Μύθοι και παραπληροφόρηση...

Geros86

New Member
Απ: Μύθοι και παραπληροφόρηση...

Και κατι αλλο παιδια! Το καλοκαιρι υδρώνω παρα πολυ στο κεφάλι (και μονο εκει) Εχει να κανει αυτο με καποια παρενέργεια καποιου φαρμάκου ή μηπως υπάρχει κατι το οποιο να μειώσει αυτήν την εφύδρωση?
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Απ: Μύθοι και παραπληροφόρηση...

Τα καλοκαίρια κι εμένα ιδρώνει πολύ το κεφάλι μου και ποτέ δε σκέφτηκα να το ρωτήσω αυτό σε κάποιον γιατρό :chinscratch και αν έχει κάποια σχέση με την τριχόπτωση :chinscratch
 

Undead

New Member
Απ: Μύθοι και παραπληροφόρηση...

Παιδια εγω στεγνωνω τα μαλλια με πιστολακι με πολυ κρυο αερα και απο μακρια

Α και κατα ποσο επηρεαζει το γυμναστηριο την τριχωπτωση ; Γιατι κατι τετοιο διαβασα!
 

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού
Απ: Μύθοι και παραπληροφόρηση...

αν δεν παιρνεις στο γυμναστηριο τιποτα περιεργο ( και δεν μιλαω για πρωτεινες και τετοια )

τοτε δεν πιστευω οτι επηρεαζει καθολου
 

sg

New Member
Απ: Μύθοι και παραπληροφόρηση...

Ερώτηση; Εϊναι δυνατό ανδρική αλωπεκία να αρχίσει την εμφάνισή της μετά τα 45;
 

mikipitri

Member
Απ: Μύθοι και παραπληροφόρηση...

Geros86 είπε:
Και κατι αλλο παιδια! Το καλοκαιρι υδρώνω παρα πολυ στο κεφάλι (και μονο εκει) Εχει να κανει αυτο με καποια παρενέργεια καποιου φαρμάκου ή μηπως υπάρχει κατι το οποιο να μειώσει αυτήν την εφύδρωση?

??????
επίσης γνωρίζει κάποιος αν η υπερβολική εφίδρωση ενισχύει την τριχόπτωση???
 

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού
Απ: Μύθοι και παραπληροφόρηση...

η υπερβολική εφίδρωση ενισχύει την παραγωγή σμήγματος και αυτό με την σειρά του αποτελεί επιπλέον πρόβλημα (κλείνοντας πόρους,δημιουργώντας περιβάλλον ανάπτυξης μικροβίων,δυσκολεύοντας την ανταλλαγή τροφικών ουσιών) στα τριχοθυλάκια :-[

οπότε,
λιγότερη έκθεση στον ήλιο,
καθημερινά λούσιμο,
αλόη στις περιοχές αραίωσης,
και υπομονή/επιμονή στην κύρια θεραπεία ;)
 

heyya

New Member
Απ: Μύθοι και παραπληροφόρηση...

Χριστίνα είπε:
Τα καλοκαίρια κι εμένα ιδρώνει πολύ το κεφάλι μου και ποτέ δε σκέφτηκα να το ρωτήσω αυτό σε κάποιον γιατρό :chinscratch και αν έχει κάποια σχέση με την τριχόπτωση :chinscratch

Και δω τα ίδια, άστα να πάνε ... ειδικά όταν κυκλοφορώ με το κράνος γίνεται το έλα να δεις... ούτε εγώ το είχα σκεφτεί παλιότερα παρά τώρα πρόσφατα όταν πρόσεξα ότι ζεσταίνομαι αποκλειστικά μπροστά (μέτωπο-κροτάφους-λιγότερο hairline) όπου παρατηρείται το πρόβλημα. Βέβαια μου έχει διαγνώσει σμήγμα που συνδέεται κάπως... θα ρωτήσω σύντομα δερματολόγο αν υπάρχει δυνατότητα να μειώσουμε τον ιδρώτα...
 

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού
Απ: Μύθοι και παραπληροφόρηση...

- Τι είναι αλήθεια και τι όχι;

Οι προκαταλήψεις το θέμα της τριχόπτωσης είναι κοινωνικό φαινόμενο από την αρχαιότητα, αφού αρχαιολογικές έρευνες έχουν δείξει ότι οι Αιγύπτιοι ήδη από το 1150 π.Χ. έβαζαν στα μαλλιά τους λίπη από λιοντάρια, φίδια, κροκοδείλους ή και ιπποπόταμους για να καταπολεμήσουν την τριχόπτωση!

Καθώς οι άνθρωποι είναι τελικά τόσο…προσκολλημένοι στα μαλλιά τους, μια σειρά από μύθους έχει εμφανιστεί σχετικά με τα μαλλιά – πότε και γιατί γκριζάρουν, ποιές αιτίες προκαλούν αλωπεκία και πώς η αλωπεκία μπορεί να αποφευχθεί κτλ. Για όποιο αίτιο και αν χάνουν μαλλιά οι άνθρωποι ή αν ανησυχούν προκαταβολικά για την απώλεια των μαλλιών τους, οι μύθοι γύρω από τα μαλλιά αφθονούν.

Σήμερα, με το ''βομβαρδισμό'' πληροφοριών που δεχόμαστε από την πληθώρα των Μέσων, είναι σημαντικό να μπορεί να αντιλαμβάνεται κανείς τι είναι πραγματικά αλήθεια και τι μύθος γύρω από το θέμα της τριχόπτωσης.
***
- Απάτες σχετικά με την Τριχόπτωση

Οι απάτες που σχετίζονται με την τριχόπτωση βρίσκονται παντού, προτρέποντάς σας να ξοδέψετε τα χρήματά σας. Χρησιμοποιούν ανέντιμους τρόπους για να σας παρασύρουν στο να πιστέψετε ότι τα προϊόντα τους θα σας βοηθήσουν σε κάθε αίτιο τριχόπτωσης. Τέτοια προϊόντα διαφημίζονται στο διαδίκτυο, στα ινστιτούτα αισθητικής, στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τα περιοδικά και μόνο από εσάς εξαρτάται αν θα προστατευθείτε. Η αυτομόρφωση είναι υποχρέωση του καθενός και με τη σειρά άρθρων που σας προσφέρουμε, είμαστε βέβαιοι πως εκτός από βασικές γνώσεις και πληροφορίες θα σας κινήσουμε το ενδιαφέρον για περισσότερη δική σας έρευνα!

Οι προφανείς απάτες διακρίνονται πρωτίστως από τις ανόητες επεξηγήσεις για το τι προκαλεί τριχόπτωση. Θα σας μιλήσουν για ψευδείς διαταραχές και θα σας προσφέρουν το προϊόν τους ως λύση για αυτές. Εάν, όμως, γνωρίζετε καλά τις αληθινές αιτίες της απώλειας μαλλιών, θα μπορείτε να διακρίνετε αυτές τις απάτες με ευκολία.

Υπάρχουν, ωστόσο, και απάτες που δεν είναι τόσο εύκολο να τις εντοπίσετε. Ξεκινούν λέγοντας μια αλήθεια, δίνοντας σας πραγματικά γεγονότα. Σας προσελκύουν με μια ειλικρινή αρχή και έπειτα σας προσφέρουν το προϊόν τους ως την κατάλληλη αγωγή. Κοιτάξτε προσεκτικά και μπορεί να διαπιστώσετε ότι η αγωγή τους είναι άσχετη με την αιτία της απώλειας των μαλλιών.
***
- Η "απόλυτη δοκιμασία"

Οποιοσδήποτε μπορεί να διατυπώνει ισχυρισμούς. Είναι, όμως, άχρηστοι χωρίς τις κατάλληλες μελέτες που φανερώνουν την αποτελεσματικότητα ενός προϊόντος.

Όταν μια εταιρεία υπαινίσσεται ότι το προϊόν της αντιμετωπίζει την τριχόπτωση, καλέστε την και ζητήστε να δείτε τις επιστημονικές πληροφορίες του προϊόντος. Εάν αρνηθούν, δεν αξίζει να δώσετε περαιτέρω σημασία. Εάν, όντως, σας δώσουν τις πληροφορίες ή βιβλιογραφικές παραπομπές ή άρθρα, αναζητήστε να διαπιστώσετε εάν είναι αληθινά και έγκυρα.

ΚΑΘΕ σοβαρή ιατρική ανακάλυψη που θα βοηθήσει σε ένα τόσο σύνηθες πρόβλημα όσο η τριχόπτωση, η εταιρεία ή η επιστημονική ομάδα που την έφερε σε πέρας όχι μόνο επιθυμεί, αλλά και ανυπομονεί να την δημοσιεύσει σε έγκυρα Ιατρικά Περιοδικά, διότι αποκτά κύρος, χορηγούς κτλ.

Από τη μεριά τους τα Ιατρικά περιοδικά, δημοσιεύουν ΜΟΝΟΝ μελέτες κατόπιν ελέγχου της εγκυρότητας και της αξιοπιστίας τους και δημοσιεύοντας πρωτοπόρα άρθρα βελτιώνεται και η Επιστημονική αξία του Ιατρικού Περιοδικού! Συνεπώς, αν κάτι ΕΙΝΑΙ δημοσιευμένο σε Ιατρικό περιοδικό είναι ασφαλές να υποθέσει κανείς πως τα αποτελέσματά του ισχύουν. Αν ΔΕΝ υπάρχει δημοσίευση, είναι σίγουρα απάτη! Έτσι απλά!

Καλό είναι επίσης, αν κανείς θέλει να πάει λίγο βαθύτερα να θυμάται πως δεν είναι όλα τα περιοδικά ίδια. Άλλο το άρθρο στο ''Βήμα της Κυριακής'' και άλλο το άρθρο στο ''Κήρυκα της Τραχανοπλαγιάς''. Αποφύγετε περιοδικά που περιέχουν στον τίτλο τους όρους όπως ''Alternative'' (εναλλακτική), ''Herbal'' (Βοτανική), ''Complementary'' (Συμπληρωματική). Μελέτες απαράδεκτης ποιότητας και μηδαμινής αξιοπιστίας έχουν δημοσιευτεί σε τέτοια περιοδικά και πάνω σε αυτές έχει πατήσει μια βιομηχανία εξαπάτησης δισεκατομμυρίων.
***
- Οι 10 πιο συχνές απάτες που θα συναντήσετε

1. Τα τριχοθυλάκιά σας είναι φραγμένα!
«Οι τρίχες σας είναι έτοιμες να πέσουν και τα τριχοθυλάκιά σας είναι φραγμένα. Το σαμπουάν μας, όμως, θα επαναφέρει τις τρίχες στη θέση τους».

2. Έχετε κακή αιματική κυκλοφορία!
«Αυτό που χρειάζονται τα μαλλιά σας είναι περισσότερο αίμα».

3. Τα τριχοθυλάκιά σας δεν τρέφονται κατάλληλα!
Βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής δεν αποτελούν την αγωγή της τριχόπτωσης.

4. Δεν είναι Ελληνικό αλλά Ευρωπαϊκό, Αμερικάνικο ή …εξωτικό προϊόν!
Η προέλευση ενός προϊόντος δε σας εξασφαλίζει σε τίποτα.

5. Είναι μια παλιά συνταγή!
Πόσο παλιά; Και γιατί είχε ξεχαστεί;

6. Η βραβευμένη συνταγή!
Τι ακριβώς βραβείο έλαβε; Στα προϊόντα τριχόπτωσης δεν υπάρχουν Όσκαρ.

7. Ανώνυμες μαρτυρίες.
Πελάτες, με ονόματα όπως Τ.Ρ. και Α.Κ., δοκίμασαν το προϊόν και διαπίστωσαν αύξηση των μαλλιών τους. Θα αγνοήσουμε τις ιατρικές δημοσιεύσεις για να πιστέψουμε έναν ανώνυμο;

8. Έχετε μικρόβια στα μαλλιά σας!
Σε όλα τα τριχοθυλάκια του σώματός σας βρίσκεται το Demodex Follicularum. Οι επιστήμονες το γνωρίζουν από το 1840, αλλά παρόλα αυτά, τρίχες εξακολουθούν να αναπτύσσονται στο σώμα όλων των ανθρώπων.

9. Δοκιμάστε τον υπνωτισμό!
Ο Διεθνής Οργανισμός Φαρμάκων απαγόρευσε τη συγκεκριμένη απάτη πριν από αρκετά χρόνια ωστόσο, πάντα θα βρεθεί κάποιος που θα το επαναφέρει.

10. Αληθινά ψέματα.
Εδώ πρέπει να προσέχετε. Μπορεί να ξεκινήσουν με λεπτομερείς πληροφορίες για την τριχόπτωση προκειμένου να τους εμπιστευθείτε και να αγοράσετε το προϊόν τους. Στην πραγματικότητα, θα ξεκινήσουν από την αλήθεια και θα σας κατευθύνουν σε κάποιο από τα παραπάνω ψέματα.
***
- Οι αριθμοί της Τριχόπτωσης και λεπτομέρειες για τα μαλλιά

*

Μέσος αριθμός Τριχοθυλακίων της κεφαλής: 100.000
*

Αριθμός Τριχοθυλακίων στους κοκκινομάλληδες: 90.000
*

Αριθμός Τριχοθυλακίων στους μελαχρινούς: 110.000
*

Αριθμός Τριχοθυλακίων στους ξανθούς: 140.000
*

Μέγιστο μήκος τριχών: 70 - 90 εκατοστά (αν και υπάρχουν αναφορές για μαλλιά » 3.3m!)
*

Ετήσια αύξηση μήκους μιας τρίχας: περίπου 12 εκατοστά
*

Οι τρίχες των γυναικών αυξάνονται πιο αργά από αυτές των ανδρών
*

Τα μαλλιά των ανδρών είναι πιο πυκνά από των γυναικών
*

Διάρκεια ζωής μιας τρίχας: 2 - 7 χρόνια (αν και υπάρχουν αναφορές για μαλλιά » 60ετών!)
*

Διάμετρος της τρίχας: 0.056 - 0.181 χιλιοστά
*

Η υγρασία τεντώνει την τρίχα έως και 30%
*

Τα υγρά μαλλιά δεν πρέπει να τρίβονται γιατί είναι πιο ευαίσθητα
*

Τα μαλλιά αυξάνονται γρηγορότερα σε θερμό κλίμα
*

Άτομα τρίτης ηλικίας εμφανίζουν πιο αργή ανάπτυξη τριχών και μειωμένη πυκνότητα
*

Το συχνό λούσιμο δεν σχετίζεται με την τριχόπτωση
*

Το κούρεμα των μαλλιών δεν επηρεάζει την ανάπτυξή τους
*

Το 40% των γυναικών, τη στιγμή που θα φτάσουν στην εμμηνόπαυσηθα εμφανίσει θηλυκού τύπου απώλεια μαλλιών. Πάνω από το 50% των ανδρών έως την ηλικία των 50 θα εμφανίσει ανδρικού τύπου απώλεια μαλλιών.
 

Panos1982

Well-Known Member
Απ: Μύθοι και παραπληροφόρηση...

ωραιο ποστακι συντροφε σπυρο........ :14m:

αλλα τι παθατε ολοι με τις υπογραφες σας??? εσυ αγραναπαυση.....ο ακης εβαλε κατι τελιτσες......
και παει λεγοντας.....γουατ δε φακ????
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Άκης

Administrator
Απ: Μύθοι και παραπληροφόρηση...

Panos1982 είπε:
ο ακης εβαλε κατι τελιτσες......
και παει λεγοντας.....γουατ δε φακ????
Εγώ προσωπικά άλλαξα την θεραπεία μου και το γύρισα σε ένα τοπικό homemade.
Ίδωμεν...

kakashi είπε:
φαινεται βρηκαν τη λυση εγιναν μαλλιαδες κ δεν μας τη λενε ;D
:)
 

3746741

Member
Απ: Μύθοι και παραπληροφόρηση...

Ακη αληθεια γιατι διεκοψες τη φινα?

Ειδες καμια παρενεργεια ή φοβηθηκες για το μελλον?
 

Panos1982

Well-Known Member
Απ: Μύθοι και παραπληροφόρηση...

giannis13 είπε:
εχουμε 100.000 τριχοθυλακια?????μηπως εννοει τριχες??????

οχι γιαννη τοσα ειναι!!!! σε ολο το κεφαλι!!!!

Lord Raflas είπε:
μαλλον τριχοθυλακια,εδω σκεψου οτι ενας 6αρης κανονικα ειχε 30000 θυλακες

κοιταχτε τωρα τι παιζει......ετσι για να εχετε μια γενικη ιδεα για το πραγμα......
οπως λεει ο ραφλας....ενας νοργουντ6 εχει κανα 30000 οποτε στο υπολοιπο κεφαλι εχει χασει περιπου 70000 θυλακια......αλλα συνηθως ολοι εχουν για να μεταμοσχευσουν γυρο στα 7000-10000 αφου βεβαια εχουν συνιδασει στριπ και φυε για την μεγιστη αξιποιηση της δοτριας....
πως ειναι δυνατον με 8000 να καλυψεις μια περιοχη που πριν ειχε 70000??? η μαγκια ειναι οτι η καραλφα αρχιζει να φαινεται αφου χαθει το 50% των φυσικων μαλλιων....αρα αν ειχαμε 35000 στην δοτρια θα ειμασταν κομπλε....ελα ομως που οουτε αυτα εχουμε......εχουμε το 1/3 αυτων....
γι αυτο και πολλοι αναγκαζονται να κανουν το χερλαιν πιο ψηλα απ οτι το ειχαν πριν για να γλυτωσουν εδαφος απο κει.....οποτε τα 35000 πεφτουν στα 25000 αφου ηρθαμε 2 ποντους πισω σε χερλαιν κ κροταφους.......και παλι ομως 25000 δεν εχουμε......για να πετυχουμε την απολυτη φυσικοττητα εστω και με λιγο πιο πισω το χερλαιν.......γι αυτο και τοποθετουνται στο μπροστινο τριτο του κεφαλιου με πυκνοτητα γυρο στο 60% ετσι ωστε να δειχνουν φυσικα.....κι απο κει και πισω μειωνονται σταδιακα στο 40% στο μιντλ και το κροουν παραμενει ακομα πιο ανοιχτο με πυκνοτητες του τυπου ακομα και 20-30% και φωτανε παρα τις επεμβασεις!!!!!
Απλα να εχετε ενα πλανο πως δουλευει η εμφυτευση κ τι μπορει να κανει.....αυτα ισχυουν σε εναν που θα παει νοργουντ6 ομως........σε αλλους που θα σταματησουν σε μιρκοτερο επιπεδο τα πραγματα ειναι καλυτερα......
 

Άκης

Administrator
Απ: Μύθοι και παραπληροφόρηση...

3746741 είπε:
Ακη αληθεια γιατι διεκοψες τη φινα?

Ειδες καμια παρενεργεια ή φοβηθηκες για το μελλον?
Από την πρώτη ημέρα που πήρα φινα, σκεφτόμουν για κάτι τοπικό να μην επιβαρύνω τον οργανισμό με κάτι.
Αν δεις και παλιότερα θέματα, δοκίμασα πολλές φορές τοπικές εφαρμογές, αλλά δεν είδα κάτι το συνταρακτικό που θα μου έκανε να μην χρησιμοποιώ φινα, αλλά δεν σταματώ τις προσπάθειες ;)
Πάντως, στην ερώτηση σου, όχι δεν είδα το παραμικρό. Άλλωστε η ποσότητα που έπαιρνα, ήταν πολύ μικρή.
 

lalakos

Member
Απ: Μύθοι και παραπληροφόρηση...

Paides sorry gia ta greeklish alla graft apo iPad kai akoma den exei elliniko keyboard.

Aki 8a mporouses na kaneis ena report gia tin apotelesmatikotita tis posotitas finas pou epairnes? Eides trixoptosi me 1/8 ana 3 meres?
 
Μπλουζα