Μύθοι και παραπληροφόρηση...

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού
Μύθοι ανδρικής τριχόπτωσης:

1. "Το στρες κάνει τα μαλλιά σας να πέσουν"
-Μολονότι δεν είναι σαφές ότι το άγχος σε σοβαρά γεγονότα της ζωής μπορεί να προκαλέσει αλωπεκία, υπάρχουν αναφορές που δείχνουν ότι αυτό μπορεί να είναι έτσι. Ωστόσο, είναι σπάνιες καταστάσεις και συχνά δεν μπορούν να βρεθούν τα αίτια για σοβαρή και ταχεία ανάπτυξη της αλωπεκίας. Οι ασθενείς που έχουν υποστεί απώλεια μαλλιών μετά από αγχωτικό γεγονός μπορεί να εξακολουθεί να τυγχάνουν ειδικής μεταχείρισης, για να βοηθηθούν στην επανέκφυση μαλλιών.

2. "Η κακή κυκλοφορία λιμοκτονεί τα τριχοθυλάκια"
-Αν και οι ασθενείς με κακή κυκλοφορία δεν φαίνεται να έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από αλωπεκία, χρήση σφιχτών καπέλων και περούκες μπορεί να προκαλέσει τριχόπτωση σε μια μικρή μειονότητα ατόμων. Ο μηχανισμός είναι ασαφής, αλλά μπορεί να οφείλεται σε δυσλειτουργία της ροής του αίματος στο δέρμα της κεφαλής. Θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα από πάσχοντες αλωπεκίας που τα φορούν.

3. "Τα ακάθαρτα μαλλιά προκαλούν ζημιές και οι τρίχες των μαλλιών πέφτουν"
-Απλά δεν είναι αλήθεια! Πόσες φορές στο σχολείο έτυχε να έχετε βρώμικα μαλλιά και να ξεχαστείτε με το λούσιμο για μια-δυο μέρες; Είχατε χάσει μαλλιά τότε; Φυσικά όχι!

4. "Ξυρίζοντας το κεφάλι θα προκαλέσει την τρίχα να μεγαλώσει πυκνότερη"
-Δεν ισχύει. Στην πραγματικότητα, αν υποφέρεις από ανδρογενετική αλωπεκία μόνο αυτό σαν αντιμετώπιση (ξύρισμα της τρίχας) θα σου επιταχύνει την τριχόπτωση.

Μύθοι γυναικείας τριχόπτωσης:

1. "Το συχνό λούσιμο συμβάλλει στην τριχόπτωση"
-Πολλές ιστοσελίδες προβάλλουν αυτό σαν παραπληροφόρηση,όμως στα εγχειρίδια της δερματολογίας συνιστάται ότι θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για εύθραυστα και αραιά μαλλιά. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν χρησιμοποιήση ήπιων σαμπουάν,σε αντίθεση με ένα βαρύ/ισχυρό φαρμακούχο σαμπουάν που μπορεί να επηρεάσει το δέρμα της κεφαλής, καθώς και το βούρτσισμα θα πρέπει να είναι ήπιο. Κάθε μπλέξιμο μαλλιών θα πρέπει να διαχωριστεί, χωρίς τράβηγμα των μαλλιών. Συνεπώς, δεν είναι τόσο σοβαρό πόσο συχνά θα λούζετε τα μαλλιά σας, αλλά με τι λούζετε τα μαλλιά σας!

2. "Καπέλα και περούκες προκαλούν τριχόπτωση"
-Αυτό είναι λάθος για το σύνολο, όμως εάν υποφέρετε από αλωπεκία, θα πρέπει να αποφευχθούν τα στενά καπέλα και περούκες

3. "100 περάσματα με την καθημερινή βούρτσα μαλλιών δημιουργούν υγιέστερα μαλλιά"
- Αυτό δεν είναι αλήθεια. Ωστόσο είναι σημαντικό με την αραίωση και τα εύθραυστα μαλλιά να διατηρηθούν με ήπιο βούρτσισμα. Το μπλέξιμο το μαλλιών θα πρέπει να διαχωρίζεται από τα δάκτυλα, χωρίς τράβηγμα των μαλλιών.

4. "Μόνιμη τριχόπτωση προκαλείται από τις βαφές, άλλα καλλυντικά και θεραπείες"
-Αν και θεραπείες για τα μαλλιά μπορούν να βλάψουν τα θρεπτικά συστατικά και να είναι λιγότερο υγιή, δεν θα οδηγήσουν σε αλωπεκία. Ωστόσο, εμφάνιση τριχόπτωσης μετά από βαφή κλπ , τότε πρέπει να αποφεύγουν.

5. "Οι γυναίκες αναμένεται να αναπτύξουν σημαντική τριχόπτωση αν είναι υγιείς"
-... σκουπίδια-πληροφόρηση!

6. "Το κατακόρυφο (ως στάση..) θα προκαλέσει αύξηση της κυκλοφορίας και, ως εκ τούτου θα τονωθεί η ανάπτυξη των μαλλιών"
-Δυστυχώς η αυξανόμενη κυκλοφορία μόνο δεν ενισχύει την ανάπτυξη των μαλλιών.

7. "Η πιτυρίδα προκαλεί μόνιμη τριχόπτωση"
-Δεν είναι αλήθεια.

8. "Το στρες προκαλεί μόνιμη τριχόπτωση"
-Το στρες μπορεί να προκαλέσει προσωρινή απώλεια μαλλιών, αλλά όχι μόνιμη τριχόπτωση.

9. "Τριχόπτωση δεν παρουσιάζεται στα τέλη της εφηβείας ή στην πρώιμη ηλικία των 20+"
-Ενώ είναι αρκετά σπάνιο,και αυτό δεν είναι αλήθεια.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Dimi24

New Member
Απ: Μύθοι και παραπληροφόρηση...

_Spiros να σου κανω μια ερωτηση...στο θεμα του ξυρισματος...εγω απο εφηβος σχεδον κουρεβω τα μαλλια μου πολυ κοντα με χρηση μηχανης...καθε 10 μερες σχεδον..με την δευτερη σκαλα της ξυριστικης..δηλαδη λιγο πιο κατω απο εκατοστο..αυτο νομιζεις μπορει να επηρεαζει γενικως την τριχοπτωση..η την θεραπεια που ακολουθω(big3) ???
 

magic810

New Member
Απ: Μύθοι και παραπληροφόρηση...

Φιλε,Dimi οταν λες να επηρεασει τι εννοεις?
Το μονο που θα κερδισεις απο αυτο ειναι η μεγαλυτερη απορροφηση της θεραπειας που κανεις απο το δερμα της κεφαλης..
αμεσα στο δερμα δηλαδη και οχι στις τριχες......μην περιμενεις να σου δωσει κατι αλλο τπ ξυρισμα....
αν ηταν ετσι τα παιδια που εχουν τριχοπτωση σε μεγαλο βαθμο και ξυριζονται θα ειχαν ολοι τριχες.. :p :p
 

Dimi24

New Member
Απ: Μύθοι και παραπληροφόρηση...

Εννοουσα να την επηρεασει αρνητικα..για αυτο που ειπε ο σπυρος..οτι επιταχυνει την τριχοπτωση καποιος που ξυριζει το κεφαλι του συνεχεια... :p
 

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού
Απ: Μύθοι και παραπληροφόρηση...

εγώ είπα ότι το ξύρισμα ("κόντρα","γλόμπος") του κεφαλιού από μόνο του δεν δίνει πυκνότητα και εξασθενεί τον τριχωτο με ανδρογενετική αλωπεκία - αντίθετα με τον μύθο/παραπληροφόρηση που συζητιέται έντονα

τώρα...
όσο αφορά τα είδη κουρέματος, τίποτα δεν επιρεάζει την θεραπεία και σωστά κάνεις που κουρεύεσαι(ξυρίζεσαι) κοντά,γιατί η αντίθεση πολλών μαλλιών και περιοχών αραίωσης είναι κακή στρατηγική και τραγική αισθητικά...
άποψή μου πάντα... :-\
 

ANAR

Well-Known Member
Απ: Μύθοι και παραπληροφόρηση...

Εγω που εχω μακρια μαλλιά κοτσιδα επηρεάζει θετικα η αρνητικά στην τριχόπτωση και στην θεραπεια που κανω;
 

Άκης

Administrator
Απ: Μύθοι και παραπληροφόρηση...

Το μόνο που επιρεάζουν τα μακρυά μαλλιά σε μία θεραπεία, είναι στα τοπικά προϊόντα όπου το περισσότερο υλικό θα το τραβάνε τα μαλλιά με αποτέλεσμα να μένει λίγο στο δέρμα.
Κόψτε τα κοντά, ειδικά στην αρχή. Θα σας διευκολίνει στην εφαρμογή των τοπικών.
 

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού
Απ: Μύθοι και παραπληροφόρηση...

ANAR είπε:
Εγω που εχω μακρια μαλλιά κοτσιδα επηρεάζει θετικα η αρνητικά στην τριχόπτωση και στην θεραπεια που κανω;
κοίτα,ξέρω είναι κρίμα να τα κόψεις μετά από κόπο να τα κρατήσεις μακριά...
βρες τρόπο (σύριγγα,απλικατερ,σταγονόμετρο) η τοπική θεραπεία να πιάνει τα σημεία της αραίωσης και να μην "χάνεται" στα μαλλιά
 

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού
Απ: Μύθοι και παραπληροφόρηση...

μερικά πράγματα ακόμα,που στάλθηκαν σε μορφή ερώτησης από άλλα μέλη

1. Όσον αφορά τα καπέλα - φορέστε τα καπέλα που θέλετε, για όσο χρόνο θέλετε. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι αφήνετε να αναπνέει κεφάλι σας για τουλάχιστον επτά ώρες την ημέρα.

2. Χρήση προϊόντων μαλλιών - gel και λακ δεν περιέχουν ενεργά συστατικά που προάγουν την ανδρογενή αλωπεκία, οπότε μην ανησυχείτε για τη χρήση τους. Αν εξακολουθείτε να ανησυχείτε, ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε gel που είναι πιο φυσικό και με βάση συστατικά όπως χαμομήλι και aloe vera.

3. Παίζοντας με τα δάκτυλα τα μαλλιά σας δεν προκαλεί πρόωρη φαλάκρα. Εάν το κάνετε αυτό όμως, πρέπει να εξετάσετε σοβαρά την διακοπή αυτής της συνήθειας - μπορεί να είναι ένα σημάδι άγχους και νευρικότητας.

4. Ιογενείς λοιμώξεις - δεν υπάρχουν ιογενείς λοιμώξεις που προκαλούν την άμεση τριχόπτωση. Ορισμένα ισχυρά φάρμακα ωστόσο, μπορεί να είναι ένοχα για τριχόπτωση, δεδομένου ότι καταστρέφουν της ρίζες των τριχών. Σε κάθε περίπτωση, πάντα συμβουλεύεστε το γιατρό σας.

5. Ηλιοθεραπεία - δεν βλάπτει τα πολύτιμα μας τριχοθυλάκια. Τα περισσότερα από τα μαλλιά σας προστατεύουν από την ηλιακή επικίνδυνη υπεριώδη ακτινοβολία. Κανονικά όμως, η ηλιακή ακτινοβολία θα μπορούσε να παίξει ρόλο στην αραίωση της τριχοφυΐας στα χέρια και πόδια.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού
Απ: Μύθοι και παραπληροφόρηση...

Death Valley είπε:
Το κερι για τα μαλλια ειναι καλυτερο απο το gel

Ισχυει?

ως προς τι να ειναι καλυτερο

βασικα οταν ειχα μακρυα μαλλια το κερι ηταν πολυ καλυτερο σε σχεση με τα ζελε

πλεον ομως που εχω κοντα μαλλια το ζελε δεν το αλλαζω για κανενα κερι

βασικα το θεμα ειναι τι βολευει το καθενα αλλους κερι αλλου ζελε αλλου λακ

δεν ξερω αν εννοεις τι ειναι πιο καλα για τα μαλλια τι απο τα δυο να βαλεις για να μην σου κανουν κακο
 

magic810

New Member
Απ: Μύθοι και παραπληροφόρηση...

Διαχώρισε τη γυμνή αλήθεια από τη φαντασία, προκειμένου να κρατήσεις ακέραια τα μαλλιά της κεφαλής σου.

Μόλις πήρες την πιο σημαντική προαγωγή των τελευταίων πέντε χρόνων. Η ζωή σου πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο. Καινούριο σπίτι, καινούριο αυτοκίνητο, καινούρια ζωή. Εχεις καταφέρει να εξαφανίσεις την μπάκα σου, να σφίξεις τα πόδια σου και να δυναμώσεις στήθος και χέρια. Μόνο ένα ψεγάδι υπάρχει σε αυτό το ειδυλλιακό τοπίο. Και είναι στην κορυφή. Τα μαλλιά σου, οι έμπιστοι σύντροφοί σου από την παιδική ηλικία και μετά σε πρόδωσαν κι εγκαταλείπουν το κεφάλι σου σαν στρατιώτες από μέτωπο που καταρρέει. Μην απελπίζεσαι. Τσέκαρε τι ισχύει και τι όχι και μην ακούς τις ιστορίες τρόμου που κυκλοφορούν. Στο κάτω-κάτω σκέψου την επιβλητικότητα του Κολίνα και χαλάρωσε.

1. Το κάπνισμα βάζει φρένο στην ανάπτυξη των μαλλιών
Πραγματικότητα
Να άλλος ένας λόγος για να πετάξεις το πακέτο σου: αυτήν τη φορά σου τον δίνουν ερευνητές από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ταϊβάν στην Ταϊπέι. Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι ακόμα και στους Ασιάτες -που έχουν πολύ μικρότερα ποσοστά κληρονομικότητας για φαλάκρα σε σύγκριση με τους άντρες που ανήκουν στην καυκάσια φυλή- το κάπνισμα επιταχύνει την απώλεια των μαλλιών. «Το κάπνισμα καταστρέφει τους θύλακες των τριχών, παρεμβαίνει στην κυκλοφορία του αίματος και των ορμονών στο κρανίο και αυξάνει την παραγωγή οιστρογόνων, τα οποία είναι εχθροί των μαλλιών σου» εξηγεί ο ερευνητής Τόνι Χσιου-Χσι Τσεν. Μελέτες που έχουν διεξαχθεί στο Θεραπευτήριο Leigh στο Λάνκασιρ έχουν επίσης δείξει ότι οι καπνιστές αντιμετωπίζουν τετραπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν γκρίζους κροτάφους (και όχι μόνο) σε σύγκριση με τους μη καπνιστές.

2. Αν δεις τον κόσμο ανάποδα βγάζεις μαλλιά
Μύθος
Πίσω στη δεκαετία του 1980, όταν ανακαλύφθηκε ότι τα αγγειοδιασταλτικά φάρμακα, που αυξάνουν τη ροή του αίματος, βελτιώνουν και την υγεία των θυλάκων των τριχών, πολλοί ήταν εκείνοι που άρχισαν να πιστεύουν ότι η αύξηση της ροής του αίματος στο κεφάλι θα προσέφερε και πλούσια κόμη. Και ποιος ήταν ένας εύκολος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό; Το να βλέπουν τον κόσμο ανάποδα στηρίζοντας το σώμα τους στο κεφάλι τους. «Εναλλακτικοί γιατροί συνέστηναν το να στέκονται οι άνδρες σε στάση-κερί, ώστε να αυξηθεί η κυκλοφορία του αίματος στο κεφάλι και να καταπολεμηθεί η φαλάκρα» αναφέρει ο τριχολόγος Γκάρι Χέρον, από το Hair Centre στο Λονδίνο. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Χέρον, δεν υπάρχει απόδειξη σχετικά με το ότι η αύξηση της ροής του αίματος στο κεφάλι θα αποκαταστήσει τις χαμένες τρίχες σου.

3. Δεν υπάρχει θεραπεία για τη φαλάκρα
Μύθος
Πολλά και διάφορα «γιατρικά» για τη φαλάκρα σου υπόσχονται ότι θα αναχαιτίσουν την πτώση (των μαλλιών και της αυτοπεποίθησής σου). Ωστόσο μεταξύ όλων αυτών των αμφιλεγόμενων μαντζουνιών υπάρχει μία πραγματική ελπίδα για τα εκατοντάδες εκατομμύρια ανδρών ανά τον κόσμο, που έχουν πληγεί από ανδρογενετική αλωπεκία. «Μεταξύ των περίπου 300.000 διαθέσιμων θεραπειών για την τριχόπτωση, δύο μόνο έχει αποδειχθεί κλινικώς ότι την επιβραδύνουν και βοηθούν στην επανάπτυξη του τριχωτού της κεφαλής» σημειώνει ο Χέρον. Πρόκειται για την ουσία φιναστερίδη (είναι το νεότερο όπλο των ειδικών στη μάχη ενάντια στη φαλάκρα και κυκλοφορεί σε μορφή χαπιού με την εμπορική ονομασία Propecia) καθώς και την ουσία μινοξιδίλη, ένα διάλυμα για εξωτερική χρήση που πωλείται με την εμπορική ονομασία Regain. Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας έδειξε ότι το 80% των ανδρών που έκαναν χρήση φιναστερίδης διατήρησε περισσότερα μαλλιά από εκείνους που έλαβαν εικονική ουσία, ενώ στα 2/3 των εθελοντών οι τρίχες του κεφαλιού αναγεννήθηκαν. Παράλληλα σχεδόν στους μισούς άνδρες που χρησιμοποίησαν μινοξιδίλη, η κατάσταση της απώλειας των μαλλιών σταθεροποιήθηκε, ενώ ποσοστό της τάξεως του 15% ανέφερε επανάπτυξη τριχών.

4. Η φαλάκρα είναι δείγμα ευφυΐας
Πραγματικότητα
Οσο υψηλότερα είναι τα επίπεδα των πρωτεϊνών που εμπλέκονται στην ανάπτυξη των κυττάρων του εγκεφάλου τόσο περισσότερο κινδυνεύει και το τριχωτό του κεφαλιού σου, σύμφωνα με μελέτη του δρος Ραλφ Πάους από το Πανεπιστήμιο του Χούμπολντ στο Βερολίνο. «Πρόκειται για τις πρώτες ενδείξεις σχετικά με το ότι αυξητικοί παράγοντες -που είναι απαραίτητοι για την ανάπτυξη των εγκεφαλικών κυττάρων- είναι επίσης σημαντικοί και για την ανάπτυξη των θυλάκων των τριχών» λέει ο δρ Πάους.

5. Τραβάτε τα κι... ας κλαίνε
Πραγματικότητα
Κάπως έτσι είναι τα πράγματα. «Η κίνηση του να τραβάμε τα μαλλιά μας μπορεί να προκαλέσει ρήξη του θύλακα» εξηγεί ο τριχολόγος Φίλιπ Κίνγκσλεϊ, συγγραφέας του βιβλίου The Hair Bible. Οι τρίχες που φύονται ώστε να αντικαταστήσουν τα χαμένα μαλλιά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αναγεννηθούν και μέσα σε αυτό το διάστημα, μία άλλη τρίχα, πιθανότατα γκρίζα, αρχίζει να φύεται δίπλα σε κάθε καινούργια. «Οταν η τρίχα που αφαιρέθηκε αρχίζει να ξαναμεγαλώνει, αποκτάς ουσιαστικά δύο καινούργιες τρίχες σε κάθε σημείο» τονίζει ο Κίνγκσλεϊ. Μπορεί με αυτήν τη διαδικασία να βγεις γκριζομάλλης, αλλά δεν πειράζει. Είναι γνωστό ότι οι γυναίκες γοητεύονται από τους γκρίζους κροτάφους.

6. Το κούρεμα κάνει πιο στιλπνή την τρίχα
Μύθος
Ο,τι και αν σου λέει ο κομμωτής σου, το συχνό κούρεμα δεν θα σου προσφέρει πιο πλούσια μαλλιά. «Ολο το εμφανές τμήμα της τρίχας που βρίσκεται πάνω από το επίπεδο του δέρματος του κεφαλιού είναι ουσιαστικά νεκρό και το να το κόψεις δεν έχει αποτέλεσμα στο ρυθμό της ανάπτυξης νέων τριχών» λέει ο Κιθ Χόμπς, κλινικός διευθυντής του Βρετανικού Ινστιτούτου Τριχολογίας. «Τα κοντοκουρεμένα μαλλιά μπορεί να δημιουργούν αυτήν την αίσθηση, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν φύονται περισσότερες τρίχες από εκείνες που είχες εξαρχής». Μακριά λοιπόν από τον ψαλιδοχέρη, νεαρέ μου…

7. Κλείσε ραντεβού με το... φούρναρη για υγιή μαλλιά
Πραγματικότητα
Μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μίνστερ στη Γερμανία έδειξε ότι η διατροφή επιδρά άμεσα στη διατήρηση των τριχών και η κόρα του ψωμιού αποτελεί μάννα εξ ουρανού για όσους βλέπουν τα μαλλιά τους να αραιώνουν απειλητικά. Οι ερευνητές από τη Γερμανία ανακάλυψαν ότι η κόρα περιέχει οκτώ φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά σε σύγκριση με το υπόλοιπο ψωμί, ενώ επιστήμονες από τις ΗΠΑ, την Ταïβάν και την Ιαπωνία έχουν δείξει μέσα από διαφορετικές μελέτες ότι η λήψη αντιοξειδωτικών είναι πολύ σημαντική για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στο κεφάλι, καθώς και για την παραγωγή μελανίνης, ορμόνη που κάνει πιο χοντρή και πιο πλούσια την τρίχα και αποτελεί μεγάλο εχθρό της φαλάκρας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες χάνεις 100 τρίχες την ημέρα κατά μέσο όρο, ωστόσο εάν αποφεύγεις το ψωμί (και κυρίως την κόρα του), τότε αυτομάτως θα ανήκεις στην ομάδα της ανθυγιεινής διατροφής (όσο απίστευτο και αν φαίνεται) η οποία χάνει τριπλάσιες τρίχες κάθε μέρα.

8. Μην περιμένεις να... χιονίσει για να δεις άσπρη μέρα στο κεφάλι σου
Πραγματικότητα
Εάν αρχίσει να «χιονίζει» στους ώμους σου, τότε αυτό σημαίνει ότι δουλεύεις περισσότερο απ' ό,τι πρέπει. «Ο μύκητας που προκαλεί πιτυρίδα υπάρχει σε όλα τα κεφάλια» σημειώνει ο Χόμπς. «Η πιτυρίδα όμως μετατρέπεται συχνά σε πρόβλημα όταν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι εξασθενημένο». Μελέτη της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας επιβεβαιώνει ότι το στρες αποτελεί κύριο λόγο για την κακή λειτουργία του ανοσοποιητικού. Θεωρείς ότι δεν έχεις λύση αφού η δουλειά σου είναι ανταγωνιστική; Χρησιμοποίησε σαμπουάν με έλαια από δέντρο τσαγιού, τα οποία πολεμούν την πιτυρίδα.

9. Η φαλάκρα κληρονομείται από την πλευρά της μητέρας
Μύθος
Μπορεί να έχεις πολλά να καταμαρτυρήσεις στη μητέρα σου, ωστόσο η επιστήμη επιβεβαιώνει ότι δεν ευθύνεται γιατί το μέτωπό σου συνεχώς... μεγαλώνει. «Τα γονίδια παίζουν πράγματι μεγάλο ρόλο στην εμφάνιση της ανδρικής φαλάκρας, ωστόσο το ένοχο γενετικό υπόβαθρο, ο άντρας μπορεί να το κληρονομήσει και από τους δύο γονείς του» σημειώνει ο Χέρον. Εάν το κεφάλι του πατέρα σου μοιάζει με εκείνο της Μπρίτνεϊ Σπίαρς όταν έπαθε τον νευρικό κλονισμό, αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμβεί και σε σένα το ίδιο. Αντιστοίχως, όμως, το πλούσιο μουστάκι της... γιαγιάς σου δεν την αθωώνει από τα γονίδια της φαλάκρας, που μπορεί να σου έχει κληροδοτήσει. «Η ανδρογενετική αλωπεκία μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε δεύτερη γενιά» προσθέτει ο Χέρον.

10. Η φαλάκρα αποτελεί σημάδι άλλων προβλημάτων υγείας
Πραγματικότητα
Το να αποκτήσεις κεφάλι-γυαλί δεν είναι μόνο υπόθεση αισθητικής. Μελέτες ειδικών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ αναφέρουν ότι οι άνδρες που εμφανίζουν αραίωση των τριχών στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού αντιμετωπίζουν αυξημένες κατά 9% πιθανότητες καρδιοπαθειών, ενώ όσοι είναι εντελώς φαλακροί έχουν αυξημένο κατά 36% κίνδυνο να παρουσιάσουν καρδιολογικά προβλήματα σε σύγκριση με εκείνους που έχουν τις τρίχες στη θέση τους. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι οι φαλακροί διαθέτουν περισσότερους υποδοχείς ανδρογόνων στο κρανίο τους, οι οποίοι συμβάλλουν στη συσσώρευση αθηρωματικής πλάκας στις αρτηρίες. Το Βρετανικό Ιδρυμα Καρδιάς συστήνει να αντιμετωπίσεις αυτόν τον κίνδυνο μειώνοντας την κατανάλωση λιπαρών και αλατιού και κάνοντας 30 λεπτά άσκηση τρεις φορές την εβδομάδα.

11. Οι φαλακροί είναι πιο... άντρες
Μύθος
Εάν χάνεις με τρελούς ρυθμούς τα μαλλιά σου, αυτό δεν μαρτυρεί ότι είσαι πιο αρρενωπός από τους υπόλοιπους, λόγω των αυξημένων επιπέδων τεστοστερόνης (έστω κι αν θέλεις να το παρουσιάζεις έτσι στον κόσμο). «Τα αίτια της ανδρογενετικής αλωπεκίας είναι η γενετική προδιάθεση, η ηλικία και η ύπαρξη και όχι η ποσότητα τεστοστερόνης» τονίζει ο Χομπς. Εχε υπόψη σου το εξής: η σύνδεση της ορμόνης τεστοστερόνης με τη φαλάκρα οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε ένα ένζυμο, το οποίο μετατρέπει την τεστοστερόνη σε διυδροτεστοστερόνη, η οποία επιβραδύνει την ανάπτυξη των μαλλιών, κάνει τις τρίχες σου να είναι πιο αδύναμες και κοντύτερες και σε ορισμένες περιπτώσεις σταματά πλήρως την ανάπτυξή τους.
 

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού
Απ: Μύθοι και παραπληροφόρηση...

πολυ καλο τετοια θεματακια τα διαβαζει κανει ηρεμα χαλαρα

πολυ καλο
 

Geros86

New Member
Απ: Μύθοι και παραπληροφόρηση...

Τι ακριβώς παιζει με το πιστολάκι για τα μαλλια? Κανει κακο? Τι μπορει να προκαλεσει?
Το χρησιμοποιώ καθημερινά καθε φορα μετα το λούσιμο γιατι κανει τα μαλλια πιο πυκνά (εικονικα παντα) Κανω κακο?
 

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού
Απ: Μύθοι και παραπληροφόρηση...

φιλε μου και εγω χρησιμοποιω πιστολακι σχεδον καθε μερα

διαστελει την τριχα και οντως φαινονται πιο πυκνα

ζημια δεν κανεις στον θυλακα αλλα στην τριχα
το πολυ πολυ να την "καψεις"
αλλα μην μασας
διοτι και τριχα να πεσει καει σπασει απο το πιστολακι
εφοσον ο θυλακας δεν εχει υποστει ζημια τοτε η τριχα θα ξαναβγει
 

lalakos

Member
Απ: Μύθοι και παραπληροφόρηση...

Πάντως επειδή και εγώ κάνω πιστολάκι σχεδόν μετά από κάθε λούσιμο, χρησιμοποιώ ένα με δυνατότητα να βγάζει κρύο αέρα. Στην ουσία τον ζεσταίνει ελάχιστα για να μην κρυώνει το κεφάλι σου.... Καλά μην νομίζεται ότι είναι κάνα τρελό χαρακτηριστικό που το βλέπεις μόνο σε ακριβά πιστολάκια :p...
 

genesis

New Member
Απ: Μύθοι και παραπληροφόρηση...

προσωπικα, γενικα δεν χρησιμοποιω πιστολακι. ειδικά απρίλιο με οκτώβρη...και όταν χρησιμοποιω επειδη κανει πολυ κρυο, ουσιαστικα βαζω και αφηνω πετσετα στα μαλλια και κανω πιστολακι μονο στο σβερκο...
 
Μπλουζα