Παρενέργειες Minoxidil 5% σε χρήση μερικών ημερών

sito

Active Member
Απ: Παρενέργειες Minoxidil 5% σε χρήση μερικών ημερών

white συνεχισε την θεραπεία και στον χρόνο πάνω θα μπορέσεις να κρίνεις εάν η θεραπεία έκανε δουλειά.

υ.γ. και γω την ιδια θεραπεια με σενα ακολουθώ (μινοξ-ρεβιβο-φουγκοραλ) μόνο που τώρα αλλαξα το ρεβιβο με το σουπερζιξ

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kapa

Μέλος του προσωπικού

white210 είπε:
[quote author=kapamarou link=topic=2713.msg56162#msg56162 date=1310059237]
τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα με την ΑΑ,πολλες φορες δεν μπορουν να το διαγνωσουν οι δερματολογοι επειδη δεν εχουν δει το πριν
(οτι δηλαδη το μαλλι ηταν ποιο πυκνο,ποιο χοντρες οι τριχες)βλεπουνν μονο το τωρα,κυριως αν ειναι αρχικο σταδιο ειναι ακομα ποιο δυσκολη η διαγνωση.
εμεις οι ιδιοι αν βλεπουμε αραιωση,λεπτυνση τριχας,σε σχεση με προηγουμενα χρονια μπορουμε να δουμε το προβλημα.
το μαλλι που δεν εχει επηρεαστει απο την dht εχει το ιδιο παχος και την ιδια πυκνοτητα σε ολο το κεφαλι(πλαγια,πισω,πανω)

Τότε και εγώ σε ΑΑ είμαι.
Η τρίχα έχει λεπτύνει, έχει γίνει πιο θαμπή και η αραίωση είναι αισθητή ενώ τα πλάγια και πίσω μαλλιά είναι σχεδόν όπως παλιά.
[/quote]
αυτο ειναι ΑΑ ::)

gus210

Member

kapamarou είπε:
[quote author=white210 link=topic=2713.msg56177#msg56177 date=1310113101]
[quote author=kapamarou link=topic=2713.msg56162#msg56162 date=1310059237]
τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα με την ΑΑ,πολλες φορες δεν μπορουν να το διαγνωσουν οι δερματολογοι επειδη δεν εχουν δει το πριν
(οτι δηλαδη το μαλλι ηταν ποιο πυκνο,ποιο χοντρες οι τριχες)βλεπουνν μονο το τωρα,κυριως αν ειναι αρχικο σταδιο ειναι ακομα ποιο δυσκολη η διαγνωση.
εμεις οι ιδιοι αν βλεπουμε αραιωση,λεπτυνση τριχας,σε σχεση με προηγουμενα χρονια μπορουμε να δουμε το προβλημα.
το μαλλι που δεν εχει επηρεαστει απο την dht εχει το ιδιο παχος και την ιδια πυκνοτητα σε ολο το κεφαλι(πλαγια,πισω,πανω)

Τότε και εγώ σε ΑΑ είμαι.
Η τρίχα έχει λεπτύνει, έχει γίνει πιο θαμπή και η αραίωση είναι αισθητή ενώ τα πλάγια και πίσω μαλλιά είναι σχεδόν όπως παλιά.
[/quote]
αυτο ειναι ΑΑ ::)
[/quote]

Μετά από μια σχετική "έρευνα" είμαι σίγουρος ότι είναι ΑΑ
Άρα είναι μύθος ότι η ΑΑ εμφανίζεται μόνο σε σχετικά μικρές ηλικίες (λόγω αυξημένων ορμονών κ.λπ.).
Ακόμη και στα 40 σου μπορεί να εμφανιστεί (είμαι σχεδόν 38).

gus210

Member

Τις τελευταίες ημέρες έχει εμφανιστεί φαγούρα στα σημεία που εφαρμόζω την μινόξ.
Διάβασα σχετικά στο forum, όσον αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης με διάφορες κρέμες αλόης κ.λπ.
Αυτό που δεν έχω διευκρινήσει είναι τι προκαλεί την φαγούρα και τι μπορεί αυτή να σημαίνει.
Χρησιμοποιώ το regain 5%.

Nikos22_

New Member

white210 είπε:
Τις τελευταίες ημέρες έχει εμφανιστεί φαγούρα στα σημεία που εφαρμόζω την μινόξ.
Διάβασα σχετικά στο forum, όσον αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης με διάφορες κρέμες αλόης κ.λπ.
Αυτό που δεν έχω διευκρινήσει είναι τι προκαλεί την φαγούρα και τι μπορεί αυτή να σημαίνει.

(Φιλικα) Εισαι 38 το αντιμετοπιζεις καλυτερα και ψυχολογικα και μπορεις να κανεις πετυχημενη μεταμοσχευση. Τι να πουμε εμεις που ειμαστε 22 και τα χανουμε απο 20... γμστ..

gus210

Member

Nikos22_ είπε:
[quote author=white210 link=topic=2713.msg56354#msg56354 date=1310365328]

(Φιλικα) Εισαι 38 το αντιμετοπιζεις καλυτερα και ψυχολογικα και μπορεις να κανεις πετυχημενη μεταμοσχευση. Τι να πουμε εμεις που ειμαστε 22 και τα χανουμε απο 20... γμστ..
[/quote]

Έχεις δίκιο Νίκο. Είναι δύσκολο και ψυχοφθόρο να χάνεις τα μαλλιά σου από τόση μικρή ηλικία :(
Ας ελπίζουμε να βρεθεί μέσα στα επόμενα χρόνια κάποιο φάρμακο να δώσει μια κάποια λύση στο πρόβλημα, ιδιαίτερα για περιπτώσεις νέων παιδιών.
Στη δική μου περίπτωση σίγουρα είναι πιο καλά τα πράγματα...
Μην απελπίζεσαι. Το πρωτεύον (ανεξαρτήτου ηλικίας) είναι να αποκτήσουμε ψυχολογική ισορροπία και τότε ίσως να δούμε με άλλο μάτι την απώλεια των μαλλιών μας αλλά και την εξωτερική μας εμφάνιση γενικότερα.

gus210

Member

Σταμάτησα τη μινοξιδίλη για 10 μέρες (κατά την περίοδο των διακοπών). Όλο αυτό το διάστημα έβαζα revivogen 2ml μια φορά την ημέρα. Επιστρέφοντας (μόλις χτες) διαπίστωσα ότι στον ένα κρόταφο είχα regrowth. Ξεκίνησα πάλι την μινοξιδίλη. Σήμερα, μετά το λούσιμο παρατήρησα ότι στο μπάνιο υπήρχαν πάρα πολύ περισσότερες τρίχες απ' όλες τις προηγούμενες φορές. Με το που στέγνωσαν τα μαλλιά μου είδα να υπάρχει εμφανέστατη αραίωση στο μπροστινό μέρος. Τρελάθηκα! Πανικοβλήθηκα! Είμαι σε πάρα πολύ έντονο στρες εδώ και τρεις μέρες λόγω σοβαρού προσωπικού προβλήματος. Παιδιά είναι δυνατόν να έχω τέτοιες απώλειες μέσα σε τόσες ώρες. Δεν είναι η ιδέα μου. Κρατώ σχεδόν καθημερινό φωτογραφικό αρχείο και στη χθεσινή φωτογραφία δεν υπήρχε το κενό. Άλλωστε το βλέπω εμφανώς στον καθρέπτη. Επίσης λόγω της ξαφνική αραίωσης τα μαλλιά έχουν αλλάξει φορά σε εκείνο το σημείο και δεν χτενίζονται πια. Δεν ξέρω. Έχω απογοητευτεί. Δεν ξέρω σε ποιόν να απευθυνθώ μιας και έχω πάει ήδη σε δερματολόγο.

gus210

Member

Θα της βάλω κάποια στιγμή στο ποστ παρουσίασης μου όπου υπάρχουν και κάποιες άλλες προ τριών μηνών.
Εκείνο που με ενοχλεί περισσότερο είναι ότι η κατάσταση μου επιδεινώνεται με ταχύτατους ρυθμούς, για λόγους που οφείλονται σε έντονο στρες και όχι σε μια φυσιολογική, βιολογική διαδικασία. Δεν απαιτώ, ούτε έχω την ψευδαίσθηση ότι θα είχα μαλλιά ως τα βαθιά γεράματα μου. Το θεωρώ μάταιο. Αλλά έχω την εντύπωση ότι η ψυχολογία τους τελευταίους επτά μήνες μου είναι αυτή που συμβάλλει στο να χάνω τόσες τρίχες που κάτω υπό φυσιολογικές συνθήκες θα τις έχανα σε βάθος χρόνου.

gus210

Member

Παιδιά μια βοήθεια...
Άλλαξα το regain 5% (μετά από συμβουλή δερματολόγου) σε Regain 5% + Betnovate cut sol 0,1% + tretinoin. Μέσα σε πέντε μέρες στα σημεία που το εφαρμόζω εμφάνισα κόκκινα σημάδια (δεν είναι ακριβώς σπυράκια) που μου προκαλούν και ένα τσούξιμο. Τι λέτε; Το έχει αντιμετωπίσει κάποιος άλλος;

gus210

Member

Θα απαντήσω εγώ στον εαυτό μου, μιας και δεν έχει απαντήσει κανείς, μπας και βοηθηθεί και κάποιος άλλος...
Επικοινώνησα με τη δερματολόγο και μου είπε ότι δεν έγινε καλά η ανάμιξη από τον φαρμακοποιό. Συγκεκριμένα έβαλε περισσότερο από ένα από τα δύο υλικά (tretinoin). Το σταμάτησα δυο μέρες και έφυγαν οι ερεθισμοί. Τζάμπα τα χρήματα. Μου συνέστησε να αγοράσω regain και για να μην πάει στράφι το άλλο, να βάζω εναλλάξ (πρωί - βράδυ). Μου πρότεινε φαρμακοποιό δικό της, ο οποίος χρησιμοποεί ζυγαριά ακριβείας και κάποια συσκευή για την ανάμιξη. Αυτά για την επόμενη φορά. Σκέφτομαι να παραγγείλω kirkland και να του τα πηγαίνω για ανάμιξη γιατί με το regain δεν βγαίνει.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kakashi

Member

εγω εχω καμμια εβδομαδα που χρησιμοποιω την αλοιφη αιρολ μαζι με μινοξ κ εχω κ εγω αυτες τις κοκκινιλες που λες κ τσουζουν αρκετα ειδικα αν πεσει οινοπνευμα πανω....μαλλον η τρετινοιν το κανε κ σε σενα οπως σε μενα....τωρα δεν ξερω αν οφειλεται σε υπερδοσολογια η οχι

Every1lies

New Member

white210 είπε:
Παιδιά μια βοήθεια...
Άλλαξα το regain 5% (μετά από συμβουλή δερματολόγου) σε Regain 5% + Betnovate cut sol 0,1% + tretinoin. Μέσα σε πέντε μέρες στα σημεία που το εφαρμόζω εμφάνισα κόκκινα σημάδια (δεν είναι ακριβώς σπυράκια) που μου προκαλούν και ένα τσούξιμο. Τι λέτε; Το έχει αντιμετωπίσει κάποιος άλλος;

Γεια φιλος. Εβαζα Regain 5% με μεσα tretinoin, στο ιδιο σκευασμα. Καποιος απο εδω ειπε οτι οταν αυτες οι ουσιες ειναι μεσα στο ΙΔΙΟ διαλυμα αλληλοεξουδετερωνονται και το αποτελεσμα μηδεν. Μου προτειναν να βαζω προτα regain και μετα tretinoin, και οχι στο ιδιο διαλυμα.

giorgos hart

New Member

καλησπερα σε ολους, χρισιμοποιω το rogaine 5% εδω και 20 μερες πρωι βραδυ, χωρις καμια ιδιετερη αλλαγη στα μαλλια μου.Δεν χρισιμοποιω καποιο dht blocker.Τα συμπτωματα ειναι να τρεχει ι μυτη μου απο τι παρατηρησα σαν βαρος στο πανω μερος του κεφαλιου( οχι παντα), καποιες φορες φαγουρα, καποιες φορες τιν αισθηση οτι καταπινω κατι πικρο και στην αρχη ειχα ζαλαδα η οποια εξαφανιστηκε.Δεν εχω παει σε καποιο δερματολογο αλλα το πηρα απο μονος μου λεγοντας μου ενας φιλος στο γυμν.Χρισιμοποιω το σαμπουαν της froika nettle's (τσουκνιδα) μου το ειχε συστησει δερματολογος πριν κανα 7-8 χρονια και το hair force neutral ph της frezy derm.Λετε να ξεκινισω καποιο dht blocker?Κανει δουλεια?Ευχαριστω, Γιωργος.

giorgos hart

New Member

Καλησπερα, σημερα μιλησα με τον δερματολο μου.Δε του ειχα πει οτι ξεκινησα το rogaine 5% .Του ειπα τα συμπτωματα:εντονα φαγουρα στο πανω μερος του κεφαλιου στην πασχουσα περιοχη, καταπινω κατι σαν πικρο υγρο, τρεχει ι μυτη μου σαν να ειμαι κρυομενος, ζαλη, και καποιες φορες πονος στο στηθος.Μονο που δε με εδειρε παιδια.Μου λεει σου ειπα να κανεις κατι τετοιο?Οχι του λεω το εμαθα απο ενα παιδι στο γυμν.Μου λεει, σταματας τωρα τη θεραπεια για 10 μερες περιπου να ηρεμισει το κεφαλι σου και μου εδωσε μια μιξη του rogaine με αλλα 2-3 συστατικα, τα οποια θα τα παω σημερα στον φαρμακοποιο μου.Μου ειπε οτι ΠΟΤΕ δε δινω το rogaine μονο του, παντα με αλλα στοιχεια.Προφανως παιδια ειναι πολλη δυνατο.Πληροφοριακα αυτο να το ξερετε.Μαλλον περισσοτερο κακο κανει το rogaine παρα καλο...

lab_rat

Member

giorgos hart είπε:
Καλησπερα, σημερα μιλησα με τον δερματολο μου.Δε του ειχα πει οτι ξεκινησα το rogaine 5% .Του ειπα τα συμπτωματα:εντονα φαγουρα στο πανω μερος του κεφαλιου στην πασχουσα περιοχη, καταπινω κατι σαν πικρο υγρο, τρεχει ι μυτη μου σαν να ειμαι κρυομενος, ζαλη, και καποιες φορες πονος στο στηθος.Μονο που δε με εδειρε παιδια.Μου λεει σου ειπα να κανεις κατι τετοιο?Οχι του λεω το εμαθα απο ενα παιδι στο γυμν.Μου λεει, σταματας τωρα τη θεραπεια για 10 μερες περιπου να ηρεμισει το κεφαλι σου και μου εδωσε μια μιξη του rogaine με αλλα 2-3 συστατικα, τα οποια θα τα παω σημερα στον φαρμακοποιο μου.Μου ειπε οτι ΠΟΤΕ δε δινω το rogaine μονο του, παντα με αλλα στοιχεια.Προφανως παιδια ειναι πολλη δυνατο.Πληροφοριακα αυτο να το ξερετε.Μαλλον περισσοτερο κακο κανει το rogaine παρα καλο...
Απο τα χιλιαδες μελη του φορουμ, το 99,9% εχουμε χρησιμοποιησει μινοξδιλη και σχεδον ολοι εχουν χρησιμοποιησει και σκετη! Ρωτα τον γιατρο σου γιατι ΠΟΤΕ δεν δινει rogaine μονο του? (αυτο ειναι στην αμερικη, εδω εχουμε το regain). Τα επιπλεον στοιχεια το κανουν πιο αδυναμο ή καταπολεμουν τη ζαλαδα τον πονο στο στηθος και την καταρροη??

kos1987

New Member

giorgos hart είπε:

Πες μας που εχει το λογιστηριο(εε σορρυ το ιατρειο του ηθελα να πω).Φενι ετοιμασε νιτρογλυκερινη...

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

giorgos hart είπε:
Μου λεει, σταματας τωρα τη θεραπεια για 10 μερες περιπου να ηρεμισει το κεφαλι σου και μου εδωσε μια μιξη του rogaine με αλλα 2-3 συστατικα, τα οποια θα τα παω σημερα στον φαρμακοποιο μου.Μου ειπε οτι ΠΟΤΕ δε δινω το rogaine μονο του, παντα με αλλα στοιχεια.Προφανως παιδια ειναι πολλη δυνατο.Πληροφοριακα αυτο να το ξερετε.Μαλλον περισσοτερο κακο κανει το rogaine παρα καλο...

Η απίστευτη λογική τώρα... το σκέτο rogaine είναι "μπαρούτι", άν του βάλεις και άλλα συστατικά μαζί όμως είναι νεράκι.
FAIL :down
Καλύτερα να αλλάξεις γιατρό.

kos1987 είπε:
Φενι ετοιμασε νιτρογλυκερινη...

:explod

gus210

Member
Πριν από δεκαπέντε μέρες εμφάνισα εξανθήματα στο πρόσωπο, στο λαιμό αλλά και στο τριχωτό. Επισκέφτηκα για πολλοστή φορά δερματολόγο, ο οποίος διέγνωσε θυλακίτιδα και σμηγματορροική δερματίτιδα. Μου έγραψε αντιβίωση σε αλοιφή για το τριχωτό και σε χάπι καθώς και μια κροτιζονούχα αλοιφή για το πρόσωπο. Μου μπήκαν ιδέες και αποφάσισα να επισκεφτώ ρευματολόγο. Δεν έχω κάνει εξετάσεις ακόμη. Η κλινική εικόνα παραπέμπει σε δερματώδη λύκο και ξέρετε ποιό είναι το ωραίο. Ο ρευματολόγος (κορυφαίος πανεπιστημιακός) εκτιμά ότι το δερματικό λύκο τον πυροδότησε η μακροχρόνια χρήση μινοξιδίλης. Φυσικά και πέταξα οποιοδήποτε σκεύασμα και δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσω ξανά ακόμη και αν δεν μου μείνει τρίχα για τρίχα. Ψάχνωντας στο Internet είδα ότι τα υπερτασικά φάρμακα είναι δυνατόν να δημιουργήσουν λύκο σε άτομα με προδιάθεση, τα οποία κάτω από άλλες συνθήκες δε θα εμφάνιζαν την ασθένεια ποτέ στη ζωή τους. Αυτά όλα προς προβληματισμό όλων μας... μα όλων μας... για το τι ακούμε αλλά και για το τι λέμε στους άλλους. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Αυτή είναι μια βασική αρχή που όλοι θα είναι καλό να έχουμε στο μυαλό μας. Μην δίνετε και μην παίρνετε διαγνώσεις μέσα από forums και από το διαδίκτυο γενικά. Όσο μα όσο μαλάκες κι αν είναι οι δερματολόγοι, σε ότι αφορά την αλωπεκία, αυτοί είναι στους οποίους πρέπει να απευθυνθείτε πρώτα. Βρείτε ένα καλό γιατρό. Συμβιβαστείτε με όσα ξέρει και εμπιστευτείτε τον. Πιέστε τον να προχωρήσετε σε εξετάσεις. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΔΡΟΓΕΝΕΤΙΚΗ ΑΛΩΠΕΚΙΑ. Να το θυμόμαστε καλά αυτό. Κάποιες φορές εδώ μέσα, αρκετά παιδιά, δέχθηκαν βολές του στυλ ότι "δεν μπορούν να δεχθούν το πρόβλημα τους" κ.λπ. Εμπιστευτείτε το ένστικτο σας και ακολουθήστε μια συγκεκριμένη σειρά: Δερματολόγος, εξετάσεις, θεραπεία...

Αυτά είχα να πω...
Εύχομαι σε όλους το καλύτερο...

Μπλουζα