Προσωπική εμπειρία με Μεταμοσχεύσεις και νέα Μεταμόσχ

Ε.Α.

New Member
Αγαπητή φίλοι και χρήστες,

κατ' αρχήν θα ήθελα ως νέος χρήστης να συστηθώ καθώς και να σας διηγηθώ εν συντομία το πρόβλημα μου με την τριχόπτωση.

Είμαι 31 χρονών και ζω αυτήν την στιγμή στην Γερμανία, συγκεκριμένα στο Βερολίνο. Από τα 20 μου χρόνια είχα τριχόπτωση στο εμπρόσθιο μέρος του κεφαλιού. Επειδή ήμουν πολύ νέος πήρα την απόφαση να κάνω μεταμόσχευση. Ήθελα να μην χάσω τα μαλλιά μου αλλά φυσικά και την ελκυστικότητά μου. Κυρίως όχι τόσο νέος.

Από καθαρή τύχη είδα στον δρόμο για μία καφετέρεια ένα ινστιτούτο μεταμοσχεύσεων το οποίο και επισκέφθηκα μετά από μερικές μέρες για να πάρω πληροφορίες για την μέθοδο (FUT) ή κοινώς strip. Οι υπάλληλοι του ιδρύματος ήταν πολύ ευγενικοί. Κι εγώ πολύ αφελής. Γιατί;

Όπως μπορεί να δει κανείς και στις φωτογραφίες κυριολεκτικά με "σφάξανε". Μαλλιά "κούκλας", λάθος κατεύθυνση τριχών (αντί κατά μπροστά εμφυτεύθηκαν προς τα πάνω!), multigrafts σε εμφανή σημεία, αφύσικη πυκνότητα μαλλιών και πολύ χοντρές τρίχες μπροστά στο μέτωπο είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα που μπορώ να σκεφτώ έτσι πρόχειρα.

Εάν συνυπολογίσει κανείς και τους αφόρητους πόνους κατά την διάρκεια της μεταμόσχευσης καθώς, την απίστευτα μεγάλη ουλή στο πίσω μέρος του κεφαλιού (14-15εκ. & 1,5εκ.) και τις βαθιες τρύπες, τοτε μπορεί πολύ έυκολα να συμπεράνει κανείς ότι μιλάμε για παταγώδη αποτυχία! Δεν μπορώ μέχρι και σήμερα να βρω λέξεις για να περιγράψω την οργή και την απογοήτευσή μου.

Και να ήταν μόνον τα παραπάνω...οι πληγές χρειάστηκαν 6 μήνες (!) για να κλείσουν και η λάθος κατεύθυνση των τριχών με αναγκάζει μέχρι σήμερα να φοράω σκουφάκι μετά το λούσιμο για να προσαρμόζοντε οι εμφυτευμένες τρίχες στις υπόλοιπες φυσικές.

Έπειτα από 4 χρόνια (2006) αποφάσισα να κάνω εκ νέου μεταμόσχευση για να βελτιωθεί λίγο η κατάσταση. Εννοείται ότι δεν πήγα στο ίδιο ίδρυμα, αλλά σε ένα άλλο, το οποίο είδα σε μία διαφήμιση. Αυτήν την φορά όμως έψαξα καλύτερα, ρώτησα, είδα αποτελέσματα σε άλλους ασθενείς και φυσικά "ανταμοίφθηκα" με μία καλύτερη επέμβαση.

Ο δεύτερος γιατρός ήταν πολύ πιο έμπειρος. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν έκανε επιδιόρθωση (Repair). Η πρώτη επέμβαση λοιπόν δεν επιδιορθώθηκε αλλά καλύφθηκε κάπως με την προσθήκη μίας νέας εμπρόσθιας τριχογραμμής (Hairline).

Και η δεύτερη μεταμόσχευση έγινε με την μέθοδο FUT. Άφησε όμως πολύ μικρότερη ουλή και είχε πολύ καλύτερα αποτελέσματα, όπως φαίνεται άλλωστε και στις φωτογραφίες.

Πριν από μερικούς μήνες αποφάσισα να κάνω μία νέα μεταμόσχευση. Αυτήν την φορά όμως έψαξα πάρα μα πάρα πολύ. Στο διαδίκτυο, σε φόρα, μίλησα με φίλους και αγνώστους, με γιατρούς και με άλλους που έχουν κάνει μεταμόσχευση.

Θα κάνω αυτήν την φορά Repair κατα κύριο λόγο (επιδιόρθωση φοράς των τριχών, απομάκρυνση εμφανών multigrafts κτλ.) πύκνωση μαλλιών, και Bodyhair κάλυψη (κάλυψη μέσων τριχών σώματος) της ουλής της πρώτης επέμβασης. Ο γιατρός ονομάζεται
Δρ. Όζγκιουρ Όζταν και βρίσκεται στην Άγκυρα. Έχω έγκυρότατες πληροφορίες ότι είναι πολύ ικανός, επαγγελματίας και έμπειρος. Βρίσκομαι μάλιστα αυτές τις μέρες σε συνομιλία μαζί του.

Θα σας ενημερώσω όλους για τα περαιτέρω. Εάν θέλει κάποιος να ρωτήσει κάτι, είμαι στην διάθεσή του.

Ε.Α.

Συνημμένα

• P1010331.jpeg
    P1010331.jpeg
    187.2 KB · Προβολές: 213

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kabamarou

Member
Απ: Προσωπική εμπειρία με Μεταμοσχεύσεις και νέα Μεταμ

Καλή επιτυχία να έχεις φίλε από το Βερολίνο που το επισκέφτηκα πρόσφατα και μου άρεσε πάρα πολύ.

Ε.Α.

New Member

Το Βερολίνο είναι όντως καταπληκτική πολη. Έζησα και αλλού στο εξωτερικό αλλά νομίζω ότι σαν το Βερολίνο δεν υπάρχει πόλη αυτήν την στιγμή στην Ευρώπη.

Όσων αφορά το θέμα μας, σε ευχαριστώ φίλε μου για την υποστήριξη. Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Η κατάσταση χρήζει πραγματικά επείγουσας βελτίωσης γιατί όσο περνάει ο καιρός και το πρόβλημα με την αλωπεκεία επιδεινώνεται...τόσο γίνεται πιο εμφανής η κακή πρώτη επέμβαση.

Και φυσικά με κάνει να νιώθω πολύ άβολα.

καλη επιτυχια σου ευχομαι.που ομως ειδες δουλειες του συγκεκριμενου γιατρου; κανενα link;για πόσα grafts σου μιλησε;στο site του δεν δειχνει αποτελεσματα.στο hairsite ειδα καποιες δουλειες του λίγες όμως

Ε.Α.

New Member

Ορίστε τρεις σύνδεσμοι για τον συγκεκριμένο γιατρό. Έχω μιλήσει βέβαια και με άτομα που γνωρίζουν από κοντά την δουλειά του και τα εμπιστεύομαι.

Hairline Clinic, 1200 Grafts dense packing

Hairline Clinic, FUE & BHT 1015 Grafts

Hairtransplantation BHT, Hairline Clinic

Μιλήσαμε για περίπου 2500 θύλακες.

Πώς σε φάνηκε η δουλειά του στις επεμβάσεις που είδες; Μπορείς να τα στείλεις και σε μένα να τα δω;

http://www.hairsite.com/hair-loss/board_entry-id-72622.html#p72622
εδω δεν μου αρεσει ιδιαιτερα

http://www.hairsite.com/hair-loss/board_entry-id-68467.html#p68467
αυτος φαινεται να εχει ενα καλο αποτελεσμα

http://www.hairsite.com/hair-loss/board_entry-id-66489.html#p66489
αυτος μου δινει την εντυπωση οτι στην φωτο που δειχνει το crown του χρησιμοποιει καποιο προιον σαν το toppik

http://www.hairsite.com/hair-loss/board_entry-id-66100.html#p66100
ok

http://www.hairsite.com/hair-loss/board_entry-id-65784.html#p65784
με πολυ λιγα grafts πολυ καλο αποτελεσμα

http://www.hairsite.com/hair-loss/board_entry-id-65756.html#p65756
εδω στο μετα οι φωτογραφιες ειναι πολυ παραξενες.πολυ σκοτεινες.βεβαια το αποτελεσμα του αν δεις το πριν με το μετα ειναι πολυ καλο με προβληματιζουν ομως οι πολυ σκοτεινεσ του φωτογραφιες.

Α και κατι αλλο.στο τελευταιο βιντεο που εκανες αναρτηση αν δεις την ημερομηνια τωρα πρεπει να ειναι στους 10 μηνες.Αρα πρεπει να περιμενουμε καινουργιο βιντεακι αν εχει καλα αποτελεσματα

Ε.Α.

New Member

Σωστά.

Πάντως σε γενικές γραμμές πρόκειται για έναν πολύ καλό γιατρό απ' ότι συμπεραίνω εγώ τουλάχιστον. Έχει να δείξει ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως φίλε μου, είναι ότι σε καμία από τις περιπτώσεις που έχω παρακολουθήσει δεν έχει κάνει κακή δουλειά. Έχει δηλαδή σταθερά καλά αποτελέσματα. Πάσει θυσία πρέπει να αποφευχθεί μεταμόσχευση όπως η πρώτη που είχα κάνει. Και αυτός ο γιατρός φαίνεται σε θέση να μπορεί εύκολα να το εγγυηθεί αυτό.

Φιλε δε ξερω παντως εγω δε θα εμπιστευομουν τουρκικα χερια....τωρα αν εισαι πεπεισμενος 100% τι να σου πω..δικια σου επιλογη..
Πιστευω αμερικη και καναδα υπαρχουν καλυτερα ινστιτουτα...για ψαξτο λιγο...παντως οτι και αν κανεις καλη επιτυχια και πες μας αποτελεσματα :)

Ε.Α.

New Member

Κοίτα ακούγεται λίγο σωβινιστικό αυτό που έγραψες, αλλά δεν σε παρεξηγώ. Προφανώς θα έχεις κατά νου την ιδιοσυγκρασία των Τούρκων που σαν λαός δεν φημήζονται για τον επαγγελματισμό τους.

Ας μην συγχέουμε όμως το σύνολα με τα μεμονομένα άτομα και ας έχουμε ευήκοα ώτα σε νέα ερεθίσματα. Ο συγκεκριμένος γιατρός έχει πολύ καλές συστάσεις και αποτελέσματα. Άλλωστε αυτό είναι και το πιο σημαντικό πιστεύω. Το αποτέλεσμα.

Να κλείσω γράφοντας ότι στην επιστήμη και κυρίως στην ιατρική ακούς πράγματα που ίσως να μην τα περιμένεις από κάποιους ανθρώπους ή λαούς. Όπως το ότι για παράδειγμα τα ελληνικά ιδιωτικά ιδρύματα τεχνιτής γονιμοποίησης είναι τα πιο φημισμένα στην Ευρώπη για τα πολύ καλά τους αποτελέσματα, τον επαγγελματισμό καθώς και τις καλές τιμές τους.

Ε.Α.

New Member

Επιπροσθέτως θα ήθελα να σημειώσω ότι δεν προσπαθώ να κρατήσω κρυφό ότι η ελκυστική τιμή και η προσβασιμότητα χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες παίζει για μένα μεγάλο ρόλο.

Στην Τουρκία ως Έλληνας εισέρχεσαι με την επίδειξη της ταυτότητάς σου, κάτι μονοδικό για χώρα εκτός Σέγκεν, ενώ ο γραφειοκρατικός μηχανισμός για οποιοδήποτε ταξίδι στην Βόρεια Αμερική αποθαρρύνει κάποιον που δεν έχει την διάθεση και τον χρόνο.

Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου. Η εγχείρηση θα γίνει ή τέλος του παρόντος ή αρχές του επομένου χρόνου. Θα σας κρατώ ενήμερους.

Ε.Α.

New Member

Αγαπητοί χρήστες,

έκλεισα ραντεβού για μεταμόσχευση τον Δεκέμβριο. Όλα βαίνουν καλώς. Στις 12 Δεκέμβρη αναχωρώ. Στις 13-15 θα γίνει η εγχείρηση. Θα παραμείνω μία ημέρα ακόμη στην Άγκυρα και θα επιστρέψω στις 17 του μηνός.

Θα σας ενημερώνω διαρκώς για όποιες εξελίξεις καθώς φυσικά και για τα αποτελέσματα που θα έχω.

Να' στε καλά.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

@E.A. καλή επιτυχεία φίλε, άντε και με περισσότερα μαλλιά να επιστρέψεις!!! :)

Ε.Α.

New Member

Ευχαριστώ παιδιά! Πραγματικά δεν βλέπω την ώρα...

Έφτασε η μεγάλη μέρα :) ... εύχομαι να έχεις το αποτέλεσμα που προσδοκάς! Όταν βρείς ευκαιρία κανε ένα call στο skype. c u

Georgex6

Well-Known Member

Ε.Α. είπε:
Επιπροσθέτως θα ήθελα να σημειώσω ότι δεν προσπαθώ να κρατήσω κρυφό ότι η ελκυστική τιμή και η προσβασιμότητα χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες παίζει για μένα μεγάλο ρόλο.
δηλ για τι τιμες μιλαμε...???

takis7

New Member

Καλή επιτυχία και περιμενουμε φοτοουζ

Ε.Α.

New Member

Καλησπέρα σε όλους!

Λοιπόν αγαπητοί φίλοι, επέστρεψα εδώ και μερικές μέρες από την Άγκυρα και θα ήθελα, όπως σας υποσχέθηκα, να σας διηγηθώ την εξέλιξη της μεταμόσχευσης.

Έφτασα στις 12 του Δεκέμβρη. Στο αεροδρόμιο με περίμενε ο Κάν, απεσταλμένος της κλινικής για να με πάρει, όπως είχαμε άλλωστε κανονίσει. Πήγαμε με το αμάξι μεχρι το ξενοδοχείο, το οποίο φυσικά είχε κλείσει η κλινική. Δηλαδή εγώ δεν χρειάστηκε να κάνω κάτι. Γενικότερα. όπως θα διαβάσετε, ήταν όλα κανονισμένα και οργανωμένα από την κλινική.

Έπειτα επισκεφτήκαμε την ίδια την κλινική. Είδα τους χώρους και αμέσως αποκόμισα την εντύπωση ότι πρόκειται για μια μικρή μεν, αλλά πολύ οργανωμένη, επαγγελματική και καθαρή κλινική.

Την επόμενη μέρα υπεβλήθειν σε αιματολογικές εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί, κατά πόσο είμαι σε θέση να κάνω την μεταμόσχευση. Η αλήθεια είναι, ότι θα ήταν καλό να είχα κάνει ήδη τις εξετάσεις αίματος ούτως ώστε να μην χρειαστεί να περιμένουμε 3 ώρες για τα αποτελέσματα. Εκ των υστέρων θυμήθηκα ότι ο Κάν το είχε αναφέρει αυτό, αλλά δυστυχώς εγώ δεν το "κατέγραψα"...

Ενώ περιμέναμε τα αποτελέσματα των αιματολογικών, γνώρισα από κοντά και τον Δρ. Όζγκιουρ. ΜΕ εξέπληξε ευχάριστ το γεγονός ότι εκτός από αγγλικά, μιλούσε και πάρα πολύ καλά γερμανικά. Για μένα ήταν ένα πλεονέκτημα...έτσι συζητησαμε αναλυτικά την περίπτωσή μου.
Ήξερε φυσικά περί τίνος πρόκειται, αλλά έπρεπε να με εξετάσει και από κοντά. Γενικά πρέπει να αναφέρω, ότι η επικοινωνία με τον γιατρό ήταν άψογη. Πάντοτε άκουγε με προσοχή όσα είχα να πω ακόμα και για την παραμικρή λεπτομέρεια.

Αποφασίσαμε να γίνει μεταμόσχευση 3000 τριχοθυλακίων, ανάλογα με την περιοχή. Ο αριθμός αυτός δεν προέκυψγ αυθαίρετα, αλλά έπειτα από υπολογισμό της επιθυμητής πυκνότητας και της αναγκαίας επιδιόρθωσης.

Την εκφύτευση έκανε ο Δρ. Όζγκιουρ και την εμφύτευση ο Δρ. Γκιόκαν, ένας επίσης ευγενικός και επαγγελματίας γιατρός, ο οποίος μιλούσε επίσης αγγλικά. Εάν αναλογιστεί κανείς ότι την πρώτη μέρα μεταμοσχεύθηκαν 800, την δεύτερη 1200 και την τρίτη 700 τριχοθυλάκια, τότε καταννοεί ότι επρόκειτο για τρομερά κουραστική διαδικασία η οποία θα ήταν σχεδόν αδύνατη για έναν μόνο γιατρό. Για δύο όμως...

Δυστυχώς ο Δρ. Όζγκιουρ, όταν προσπάθησε να αφαιρέσει τα παλαιά και βαλμένα λάθος τριχοθυλάκια, διαπίστωσε ότι ήταν όχι μόνο πολύ βαθιά βαλμένα, αλλά και ότι, ως πολυτριχοθυλάκια, έβγαιναν από ξεχωριστές τρύπες! Θα μπορούσε κανείς θεωρητικά να σπάσει την ρίζα, αλλά ελόχευε ο κίνδυνος να μείνει κάποιο μέρος τις κάτα από το δέρμα. Αυτό σήμαινε ότι θα μπορούσε να μεγαλώσει κάποια τρίχα προς τα μέσα με τις ανάλογα δυσάρεστες συνέπειες. Η μόνη λύση που μπορώ να σκεφτώ και μάλλον θα κάνω στο μέλλον είναι να της χτυπήσω με μονό λέηζερ...

Όσων αφορά την ουλή πίσω στην κεφαλή, είχαμε αποφασίσει να την καλύψουμε με τρίχες από το μούσι. Δυστυχώς όμως την τριτη μέρα ήμουν τόσο κουρασμένος, ώστε ρώτησα τον γιατρό εάν θα ήτανε καλό, να παρατείνω την παραμονή μου μιά ημέρα ώστε να το κάνουμε την επομένη. Ο Δρ. Όζγκιουρ αν και θα είχε συμφέρον να παρουσιάσει ένα γρήγορο και τέλειο αποτέλεσμα καλύπτωντας την ουλή, μίλησε μαζί μου σαν φίλος και με συμβούλεψε όχι μόνο να παρατείνω την παραμονή μου, αλλά να κάνω την ουλή τον επόμενο χρόνο. Έτσι κι έγινε.

Φίλοι μου, έκανα μια πάραπολύ καλή εμπειρία και έχω ένα καλό προαίσθημα για το αποτέλεσμα. Όποιος θέλει να με ρωτήσει κάτι ή να προσθέσει κάτι, μπορεί να το κάνει ευχαρίστως. Συνάπτω και μερικές φωτογραφιούλες...

Ε.Α.

Υγ. Στις φωτό φαίνεται και κάτι "κίτρινο", το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο από μία αλοιφή αντιβίωσης:)

Συνημμένα

• Hinterkopf.jpg
    Hinterkopf.jpg
    202.8 KB · Προβολές: 128
  • Seite.jpg
    Seite.jpg
    208.5 KB · Προβολές: 112
Μπλουζα