Μεταμόσχευση σε ιδιώτη γιατρό

dimoslive

New Member
Καλησπέρα σε όλους!

Πρώτα από όλα θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη του forum που μοιράζονται τις ιδέες τους, γιατί πραγματικά μέσα από αυτό διάβασα κι έμαθα αρκετά πράγματα (σαμπουάν, αφρούς, τι εστί φιναστερίδη, μινοξιδίλη κτλ.)

Για μένα το πιο σημαντικό πράγμα που κατάλαβα είναι ότι πρέπει πρώτα να ψάξεις καλά, γιατί είναι μια σημαντική απόφαση, είναι χρήματα που θα δώσεις για να κάνεις μια επένδυση στον εαυτό σου.

Η δικιά μου περίπτωση ξεκίνησε από μικρός, σε ηλικία 21-22 χρονών άρχισα να βλέπω τα πρώτα σημάδια τριχόπτωσης. Τρίχες στο κράνος, στο μαξιλάρι ακόμα και στο πάτωμα πολλές φορές όταν καθάριζα. Για να είμαι ειλικρινής δεν του έδωσα τη μέγιστη σημασία ούτε αποφάσισα να κάνω κάποια ειδική θεραπεία.

Πέρασαν τα χρόνια. Δεν ξέρω σε τι norwood κατέληξα αλλά στα 26 αποφάσισα μέσω ενός γνωστού μου, που έκανε μεταμόσχευση να πάω κι εγώ σε εκείνη την κλινική. Τότε η μέθοδος ήταν μόνο με τομή πίσω στο κεφάλι και το κόστος περίπου στα 2000 Εuro.

Εγώ όμως θέλω αρκετές φορές να ξυρίζω στα πλαϊνά το κεφάλι μου και η αίσθηση της τομής αλλά και γενικότερα ότι δεν θα μπορούσα να ξυρίσω ξανά τα μαλλιά μου στα πλαϊνά πάντα (όχι πάνω) με προβλημάτιζε.

Το άφησα...περάσαν πάλι τα χρόνια και στα 32 μου αποφασίζω να κάνω έρευνα αγοράς για το FUE. Επισκέφθηκα αρκετούς γιατρούς και κλινικές. Αυτό που με ενόχλησε περισσότερο στις κλινικές ήταν ότι δεν μιλούσα σχεδόν ποτέ με τον ίδιο τον γιατρό, αλλά πάντα με κάποιο άτομο που θα συζητούσαμε για την περίπτωση μου αλλά και το κόστος.

Επειδή, ήξερα από την αρχή ότι θα χρειαστώ 2 μεταμοσχεύσεις να κάνω, υπήρξαν περιπτώσεις που μου πρότειναν μέσα σε 2 μέρες να κάνω και τις δύο! Κάτι που εκ των υστέρων έμαθα ότι δεν κάνει καλό, γιατί πάντα η δότρια περιοχή πρέπει να αφήνεται να «ηρεμήσει» στις περιπτώσεις της FUE.

Επίσης, αρκετοί επιμέναν στην μέθοδο STRIP τονίζοντας ότι χρειάζεται να γίνει μόνο με αυτή εφόσον η άλλη διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα (υπήρξε γιατρός που μου είπε χαρακτηριστικά ότι δεν μπορώ να αφιερώσω μια ολόκληρη ημέρα για μια μόνο επέμβαση!).

Είχα καταλάβει ότι η μέθοδος FUE είναι αρκετά χρονοβόρα κι ότι η τεχνική αυτή θέλει πραγματική δεξιοτεχνία από το γιατρό, γιατί πρέπει να πάει σύμφωνα με τη φορά τις τρίχας για να αφαιρέσει σωστά το τριχοθυλάκιο.

Ένα βράδυ και κάνοντας αναζήτηση κάτι video στου YouTube πέτυχα μια συνέντευξη που είχε δώσει ο γιατρός κος Καραλέξης στο ΣΚΑΪ στην εκπομπή με την Πόπη Τσαπανίδου.

Επισκέφθηκα το site του και είδα αρκετά άρθρα που έγραφε σχετικά για την μέθοδο FUE και συγκεκριμένα για την POWER FUE. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι γιατρός επέμενε στην μέθοδο της FUE αναγράφοντας χαρακτηριστικά «Προσωπικά ψηφίζω τη μέθοδο ΤΡΙΧΑ-ΤΡΙΧΑ».

Επισκέφθηκα το γιατρό ο οποίος μου φάνηκε εξαιρετικός και σοβαρός επιστήμονας και μου εξήγησε τις μεθόδους που χρησιμοποιεί και ότι φροντίζει να μην αφαιρεί όλο το τριχοθυλάκιο αλλά να αφήνει ένα μέρος της ρίζας του ώστε να αποφευχθεί όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται η αραίωση στη δότρια περιοχή.

Στα video που είδα στο site του και μου άρεσε είναι ότι δεν χρησιμοποιεί το κλασσικό εργαλείο Choi που ανοίγει τις τρύπες-υποδοχείς των τριχών και ταυτόχρονα τοποθετεί τις τρίχες και αργότερα τα μαλλιά βγαίνουν σαν μικρά «αγκαθάκια» αλλά ειδικά λεπτότατα εργαλεία και λαβίδες με τις οποίες τοποθετείται πλέον η τρίχα με το χέρι και δίνει ένα ωραίο φυσικό αποτέλεσμα.

Αποφάσισα λοιπόν να κάνω την επέμβαση στον κο Καραλέξη εξηγώντας μου τι είναι εφικτό να γίνει και τι όχι. Μάλιστα του ζήτησα να μου πάρει και μερικές από την κοιλιά γιατί όπως θα δείτε από εκεί είμαι full.

Η επέμβαση έγινε στις 14/02/2013 όπου είναι και οι φωτογραφίες ακριβώς πριν την επέμβαση. Για τις επόμενες εβδομάδες ήμουν σχεδόν σε καθημερινή επικοινωνία μαζί του (σχεδόν του τα «έπρηξα» του ανθρώπου) ενώ για τον πρώτο μήνα με έλουζε μόνο αυτός.

Ακολούθησα πιστά όλες τις οδηγίες που μου έδωσε και μετά από 3 μήνες είδα τα πρώτα αποτελέσματα (στην κοιλιά δεν υπάρχει σημάδι και μάλιστα έχουν βγει νέες τρίχες στο σημείο από οπού είχε πάρει!)

Τώρα θέλω να κάνω την επόμενη επέμβαση, αλλά ο γιατρός επιμένει ότι πρέπει να την κάνουμε εφόσον κλείσω χρόνο για να είναι έτοιμη η δότρια περιοχή και να έχει επουλωθεί τελείως.

Όλα αυτά δεν τα γράφω γιατί θέλω να κάνω διαφήμιση αλλά από ευγνωμοσύνη για τον κο Καραλέξη και γιατί διαβάζω ότι άλλοι αποφασίζουν και πάνε εξωτερικό ή καταφεύγουν σε διάφορες απρόσωπες κλινικές και δεν μιλάνε ποτέ σχεδόν με τον ίδιο τον γιατρό.

Θα ανεβάσω κι άλλες φωτογραφίες μόλις ξεπεράσω τον περιορισμό των 5 post.

Η συμβουλή μου κάντε προσεκτική έρευνα. Θέλει χρόνο το ξέρω κι υπομονή.

Φιλικά,
Δημοσθένης

Συνημμένα

• 1.jpg
    1.jpg
    52.8 KB · Προβολές: 775
  • 2.jpg
    2.jpg
    32.7 KB · Προβολές: 857
  • 3.jpg
    3.jpg
    39.5 KB · Προβολές: 794
  • 4.jpg
    4.jpg
    41 KB · Προβολές: 831
  • 5.jpg
    5.jpg
    40.7 KB · Προβολές: 723

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

dimoslive

New Member
RE: Μεταμόσχευση σε ιδιώτη γιατρό Δρ. Καραλέξης

€3000 Euros

Όσο οι τιμές που ελέγαν κι οι υπόλοιποι που θέλανε όμως να κάνουν με τη μέθοδο Strip (€3000-€3500 ζητούσαν οι περισσότεροι).

Και φαντάσου στο τρίμηνο είδα τα πρώτα αποτελέσμετα. Μέχρι το Σεπτέμβριο θα βελτιωθεί κατά πολύ περισσότερο.

crossfire

Well-Known Member

ποσα grafts εβαλες?
κανεις καποια θεραπεια?

krhtikos21

Member

Καλό είναι να αρχίσει να ανεβαίνει και το ελληνικό επίπεδο μεταμοσχεύσεων και να υπάρξει ανταγωνισμός.Πήρες και από σώμα grafts?και αν ναι πόσα. καλή συνέχεια

ΜΙΚΕΣ

Well-Known Member

Φιλε καλως ηρθες.Εχω 2 αποριες σχετικα με την αναρτηση σου.1ον μου φαινεται περιεργο οτι για 1 μηνα καθημερινα πηγαινες κ σε ελουζε κ 2ον τι εννοεις οτι αφηνε ενα μερος του τριχοθυλακιου για να μην φαινεται πιο εντονα η αραιωση στην δοτρια και τελος θα ηθελα πιο πολλες λεπτομερειες οπως ποσα grafts εβαλες.

gianniskritikos2

Active Member

και εγω δεν το καταλαβα αυτο με το οτι αφηνε μερος του τριχοθυλακιου... και γινεται εκει που πηρες θυλακες να ξαναβγουν? δεν νομιζω εσενα πως ξαναβγηκαν στην κοιλια?

prowler3

Member

Καλή τύχη φίλε dimoslive. Εύχομαι όλα να γίνουν όπως τα θέλεις.
Αν θέλεις δώσε περισσότερες λεπτομέρειες όπως αυτές που ζητούν τα παιδιά πιο πάνω.

dimoslive

New Member

crossfire είπε:
ποσα grafts εβαλες?
κανεις καποια θεραπεια?

Ο γιατρός μου είπε οτι έβαλε 50 από την κοιλιά (όλες 2 διπλές και τριπλές τρίχες) και 1200 απο πίσω (διπλές και τριπλές πάντα).

Μετά λούσιμο με σαμπουαν (Frezyderm βάζω), αφρό Rogaine 1 φορά την ημέρα γιατι πραγματικά παιδιά ο αφρός τα σπάει. Καμία σχέση με το σπρέι που αφηνε λαδιά στο μαλλί.Τέλος ένα χαπάκι φιναστερίδη την ημέρα αλλά οχι από Proscar ή Propecia που το σπας σε ταμπλέτες κτλ. Από φαρμακοποιό που το παρασκευάζει ο ίδιος από πρώτη ύλη Γερμανία. Είναι 72 κάψουλες ένα μικρό μπουκαλάκι.

krhtikos21 είπε:
Καλό είναι να αρχίσει να ανεβαίνει και το ελληνικό επίπεδο μεταμοσχεύσεων και να υπάρξει ανταγωνισμός.Πήρες και από σώμα grafts?και αν ναι πόσα. καλή συνέχεια

50 από την κοιλιά (όλες 2 διπλές και τριπλές τρίχες) και 1200 απο πίσω (διπλές και τριπλές πάντα). Θα ανεβάσω νέες photo σήμερα!

ΜΙΚΕΣ είπε:
Φιλε καλως ηρθες.Εχω 2 αποριες σχετικα με την αναρτηση σου.1ον μου φαινεται περιεργο οτι για 1 μηνα καθημερινα πηγαινες κ σε ελουζε κ 2ον τι εννοεις οτι αφηνε ενα μερος του τριχοθυλακιου για να μην φαινεται πιο εντονα η αραιωση στην δοτρια και τελος θα ηθελα πιο πολλες λεπτομερειες οπως ποσα grafts εβαλες.

Με έλουζε μέρα παρά μέρα γιατί απλά ήθελε να προσέξει την πορεία μου. Να αραιώσει το σαμπουάν με νερό να δει με το φακό τα grafts κτλ.

Ένας φίλος που μένει Τουρκία κι έκανε εκεί μου είπε οτι κι έκει έτσι κάνουν. Σου κάνουν μεταμόσχευση και μετα σε παρακολουθούν συνεχώς, σε λούζουν κτλ.

Για τον αριθμό των Grafts απάντησα και πιο πάνω. 1200 (από το πίσω το μέρος του κεφαλιού και 50 από την δεξιά πλευρά της κοιλιάς)

Adriano είπε:

1250 grafts

gianniskritikos2 είπε:
και εγω δεν το καταλαβα αυτο με το οτι αφηνε μερος του τριχοθυλακιου... και γινεται εκει που πηρες θυλακες να ξαναβγουν? δεν νομιζω εσενα πως ξαναβγηκαν στην κοιλια?

Ναι βγήκαν ξανά στην κοιλιά! Η περιοχή της κοιλιάς επειδή έχει περισσότερο λίπος σε εκείνο το σημείο (στα πλαϊνά), επουλώνεται πιο γρήγορα.

Του ζήτησα κι από το στήθος να πάρει αλλά μου είπε ότι δεν είναι εύκολο γιατί στο στήθος, στους περισσότερους οι τρίχες έχουν διαφορετική φορά κι έτσι στην προσπάθεια να αφαιρέσει το τριχοθυλάκιο μπορεί να το τραυματίσει και να μην πιάσει.

Στην περιοχή της κοιλιάς στα πλαϊνά προσφέρεται γιατί εκεί είναι συγκεκριμένη η φορά της τρίχας.

Αυτό που κατάλαβα ότι κάνει, είναι εκεί που έχεις π.χ. 3 τρίχες σε ένα τριχοθυλάκιο θα πάρει τις 2 και θα αφήσει ένα μικρό βολβό για τη μια ώστε να ξαναβγεί, όπως κάνει και στο κεφάλι.

Η περιοχή του κεφαλιού αργεί περισσότερο να επουλωθεί γι’ αυτό και θέλει υπομονή. Μου είπε σε ένα χρόνο δεν θα φαίνεται καθόλου η αραίωση πίσω γιατί θα βγουν οι μικροί βολβοί που άφησε.

Δες φώτο για την κοιλιά πώς ήταν την μέρα που τις πήρε και πως είναι μετά από δυόμιση μήνες (τέταρτη και πέμπτη φώτο). Τώρα ειδικά που καλοκαίριασε κάνω κανονικά αποτρίχωση εκεί.

Αλλού θέλουμε τρίχες αλλού μας βγαίνουν οι άτιμες! :)

Επίσης στις άλλες 3 φώτο φαίνεται, στην πρώτη τη μέρα που πήρε από πίσω στο κεφάλι, στη δεύτερη φώτο μετά από δυόμιση μήνες και στην τρίτη πως φαίνεται μετά από τρεισήμισι μήνες.

Συνημμένα

• 01.jpg
    01.jpg
    58.9 KB · Προβολές: 463
  • 02.jpg
    02.jpg
    39.5 KB · Προβολές: 490
  • 03.jpg
    03.jpg
    67.1 KB · Προβολές: 531
  • 04.jpg
    04.jpg
    55.9 KB · Προβολές: 597
  • 05.jpg
    05.jpg
    49.2 KB · Προβολές: 488

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kwpous

Member

το αποτελεσμα φενεται πολυ καλο μπραβο του δεν περιμενα για τα Ελληνικα δεδομενα κατι τετοιο αν και εχβ τις επιφυλακσεις μου....

dimoslive

New Member

kwpous είπε:
το αποτελεσμα φενεται πολυ καλο μπραβο του δεν περιμενα για τα Ελληνικα δεδομενα κατι τετοιο αν και εχβ τις επιφυλακσεις μου....

Ειλικρινά έψαξα αρκετά. Μην νομίζεις ότι δεν φοβόμουν αλλά μου φάνηκε αρκετά καλός κι όχι «πονηρός» και το ένστικτό μου έλεγε να τον εμπιστευτώ. Κι είναι υπομονετικός αρκετά γιατί τον πρώτο καιρό τον έπαιρνα συνέχεια τηλ. Γιατρέ γιατί αυτό γιατί εκείνο…καταλαβαίνεις. Του τα έκανα «τσουρέκια»! :p

koskar

Member

kwpous είπε:

Το πολυ καλό αποτελεσμα που το ειδες;;;
Δεν το αμφισβητω αλλα μονο μια φωτογραφια εχει ανεβασει ο φιλος που ομως δεν ειναι ευδιακριτη για αξιολογα σχολια. Εγω θα ηθελα και μερικες φωτογραφιες ακριβως μετα την τοποθετηση των grafts στην περιοχη της λήπτριας.
Για το τελικο αποτελεσμα πάντως με τοσα λιγα grafts δεν θεωρω οτι μπορεις να πετυχεις ικανοποιητικη πύκνωση. Με βαση την αραιωση που εχεις λογικα θα χρειαστεις σιγουρα πάνω απο 2500 grafts.
Κουραγιο και υπομονη...

kwpous

Member

οντως ποσταρε ακομα μερικες φωτογραφιες...πριν μιλησα για τα Ελληνικα δεδομενα οτι ειναι πολυ καλο αποτελεσμα σε αλλες μεταμοσχευσεις εχω δει φωτος που τους κανουν το κεφαλι σα χωραφι οργωμενο και το διαφημιζουν οτι ειναι καλο...

panoslydios

New Member

Ευλογοι λογοι για τους οποιους θα αμφισβητησω
το νημα.

1) Ο τιτλος αναφερει το ονομα του γιατρου.

2) Εχει ανακαλυψει ο συγκεκριμενος τεχνικη scarless healing.
Γιατι η εσυ εχεις τρελες επουλωτικες ικανοτητες που το 99.9 των συγχρονων ανθρωπων δεν εχουν
ή ο γιατρος εχει ανακαλυψει τεχνικη που κανενας ομοιος του δεν μπορεσε να βρει.

3) Ο τυπος στην πρωτη φωτο εχει ξανθο μαλλι ενω στη δευτερη εχει και καστανο και αραιωση στο πανω μερος κοντα σε crown.

Το συγκεκριμενο νημα ειναι scam-διαφημιση.
Φτιαγμενο για τα $$$$$ και οχι για να προσφερει λυση.

Ενας πραγματικος χρηστης θα ξεκινουσε νημα με τιτλο:''η θεραπεια μου/η μεταμοσχευση μου/
η πορεια μου κτλ'' χωρις να αναφερει το ονομα γιατρου.
Το μονο που ελπιζω ειναι τουλαχιστον να πληρωνετε το φορουμ για να σας το επιτρεψουν αυτο.

Αν ειμαι λαθος, ζητω συγγνωμη.

Chs

Μέλος του προσωπικού

panoslydios είπε:
Ευλογοι λογοι για τους οποιους θα αμφισβητησω
το νημα.

1) Ο τιτλος αναφερει το ονομα του γιατρου.

2) Εχει ανακαλυψει ο συγκεκριμενος τεχνικη scarless healing.
Γιατι η εσυ εχεις τρελες επουλωτικες ικανοτητες που το 99.9 των συγχρονων ανθρωπων δεν εχουν
ή ο γιατρος εχει ανακαλυψει τεχνικη που κανενας ομοιος του δεν μπορεσε να βρει.

3) Ο τυπος στην πρωτη φωτο εχει ξανθο μαλλι ενω στη δευτερη εχει και καστανο και αραιωση στο πανω μερος κοντα σε crown.

Το συγκεκριμενο νημα ειναι scam-διαφημιση.
Φτιαγμενο για τα $$$$$ και οχι για να προσφερει λυση.

Ενας πραγματικος χρηστης θα ξεκινουσε νημα με τιτλο:''η θεραπεια μου/η μεταμοσχευση μου/
η πορεια μου κτλ'' χωρις να αναφερει το ονομα γιατρου.
Το μονο που ελπιζω ειναι τουλαχιστον να πληρωνετε το φορουμ για να σας το επιτρεψουν αυτο.

Αν ειμαι λαθος, ζητω συγγνωμη.

Καλημέρα φίλε Πάνο,

το αν είναι διαφήμιση η όχι θα φανεί, πέρα από αυτό συμφωνώ μαζί σου για τον τίτλο, και γενικά όλο το "πακέτο" πως ίσως κάτι τρέχει.

Το παρακολουθώ στενά πριν καταλήξω στην οποιαδήποτε απόφαση για αυτό το μέλος και το νήμα του.

Το Forum δεν χρηματίζεται, και δεν έχει κάποιο συμφέρον από τον κάθε έναν που θέλει να γράψει το οτιδήποτε.
Όπως είπα και παραπάνω παρακολουθώ στενά το νήμα αυτό και θα πάρω και εγώ αλλά και οι υπόλοιποι διαχειριστές τις αποφάσεις που πρέπει, αν πρέπει, για το μέλος και το νήμα του.

Scrooge

Member

Πάντως, έχω την εντύπωση ότι με κόστος 3.000/1.250 = 2,40 €/τθ δεν ήταν ακριβώς και ευκαιρία.

Hairsick

Active Member

Από 1 τριχοθυλάκιο με 3 τρίχες παίρνει τις 2;;; Αποκλείεται

gianniskritikos2

Active Member

και εγω αυτο δεν το καταλαβα.... τι παιζει ειναι δυνατον? και μαλιστα ισχυριζεται οτι περιμενει να επουλωθει οπως στην κοιλια και η δοτρια απο πισω... αρα να βγαλει παλι τα χαμενα μαλλια οπως η κοιλια? αρα με το χρονο εχει απεριοριστη δοτρια? αρα ποιο το νοημα να βρουν οι επιστιμονος κλωνοποιηση τριχωθυλακιων? η λυση ειναι εδω... καλα τα λεω ? η δεν καταλαβακατι? γιατι απο οτι ειδα στην κοιλια εβγαλε παλλι τριχες αρα αμα βγαλει και στο κεφαλι ....

και δεν καταλαβα τι ειναι τρο τριχοθυλακιο για να το σπασει ? και να παρει τις 2? γινεται αυτο?

Μπλουζα