Πορεία τριχόπτωσης στον χρόνο;

somari

Active Member
Μου δημιουργήθηκε η εξής απορία. Κάποιος που έχει φτιάξει ένα Norwood pattern, θα συνεχίσει σε αυτό, η θα πάει παραπάνω; Θέλω να πω, δειτε τις φωτό που έχω παραθέσει
http://www.hairlossgr.com/forum/index.php/topic,3652.msg63480.html#msg63480

φαίνεται για να οδεύει το μπιφτέκι προς εξαφάνιση.

Η απορία μου είναι, μιας και φαίνονται τα υπόλοιπα υγιή, θα σταματήσει στο μπιφτέκι; Η υπάρχει περίπτωση τα θγιή αυτά αργότερα να πάνε για NW7? Το σκέφτομαι έτσι γιατί από την στιγμή που έχει αρχίσει η διεργασία του πεσίματος, λογικά αν ήταν να πέσουν και τα άλλα θα είχαν ξεκινήσει...

όχι τιποτα άλλο να ξέρουμε δηλαδή και πόσο να απλώνουμε τα τοπικά...

Επίσης άσχετο ρε παιδιά, έχω δει αρκετούς ανθρώπους και μεγάλους (δηλαδή με "φτασμένη" αα) σε Norwood 2V, γιατί δε το βρίσκω πουθενά στα charts?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

vag25

Well-Known Member
Απ: Πορεία τριχόπτωσης στον χρόνο;

Θα πω την αποψη μου συμφωνα με την δικη μου εμπειρια και με βαση οτι εχω δει μεχρι σημερα πλησιαζοντας τα 30.

Πιστευω οτι η hairline φαινεται στα πρωτα χρονια προς τα που το παει.
Δηλαδη απο τα 16-17 εως βαρια τα 22-23.
Απο κει περα,στα επομενα χρονια κατα την αποψη μου δεν υποχωρει πολυ προς τα μεσα.
Αμεσως μετα αρχιζει η αραιωση σε Norwood βεγγου. :eek:

Κι ομως κατ'εμε ετσι παει.Η διαφορα απο ανθρωπο σε ανθρωπο ειναι μονο στο ποσο αργα παει προς τα εκει(norwood τερμα) και απο που αρχιζει ο καθενας να εχει τις περισσοτερες απωλειες.

Ακομα και οταν φαινεται οτι καποιος εχει προβλημα πχ μονο vertex,στην πραγματικοτητα δεν ειναι ετσι.Αρχιζει να χανει εστω και πολυ λιγο κατ'εμε σε ολη την επιφανεια του πανω μερους του κεφαλιου.

Αυτος που δεν εχει καθολου προβλημα(προς το παρον,γιατι ολοι εστω και 1% θα εχουμε μικρο θεμα καποια στιγμη) ειναι αυτος που η δοτρια περιοχη του εχει την ιδια πυκνοτητα ακριβως με ολο το πανω μερος του κεφαλιου.
Αυτη ειναι η αποψη μου.

Οποτε απο την δικη μου εμπειρια somari και επειδη εγινα μελος αυτου του φορουμ ακριβως στα 25 μου και εγω και επειδη μοιαζει πολυ η περιπτωση μου με την δικη σου,θεωρω οτι απο τοτε,4 χρονια μετα τα πραγματα ειναι αρκετα χειροτερα και σε vertex και σε ολη την επιφανεια του πανω μερους και πανω απο τα αυτια κτλ κτλ..
Ακριβως οπως το περιμενα δηλαδη τοτε.

Χωρις καμια ουσιαστικη θεραπεια ομως.

kapa

Μέλος του προσωπικού

συμφωνω με τον vag25
ειμαστε ολοι για nw5 τουλαχιστον και ας μην φαινεται ακομα το προβλημα,τα σημεια που εχουν τριχοπτωση χωρις θεραπεια ειναι καταδικασμενα.
τριχοπτωση σημαινει ΑΑ,και οτι εχει αρχισει να τρωει τους θυλακες η DHT.
οσο φυσιολογικο ειναι να χανει καποιος 100 τριχες την ημερα τοσο φυσιολογικο ειναι να ειναι nw2,5v στα 25,nw3,5v στα 30, nw4 στα 35 και στα 40 nw 5
απο την μια μερια καταλαβαινω την τσαρλατανιστικη μεθοδο των δερματολογων(τραβαω μαλλι φυσαω χερι) γιατι πολυ απλα τριχοπτωση σημαινει ΑΑ

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

Εγώ θα διαφωνήσω... απλά είναι να μην είσαι άτυχος και γίνει πολύ γρήγορα ασχέτος πόσο μαλλί έχεις στα 20 ας πούμε.
Εγώ έχω φίλο που τον γνώρισα στα 19 - 20, με φουλ μαλλί και με μικρό πολύ κούτελο, που η hairline είναι πολύ χαμηλά και πολύ κοντά στα φρύδια, χωρίς καθόλου άνοιγμα κροτάφων (ώριμη hairline), και με φοβερή πυκνότητα. Τώρα στα 24 η hairline του είναι η ίδια αλλά με ορατότατο diffuse σε όλο το επάνω norwood.

somari

Active Member

Fenimore είπε:
Εγώ θα διαφωνήσω... απλά είναι να μην είσαι άτυχος και γίνει πολύ γρήγορα ασχέτος πόσο μαλλί έχεις στα 20 ας πούμε.
Εγώ έχω φίλο που τον γνώρισα στα 19 - 20, με φουλ μαλλί και με μικρό πολύ κούτελο, που η hairline είναι πολύ χαμηλά και πολύ κοντά στα φρύδια, χωρίς καθόλου άνοιγμα κροτάφων (ώριμη hairline), και με φοβερή πυκνότητα. Τώρα στα 24 η hairline του είναι η ίδια αλλά με ορατότατο diffuse σε όλο το επάνω norwood.

Αυτός ο φίλος σου παίζει να εχει DUPA όμως...

Αυτό που λέω παιδιά πάντως για Norwood "σταθερό" από ένα σημείο και μετά, το πατάω στο γεγονός ότι έχω δει πολλούς 50άρηδες (μαζί και 2 θείοι μου ) οι οποίοι έχουν απλά ώριμη hairline και μπιφτέκι, 10 χρόνια τώρα.

Θέλω να πω, μήπως τα σημεία που δε φαίνονται καθόλου προβληματικά όταν υποχωρούν όλα τα υπόλοιπα, μήπως δεν θα υποχωρήσουν ποτέ;

vag25

Well-Known Member

Fenimore είπε:

Πως διαφωνεις αφου λεμε το ιδιο?:p
To oτι ο καθενας καραφλιαζει με τον δικο του ρυθμο,μπορεις ναι να πεις οτι ειναι και θεμα τυχης.
Εφοσον αρχισε να φαινεται αραιωση στα 24 ,ειχε αρχισει ηδη ακομα και πριν απο τα 19-20 η διαδικασια,απλα δεν το καταλαβαινε κανεις,ουτε και ο ιδιος προφανως.

Ειχα γραψει καποια στιγμη,οτι στα 20 μου καταλαβα οτι υπαρχει προβλημα και τι εξελιξη θα εχει(που θα λιγοστευουν οι τριχες περισσοτερο κτλ).Οταν το ελεγα στους δικους μου,ηθελαν να με στειλουν τρελοκομιο.Ακομα και σε διαφορετικα κομμωτηρια που πηγαινα,μου ελεγαν ''πω πω πολυ πυκνο μαλλι εχεις''(γιατι ειχα οντως).Αλλα εγω(μονο εγω εκεινη την εποχη) εβλεπα οτι παρολο που εδειχνε και μπορει να ηταν πυκνο το μαλλι μου,η πυκνοτητα στο πανω μερος ηταν απειροελαχιστα μικροτερη απο την δοτρια.
Δυστυχως επιβεβαιωθηκα στο μελλον.(καθως αργα και σταθερα ειχα λιγοτερες τριχες στο κεφαλι,και ειδικα στα σημεια που φοβομουν στα 20 μου).

Αυτό που λέω παιδιά πάντως για Norwood "σταθερό" από ένα σημείο και μετά, το πατάω στο γεγονός ότι έχω δει πολλούς 50άρηδες (μαζί και 2 θείοι μου ) οι οποίοι έχουν απλά ώριμη hairline και μπιφτέκι, 10 χρόνια τώρα.

Θέλω να πω, μήπως τα σημεία που δε φαίνονται καθόλου προβληματικά όταν υποχωρούν όλα τα υπόλοιπα, μήπως δεν θα υποχωρήσουν ποτέ;

Σιγουρα χειροτερευουν με το καιρο,αλλα πολυ-πολυ αργα καποιοι.

somari

Active Member

Για να καταλάβετε τι εννοώ... παράδειγμά μου ο Sting... τα τελευταία 15 χρόνια είναι έτσι http://www.mtv.com/photos/mtv-video-music-awards-1997-highlights/1563692/2506551/photo.jhtml

Βέβαια άργησε να καραφλιάσει, αλλά, φαίνεται ότι δεν θα προχωρήσει άλλο η καράφλα του (τα έχασε σιγά σιγά μέσα σε 10 χρόνια και έγινε έτσι, και μετά σταμάτησε)

Η απορία μου είναι, μπορούμε να προβλέψουμε από τη σημερινή εικόνα μας το πόσα θα μας μείνουν εν τέλει;

MANKAR

Active Member

somari είπε:
Για να καταλάβετε τι εννοώ... παράδειγμά μου ο Sting... τα τελευταία 15 χρόνια είναι έτσι http://www.mtv.com/photos/mtv-video-music-awards-1997-highlights/1563692/2506551/photo.jhtml

Βέβαια άργησε να καραφλιάσει, αλλά, φαίνεται ότι δεν θα προχωρήσει άλλο η καράφλα του (τα έχασε σιγά σιγά μέσα σε 10 χρόνια και έγινε έτσι, και μετά σταμάτησε)

Η απορία μου είναι, μπορούμε να προβλέψουμε από τη σημερινή εικόνα μας το πόσα θα μας μείνουν εν τέλει;

α/α σημενει οτι καραφλιαζεις οπως και να εχει!!!

somari

Active Member

Σωπα

Α/α δε σημαινει ομως οτι πας μεχρι norwood 7 αναγκαστικά...

Alexalmighty

New Member

Θα πω και γω την δικια μου εμπειρια.

Ξεκινησα να χανω μαλι 1η λυκειου 15 χρονων και κατι, θυμαμαι η κομμωτρια τοτε (τελευταια φορα που κουρευτικα) μου ειπε οτι εχω μια μικρη αραιωση μπροστα και εγω δεν ειχα ιδεα γιατι ποτε δεν ειχα κοντο μαλι και το εριχνα παντα μπροστα με αποτελεσμα να μην βλεπω ποτε hairline.

Τωρα 4 χρονια μετα (19+) απο NW1 που θεωρω πως ημουν τοτε μπορω να πω με σιγουρια οτι ειμαι κατω απο NW3. Κατα καιρους εχω κανει διαφορες θεραπειες συμπεριλαμβανομένου minox για 2 χρονια την οποια εχω κοψει μηνες τωρα οποτε το κεφαλι ειναι απειραχτο.

Θεωρω οτι η πορεια της αα σε μενα ειναι αργη και επισης το vertex ειναι τιγκα οπως και ολο το μαλλι σε αποσταση 3 εκατοστων απο την hairline. Οποτε προοριζομαι για NW3-4 στανταρακι.

Δεν νομιζω οτι υπαρχει ανθρωπος με ΝW μεγαλυτερο του 2 που να μην εχει αραιωση στο εσωτερικου της hairline εστω και οχι πολυ μεγαλη οποτε μπορεις να υπολογιζεις χοντρικα το ΕΛΑΧΙΣΤΟ NW που θα φτασεις (δεδομενου του οπου υπαρχει αραιωση και miniaturiazation θα εξελιχθει σε γυαλαδα). Θεωρω πως οσα ατομα ανοιξει και το crown τους πανε για NW4 και ανω. Απο την προβλεψη του NW4 ομως μεχρι του 7 δεν μπορω να βρω καποιο τροπο να το προβλεψει κανεις

vag25

Well-Known Member

somari είπε:

Eνταξει και σε αυτους παιζουν topic,μεταμοσχευσεις,θεραπειες κτλ.

Παντως καταλαβαινω τι λες,γιατι οντως καποιοι χανουν μαλλι υπερβολικα αργα.Τοσο αργα που μετα απο 10ετια βλεπεις καποια μικρη διαφορα.
Ο πατερας μου για παραδειγμα 10 χρονια πριν ηταν Norwood 2.
15-20 χρονια πριν παλι norwood 2 και σημερα το ιδιο ,αλλα η διαφορα ειναι στην πυκνοτητα πλεον.Εστω και αν τωρα εχει αρχισει να φαινεται καπως αραιο.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

somari

Active Member

"15-20 χρονια πριν παλι norwood 2 και σημερα το ιδιο ,αλλα η διαφορα ειναι στην πυκνοτητα πλεον.Εστω και αν τωρα εχει αρχισει να φαινεται καπως αραιο."

Ναι, και αυτό το χω παρατηρήσει...αλλά ένα σχόλιο ακόμα

"Παντως καταλαβαινω τι λες,γιατι οντως καποιοι χανουν μαλλι υπερβολικα αργα."

Έχω δει άτομα που τα χάνουν ΠΟΛΥ ΑΠΟΤΟΜΑ (σε μια 5ετία μέσα) - κάνουν norwood 2-3 μποροστά και μπιφτέκι αλλά μετά μένουν "για παντα" εκεί...
Αυτή είναι η απορία μου... αυτοί για να μένουν εκεί, αν μη τι άλλο, έχουν ΕΚΕΙΝΑ τα μαλλιά πολύ δυνατά... Άρα, η απορία μου, έστω ότι πάω για μπιφτέκωμα, ξέρω με κάποια εξέταση (τριχοριζογραμμα κλπ) ότι δε θα πέσουν και τα άλλα εκτός από το αδύναμο μπιφτέκι;

kapa

Μέλος του προσωπικού

Ο πατερας μου για παραδειγμα 10 χρονια πριν ηταν Norwood 2.
15-20 χρονια πριν παλι norwood 2 και σημερα το ιδιο ,αλλα η διαφορα ειναι στην πυκνοτητα πλεον.Εστω και αν τωρα εχει αρχισει να φαινεται καπως αραιο.
αυτην ειναι η αραιωση λογο ηλικιας,με το περασμα των χρονων θα εχουμε μια μικρη αραιωση στην δοτρια και στα πλαγια.
τα ατομα που φτανουν τα 30 και ειναι nw2 χωρις αραιωση στο vertex δεν πανε για καραφλα και δεν εχουν καθολου τριχοπτωση.
ρωτηστε γνωστους σας να το επιβεβαιωσετε αν ησχυει,εγω το εκανα και βλεπω οτι ησχυει

somari

Active Member

kapamarou είπε:
αυτην ειναι η αραιωση λογο ηλικιας,με το περασμα των χρονων θα εχουμε μια μικρη αραιωση στην δοτρια και στα πλαγια.
τα ατομα που φτανουν τα 30 και ειναι nw2 χωρις αραιωση στο vertex δεν πανε για καραφλα και δεν εχουν καθολου τριχοπτωση.
ρωτηστε γνωστους σας να το επιβεβαιωσετε αν ησχυει,εγω το εκανα και βλεπω οτι ησχυει

Objection.gif

http://www.youtube.com/watch?v=Bd4f2xeKg08

To oποίο βίντεο θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω για να καταλάβετε και τι εννοώ... Ο τύπος από τα 38-48 έχασε ΜΟΝΟ τα συγκεκριμένα μαλλία που αραίωσαν, τα υπόλοιπα έμειναν τούμπανο.

vag25

Well-Known Member

somari είπε:
Έχω δει άτομα που τα χάνουν ΠΟΛΥ ΑΠΟΤΟΜΑ (σε μια 5ετία μέσα) - κάνουν norwood 2-3 μποροστά και μπιφτέκι αλλά μετά μένουν "για παντα" εκεί...
Αυτή είναι η απορία μου... αυτοί για να μένουν εκεί, αν μη τι άλλο, έχουν ΕΚΕΙΝΑ τα μαλλιά πολύ δυνατά... Άρα, η απορία μου, έστω ότι πάω για μπιφτέκωμα, ξέρω με κάποια εξέταση (τριχοριζογραμμα κλπ) ότι δε θα πέσουν και τα άλλα εκτός από το αδύναμο μπιφτέκι;

Οντως ισχυει αυτο,αλλα τα ατομα αυτα συνηθως χανουν πολλα μαλλια στην αρχη και μετα μενουν πιο σταθεροι.

Με τριχοριζογραμμα δεν θα δεις τιποτα.Η μαλλον θα δεις τι συμβαινει τωρα.Δεν μπορεις να ξερεις τι θα συμβαινει στο κεφαλι σου ενα χρονο μετα.
Θυμαμαι ενα παλικαρι,ηταν norwood 2 στα 17 του,εκανε τριχοριζογραμμα και ο γιατρος του ειπε οτι δεν εχει κανενα προβλημα.2 χρονια μετα το μαλλι του ηταν εμφανεστατα πιο αραιο πανω.

Με λιγα λογια,νομιζω οτι κανεις δεν μπορει να προβλεψει τι ακριβως θα γινει.
Το μονο που μπορουμε να προβλεψουμε ειναι οτι σε περιοχη Ν5-6 θα εχεις αραιωση στο μελλον.Τωρα το ποσο/που και με τι ρυθμο θα εχεις/εχουμε μεγαλυτερο θεμα δεν το ξερουμε.

kapa

Μέλος του προσωπικού

To oποίο βίντεο θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω για να καταλάβετε και τι εννοώ... Ο τύπος από τα 38-48 έχασε ΜΟΝΟ τα συγκεκριμένα μαλλία που αραίωσαν, τα υπόλοιπα έμειναν τούμπανο.
ειναι απλα τα πραγματα somari.
αν εισαι στην κατηγορια που προανεφερα δεν θα κανεις καραφλα.
αν εχεις τριχοπτωση τοτε εχεις ΑΑ.
το οποιο βεβαια δεν ειναι κατι το αφυσικο για εναν αντρα

somari

Active Member

Το μονο που μπορουμε να προβλεψουμε ειναι οτι σε περιοχη Ν5-6 θα εχεις αραιωση στο μελλον.Τωρα το ποσο/που και με τι ρυθμο θα εχεις/εχουμε μεγαλυτερο θεμα δεν το ξερουμε.

Γιατί όμως norwood 5 και όχι norwood κερω γω 3V ή 2V? Δηλαδή για ποιο λόγο το γεγονός ότι θα ανοίξει το μπιφτέκι να πρέπει να ακολουθηθεί από περαιτέρω υποχώρηση hairline?

αν εισαι στην κατηγορια που προανεφερα δεν θα κανεις καραφλα.

Mα θα κάνω,αυτό το ξέρω! Το θέμα μου είναι ΠΟΣΗ καράφλα θα κάνω... Δηλαδή, πάμε όπως ο τύπος στο βίντεο που έμεινε μόνο στο μπιφτέκι, ή θα προχωρήσει και μπροστά στο ΤΩΡΑ υγιέστατο και πυκνό μαλλί, αυτό θέλω να πω, υπάρχει κάποιος τρόπος να μαντέψουμε πως μπορεί να προχωρήσει;

vag25

Well-Known Member

somari είπε:

Mαματο βιντεακι!

Εγω στοιχηματιζω οτι πριν απο τα 30 ειχε θεμα πισω αλλα δεν φαινοταν:p

H hairline εμεινε στα ιδια επιπεδα περιπου και φανηκε το προβλημα πισω.

Θα ειχε πολυ ενδιαφερον αν ειχε αδερφο με το ιδιο προβλημα με φινα.Και εκανε και αυτος το ιδιο με φωτο.
Λογικα θα κραταγε και τα πισω μαλλια. :p

kapa

Μέλος του προσωπικού

Οντως ισχυει αυτο,αλλα τα ατομα αυτα συνηθως χανουν πολλα μαλλια στην αρχη και μετα μενουν πιο σταθεροι.
δεν εχω δει ουτε ενα ατομο απο τα χιλιαδες που εχω γνωρισει στην ζωη μου να εχει τριχοπτωση και να μην χανει εδαφος

Με τριχοριζογραμμα δεν θα δεις τιποτα.Η μαλλον θα δεις τι συμβαινει τωρα.Δεν μπορεις να ξερεις τι θα συμβαινει στο κεφαλι σου ενα χρονο μετα.
Θυμαμαι ενα παλικαρι,ηταν norwood 2 στα 17 του,εκανε τριχοριζογραμμα και ο γιατρος του ειπε οτι δεν εχει κανενα προβλημα.2 χρονια μετα το μαλλι του ηταν εμφανεστατα πιο αραιο πανω.
αν ημουν εγω ο γιατρος θα του ελεγα θα καραφλιασεις σε χρονο dt

Με λιγα λογια,νομιζω οτι κανεις δεν μπορει να προβλεψει τι ακριβως θα γινει.
ειναι πολυ ευκολο αλλα δεν μπορω ακομα να το εξηγησω με λογια,οταν βρω τον τροπο να το περασω σε γραπτο κειμενο θα το κανω για να ξερει και ο καθενας σε τι δρομο βαδιζει

somari

Active Member

vag25 είπε:
Mαματο βιντεακι!

Εγω στοιχηματιζω οτι πριν απο τα 30 ειχε θεμα πισω αλλα δεν φαινοταν:p

H hairline εμεινε στα ιδια επιπεδα περιπου και φανηκε το προβλημα πισω.

Θα ειχε πολυ ενδιαφερον αν ειχε αδερφο με το ιδιο προβλημα με φινα.Και εκανε και αυτος το ιδιο με φωτο.
Λογικα θα κραταγε και τα πισω μαλλια. :p

Καταλαβαίνεις λοιπόν ποια η ένσταση μου στην πρώτη σου απάντηση... Ναι μεν μπορεί η τριχόπτωση να εξελιχθεί και στο υπόλοιπο κρανίο σε μερικούς, αλλά σε άλλους μπορεί να μείνει απλά στον μπίφτεκο (ή τουλάχιστον η λοιπή αραίωση να είναι ΤΟΣΟ αργή που να πάρει δεκαετίες). Υπάρχει κάποιο "rule of thumb" όμως για να μπορεί κάποιος να προβλέψει σε ποια κατηγορία είναι;

Μπλουζα