Πληροφορίες για δερματολόγο

Nontas27

New Member
Γεια σας.

Επικοινώνησα με την κλινική του Lorenzo για το ενδεχόμενο μεταμόσχευσης και αφού εξέτασαν τις φωτογραφίες που τους έστειλα μου ανέφεραν ότι λογικά (με επιφύλαξη μου το ανέφεραν) έχω DUPA (Diffuse Unpatterned Alopecia) και ότι δεν αναλαμβάνουν την υπόθεσή μου παρά μόνο αν σταθεροποιηθεί η κατάστασή μου ακολουθώντας αγωγή με finasteride. Τους αναφέρω βέβαια ότι η κατάστασή μου έχει παραμείνει ίδια από όταν ξεκίνησε η τριχόπτωσή μου (στα 30, τώρα είμαι 39), καθώς η τριχόπτωση ήταν ξαφνική αλλά ούτε βελτιώθηκε ούτε χειροτέρευσε στο πέρασμα των χρόνων παρά τις όποιες συντηρητικές αγωγές έκανα.

Επειδή θέλω να επιβεβαιώσω όσα μου ανέφεραν, γνωρίζετε κάποιον/α καλό/ή δερματολόγο στην Αθήνα που ειδικεύεται σε θέματα τριχόπτωσης για να επισκεφθώ? 2 δερματολόγους που είχα δει στο παρελθον μου είχαν αναφέρει ότι έχω ανδρογενετική αλωπεκία.

Έχω επισυνάψει φωτογραφίες ειδικά της donor area (η τελευταία όπου επικεντρώθηκαν από την κλινική αναφέρει και σχετικό σχολιασμό), εκτιμώ την γνώμη και την βοήθεια των μελών του Forum για τυχόν σχόλιά σας, αλλά με κάθε σεβασμό θα ήθελα και την γνώμη κάποιου ειδικού που θα με εξετάσει από κοντά.

Τέλος να αναφέρω ότι (τουλάχιστον αυτή την στιγμή) δεν είμαι θετικός στο ενδεχόμενο να ξεκινήσω την αγωγή με finasteride έχοντας διαβάσει για το post finasteride syndrome.

Σας ευχαριστώ πολύ.
 

Συνημμένα

  • 1.jpg
    1.jpg
    390 KB · Προβολές: 62
  • 2.jpg
    2.jpg
    393.8 KB · Προβολές: 62
  • 3.jpg
    3.jpg
    371.7 KB · Προβολές: 59
  • 4.jpg
    4.jpg
    308.5 KB · Προβολές: 56
  • 5.jpg
    5.jpg
    719.6 KB · Προβολές: 52
  • 6.jpg
    6.jpg
    751.4 KB · Προβολές: 54
  • Captura de pantalla 2024-02-13 a las 23.43.42.png
    Captura de pantalla 2024-02-13 a las 23.43.42.png
    1.3 MB · Προβολές: 58

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Stradlin

Member
Η εικόνα σου όντως μπορεί να οφείλεται σε DUPA αλλά δυστυχώς δεν ξέρω δερματολόγο να σου προτείνω για τριχόπτωση. Στη συγκεκριμένη ειδικότητα και για τη συγκεκριμένη πάθηση κυριαρχεί η ασχετοσύνη, η απατεωνιά και ο συνδυασμός τους και θέλει προσεκτικό ψάξιμο. Αναφορικά με το περίφημο post finasteride syndrome, προσωπικά (και πολλοί άλλοι φαντάζομαι) εύχομαι να μην το είχα δει ποτέ γραμμένο (γιατί στην πραγματικότητα δε θα το έβλεπα ούτως ή άλλως) και να είχα ξεκινήσει αγωγή νωρίτερα. Το λέω παρόλο που δεν έχω DUPA. Λεφτά, χρόνος και μαλλιά που χάθηκαν στο μεταξύ καλύτερα να μην τα θυμάμαι. Καλή συνέχεια.
 

LoverBoy

Well-Known Member
Καλημέρα φίλε μου!Καταλαβαίνω τις φοβίες σου και τις επιφυλάξεις σου για τυχόν παρενέργειες απο την Φίνα αλλά έχεις σκεφτεί ότι άντε και σε έβαζε κάποιος για ΜΜ και σου έδινε την εικόνα που θέλεις όμως σε λίγα χρόνια θα είσαι πάλι στα ίδια(το πιθανότερο) και θα τρέχεις πάλι για ΜΜ και εφόσον υπάρχει δότρια για να μπορέσεις να καλύψεις τα υπόλοιπα!Γνώμη μου να σκεφτείς σοβαρά την θεραπεία με φίνα-μίνο και να μη την ακυρώνεις στο μυαλό σου!Καλό είναι να σε καθοδηγήσει κάποιος ειδικός...θα μπορούσες να απευθυνθείς και στον @Anastasakis Hair Clinic που προτείνει θεραπεία να σε εξετάσει απο κοντά!Για να στο είπε ο Λορέντζο κάτι παραπάνω θα ξέρει!
 
Τέλος να αναφέρω ότι (τουλάχιστον αυτή την στιγμή) δεν είμαι θετικός στο ενδεχόμενο να ξεκινήσω την αγωγή με finasteride έχοντας διαβάσει για το post finasteride syndrome.
Το Post Finasteride Syndrome έχει γίνει debunked, είναι μια απάτη όλο.
Post Finasteride Syndrome is FAKE NEWS!
Post Finasteride Syndrome DEBUNKED!
Post Finasteride Syndrome is a conspiracy theory
Post Finasteride Syndrome is a Fairy Tale
Post Finasteride Syndrome is a HOAX!
 
Τελευταία επεξεργασία:

kollaps

Member
@Nontas27 όταν αφήνεις τα μαλλιά στη δότρια πιο μακριά φαίνεται και τότε αραιωμένη; Με τόσο χαμηλό fade μπορεί να φαίνεται χειρότερο το πρόβλημα απ'ότι πραγματικά είναι, αλλά σε κάθε περίπτωση καλό είναι να σε δει κάποιος γιατρός.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

JimKan1

Well-Known Member
Ολα τα βιντεο που εβαλες ειναι απο το ιδιο καναλι παντως.
Ναι, έχει κάνει μια σειρά όπου παρουσιάζει τις έρευνες και εξηγεί γιατί είναι γελοίο το PFS.

Μιας και αναφέρθηκε και ο Αναστασάκης, στο σύγγραμμά του συμφωνεί και αυτός:
Post-Finasteride Syndrome (PFS) is a term coined to characterize a constellation of reported undesirable side effects that developed during or after stopping Finasteride treatment and persisted even after drug discontinuation. These effects were initially described only in post-marketing reports and small, poor-quality, uncontrolled studies. [...] In 2012, a health advocacy group called the “PostFinasteride Syndrome Foundation” claiming to have (quoting) “…the primary goal of fnding a cure for the reported syndrome and a secondary goal of raising awareness” was started by two physicians. The son of one of these physicians developed severe depression during a period in his life when he was also using Finasteride. In 2016 the Post-Finasteride Syndrome Foundation sent an email to Dermatologists practicing in the United States to inform them about the syndrome and its inclusion into the National Institute of Health’s Genetic and Rare Diseases Information Center (GARD). However, they failed to explain that inclusion in the GARD does not constitute offcial recognition of PFS by the NIH as described in the website disclaimer (quoting) “The addition of PFS to the NIH’s GARD database does not offcially recognize PFS by the NIH but instead serves as a resource to fnd more information regarding reported adverse events.”

Ο γιος του απέκτησε κατάθλιψη και έτυχε να παίρνει φιναστερίδη. Άρα ευθύνεται η φιναστερίδη. Με άλλα λόγια, η πιο κλασική λογική πλάνη. Correlation does not imply causation.

Το Post Finasteride Syndrome Foundation, στους "ασθενείς" που απευθύνονται για να βοηθηθούν εντωμεταξύ, αντί να δίνει ιατρικές συμβουλές για να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τα (placebo ή άσχετης αιτίας) συμπτώματά τους, τους προτρέπει να κάνουν DONATE για να συνδράμουν οικονομικά στο ίδρυμα! Και συνεχίζουμε να συζητάμε για το αν είναι απάτη ή όχι;
 

Harris_G

Well-Known Member
Μονο που βαζεις οποιοδηποτε Ελληνα δερματολογο διπλα στο ονομα του Lorenzo σε φορουμιτικους ορους ειναι 10Φ
 

Nik.Mos

Well-Known Member
@Nontas27 μπορεί και λόγω λεπτής τρίχας να φαίνεται έτσι η δότρια,το έχουμε ξαναδεί αυτό .Το ιδανικό σενάριο θα ήταν να έβγαζες εισιτήριο για Ισπανία να σε δει από κοντά ο lorenzo ,ειδάλλως ξεκινά τις επισκέψεις σε εγχώριες κλινικές για μετρήσεις.
 

Nontas27

New Member
@Nontas27 όταν αφήνεις τα μαλλιά στη δότρια πιο μακριά φαίνεται και τότε αραιωμένη; Με τόσο χαμηλό fade μπορεί να φαίνεται χειρότερο το πρόβλημα απ'ότι πραγματικά είναι, αλλά σε κάθε περίπτωση καλό είναι να σε δει κάποιος γιατρός.
Όχι, φαίνονται κανονικά θα έλεγα. Η φωτογραφια είναι σε μαλλί επίτηδες κουρεμένο κοντά για να έχουν καλύτερη εικόνα που μου ζήτησαν από την κλινική του Lorenzo, με κάμερα υψηλής ανάλυσης, από κοντινή απόσταση και στο φως του ήλιου οπότε είναι λογικό να φαίνεται μεγαλύτερη αραίωση. Μάλιστα έστειλα τις τελευταίες αυτές φωτογραφίες στην κλινική αλλά δεν μου απάντησαν, ίσως τους κάνω reminder.

Συμφωνώ να με δει κάποιος γιατρός από κοντά, αυτός είναι και ο λόγος που ξεκίνησα αυτό το thread άλλωστε. Kαι η κλινική ανέφερε με επιφύλαξη ότι μάλλον έχω DUPA, σίγουρα υπάρχει κάποιο όριο στην δυνατότητα ακόμα και γιατρών να κάνουν διαγνώσεις με φωτογραφίες όσο ευκρινείς και αν είναι σε αντίθεση με μία δια ζώσης εξέταση.
 

Nontas27

New Member
@Nontas27 μπορεί και λόγω λεπτής τρίχας να φαίνεται έτσι η δότρια,το έχουμε ξαναδεί αυτό .Το ιδανικό σενάριο θα ήταν να έβγαζες εισιτήριο για Ισπανία να σε δει από κοντά ο lorenzo ,ειδάλλως ξεκινά τις επισκέψεις σε εγχώριες κλινικές για μετρήσεις.
Οι 2 δερματολόγοι που έχω δει μου ανέφεραν ότι όντως έχω πολύ λεπτή τρίχα. Να πάω Ισπανία μόνο και μόνο για να με δει ο Lorezo από κοντά δεν πρόκειται να το κάνω. Δυσκολεύομαι πάντως να πιστέψω ότι πέρα απο κλινικές που κάνουν μεταμοσχεύσεις στην Ελλάδα δεν υπάρχουν Έλληνες καλοί δερματολόγοι που να μπορύν να κάνουν σωστή διάγνωση ανδρογενετικής αλωπεκίας έναντι DUPA.

Σε κάθε περίπτωση για την μέτρηση που αναφέρεις είχα επικοινωνήσει με την κλινική BHR, αν θυμάμαι σωστά έχω διαβάσει εδώ στο forum ότι ειδικεύονται σε μετρήσεις αλλά αντιμετώπιζαν κάποιο τεχνικό θέμα με το μηχάνημα που χρησιμοποιούν σχετικά όταν επικοινώνησα μαζί τους και έτσι δεν την έχω κάνει ακόμα. Αν γνωρίζεις κάποια άλλη κλινική θα μου ήταν χρήσιμη η πληροφορία.
 
Πάντως με αραιή δότρια (που κινεί υποψίες για DUPA) και πολύ λεπτή τρίχα, το να κάνεις μεταμόσχευση εν ψυχρώ θα είναι απλά καταστροφή και τζάμπα λεφτά. Your best bet να έχεις μαλλιά (εκτός αν τα κρατήσεις όσο πάνε και μετά τα ξυρίσεις) είναι φιναστερίδη ΚΑΙ μινοξιδίλη για τουλάχιστον 2 χρόνια.

Τα 5ar blockers λειτουργούν εξαιρετικά σε diffuse thinning όπως το δικό σου και έτσι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να πυκνώσεις και να έχεις μαλλί όπως ήσουν στο γυμνάσιο. Είναι μονόδρομος αυτή η λύση, δεν υπάρχει εναλλακτική. Η μεταμόσχευση χωρίς αγωγή θα είναι αναποτελεσματική, θα μπαλώσεις κάτι πολύ προσωρινά και θα καταλήξεις και να μην έχεις μαλλιά πάνω και να έχεις ουλές στη δότρια.

ΤΙ να σου πούνε οι κλινικές; Αυτές που θα δεχτούν να σε αναλάβουν απλά θα θέλουν τα λεφτά σου και δεν θα νοιαστούν για το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα. Όποια σε σέβεται δεν πρόκειται να το δεχτεί.
 
Μπλουζα