Μεταμόσχευση Μαλλιών, nwd 6-7, αξίζει;

Anoteros69

New Member
Καλησπέρα σε όλους,

Δεν είμαι καινούργιο μέλος, παρακολουθώ το φόρουμ πολλά χρόνια. Δυστυχώς είμαι από αυτούς που έχασαν όλα τα μαλλιά τους από πριν κλείσω τα 20 και έχω πορευτεί για περισσότερο από μία δεκατία με το γνωστό ξυρισμένο κεφάλι. Είναι μία πραγματικότητα που ποτέ δεν ήταν εύκολη και παραμένει δύσκολη ακόμα και σήμερα σχεδόν καθημερινά, καθώς το να είναι κάποιος πολύ νέος και τελειώς καραφλός αποτελεί εξαίρεση (να είναι καλά τα γονίδια και από τις δύο πλευρές), όμως βλέποντας την έκταση του προβλήματος θεωρούσα ότι η τεχνογνωσία και η ιατρική δεν έχει τις απαραίτητες βάσεις για να κάνει μία αξιοπρεπή επέμβαση με ένα αποτέλεσμα που δεν θα με κάνει να νιώσω χειρότερα.

Όμως τα τελευταία δύο-τρία χρόνια έχω παρατηρήσει σαφή βελτίωση στα αποτελέσματα που βγαίνουν από τις εμφυτεύσεις και έχω ακούσει πολύ θετικά feedback από φίλους και γνωστούς που επιχείρησαν εμφύτευση, γεγονός που μου προσφέρει μία ελαφρά πιο αισιόδοξη στάση στο όλο θέμα. Για αυτό και αποφάσισα σήμερα να μοιραστώ μερικές φωτογραφίες στο φόρουμ και να ακούσω γνώμες και απόψεις. Θα ήθελα να μου πείτε εάν η περίπτωση μου επιδέχεται εμφύτευσης. Καταννοώ ότι πλήρης ανάκαμψη δεν γίνεται όμως θα μου άρεσε πολύ για το υπόλοιπο της παρουσίας μου σε αυτόν τον κόσμο να έχω μία, έστω και μικρή και υποτυπώδη, παρουσία μαλλιού και hairline και να μην ειμαι μονίμως ξυρισμένος.


Αν όχι, τα βουνά είναι μαθημένα στα χιόνια, και συνεχίζουμε με το ξυράφι πάντα δυνατοί και αρρενωποί!
 

Συνημμένα

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

nucky

Active Member
Κατ'αρχάς είναι θετικό οτι ξεκινάς κρατώντας μικρό καλάθι. Δεν έχει χαμηλώσει υπερβολικά το πέταλο , είσαι 6άρης δηλαδή .Θα έλεγες οτι έχει σταθεροποιηθεί αυτό;
Πρέπει οπωσδήποτε να πας σε (τουλάχιστον δύο) γιατρούς να σου κάνουν μια λεπτομερή καταγραφή της δότριας. Από κοντά. Διαθέσιμα grafts και διάμετρος τρίχας .Φαίνονται κάτι ψιλοξέφωτα στη δότρια είναι η αλήθεια.
1) Συζητάς μόνο FUE ή μπορεί και Strip? Με FUE , στη μέση περίπτωσ μπορείς να βγάλεις με ασφάλεια κοντά στα 4κ . ( αν είσαι κατάλληλος για FUE) .Εκτός κι αν ρισκάρεις να κινηθείς εκτός ασφαλούς ζώνης ή/και να γίνει υπερεξαγωγή
Σε συνδυασμό με στριπ μπορεί να βγάλεις 6 - 7κ . Και ένα πιθανό συμπλήρωμα από τα γένια.
2) Συζητάς την πιθανότητα να χρησιμοποιείς καλυπτικά μετά από μια πιθανή μμ?
 

Anoteros69

New Member
Για να είμαι ειλικρινής, δε μου αρέσει πολύ η διαδικασία του καλύπτικού, προτιμώ χωρίς. Θα προτιμούσα να μείνω μόνο σε FUE -αν είμαι κατάλληλος.
Εάν το αφήσω να μακρύνει πυκνώνει αρκετά στα πέριξ, και έχει σταθεροποιηθεί εκεί για περίπου 7-8 χρόνια, χωρίς καμια αλλαγή. Από γένια γίνεται χαμός πάντως δεν ξέρω πόση αξία έχει.
Αξίζει να μπω στη διαδικασία επίσκεψης γιατρού για αξιολόγηση ή είμαι τελείως εκτός τόπου; Επαναλαμβάνω ότι δεν περιμένω να γεμίσω μαλλί, αλλά ένα NWD 3,5-4 με μία καλή επέμβαση θα με έκανε πολύ χαρούμενο.
 

nucky

Active Member
Με FUE λοιπόν κατά μέση περίπωση έχεις σκάρτα 4Κ μοσχεύματα - αν δεν θες να ρισκάρεις εκτός safe zone και overharvesting. Από αυτά , σε μια καλή περιπτωση υπολόγισε να πιάσουν τα 3600 πάνω κάτω. Με μια συμπαθητική πυκνότητα 36 g / cm2 μπορείς να καλύψεις 100cm2. Αν πάς και σε γένια τότε ακόμα περισσότερα ( αν και τα γένια δεν έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με τα μαλλιά μπορούν να δώσουν μια ενίσχυση) . Βάζω μια μέση περίπτωση , πολύ σημαντικό είναι να μάθεις το πάχος της τρίχας σου. Πάρε μεζούρα λοιπόν και μέτρα στο σκαλπ τι μπορείς να κάνεις. Ξαναλέω ψυχαναγκαστικά: όλα αυτά στη γενική περίπτωση και υπό προυποθέσεις. Πρέπει να πας σε γιατρούς να σε δουν από κοντά ( δεν ακούστηκε πολύ ωράιο αυτό :p)
 

nucky

Active Member
Αμα πας ψύχραιμος και κρατώντας μικρό καλάθι δεν χάνεις απολύτως τίποτα να παςσε γιατρο . Αλλωστε οι περισσότεροι δωρεάν σε βλέπουν , αλλά ακόμα και να πληρώσεις κάτι αξίζει υπο προυποθέσεις : Να σε δει γιατρός και όχι πλασιέ και να σου κάνει λεπτομερή καταγραφή δότριας - λήπτριας
 

dimitris50423

Well-Known Member
Φιλε μου θα σου πω και εγώ τη γνώμη μου. Η έκταση της ληπτριας είναι πολύ μεγάλη για να μπορέσουμε να πούμε ότι θα μπορέσεις να βάλεις παντού μαλλί και να την καλύψεις όλη.
Η δοτρια σου επίσης είναι περιορισμένη σχετικά. Παρόλα αυτά θα μπορούσες να κάνεις κάτι που πιστεύω ότι θα σε έκανε αρκετά χαρούμενο. Δεν θα σου πρότεινα να κάνεις διπλη συνεδρία και να εξαντλήσεις όλη τη δοτρια σου. Αυτό που θα σου πρότεινα είναι να έκανες μια συνεδρία με 2000-2500 μοσχευματα τα οποία θα τα βάλεις σχεδιάζοντας μια hairline που θα σου αρέσει στο σωστό ύψος που θα είναι κατάλληλη για την περίπτωση σου και γέμισμα στην μπροστινή περιοχή μέχρι εκεί που έχεις λίγο μαλλί δικό σου. Από εκεί και πίσω μην βάλεις τίποτα. Είναι μεγάλη η έκταση και δεν θα δεις καμιά ουσιαστική διαφορά.
Τι κερδίζεις με αυτό; Θα έχεις μια κάλυψη μπροστά και θα βλέπεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη με διαφορετικό πρόσωπο λογω της hairline. Κρατησε τα σε ένα σχετικά κοντό μήκος 1,5-2 πόντων και νομίζω ότι θα σε ικανοποιήσει η πρώτη αυτή κίνηση.
Στο μέλλον αν θες να το κυνηγήσεις κι άλλο χρησιμοποιείς όλη τη δοτρια και αρκετά μοσχευματα από γενιά για τη μέση του κεφαλιού αφήνοντας το crown άδειο και παίρνεις ότι καλύτερο μπορείς για τη δική σου περίπτωση. Μπορεί και με την πρώτη να είσαι χαρούμενος. Παίζει πολύ ρόλο στην ψυχολογία τι βλέπουμε στον καθρέφτη μας. Σκέψου αν κάτι τέτοιο θα σε έκανε χαρούμενο αλλιώς ξύρισμα. Περίπου κάτι σαν αυτό που σου περιέγραψαν μπορείς να πετύχεις.
 

dimitris90

New Member
Καλησπέρα σας,

Για να μην ανοίγω καινούριο thread, μπορείτε οι ειδικοί το forum να πειτε την γνώμη σας και για την δικιά μου περίπτωση;

Σκεφτομαι φέτος για μεταμόσχευση εξωτερικό (έως 9.000€), δεν περιμένω πλήρη κάλυψη αλλα θα ήθελα ενα αξίολογο αποτέλεσμα που να αξίζει τα λεφτά του.

Ο μεγαλύτερος μου φόβος ειναι να αρνηθεί γιατρος να μου κάνει την επέμβεση λόγω δότριας.

Τέλος , θα ήθελα να ρωτήσω αν αξίζει να αρχίσω τώρα στα 30 μου μινοξιδίλη+φινα (στα 17 εως τα 19 έπαιρνα dudasterine+μινοξ+τοπική spiro αλλά δεν βοήθησαν) , αξίζει να κάνω ενα last try για να συντηρήσω "αυτά που έχω";
 

Συνημμένα

nucky

Active Member
Dimitri90 η δότρια πράγματι φαίνεται να έχει πρόβλημα. Θα έλεγα να ανησυχείς όχι μόνο μήπως βρεθεί γιατρός να σου πει όχι λόγω δότριας αλλά και μην βρεθεί κομπογιαννίτης να σου πει ναι όπως και να χει. Σε βεβαιώ δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ναι σε κάθε περίπτωση. Θα ήμουν ιδιαίτερα προσεκτικός στην περίπτωσή σου και θα πήγαινα σε αρκετά consultations με καθιερωμένους γιατρούς. Αν ανοίξουν δειλα δειλα και οι πτήσεις τα εισιτήρια για εξωτερικό θα είναι φθηνά οπότε εγώ θα έκανα μια βόλτα και απ τα εξωτερικά. Κατα τ' αλλα νομίζω οτι ισχύει οτι γράψαμε και στον ανώτερο περί μμ .

Οφείλω να πω οτι κανείς στο φόρουμ δεν είναι ειδικός, απ όσο ξέρω δηλαδή . Είναι κάποιοι που έχουν ασχοληθεί , διαβάσει , μιλήσει για το θέμα και ως εκεί. Εδώ παίρνεις ιδέες και τίποτα παραπάνω.
 

nucky

Active Member
@dimitris50423 επό της αρχής θα συμφωνήσω οτι είναι καλύτερο να σπας τις μμ σε μικρότερα sessions για πολλούς λόγους, και αυτούς που ανέφερες αλλα και διότι η μικρότερη ταλαιπωρία του γιατρού και της ομάδας του αλλά και του σκαλπ του "ασθενούς" μπορεί να έχει σημασία για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα .Το κόστος βέβαια είναι η αναμονή για τουλάχιστον ένα χρόνο παραπάνω και η επανάληψη της μετεπεμβατικής ταλαιπωρίας. Σε τέτοια περίπτωση πρέπει να κάνεις με το γιατρό μαστερπλαν με προοπτική δεύτερης επέμβασης
 

dimitris50423

Well-Known Member
nucky αυτό θα το έκανα αν ήμουν στη θέση του anoteros69 που έχει μια μεγάλη έκταση ληπτριας όπου η δοτρια δεν αρκεί σε καμία περίπτωση για να την καλυψει. Έτσι θα έχει μια βελτίωση μπροστά σε ένα χρόνο και θα έχει τη δυνατότητα άλλης μιας όπου θα μπορέσει να φτιάξει ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα με τα μοσχευματα που έχει διαθέσιμα. Αν κάνει διπλή με τη μία και εξαντλήσει αυτό που μπορεί να δώσει η δοτρια ότι βγει βγήκε και όπως βγουν έτσι θα μείνουν.
Σε άλλη περίπτωση αν είχε μια δοτρια πλούσια πίσω με 5500-6000 μοσχευματα θα έκανα διπλή συνεδρία αρχικά με 4000-4500 μοσχευματα και τη δυνατότητα άλλης μιας αν χρειαστεί στο μέλλον.
Επίσης και μια να κάνει η διαφορά που θα δει μπορεί να τον ικανοποιήσει αισθητικά και να μην θέλει καν να συνεχίσει με 2η. Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες απαιτήσεις από μια μμ.
Καλό είναι ο καθένας μας να κάτσει και να σκεφτεί και από μόνος του ένα πλανο. Όλοι βέβαια στην αρχή είμαστε άσχετοι για να μπούμε σε τέτοια διαδικασία.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

nucky

Active Member
Ο ανώτερος είπε οτι θελει μόνο FUE και με FUE δεν υπάρχουν 5.5 - 6Κ. Κατά τη γνώμη μου (και πολλών σοβαρών γιατρών που έχω διαβάσει) μια FUE 4k είναι πολύ ζόρικη ειδικα΄για να γίνει σε μία ημέρα . Αλλά και σε δύο ημέρες να γίνει πάλι θα είναι πιο ζόρικη από 2 διχίλιαρες με απόσταση ενός χρόνου. Το κόστος της αναμονής βέβαια είναι πολύ μεγάλο

Όσο για τα αν μπορεί να μείνεις ικανοποιημένος και με μία επέμβαση , ναι είναι πιθανόν , αν και δύσκολο. Σε μεγάλα NW ειδικά απλά σου ανοίγει η όρεξη (συνήθως)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα