Μεταμoσχεύσεις (πυκνότητα και μήκος μαλλιού)

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Flosk

Well-Known Member
Εμενα παντως (νομιζω το ειχα αναφερει παλαιοτερα στο νημα μου) στην H*c μου ειχε πει ο Μ*ρας προς τιμην του πως οι μικρες συνεδριες ειναι καλυτερες αλλα δεν καθεται κανεις να μπει σε αυτη την διαδικασια. Μαλιστα ειχε αναφερει και ενα περιστατικο του Cole που ειχε παει καποιος σε αυτον 5-6 φορες και ειχε φοβερο αποτελεσμα! Αυτο που ειπε ο Τροφεας βεβαια αφορα την πολιτικη που εχουν οι κλινικες, οχι οι γιατροι-υπαλληληλοι..
Dermatologist γελασα παρα πολυ ρε, μπραβο.. Πολυ καλο κ´ ευστοχο!

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tropheus είπε:
Που και που κάποιες κλινικές σε μια κρίση ειλικρίνειας λένε και καμιά αλήθεια.
Στη συνέχεια αναδημοσιεύω απάντηση γιατρού από το BaldingBlog με αφορμή ερώτηση σχετικά με το μήκος των μαλλιών μετά από μια μεταμόσχευση.

Τη μετέφρασα στα Ελληνικά και καλό θα είναι όσοι έχουν σκοπό να κάνουν μεταμόσχευση να τη διαβάσουν ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ και να μη παρασύρονται από υποσχεσεις που τους δίνονται "με ελαφρά τη καρδία".
Δε μας λέει κάτι καινούργιο αλλά έχει σημασία ότι τα λέει αυτός (γιατρός) που κάνει μεταμοσχεύσεις :

"Εγώ γενικά δε συνιστώ να διατηρεί κάποιος τα μαλλιά του κοντά μετά από μία μεταμόσχευση επειδή η μεταμόσχευση μαλλιών δε δημιουργεί αρκετή πυκνότητα. Σε μια μεταμόσχευση μαλλιών, ο στόχος είναι να επιτευχθεί περίπου το 15 έως 25% της αρχικής πυκνότητας. Εάν η μεταμοσχεύση περιορίζεται να καλύψει μια μικρή περιοχή, ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί ενδεχομένως και στο 35% της αρχικής πυκνότητας. Μια δεύτερη ή τρίτη διαδικασία (μεταμόσχευση) μπορεί να φέρει την πυκνότητα έως το 50% (ίσως), αλλά παρόλο αυτά η πυκνότητα φαίνεται μεγλύτερη όταν τα μαλλιά είναι μακριά ενώ δε φαίνεται τόσο μεγάλη όταν είναι κοντοκουρεμένα.

Μερικοί από τους ασθενείς μας έχουν δοκιμάσει να κόψουν τα μαλλιά τους κοντά, αλλά τελικά όλοι τα αφήνουν μακριά με εξαίρεση αυτούς που έχουν κάνει δερματοστιξία (Scalp Micropigmentation) για να μειώσουν την αντίθεση μεταξύ των σκουρόχρωμων μαλλιών και του ανοιχτόχρωμο δέρματος. Ως στόχο έχουμε το μαλλί να φαίνεται γεμάτο - πλούσιο, και όχι να έχει μεγάλη πυκνότητα.

Το να φαίνεται γεμάτο – πλούσιο το μαλλί είναι συνάρτηση 2 παραγόντων :

(α) Του πάχους (του στελέχους) της τρίχας και

(β) Της πυκνότητας.

Όσο πιο παχιά είναι η τρίχα τόσο μικρότερη είναι η απαιτούμενη πυκνότητα.

Η καλή ποιότητα της τρίχας δημιουργεί ένα πολύ καλό αποτέλεσμα σε ορισμένους ασθενείς αλλά όχι σε όλους γιατί ακόμα και μια ποιοτικά καλή αλλά σκούρα τρίχα πάνω σε ένα ανοιχτόχρωμο δέρμα, ακόμη και μια πυκνότητα 50% μπορεί να μην δώσει ένα καλό αποτέλεσμα ακόμα και με μακρύ μαλλί..

Εν κατακλείδι, γενικά συνιστούμε οι ασθενείς μας να προτιμούν το μακρύ μαλλί ώστε να μεγιστοποιήσουν την εικόνα του γεμάτου – πλούσιου μαλλιού (fullness) ελαχιστοποιώντας τον αριθμού των μεταμοσχεύσεων που απαιτούνται για να αποκτήσουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν. Πρέπει να γίνει κατανοητός ο περιορισμός της χειρουργικής επέμβασης μεταμόσχευσης μαλλιών που είναι η αναδιάταξη των μαλλιών από μια θέση (πίσω μέρος του κεφαλιού) σε μια άλλη θέση (εμπρόσθιο μέρος του κεφαλιού). Αν γίνουν υπερβολές, η αρχική περιοχή θα μείνει φαλακρή. "

Πηγή : http://baldingblog.com/2014/07/12/hair-transplant-patients-that-keep-their-hair-cut-short/

ο Dr Rassman έχει απόλυτο δίκιο και αυτά που γράφει θα έπρεπε να είναι τμήμα του disclaimer ανάμεσα στον υποψήφιο για fut-f και την κλινική μεταμόσχευσης τριχοθυλακίων.

Θα προσέθετα ότι παρά τα διαδιδόμενα, ΔΕΝ είναι όλοι κατάλληλοι για μ.τ. Χονδρικά υπολογίζεται ότι το 25-30% δεν έχουν την απαιτούμενη πυκνότητα στη δότρια ώστε να υποστηριχθεί μια επιτυχημένη αισθητικά μεταμόσχευση.

petrospap

Active Member
danceworld_2001 είπε:
Δεν του αρέσει η πυκνότητα, έχει τον πήχη απίστευτα ψηλά και γιαυτό έκανε 3 μμ και βάζει και τόπικ. Εννοείτε πως όταν τον έχω δει και φαίνεται το μαλλί τσιμέντο μου έχει πει βάζει και λίγο τόπικ και γίνεται τέζα, ωστόσο και χωρίς τόπικ καλός θα ήταν πιστεύω, όμως του ίδιου δεν του αρέσει. Ας μας πει και ο ίδιος περισσότερα. Εγώ και ο κρητικός που τον είδαμε πάθαμε πλακα απο την πυκνότητα σε σημείο να λες δεν υπάρχει, χάνεις κλειδιά αμαξιού μέσα στο μαλλί του.

αχαχαχαχ...ελιωσα με το "χάνεις κλειδιά αμαξιού μέσα στο μαλλί του."....
παντως δεν διευκρινιζει οταν λεει οτι προσπαθουν να επιτυχουν ενα 30% της φυσικης πυκνοτητας αν εκει που θα μπουν τα grafts υπαρχουν ηδη μαλλια...αν υπαρχει δηλαδη ηδη ενα 40% και μπει ενα 30% πας στο 70% της φυσικης που θα πρεπει να ειναι πολυ καλο...

papajo

New Member
Απο ότι γνωρίζω τα νέα τριχοθυλάκια (απο μμ) τοποθετούνται κάποια χιλιοστά πιο βαθιά απο αυτά που ήδη προϋπάρχουν για να αιματώνονται καλύτερα. Ωστόσο αυτή η διαφορά με τον καιρό θα επιφέρει πτώση των αρχικών τριχών που ήδη υπήρχαν σε εκείνο το σημείο πριν την μμ. Οπότε η πυκνότητα θα παραμείνει η ίδια και αυτός που αύξησε την πυκνότητα του κατά 30% με μμ θα καταλήξει να έχει μια πυκνότητα 35 περίπου τις % σε εκείνο το σημείο και για να φτάσει ξανά στο 70% θα χρειαστεί μια δεύτερη επέμβαση.
Ίσως να κάνω και λάθος αλλά απο ότι θυμάμαι κάτι τέτοιο μου είχε πει ο γιατρός.

tropheus

Well-Known Member
petrospap είπε:
...
παντως δεν διευκρινιζει οταν λεει οτι προσπαθουν να επιτυχουν ενα 30% της φυσικης πυκνοτητας αν εκει που θα μπουν τα grafts υπαρχουν ηδη μαλλια...αν υπαρχει δηλαδη ηδη ενα 40% και μπει ενα 30% πας στο 70% της φυσικης που θα πρεπει να ειναι πολυ καλο...

Προφανώς αναφέρεται σε μια τελική πυκνότητα της τάξης του 50% της φυσικής μετά από 2-3 μεταμοσχεύσεις και σε μικρά ΝW.

Για πυκνότητα στο 70% της φυσικής σε μεγάλα NW θα πρέπει να περιμένουμε πολλά χρόνια ακόμα όταν (και αν) η τεχνολογία των μεταμοσχεύσεων αλλά και η κλωνοποίηση τριχών προχωρήσουν...

petrospap

Active Member
Καθίστε ρε παιδιά..δηλαδή αυτο που λέω δεν είναι λογικό;; Έχεις ήδη 30% με τα προυπαρχοντα μαλλια και βάζεις άλλο ένα 40ρι και πας 70..δηλαδή και να μην έχουν πρόβλημα οι υπάρχοντες τρίχες θα πέσουν λόγω αυτού που είπε ο papajo...δεν είναι σοβαρά πράματα αυτα ρε παιδια..αν ειναιετσι δεν πρέπει να κάνουμε μεταμόσχευση σε περιοχές που έχουν πάνω απο 30% πυκνότητα;

tropheus

Well-Known Member
petrospap είπε:
Καθίστε ρε παιδιά..δηλαδή αυτο που λέω δεν είναι λογικό;; Έχεις ήδη 30% με τα προυπαρχοντα μαλλια και βάζεις άλλο ένα 40ρι και πας 70..δηλαδή και να μην έχουν πρόβλημα οι υπάρχοντες τρίχες θα πέσουν λόγω αυτού που είπε ο papajo...δεν είναι σοβαρά πράματα αυτα ρε παιδια..αν ειναιετσι δεν πρέπει να κάνουμε μεταμόσχευση σε περιοχές που έχουν πάνω απο 30% πυκνότητα;

Αν έχεις ένα 30% της αρχικής πυκνότητας καμία σοβαρή κλινική - γιατρός στον κόσμο δε επιχειρήσει στην περιοχή αυτή να σου βάλει επιπλέον μοσχεύματα για να φτάσει το δισθεόρατο νούμερο του 70% που αναφέρεις.

Η τεχνολογία των μεταμοσχεύσεων μπορεί την τελευταία δεκαετία να έχει βελτιωθεί εξακολουθεί όμως να κινείται στα όρια της δημιουργίας ενός αποτελέσματος ψευδαίσθησης. Προσπαθεί να κάνει μια αναδιάταξη των τριχών με τέτοιο τρόπο ώστε αυτός που σε βλέπει να πιστεύει ότι έχεις - κατά το δυνατόν - ένα "γεμάτο" κεφάλι. Για αυτό και πιο δύσκολες περιπτώσεις μεταμόσχευσης είναι αυτές που υπάρχει διάχυτη αραίωση.

Αν όμως για παράδειγμα έχουν υποχωρήσει οι κρόταφοι και στη ζώνη 2 έχεις μαλλάκια με μια πυκνότητα 30% της φυσικής, θα πάει να σου γεμίσει τους κροτάφους με μια πυκνότητα που μετά από 2-3 μεταμοσχεύσεις φτάνει στην καλύτερη περίπτωση το 50% της φυσικης πυκνότητας και όχι με τη μία (όπως θέλουν να πουλήσουν πολλοί) δίνοντας ένα "super" για άλλους, "υποφερτό" για άλλους, ή "χάλια" για άλλους αποτέλεσμα ανάλογα με την ποιότητα - πάχος της τρίχας, το χρώμα των τριχών, το χρώμα του δέρματος, (την αντίθεση που κάνουν) και την έκταση της περιοχής που καλύφθηκε.

Flosk

Well-Known Member
Δηλαδη οταν βαζουν οι κλινικες 45-50 grafts/cm2 και τελικα φυτρωνουν ολα τοτε δεν υπαρχει με τη μια 50% πυκνοτητα της αρχικης ρε Tropheus?

tropheus

Well-Known Member
Flosk είπε:
Δηλαδη οταν βαζουν οι κλινικες 45-50 grafts/cm2 και τελικα φυτρωνουν ολα τοτε δεν υπαρχει με τη μια 50% πυκνοτητα της αρχικης ρε Tropheus?

Ναι αν φυτρώσουν όλα αυτά τα grafts τότε θα έχεις μια πυκνότητα κοντά στο 50% της αρχικής αλλά :

Σε πόσους φύτρώνουν όλα με τη μια; Εγώ σου λέω σε ελάχιστους !!! Απλά δεν το ξέρουν γιατί δεν μπορούν να το μάθουν.Η πυκνομέτρηση δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ απλή διαδικασία.

Και μη φέρνεις στο μυαλό σου μόνο τη hairline που τα ποσοστά φύτρωσης είναι (ευτυχώς) αρκετά υψηλα και συνήθως οι γιατροί δουλεύουν σε κατεξοχήν καραφλό τοπίο. Εκεί μπορείς να πας και σε λίγο πιο υψηλά ποσοστά πυκνότητας και να σου κάτσει.
Όσο όμως πιο πίσω πηγαίνεις τόσο μειώνεται το ποσοστό φύτρωσης με αποκορύφωμα το crown που εκεί τα ποσοστά φύτρωσης είναι πολύ μικρά.
Ασε που και το shock loss δεν είναι τόσο σπάνιο όσο θέλουν να το παρουσιάσουν.
Το ρισκάρεις λοιπόν;

Σε όλα αυτά λάβε και υπόψιν σου ότι :
-Ακόμα και το 50% της αρχικής πυκνότητας σε πολλούς δε δίνει πολύ καλή κάλυψη.
- Η ομοιομορφία στην τοποθέτηση πολλών μοσχευμάτων με τη μία δεν είναι καθόλου δεδομένη. Ούτε και η σωστή τους κατεύθυνση. Έτσι ακόμα και σε περιπτώσεις πολύ υψηλών ποσοστών φύτρωσης βλέπεις αρκετές ατέλειες (κενάκια, λάθος κατευθύνσεις) οι οποίες ευτυχώς συνήθως δε γίνονται αντιληπτές από τρίτους.

Εγώ ακόμα και μετά από 3 μεταμοσχεύσεις βλέπω πολλά λάθη τα οποία θα ήταν πολύ λιγότερα αν είχα κινηθεί με μικρότερο πλήθος μοσχευμάτων ανά συνεδρία και φυσικά θα είχα και πολύ μεγαλύτερα ποσοστά φύτρωσης. Και προσωπικά δε θα με πείραζε να κάνω και 6 και 7 συνεδρίες...

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

athenian

Well-Known Member
Δλδ στην δικιά μου περίπτωση καλύτερα να μην μπουν στο μέσο? Εκεί με ενδιαφέρει περισσότερο.

Γιατί μπαίνουν ανάποδα οι φωτογραφίες ρε γμτ?

Συνημμένα

• 20140328_100043.jpg
    20140328_100043.jpg
    1.6 MB · Προβολές: 32

petrospap

Active Member
Πρώτη φορα τα διάβασα αυτα τα πράγματα..ευτυχώς που κάνατε αυτο το νήμα παιδια..τότε τι βλακείες λέγανε ότι ακόμα και αν πετύχει η κλονοποιηση τριχων θα λυθεί το πρόβλημα επειδη θα έχουμε απεριοριστα grafts..αυτο απλώς θα βοηθήσει αυτούς που έχουν μεγάλη έκταση αλλα απο θέμα πυκνότητα το αποτέλεσμα θα είναι πενιχρό

Δημητρης38

Active Member
petrospap είπε:
Πρώτη φορα τα διάβασα αυτα τα πράγματα..ευτυχώς που κάνατε αυτο το νήμα παιδια..τότε τι βλακείες λέγανε ότι ακόμα και αν πετύχει η κλονοποιηση τριχων θα λυθεί το πρόβλημα επειδη θα έχουμε απεριοριστα grafts..αυτο απλώς θα βοηθήσει αυτούς που έχουν μεγάλη έκταση αλλα απο θέμα πυκνότητα το αποτέλεσμα θα είναι πενιχρό

Οταν θα αρχισουν να κλωνοποιουν μοσχευματα για τις ΜΜ, εμεις θα εχουμε πεθανει!!! Ασε που μεχρι τοτε μπορει να εχει βγει καμια λοσιον για την καραφλα...την βαζεις και γινεσαι Σακης Ρουβας !!!

Μην αγχωνεσαι γιαυτα φιλε μου

tropheus

Well-Known Member
athenian είπε:
Δλδ στην δικιά μου περίπτωση καλύτερα να μην μπουν στο μέσο? Εκεί με ενδιαφέρει περισσότερο.

Και βέβαια μπορείς να βάλεις μοσχεύματα στο μέσο. Όσα είπαμε δεν αναιρούν τη δυνατότητα αυτή. Απλά είναι πιο ασφαλές να το κάνεις σε περισσότερες από μια φάσεις αποφεύγοντας τα full pack, ultra high density sessions και όπως αλλιώς τα βαπτίζουν...

petrospap είπε:
...τότε τι βλακείες λέγανε ότι ακόμα και αν πετύχει η κλονοποιηση τριχων θα λυθεί το πρόβλημα επειδη θα έχουμε απεριοριστα grafts...

Αν πετύχει η κλωνοποίηση σίγουρα θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Αυτό θεωρώ ότι μπορεί να σπρώξει και την τεχνολογία των μεταμοσχεύσεων η οποία προς το παρόν ακόμα και έτσι αποφέρει τεράστια κέρδη σε γιατρούς και κλινικές.

Δημητρης38 είπε:
...
Οταν θα αρχισουν να κλωνοποιουν μοσχευματα για τις ΜΜ, εμεις θα εχουμε πεθανει!!!
...

Κάπως έτσι...

danceworld_2001

Well-Known Member
Οπότε εγώ πρέπει να κάνω τον σταυρό μου που πήρα τόσα ρίσκα, και σε υπάρχοντα έβαλα, και μεγάλο το session, και πίσω έριξα λίγα και βγήκαν, και η πυκνότητα καλή και φύτρωση είχα.

johnn

New Member
"χάνεις κλειδιά αμαξιού μέσα στο μαλλί του.".... όλα τα λεφτά η ατάκα. Ρε παιδιά λίγο που θέλω να έχω κοντό μαλλί, λίγο αυτή η αναφορά σε πενιχρή ουσιαστικά πυκνότητα, με βάζει σε σκέψεις για το αν αξίζει κανείς να κάνει την μμ. Μήπως αντ’ αυτού να πάω και εγω για μπέμπα που τη έχω απωθημένη από πιτσιρικάς?:)
Γ το θέμα γυναίκας πάντως, δεν πολυασχολούμαι με αυτές που δίνουν τόσο μεγάλη έμφαση σε εμφάνιση και λεφτά…

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
johnn είπε:
"χάνεις κλειδιά αμαξιού μέσα στο μαλλί του.".... όλα τα λεφτά η ατάκα. Ρε παιδιά λίγο που θέλω να έχω κοντό μαλλί, λίγο αυτή η αναφορά σε πενιχρή ουσιαστικά πυκνότητα, με βάζει σε σκέψεις για το αν αξίζει κανείς να κάνει την μμ. Μήπως αντ’ αυτού να πάω και εγω για μπέμπα που τη έχω απωθημένη από πιτσιρικάς?:)
Γ το θέμα γυναίκας πάντως, δεν πολυασχολούμαι με αυτές που δίνουν τόσο μεγάλη έμφαση σε εμφάνιση και λεφτά…

Τρέχα για μπεμπα, δεν θα το μετανιώσεις.

johnn

New Member
Δυσκολέυομαι να αποχωριστώ το mx-5...Άσε που δεν την φτάνω οικονομικά την μπέμπα λογω υψηλής συντήρησης δυστυχώς

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα