Ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία;

orange

Member
Επαναλαμβάνω την ερώτηση : Η κετοκοναζόλη δεν συμπεριλαμβάνεται στην (αποκαλούμενη) BIG3; Το ίδιο το σαιτ εδώ που (κατά κάποιον τρόπο) την προτείνει, οι γιατροί που την συστήνουν και οι φαρμακοποιοί, όλοι κάνουν λάθος;
Το Propoline Apivita δεν το χρησιμοποιεί και ο Administrator; Αυτός δεν ξέρει; Η (λίγη έστω) δουλεία που είχα δει και εγώ όταν το χρησιμοποίησα δεν είναι αρκετή για να το συμπεριλάβω;
Για την υδροκορτιζόνη δεν έχει και τοπικ εδώ; Δεν συμμετείχες και εσύ γράφοντας πως (έστω και σε συνδυασμό με μινοξ) είδες «ενα τρελο push στην επενεκφυση και μαλιστα μετα απο 24 ωρες» ;; Γιατί να μην κάνω μια δοκιμή έστω χωρίς μινοξ;
Τα άρθρα που γράφουν πως η βιοτίνη βοηθάει στην τριχόπτωση και οι χρήστες που την χρησιμοποιούν εδώ, έχουνε όλοι άδικο;

Θέλω να πω πως κατέληξα σε αυτά μετά από πάρα πολλές ώρες διαβάσματος και αλλού, μα κυρίως εδώ μέσα. Απόψεις από όλα τα μέλη ανεξαιρέτως... Όλοι αυτοί έχουνε άδικο;;;;;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Gio

New Member
orange είπε:
Επαναλαμβάνω την ερώτηση : Η κετοκοναζόλη δεν συμπεριλαμβάνεται στην (αποκαλούμενη) BIG3; Το ίδιο το σαιτ εδώ που (κατά κάποιον τρόπο) την προτείνει, οι γιατροί που την συστήνουν και οι φαρμακοποιοί, όλοι κάνουν λάθος;
Το Propoline Apivita δεν το χρησιμοποιεί και ο Administrator; Αυτός δεν ξέρει; Η (λίγη έστω) δουλεία που είχα δει και εγώ όταν το χρησιμοποίησα δεν είναι αρκετή για να το συμπεριλάβω;
Για την υδροκορτιζόνη δεν έχει και τοπικ εδώ; Δεν συμμετείχες και εσύ γράφοντας πως (έστω και σε συνδυασμό με μινοξ) είδες «ενα τρελο push στην επενεκφυση και μαλιστα μετα απο 24 ωρες» ;; Γιατί να μην κάνω μια δοκιμή έστω χωρίς μινοξ;
Τα άρθρα που γράφουν πως η βιοτίνη βοηθάει στην τριχόπτωση και οι χρήστες που την χρησιμοποιούν εδώ, έχουνε όλοι άδικο;

Θέλω να πω πως κατέληξα σε αυτά μετά από πάρα πολλές ώρες διαβάσματος και αλλού, μα κυρίως εδώ μέσα. Απόψεις από όλα τα μέλη ανεξαιρέτως... Όλοι αυτοί έχουνε άδικο;;;;;

Φίλε orange, με συγχωρείς που παρεμβαίνω αλλά θέλω να πω δυο λόγια στο θέμα. Αρχικά ναι, η κετοκοναζόλη είναι μέρος της θεραπείας big 3 (παρέα με minox και fina) η οποία μπορεί να γίνει και big 4 αν έχεις καλή ψυχολογία!
Σε αυτό το σημείο να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το πως θα συμπεριφερθεί μια θεραπεία στο κεφάλι του καθενός είναι καθαρά προσωπικό -και οργανικό- θέμα. Πολλά παίζουν ρόλο, όπως η ηλικία, το στάδιο της τριχόπτωσης, το πόσο επιθετική είναι, η υγιεινή ζωή, το στρες και βέβαια -το σημαντικότερο για μένα- η σχολαστικότητα!

Ακολουθώ την θεραπεία της υπογραφής μου σχεδόν 2 μήνες. Δεν έχω χάσει ούτε μια μέρα και αύριο κάνω την δεύτερη μου μεταμόσχευση και ήδη αρχίζω και έχω δεύτερες σκέψεις. Τι θέλω να πω; Αν... λέω Αν.. το 40% των τριχών που έχουν επανεμφανιστεί με την θεραπεία μου στην περιοχή που πάω να καλύψω στην μεταμόσχευση γίνει terminal τότε προσωπικά έλυσα το πρόβλημα, τουλάχιστον για κάποια χρόνια. Ήδη βλέπω τριχούλες ξανθές και λεπτές (όχι χνούδι) σε σημεία που θεωρούσα νεκρές ζώνες.. οπότε αν μη τι άλλο ναι, η θεραπεία μου αποδίδει. Τι αποδίδει περισσότερο απο "όλα αυτά που παίρνω"; Δεν ξέρω .. και δεν με νοιάζει κιόλας. Απο την στιγμή που υπάρχει αποτέλεσμα τα υπόλοιπα τα θεωρώ λεπτομέρειες.
Συνοψίζοντας ελπίζω οτι ο συνδυασμός θεραπείας και μεταμόσχευσης θα μου δώσει ένα καλό αποτέλεσμα για τα επόμενα, δύσκολα χρόνια που έρχονται.

Επαναλαμβάνω όμως οτι κάθε κεφάλι αντιδράει διαφορετικά. Πάρε για παράδειγμα τον Bouklas. Μεταμορφώθηκε! To ίδιο και ο danceworld, απο nw4 πήγε nw1 ! Ελπίδα υπάρχει.. μπορεί το αποτέλεσμα να μην είναι για "πάντα" but who cares? Θέλουμε τα μαλλιά μας τώρα, για τα καλύτερα μας χρόνια. Μετά απο 1-2 δεκαετίες μπορεί να έχει λυθεί οριστικά το πρόβλημα!

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
orange είπε:

Orange, δεν έχεις αναφέρει ουσιαστικά πολλά πράγματα για το πρόβλημά σου.
Πόσα χρόνια έχεις τριχόπτωση και τι nw είσαι?
Το πρόβλημα που αναφέρεις με το συκώτι τι αφορά? Π.χ ανεβασμένες τρανσαμινάσες, Λιπώδης διαίσθηση? Τι...
Πόσο καιρό υπάρχει αυτό το θέμα? Θα μπορούσε να συνδυαστεί για παράδειγμα με την τριχόπτωση(?) μιας και το συκώτι είναι το Νο 1. όπλο του οργανισμού για να αποβάλλει τοξίνες(?) + τυχόν αγωγή που ακολουθείς.

Εφόσον θές γνώμη.
- Οι αμπούλες της apivita απλά περιέχουν κάποια εκχυλίσματα τα οποία έχουν αντιφλεγμονώδη δράση (ειδικά το θυμάρι λόγω carvacrol) και δημιουργούν ένα περιβάλλον με λίγη ευνοικότερη αιμάτωση (ginseng).
Θες να δίνεις 30 ευρώ γι αυτό? οκ. Μπορείς επίσης να πάρεις αιθέρια έλαια ξεχωριστά και να φτιάχνεις εσύ.
- Κορτιζόνη. Όπως είπε ο καπα. Χρήση της με μίνοξ και δίνει στους περισσότερους ένα αρχικό boost. Τίποτα άλλο. Όσες φορές τη δοκίμασα, μετά από 2 εβδομάδες άρχισα να επανέρχομαι στα ίδια. Μέσα στο μήνα ήταν σαν να μην την έβαζα. Άρα ποιο το νόημα? Αν θες να δεις για ψυχολογικούς λόγους περισσότερο λίγο καλύτερο μαλλί για καμία εβδομάδα, οκ. Αλλά οτιδήποτε άλλο δεν έχει νόημα. (Χώρια ότι επηρεάζει αρνητικά το δέρμα)
- Κετοκοναζόλη. Εγώ είδα αποτελέσματα από αυτή κάποτε, αλλά από την αλοιφή. (fungoral)
Την έβαζα όμως κάθε μέρα μετά το λούσιμο. Τα μαλλιά πήραν λίγο τα πάνω τους, αλλά μου έβγαλε παρενέργειες. Χαμηλή λίμπιντο και απίστευτη αυπνία.
Σε άλλους η κετο γενικότερα έκανε τα πράγματα χειρότερα.
Αλλά, εφόσον αναφέρεις πρόβλημα με το συκώτι, η κετοκοναζόλη σε oral χρήση προκαλεί βλάβη στο συκώτι. Για τοπικά ή ως σαμπουάν σίγουρα μιλάμε για πάρα πολύ μικρή ποσότητα σε σχέση με το χάπι αλλά το σαμπουάν προσωπικά, με το που το εφάρμοζα, μέσα σε 2 λεπτά μου έφερνε γεύση στο στόμα. Απλά έχε το στα υπόψη.
Αν τελικά αποφασίσεις να το δοκιμάσεις, προτίμησε libroman γιατί απ όσο θυμάμαι δεν περιέχει sls σε αντίθεση με το fungoral.
Για την βιοτίνη δεν μπορώ να σου πω γιατί δεν την δοκίμασα ποτέ. Πουθενά όμως δεν την είδα ως βασικό παράγοντα για κάποιο αισθητό αποτέλεσμα.

Εφόσον υποχρεωτικά έχεις βγάλει πολλά εκτός (και καλά κάνεις) δεν ξέρω τι επιλογές σου απομένουν εφόσον μάλιστα το έχεις πάρει απόφαση για μεταμόσχευση προσεχώς.
Αποφεύγω γενικότερα να προτείνω οτιδήποτε , αλλά μπορείς επίσης να ρίξεις μια ματιά στα συστατικά του capillogain, την sensitive version που δεν περιέχει triaminodil και σαν συστατικά έχει και βιοτίνη και ginseng και γενικότερα σου γεμίζει αρκετά περισσότερο το μάτι από της apivita.
Δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά, αλλά σαν φυσικό τοπικό δεν φαίνεται άσχημο. Μπορείς να βρεις στο hairsite νομίζω σχετικό θέμα αρκετών σελίδων.
Αν τελικά αποφασίσεις και ρόλλερ, για μένα το καλύτερο είναι ανάμεσα σε 0,5 με 0,75mm μια φορά την εβδομάδα.

orange

Member
Γεια σου Gio.
Mα και βέβαια συμφωνώ πως δεν έχουν όλες οι μέθοδοι τα ίδια αποτελέσματα σε όλα τα κεφάλια. Και αυτό που λέω παραπάνω είναι πως αφού αυτά που σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω στη δική μου (κατά κάποιον τρόπο) θεραπεία τα έχουνε χρησιμοποιήσει μερικοί και έχουνε δει (έστω μικρά) αποτελέσματα, τότε εγώ τι έχω να χάσω με το να κάνω μια προσπάθεια; Μια προσπάθεια για έξι μήνες και άμα δω πως δεν λειτουργεί φυσικά την σταματάω.
Κατα τα άλλα χαίρομαι ειλικρινά που αποδίδει η θεραπεία σου και εύχομαι μέσα από την ψυχή μου τα καλύτερα και στην μεταμόσχευση αύριο.

Γεια σου και εσένα GOMI.
Τριχόπτωση έχω από τα 25 και είμαι 31 με Nordwook 2 και όπως το βλέπω προσεχώς 3.
Έχω την αίσθηση πως η δική μου τριχόπτωση δεν είναι κληρονομική αλλά από άγχος. Και το λέω φυσικά γιατί κανένας από : τους δυο αδερφούς μου, τον πατέρα μου και τους αδερφούς της μάνας μου, τους δυο παππούδες μου και τους αδερφούς τους, τους πατεράδες των παππούδων μου και τα αδέρφια τους επίσης δεν είχανε πρόβλημα. Αντιθέτως έχουνε όλοι πολύ μαλλί και οι παππούδες μου είχανε μέχρι τα βαθιά γεράματα. Ειδικά μια εποχή στα 26 που το άγχος αυτό κορυφώθηκε, μέσα σε δυο μήνες έχασα πάρα πολλά μαλλιά από μπροστά (που τα πήρα όμως πίσω όταν πέρασε αυτό και με την βοήθεια της Propoline Apivita).
Για το πρόβλημα με το συκώτι θα αρκεστώ να πω πως είναι πολύ σοβαρό, και πως απαγορεύεται να παίρνω χάπια τουλάχιστον για έξι μήνες ακόμα, γιατί αυτό έχει σημασία. Να έχει σχέση με την τριχόπτωση, παρόλο που δεν το νομίζω (γιατί ο λόγος όπως σημείωσα πιστεύω πως είναι άλλος), θα κάνω ένα τηλέφωνο στο γιατρό μου και θα το μάθω.

Τώρα οι αμπούλες της Apivita (που καταργηθήκανε και είναι σε σπρει πλεον με τα ίδια συστατικά) δεν νομίζω πως είναι τόσο υπερτιμημένες. Όπως έγραψα και παραπάνω με μια φορά που έβαλα, την πρώτη φορά καλά καλά, την άλλη μέρα το πρωί είδα τρίχες στους κροτάφους. Και δεν νομίζω πως έχουνε μόνο αιθέρια έλαια, γιατί όταν βάζεις το κεφάλι σου ανάβει για λίγο. Νομίζω πως έχουνε και κάτι σαν οξυζενέ (το είχα διαβάσει και στα συστατικά τους). Και δεν θα το πάρω πολλές φορές αλλά μια, άντε δύο το πολύ.

Για την κορτιζόνη η αλήθεια είναι πως με βάλαν σε σκέψεις όσα έγραψες και θα το ξανασκεφτώ.

Η κετοκοναζόλη, ναι, ίσως σε μερικούς να έκανε και τα πράγματα χειρότερα αλλά αφού στην πλειοψηφία βοηθάει, ποιος είναι ο λόγος που θα πρέπει να μην την δοκιμάσω; Για τις παρενέργειες αυτές πρώτη φορά τις διαβάζω και θα τις έχω στα υπόψιν. Ας ελπίσω να μην τις έχω και εγώ και θα ρωτήσω και τον γιατρό μου για το αν επιτρέπεται.

Την βιοτίνη ο φίλος παραπάνω μου την πρότεινε ως βοήθημα και ψάχνοντας είδα πως συνίσταται για την αλωπεκία.

Η μμ δεν είναι και τόσο προσεχώς, θα είναι τουλάχιστον του χρόνου το καλοκαίρι και μέχρι τότε επειδή δεν μπορώ να βλέπω άλλο το κεφάλι μου να αδειάζει και να κάθομαι άπραγος, αποφάσισα να κάνω μια προσπάθεια, και αν δεν βοηθήσει ας πάει στα κομμάτια βρε αδερφέ.

Θα ελέγξω φυσικά και αυτό που προτείνεις και αν πιστέψω πως είναι καλύτερο τότε θα αντικαταστήσω το apivita με αυτό.

Όσο για το ρολερ, στο άρθρο (ή σε απάντηση δεν θυμάμαι) εδώ στο σαιτ νομίζω ότι έγραφε πως είναι καλό να το πας σταδιακά (πρώτα 0.25 μετά 0.50 κτλπ). Δεν ξέρω...

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
orange, αν απ ότι λες δεν υπάρχει θέμα κληρονομικής τριχόπτωσης τότε αλλάζει. Εδώ στο σύνολο παλεύουμε να βγάλουμε άκρη με τα γονίδια. Σίγουρα μάθε τι γίνεται με το πρόβλημα που λες πως έχεις με το συκώτι όπως και αν κάποια αγωγή που έχεις ακολουθήσει μήπως επηρέασε επίσης.
Σε προβλήματα εκτός κληρονομικότητας μπορεί να βοηθήσει το οτιδήποτε. Γι αυτό και ίσως είδες κάτι θετικό με την apivita..
To άγχος είναι τεράστιο κεφάλαιο...
Πάντως όσον αφορά το ρολλερ, εγώ ξεκίνησα κατευθείαν με 0.75 χωρίς κανένα πρόβλημα.
Παρόλο αυτά, δεν ξέρω πλέον αν ενδεικνύεται για μη κληρονομικό πρόβλημα.

orange

Member
Koίταξε, εγώ δεν είπα πως «δεν υπάρχει πρόβλημα κληρονομικής τριχόπτωσης», είπα ότι «έχω την αίσθηση πως η δική μου τριχόπτωση δεν είναι κληρονομική». Το σημειώνω αυτό γιατί δεν θέλω να γίνομαι απόλυτος για κάτι που δεν μπορώ να είμαι (σε συζήτηση εδώ - από τον admin νομίζω - είχα διαβάσει πως η κληρονομικότητα μπορεί να αφορά και περισσότερες γενιές πίσω), αλλά και γιατί δεν θέλω να το εκλάβετε ως σίγουρο και να κινηθεί η συζήτηση πάνω σε αυτό αποκλείοντας τις γνωστές μεθόδους που χρησιμοποιούνται από τα μέλη, και να γίνει αυτό, ενώ στο τέλος ίσως να είναι και λάθος η εκτίμησή μου... Όπως ξανάγραψα άλλωστε, μια προσπάθεια θα κάνω βρε αδερφέ αυτή τη φορά και αν δεν πιάσει ας πάει να...σωστά;

Αν είναι από το άγχος εξάλλου, τις μεθόδους αντιμετώπισης τις γνωρίζω. Άσκηση (το κάνω), σωστή διατροφή (το τηρώ και αυτό) και στην τελική αγχολυτικά που βοηθάνε για ένα διάστημα και όταν τα σταματήσεις είναι χειρότερα...Οπότε είναι, μιας και ακολουθώ και τα παραπάνω, κατά κάποιον τρόπο, μονόδρομος η προσπάθεια και με εναλλακτικές μεθόδους αν δεν θέλω να στέκομαι άπραγος άλλο..

Ίσως πρέπει να πάρω το 0.75 δηλαδή, καλώς.

orange

Member
Μέσα Σεπτέμβρη ξεκίνησα :
α) derma roller 0.75 μια (καλή) φορά ανά 7-10 μέρες. Εννοώ να έχει αίμα, μικρές μικρές κουκίδες σε όλη την επιφάνεια που περνάω (κροτάφους και λίγο μπροστά επάνω).
β) apivita propoline σπρει (μια συσκευασία από αυτό, νομίζω έχουν αλλάξει τα συστατικά, πριν χρόνια που είχα βάλει και είχα αποτέλεσμα άναβε το κεφάλι για κανά μισάωρο τώρα ελάχιστα).
γ) πρωτείνη 30 γρ. + κρεατίνη 2γρ ανά ημέρα.

Τα αποτελέσματα είναι καταπληκτικά!!! Έβγαλα μπροστά στους κροτάφους τρίχες σε σημείο που ήταν χρόνια καραφλό και μπροστά-επάνω που το καλοκαίρι όταν λουζόμουν φώτιζε, έχει σχεδόν επανέλθει! Τόσο που είμαι σε σκέψη να μην δοκιμάσω τίποτα άλλο, άντε καμιά κρέμα για βοήθεια στο ρολερ. Θα επανέλθω και με φωτογραφίες πριν και μετά.

panikkos

New Member
Καλησπέρα παιδια και καλη χρονια. Ηθελα να σας ρωτήσω επειδη δεν εχω πολυ γνωση περι του θέματος σχετικα με το roller τι είναι ακριβως και πως χρησιμοποιείται? Εγω εχω μια αραίωση στο μπροστινό μέρος, χρησιμοποιώ regaine 5%. Και ενδιαφέρομαι για κατι πιο δραστικό γιατι προβλέπω δύσκολο χειμώνα. Σε διάστημα 3 χρόνων εχω χάσει αρκετά μαλλιά απότομα, πιθανώς λόγω αυξημένου αγχους και κληρονομικότητας. Ο γιατρος που συνέστησε το regaine και κατι χαπάκια απο τον φαρμακοποιο. Πιστεύω οτι εχω δρομο μπροστα μου.

Καλησπέρα παιδια και καλη χρονια. Ηθελα να σας ρωτήσω επειδη δεν εχω πολυ γνωση περι του θέματος σχετικα με το roller τι είναι ακριβως και πως χρησιμοποιείται? Εγω εχω μια αραίωση στο μπροστινό μέρος, χρησιμοποιώ regaine 5%. Και ενδιαφέρομαι για κατι πιο δραστικό γιατι προβλέπω δύσκολο χειμώνα. Σε διάστημα 3 χρόνων εχω χάσει αρκετά μαλλιά απότομα, πιθανώς λόγω αυξημένου αγχους και κληρονομικότητας. Ο γιατρος που συνέστησε το regaine και κατι χαπάκια απο τον φαρμακοποιο. ΠΤι πιστεύετε?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Μπλουζα