orange είπε:
Επαναλαμβάνω την ερώτηση : Η κετοκοναζόλη δεν συμπεριλαμβάνεται στην (αποκαλούμενη) BIG3; Το ίδιο το σαιτ εδώ που (κατά κάποιον τρόπο) την προτείνει, οι γιατροί που την συστήνουν και οι φαρμακοποιοί, όλοι κάνουν λάθος;
Το Propoline Apivita δεν το χρησιμοποιεί και ο Administrator; Αυτός δεν ξέρει; Η (λίγη έστω) δουλεία που είχα δει και εγώ όταν το χρησιμοποίησα δεν είναι αρκετή για να το συμπεριλάβω;
Για την υδροκορτιζόνη δεν έχει και τοπικ εδώ; Δεν συμμετείχες και εσύ γράφοντας πως (έστω και σε συνδυασμό με μινοξ) είδες «ενα τρελο push στην επενεκφυση και μαλιστα μετα απο 24 ωρες» ;; Γιατί να μην κάνω μια δοκιμή έστω χωρίς μινοξ;
Τα άρθρα που γράφουν πως η βιοτίνη βοηθάει στην τριχόπτωση και οι χρήστες που την χρησιμοποιούν εδώ, έχουνε όλοι άδικο;
Θέλω να πω πως κατέληξα σε αυτά μετά από πάρα πολλές ώρες διαβάσματος και αλλού, μα κυρίως εδώ μέσα. Απόψεις από όλα τα μέλη ανεξαιρέτως... Όλοι αυτοί έχουνε άδικο;;;;;
Orange, δεν έχεις αναφέρει ουσιαστικά πολλά πράγματα για το πρόβλημά σου.
Πόσα χρόνια έχεις τριχόπτωση και τι nw είσαι?
Το πρόβλημα που αναφέρεις με το συκώτι τι αφορά? Π.χ ανεβασμένες τρανσαμινάσες, Λιπώδης διαίσθηση? Τι...
Πόσο καιρό υπάρχει αυτό το θέμα? Θα μπορούσε να συνδυαστεί για παράδειγμα με την τριχόπτωση(?) μιας και το συκώτι είναι το Νο 1. όπλο του οργανισμού για να αποβάλλει τοξίνες(?) + τυχόν αγωγή που ακολουθείς.
Εφόσον θές γνώμη.
- Οι αμπούλες της apivita απλά περιέχουν κάποια εκχυλίσματα τα οποία έχουν αντιφλεγμονώδη δράση (ειδικά το θυμάρι λόγω carvacrol) και δημιουργούν ένα περιβάλλον με λίγη ευνοικότερη αιμάτωση (ginseng).
Θες να δίνεις 30 ευρώ γι αυτό? οκ. Μπορείς επίσης να πάρεις αιθέρια έλαια ξεχωριστά και να φτιάχνεις εσύ.
- Κορτιζόνη. Όπως είπε ο καπα. Χρήση της με μίνοξ και δίνει στους περισσότερους ένα αρχικό boost. Τίποτα άλλο. Όσες φορές τη δοκίμασα, μετά από 2 εβδομάδες άρχισα να επανέρχομαι στα ίδια. Μέσα στο μήνα ήταν σαν να μην την έβαζα. Άρα ποιο το νόημα? Αν θες να δεις για ψυχολογικούς λόγους περισσότερο λίγο καλύτερο μαλλί για καμία εβδομάδα, οκ. Αλλά οτιδήποτε άλλο δεν έχει νόημα. (Χώρια ότι επηρεάζει αρνητικά το δέρμα)
- Κετοκοναζόλη. Εγώ είδα αποτελέσματα από αυτή κάποτε, αλλά από την αλοιφή. (fungoral)
Την έβαζα όμως κάθε μέρα μετά το λούσιμο. Τα μαλλιά πήραν λίγο τα πάνω τους, αλλά μου έβγαλε παρενέργειες. Χαμηλή λίμπιντο και απίστευτη αυπνία.
Σε άλλους η κετο γενικότερα έκανε τα πράγματα χειρότερα.
Αλλά, εφόσον αναφέρεις πρόβλημα με το συκώτι, η κετοκοναζόλη σε oral χρήση προκαλεί βλάβη στο συκώτι. Για τοπικά ή ως σαμπουάν σίγουρα μιλάμε για πάρα πολύ μικρή ποσότητα σε σχέση με το χάπι αλλά το σαμπουάν προσωπικά, με το που το εφάρμοζα, μέσα σε 2 λεπτά μου έφερνε γεύση στο στόμα. Απλά έχε το στα υπόψη.
Αν τελικά αποφασίσεις να το δοκιμάσεις, προτίμησε libroman γιατί απ όσο θυμάμαι δεν περιέχει sls σε αντίθεση με το fungoral.
Για την βιοτίνη δεν μπορώ να σου πω γιατί δεν την δοκίμασα ποτέ. Πουθενά όμως δεν την είδα ως βασικό παράγοντα για κάποιο αισθητό αποτέλεσμα.
Εφόσον υποχρεωτικά έχεις βγάλει πολλά εκτός (και καλά κάνεις) δεν ξέρω τι επιλογές σου απομένουν εφόσον μάλιστα το έχεις πάρει απόφαση για μεταμόσχευση προσεχώς.
Αποφεύγω γενικότερα να προτείνω οτιδήποτε , αλλά μπορείς επίσης να ρίξεις μια ματιά στα συστατικά του capillogain, την sensitive version που δεν περιέχει triaminodil και σαν συστατικά έχει και βιοτίνη και ginseng και γενικότερα σου γεμίζει αρκετά περισσότερο το μάτι από της apivita.
Δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά, αλλά σαν φυσικό τοπικό δεν φαίνεται άσχημο. Μπορείς να βρεις στο hairsite νομίζω σχετικό θέμα αρκετών σελίδων.
Αν τελικά αποφασίσεις και ρόλλερ, για μένα το καλύτερο είναι ανάμεσα σε 0,5 με 0,75mm μια φορά την εβδομάδα.