αυτην σου μιλαω ,σορρυ για το off topic,αν ειναι μετακινεσε τα μηνυματα..
http://www.xtr.gr/el/syntha-6-2270g-bsn.html

kapa

Μέλος του προσωπικού
εγω εχω τωρα την syntha-6 της BSN και δεν ξερω ρε συ,να την συνεχισω ή οχι?τζαμπα 34 ευρω εδωσα? πηγα στο καταστημα να παρω την on 100% και μου λεει αυτη δεν ειναι ακομα για σενα και μου προτεινε την syntha-6 την ξες; ειναι καλη; εχω παρει 4 servings αλλα δεν ξερω αν ειναι καλη,βασικα δεν ξερω πως θα εξελιχθει το σωμα μου με αυτην την πρωτεινη,για αυτην σου μιλαω ,σορρυ για το off topic,αν ειναι μετακινεσε τα μηνυματα..
http://www.xtr.gr/el/syntha-6-2270g-bsn.html
τετοιες ανοησειες λενε στον κοσμο,δεν υπαρχει η φραση΄ δεν ειναι ακομα για εσενα΄
χρησιμοποιησε την μεχρι να τελειωσει.
υποψιν οτι τα συμπληρωματα πρωτεινης δεν δινουν μυικοτητα η δυναμη,μονο η κρεατινη απο συμπληρωματα

zafi1988

Member
Φιλε καλυτερα να αποφευγεις συμπληρωματα αν δεν τα εχεις πραγματικά ,πραγματικά όμως αναγκη αλλα μιας και την αγορασες και ειναι κριμα τα λεφτα να παρεις αλλη να ξερεις οτι η Syntha 6 εχει ψηφιστει καλυτερη πρωτείνη για καμποσα χρονια και η BSN θεωρειται κορυφαια και απο χρηστες και απο Sites περιοδικα κλπ.Το ''δεν ειναι ακομα για εσενα''που σου 'πε ειναι αστείο αλλα όπως και να χει μην παιρνεις για μεγαλο χρονικο διαστημα,θελει μετρο .

Μάλλον το είπε επειδή είμαι λεπτός και η whey είναι πιο πολύ για γραμμωση μάλλον έτσι το εννοούσε, σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες, αν είναι θα την τελειώσω και θα παω για μία πιο καθαρή γιατί η syntha ειναι 50% πρωτεινη, και αν με πει πάλι τα δικα του θα επιμείνω σε καθαρή, και την πρώτη φορά που είχα πάει για gold standard μου έδωσε την gainer της warrior lab βλακας είμαι και εγω που τους ακούω τέλος πάντων

δεν μπορω να θυμηθω που το διαβασα αλλα λενε οτι η isolate κανει κακο στην τριχα ενω η conentrate οχι ,ξερει καποιος κατι επι του θεματος.... , καπα , gomi ?

kapa

Μέλος του προσωπικού
δεν μπορω να θυμηθω που το διαβασα αλλα λενε οτι η isolate κανει κακο στην τριχα ενω η conentrate οχι ,ξερει καποιος κατι επι του θεματος.... , καπα , gomi ?
εγω με αυτην που ανεφερα ειχα μειωση τριχοπτωσης,και εχει 2 γραμμαρια κρεατινης ανα σκουπ που υποτιθεται οτι η κρεατινη αυξανει την τριχοπτωση

Μπλουζα