@Bouklas (έρχεται κύμα

)
Καταρχήν, έχεις δίκιο, δεν ανέφερες πουθενά τον όρο «φυσιολογικός» και «ανωμαλία» όσον αφορά τους ομοφυλόφιλους. Όταν όμως μου λες «Jen διαβάζω τα μηνύματα σου και με ποσο σθένος υπερασπίζεσαι οσα λες, όμως αυτό δεν είναι επιχείρημα. Η ύπαρξη των ομοφυλοφιλων οφείλεται στους ετερόφυλους» τι ακριβώς υπονοείς; Το επιχείρημά μου ήταν ότι δεν μπορεί να βασίσει κάποιος την υπόθεση ότι η ομοφυλοφιλία είναι ανωμαλία στο γεγονός ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν τεκνοποιούν, αφενός γιατί τεκνοποιούν, απλά όχι με γενετικό υλικό που προέρχεται από το ζευγάρι, και αφετέρου γιατί υπάρχει κι άλλη μια μειονότητα που τα άτομα που την αποτελούν επίσης δεν τεκνοποιούν με γενετικό υλικό που προέρχεται από το ζευγάρι αλλά κανείς δεν κάθεται να συζητήσει περί ανωμαλίας των στείρων ανθρώπων (παρεμπιπτόντως, προφανώς και δεν προσπαθώ να αποδείξω ότι η στειρότητα είναι ανωμαλία, προσπαθώ να εξηγήσω πόσο αντιφατικά είναι τα επιχειρήματα πολλών ατόμων που εφαρμόζουν τα ίδια κριτήρια με διαφορετικό τρόπο). Αυτά που έγραψα λοιπόν στο ποστ στο οποίο απάντησες για πρώτη φορά απευθύνονταν στον xk. Όταν εσύ μου λες ότι όλα αυτά που λέω (ότι δηλαδή οι ομοφυλόφιλοι είναι φυσιολογικοί) είναι αβάσιμα και μου παραθέτεις σαν αντεπιχείρημα ότι οι ομοφυλόφιλοι πάντα θα εξαρτώνται από τους ετερόφυλους, είναι λογικό να καταλάβω ότι αυτό που λες είναι ότι «ε, εντάξει, το δίκαιο είναι να τους αποδεχόμαστε τους ομοφυλόφιλους κοινωνικά αλλά όχι και να λέμε ότι είναι 100% φυσιολογικοί». Γι’ αυτό κι εγώ διευκρίνισα από την αρχή σε σένα ότι μιλάω για τον συγκεκριμένο συλλογισμό σου και όχι για όλη τη λογική σου, ακριβώς επειδή ήταν πολύ λογικό να γίνει σύγχυση. Θα ήθελα λοιπόν να μου πεις ξεκάθαρα: συμφωνείς ότι η ομοφυλοφιλία είναι κάτι το εντελώς φυσιολογικό; Ή απλά διευκρινίζεις ότι δεν χρησιμοποίησες τον συγκεκριμένο όρο; Γιατί το δεύτερο χωρίς το πρώτο δεν μου λέει κάτι. ‘Η απλά δεν μπαίνεις καν στη διαδικασία να ορίσεις τι είναι φυσιολογικό και τι όχι, γιατί προφανώς κανείς δεν μπορεί να το ορίσει αυτό αντικειμενικά; (το οποίο όμως δεν ισχύει μόνο για την ομοφυλοφιλία αλλά για πολλά πράγματα). Και αν συμφωνείς ότι η ομοφυλοφιλία είναι φυσιολογική, με ποια ακριβώς επιχειρήματα διαφωνείς; Και αντίθετα εσύ σε ποια επιχειρήματα στηρίζεις την πεποίθηση, αν όντως το πιστεύεις, ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι ανωμαλία; Γιατί προφανώς δεν υπάρχει μόνο ένα επιχείρημα, εγώ απλά προσπάθησα να αναιρέσω ένα συγκεκριμένο επιχείρημα περί ανωμαλίας της ομοφυλοφιλίας που ακούγεται από πολλά άτομα. Εννοείται ότι θα ήθελα να ακούσω οποιοδήποτε άλλο επιχείρημα είτε υπέρ είτε κατά της φυσιολογικότητας της ομοφυλοφιλίας. Επίσης όταν λες "Και για να γίνει αυτό οι ομοφυλόφιλοι θα πάνε κόντρα στις σεξουαλικές τους προτιμήσεις", εγώ καταλαβαίνω ότι έμμεσα θεωρείς αυτή την πράξη μη φυσιολογική εφόσον πάει κόντρα στη "φύση" των ομοφυλόφιλων. Αν κάνω όμως και πάλι λάθος, πέστο μου.
Σου εξήγησα όμως κι εγώ ότι δεν αναφέρομαι γενικά στην άποψή σου για την ομοφυλοφιλία, αλλά στον συγκεκριμένο συλλογισμό. Σε αυτόν τον συλλογισμό λοιπόν λες: «Η ύπαρξη των ομοφυλοφιλων οφείλεται στους ετερόφυλους. Χωρίς τους ετερόφυλους δεν θα υπήρχε ποτε άνθρωπος και εμείς να σχολιάζουμε εδώ μέσα.» Και επίσης λες, «Εσείς αναγκαστικά θα στραφείτε προς έναν ετερόφυλο για να έχετε αυτό που μπορούν εκείνοι. Αλλιώς πάτε κόντρα και όντως δεν μπορείτε να διαιωνίσετε το ανθρώπινο είδος».
Και επίσης λες:
«Φυσικά και θα εξαφανιστεί όλη η ομάδα γιατί εδώ έρχεσαι πάλι στα λόγια μου, μονο το ετεροφυλικό πρότυπο διαιωνίζει το είδος. Οποτε με το παράδειγμα 1 έχουμε την συνεχεια μας. Και για να γίνει αυτό οι ομοφυλόφιλοι θα πάνε κόντρα στις σεξουαλικές τους προτιμήσεις. Είναι εξαρτημένοι να ακολουθήσουν ένα ετεροφυλικό πρότυπο, είτε τους αρέσει είτε όχι, θα κάνουν κάτι που δεν το γουστάρουν! Οι ετερόφυλοι δεν εξαρτούνται από κανέναν ομοφυλόφιλο, μονο σε ένα ανάλογο νησί θα έπερεπε να κάνουν υποχωρήσεις. Ενώ οι ομοφυλόφιλοι είτε είναι σε νησί είτε όχι πάλι σε ένα ετεροφυλικό πρότυπο εξαρτούνται. Νομιζω πως καταλαβαίνεις την διαφορά.»
Και σου εξήγησα ότι αυτό δεν ισχύει. Γιατί πολύ απλά στην ίδια φράση εσύ ο ίδιος χρησιμοποιείς δύο όρους που δεν είναι ισοδύναμοι. Από τη μία λοιπόν μιλάς για ομο-φυλό-φιλους και από την άλλη μιλάς για ετερό-φυλους. Γιατί πολύ απλά εσύ ταυτίζεις την ομοφυλοφιλία και την ετεροφυλοφιλία με την αναπαραγωγική διαδικασία που απαιτεί -ξαναλέω, τουλάχιστον στις μέρες μας- μια ΕΤΕΡΟΦΥΛΗ και όχι απαραίτητα ΕΤΕΡΟΦΥΛΟΦΙΛΗ «συνδιαλλαγή». Άλλο ομόφυλος/ετερόφυλος και άλλο ομοφυλόφιλος/ετεροφυλόφιλος. Η έννοια ομόφυλος και ετερόφυλος αφορά μια «σχέση» ανάμεσα σε άτομα του ίδιου ή αντίθετου φύλου αντίστοιχα. Αυτή η σχέση όμως μπορεί να είναι είτε σεξουαλική, είτε φιλική, είτε επαγγελματική, είτε εντελώς τυχαία (π.χ. μια τυχαία ομάδα ατόμων που απλά έχουν το ίδιο φύλο) κτλ. Αντίθετα ο όρος ομοφυλοφιλικός και ετεροφυλοφιλικός αφορά μια πολύ συγκεκριμένη περίπτωση ομοφυλικής ή ετεροφυλικής σχέσης, την περίπτωση ατόμων που ελκύονται και δημιουργούν ερωτική σχέση με άτομα του ίδιου ή του αντίθετου φύλου. Ο ορισμός της ομοφυλοφιλίας και της ετεροφυλοφιλίας λοιπόν δεν έχει σχέση με το ποια φύλα απαιτούνται για την αναπαραγωγή. Έχει να κάνει με το ποιο φύλο απαιτείται για να νιώσει κάποιος ολοκληρωμένος στο θέμα της σεξουαλικής, συναισθηματική κτλ. ικανοποίησης. Δεν μπορείς λοιπόν εσύ να συγχωνεύσεις τους δύο ορισμούς και να τους κάνεις έναν.
Προφανώς και ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι είναι ταυτόχρονα και ομόφυλο, όπως και ένα ετεροφυλόφιλο ζευγάρι είναι ταυτόχρονα ετερόφυλο, το αντίθετο είναι που δεν ισχύει και εσύ θεωρείς δεδομένο. Δεν σημαίνει ότι κάθε ομόφυλη ή ετερόφυλη σχέση προϋποθέτει ομοφυλοφιλικά ή ετεροφυλοφιλικά συναισθήματα ή ταυτότητα, ούτε ότι αν υπάρχουν αυτά αυτο-αναιρούνται. Στην περίπτωση της αναπαραγωγής λοιπόν προφανώς και χρειάζεται μια ετερόφυλη «σχέση» ή «επαφή» ή «συνδιαλλαγή» κάποιου είδους, εφόσον βέβαια μιλάμε για το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Γιατί όπως σου εξήγησα η καθιέρωση της κλωνοποίησης θα άλλαζε εντελώς τα πράγματα. Κανείς δεν σου λέει όμως ότι η ετερόφυλη αυτή «σχέση» ή «επαφή» ή «συνδιαλλαγή» πρέπει ντε και καλά να γίνεται ανάμεσα σε άτομα με ετεροφυλοφιλική ταυτότητα, που αισθάνονται ντε και καλά σεξουαλική έλξη μεταξύ τους, είτε αφορά «παραδοσιακό» σεξ ενός άντρα με μια γυναίκα (είτε ετεροφυλόφιλων είτε ομοφυλόφιλων) είτε κυρίως την τεχνητή ανταλλαγή γενετικού υλικού και προφανώς και την υιοθεσία. Και αυτό είναι κάτι που ισχύει και για τους ομοφυλόφιλους και για τους ετεροφυλόφιλους, και στο νησί και παντού, όπως σου αναλύω και παρακάτω.
Ο σωστός συλλογισμός λοιπόν είναι ότι η ύπαρξη ΟΛΩΝ μας, ΚΑΙ ετεροφυλόφιλων ΚΑΙ ομοφυλόφιλων, οφείλεται στους ανθρώπους που αναπαράγονται δημιουργώντας μια ΕΤΕΡΟΦΥΛΗ «ανταλλαγή» γενετικού υλικού, άσχετα με ποιο τρόπο γίνεται αυτή η ανταλλαγή και άσχετα αν τα άτομα που ανταλλάσουν γενετικό υλικό είναι ομοφυλόφιλοι ή ετεροφυλόφιλοι. Η εξάρτηση λοιπόν αφορά τους ανθρώπους που δεν αναπαράγουν (για οποιονδήποτε λόγο) και σε αυτούς που αναπαράγουν (με οποιονδήποτε τρόπο), όχι αποκλειστικά τους ομοφυλόφιλους, ούτε γενικά τους ετερόφυλους (γιατί ετερόφυλος δεν σημαίνει αυτόματα ότι μπορώ να τεκνοποιήσω). Ακόμα κι έτσι όμως να ήταν διατυπωμένος ο συλλογισμός σου, τι ακριβώς νόημα έχει και τι αποδεικνύει για τους ομοφυλόφιλους; Όσο ισχύει το ότι οι ομοφυλόφιλοι σήμερα υπάρχουν εξαιτίας αυτής της ετερόφυλης ανταλλαγής γενετικού υλικού, που μπορεί να έχει γίνει είτε ανάμεσα σε δύο ετεροφυλόφιλα άτομα είτε ανάμεσα σε δύο ομοφυλόφιλα, είτε ανάμεσα σε ένα ετεροφυλόφιλο και σε ένα ομοφυλόφιλο, άλλο τόσο ισχύει και το ότι οι ίδιοι οι ετεροφυλόφιλοι σήμερα υπάρχουν εξαιτίας της ίδιας ετερόφυλης ανταλλαγής γενετικού υλικού η οποία και πάλι μπορεί να προκύψει είτε ανάμεσα σε ετεροφυλόφιλα άτομα, είτε ανάμεσα σε ομοφυλόφιλα, είτε ανάμεσα σε ένα ετεροφυλόφιλο και σε ένα ομοφυλόφιλο. Και αυτό, ξαναλέω, είναι κάτι που ισχύει τώρα και παντού, όχι μόνο στο φανταστικό νησί.
Ποιο ακριβώς λοιπόν είναι το point σου όταν μου λες ότι οι ομοφυλόφιλοι εξαρτώνται από την ετερόφυλη αυτή ανταλλαγή όταν δεν λαμβάνεις υπόψη σου ότι και οι ετεροφυλόφιλοι ακριβώς την ίδια εξάρτηση παρουσιάζουν από οποιονδήποτε ετεροφυλόφιλο ή ομοφυλόφιλο έδωσε το γενετικό του υλικό; Ποια είναι η διάκριση ανάμεσα στους ομοφυλόφιλους και τους ετεροφυλόφιλους ως προς αυτό; Το ίδιο εξαρτώμενοι είναι και οι δύο από εκείνους τους ετεροφυλόφιλους και τους ομοφυλόφιλους που τεκνοποιούν. Ξαναλέω, τόσο η ομοφυλοφιλία όσο και η ετεροφυλοφιλία δεν είναι ούτε ικανή ούτε αναγκαία συνθήκη για την αναπαραγωγή. Σου εξήγησα ότι από μόνη της η ετεροφυλοφιλία δεν λέει τίποτα, γιατί πολύ απλά αν οι ετεροφυλόφιλοι για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ανταλλάξουν γενετικό υλικό με κανέναν (πόσοι ετεροφυλόφιλοι στην τελική επιλέγουν να μην κάνουν παιδιά σήμερα

, όσο ετερόφυλη κι αν είναι η σύναψη σχέσης, αναπαραγωγή δεν υπάρχει. Δεν σημαίνει ότι επειδή είσαι ετεροφυλόφιλος μπορείς ή θέλεις να προχωρήσεις σε ετερόφυλη ανταλλαγή γενετικού υλικού, όχι μόνο στο υποθετικό νησί, παντού. Αντίθετα, η ετεροφυλία είναι μεν αναγκαία αλλά όχι ικανή. Δηλαδή χωρίς να υπάρχει ετερόφυλη ανταλλαγή γενετικού υλικού δεν υπάρχει αναπαραγωγή, αλλά και πάλι δεν σημαίνει ότι κάθε φορά που υπάρχει ετερόφυλη ανταλλαγή γενετικού υλικού είναι πάντα δυνατή η αναπαραγωγή.
Αντίστροφα, θα μπορούσες να πεις ότι με τα δεδομένα που υπάρχουν ΣΗΜΕΡΑ, αν όλοι οι άνθρωποι προσπαθούσαν ξαφνικά να τεκνοποιήσουν ανταλλάσσοντας με οποιοδήποτε τρόπο γενετικό υλικό εξολοκλήρου με ΟΜΟΦΥΛΑ άτομα –και ΌΧΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΑ- αυτό σίγουρα δεν θα οδηγούσε σε αναπαραγωγή. Όχι όμως γιατί οι άνθρωποι αυτοί θα είναι ομοφυλόφιλοι, αλλά επειδή είναι ομόφυλοι. Σου εξηγώ λοιπόν κι εγώ τόση ώρα ότι δεν διαφωνεί κανείς μ’ αυτό. Αυτό με το οποίο διαφωνώ είναι ότι λες ότι δεν θα υπήρχε κανένας τώρα αν όλοι ήμασταν ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ. Ή λοιπόν θα εξετάσεις κατά πόσο οι ομοφυλόφιλοι και οι ετεροφυλόφιλοι μπορούν να ζήσουν και να αναπαραχθούν ανεξάρτητα οι μεν από τους δε, που ισχύει και για τις δύο περιπτώσεις, ή θα εξετάσεις κατά πόσο μια κοινωνία που κάθε ανταλλαγή γενετικού υλικού γίνεται μόνο ανάμεσα σε ομόφυλους και μια κοινωνία που η ανταλλαγή γενετικού υλικού γίνεται ανάμεσα σε ετερόφυλους μπορούν να ζήσουν και να αναπαραχθούν ανεξάρτητα η μία από την άλλη, που ισχύει μόνο στην δεύτερη περίπτωση. Το ότι ισχύει η δεύτερη περίπτωση όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι τόσο οι ομοφυλόφιλοι όσο και οι ετεροφυλόφιλοι μπορούν να ζήσουν και να αναπαραχθούν ανεξάρτητα οι μεν από τους δε. Όσο και να το πιστεύεις, δεν έχεις αποδείξει κάτι τέτοιο. Και φυσικά αυτό που λες δεν εξηγεί γιατί το επιχείρημά μου ενάντια σε αυτούς που λένε ότι η ομοφυλοφιλία είναι ανωμαλία επειδή οι ομοφυλόφιλοι δεν τεκνοποιούν είναι αβάσιμο.
Λες: «Jen καταρχάς να σου πω ότι στηρίζεις όσα λες στα στείρα ζευγάρια (σε αυτά που δηλαδή έχουν πρόβλημα) με τα ομοφυλόφιλα που έχουν/δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Δηλαδή πετάς πχ όλο το 90% για να στηρίξεις τα επιχειρήματα σου? Δεν συγκρίνεις 2 ομοια πράγματα, 2 υγιείς διαφορετικές επιλογές αλλα εκείνα που σε συμφέρουν για να στηρίξεις όσα θες. Είναι λάθος.»
Bouklas, αυτό που λες τώρα είναι αντιφατικό. Καταρχήν μόλις είπες ότι δεν θεωρείς την ομοφυλοφιλία ανωμαλία και επίσης είπες «Το ότι ένα ζευγάρι ετερόφυλων έχει πρόβλημα τεκνοποίησης και καταφέρνει να βρει μια λύση δεν μπορείς στο όνομα της οποιας βάσης να την αποκαλέσεις ανωμαλία». Τώρα λες «στηρίζεις όσα λες στα στείρα ζευγάρια (σε αυτά που δηλαδή έχουν πρόβλημα)». Και μετά λες «Δεν συγκρίνεις 2 ομοια πράγματα, 2 υγιείς διαφορετικές επιλογές αλλα εκείνα που σε συμφέρουν για να στηρίξεις όσα θες.» Θα ήθελες λοιπόν να μου ξεκαθαρίσεις αν τα θεωρείς και τα δύο μη υγιείς καταστάσεις/ανωμαλίες ή μόνο το ένα ή κανένα; Αν δεν θέλεις να συγχέουμε το «φυσιολογικό» με το «υγιές» πρότεινε εσύ έναν όρο για να καταλαβαινόμαστε.
Επίσης, όταν κάποιος προσπαθεί να αποδείξει την ακυρότητα ενός επιχειρήματος, προφανώς και θα χρησιμοποιήσει εκείνα τα παραδείγματα που το ακυρώνουν και προφανώς αυτά τα παραδείγματα μπορεί να είναι πολύ συγκεκριμένα. Το ότι υπάρχουν άλλα παραδείγματα που δεν ακυρώνουν ένα συλλογισμό δεν σημαίνει τίποτα. Από τη στιγμή που υπάρχει ΕΝΑ παράδειγμα που το ακυρώνει σημαίνει ότι ο συλλογισμός δεν ευσταθεί. Αν εσύ μου πεις, για παράδειγμα, ότι «χωρίς τον ήλιο οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν» (λέω τώρα), κι εγώ σου αποδείξω ότι υπάρχει ένα χωριό στο οποίο ο ήλιος δεν έχει καμία πρόσβαση αλλά οι άνθρωποι ζουν μια χαρά, αυτό σημαίνει ότι η υπόθεσή σου όπως την διατύπωσες είναι άκυρη και ή δεν ισχύει καθόλου ή θα πρέπει να επαναδιατυπωθεί ορίζοντας κάποιες προϋποθέσεις ή να εξηγήσεις τι ακριβώς συμβαίνει με τους συγκεκριμένους ανθρώπους που αποτελούν εξαίρεση, είτε φαινομενικά είτε ουσιαστικά. Δεν είναι ανάγκη να σου αποδείξω ότι όλος ο κόσμος μπορεί και ζει χωρίς τον ήλιο για να σου ακυρώσω το επιχείρημά σου. Η έννοια της γενίκευσης είναι ακριβώς αυτή, να έχει καθολική ισχύ. Αν δεν έχει καθολική ισχύ έστω και σε 1 από τις 1.000.000 περιπτώσεις, τότε δεν ισχύει.
Και προφανώς οι ομοφυλόφιλοι και οι στείροι ετεροφυλόφιλοι είναι παρόμοια παραδείγματα, γιατί και στις δύο περιπτώσεις μιλάμε για μειονότητες οι οποίες δεν αναπαράγονται με τον «παραδοσιακό» τρόπο, δηλαδή με άμεση σεξουαλική επαφή των συντρόφων, αλλά με παρέμβαση κάποιου τρίτου ατόμου με το οποίο δεν υπάρχει σχέση ερωτικής συντροφικότητας με το άλλο μέλος του ζευγαριού.
Το θέμα είναι λοιπόν ότι στην περίπτωση των στείρων ετεροφυλόφιλων θεωρείς ότι όλα είναι οκ επειδή ικανοποιείται η ετερόφυλη συνθήκη ενώ στην άλλη δεν είναι οκ γιατί ικανοποιώντας την ετερόφυλη συνθήκη θεωρείς αυτόματα ότι αυτό πάει κόντρα στην ομοφυλοφιλική συνθήκη. Και πάλι δηλαδή συγκρίνεις δύο πράγματα που δεν είναι το ίδιο. Το θέμα λοιπόν είναι να συγκρίνουμε κατά πόσο οι δύο πρακτικές ικανοποιούν το ετεροφυλοφιλικό/ομοφυλοφιλικό ή ετεροφυλικό/ομοφυλικό πρότυπο αντίστοιχα ή κατά πόσο τίθεται όντως θέμα ικανοποίησης των προτύπων αυτών, όχι τη μια να μιλάμε για ετεροφυλία και την άλλη για ομοφυλοφιλία. Εσύ λοιπόν λες ότι το να κάνει σεξ ένα ομοφυλόφιλο άτομο με ένα άτομο του αντίθετου φύλου, πάει κόντρα στη σεξουαλικότητά του γιατί κάνει κάτι που δεν το γουστάρει. Η σεξουαλική έλξη όμως δεν έχει να κάνει μόνο με το φύλο. Δεν σημαίνει ότι ανάμεσα σε όλα τα ομοφυλόφιλα άτομα ή σε όλα τα ετεροφυλόφιλα άτομα υπάρχει σεξουαλική έλξη. Το ότι ένας άντρας και μία γυναίκα είναι ετεροφυλόφιλοι και κάνουν σεξ και η γυναίκα μένει έγκυος προφανώς και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει αμοιβαία σεξουαλική έλξη ανάμεσά τους (δεν μιλάω για βιασμό), σημαίνει ότι πήραν την απόφαση να το κάνουν για κάποιο λόγο και υπήρξαν ή με κάποιο τρόπο δημιουργήθηκαν εκείνες οι συνθήκες που επέτρεψαν τη συνουσία (δηλαδή κυρίως τη στύση του άντρα). Πριν την ανακάλυψη της τεχνητής γονιμοποίησης πολλοί άνθρωποι που είχαν πρόβλημα υπογονιμότητας καλούσαν κάποιον φίλο ή κάποιον εντελώς άγνωστο (συνήθως στην περίπτωση που ο άντρας ήταν αυτός με το «πρόβλημα») και η γυναίκα έκανε σεξ μαζί του. Θεωρείς ότι σε αυτή την περίπτωση υπάρχει αυτόματα σεξουαλική έλξη μόνο και μόνο επειδή το σεξ γίνεται ανάμεσα σε άτομα του αντίθετου φύλου; Θεωρείς ότι αυτή η γυναίκα το γούσταρε; Αντίστροφα, όταν ένα ομοφυλόφιλο άτομο κάνει συνειδητά σεξ με άτομο του αντίθετου φύλου δεν μιλάμε για συνθήκες «βιασμού». Το ότι δεν σε ολοκληρώνει ένα άτομο σεξουαλικά λόγω φύλου δεν σημαίνει απαραίτητα ότι όταν κάνεις σεξ μαζί του φτύνεις αίμα. Αν είναι να φτάσεις σε τέτοιο σημείο, δεν το κάνεις και καταφεύγεις σε τεχνητή γονιμοποίηση ή υιοθεσία. Ξέρω ομοφυλόφιλα -και όχι αμφισεξουαλικά- άτομα που είχαν σεξουαλικές επαφές με άτομα του αντίθετου φύλου και προφανώς δεν είναι κάτι που τους κάλυπτε 100% και ούτε θα το έκαναν ξανά εφόσον δεν υπάρχει λόγος και εφόσον αυτό που τους καλύπτει πραγματικά είναι κάτι άλλο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έπαθαν κρίση ταυτότητας ή ότι ένιωσαν άσχημα ή σαν να τους βιάζουν.
Και αυτές φυσικά σήμερα είναι οι λιγότερες περιπτώσεις καθώς οι περισσότερες αφορούν είτε τεχνητή γονιμοποίηση που περιέγραψα νωρίτερα, είτε υιοθεσία. Εσύ δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι το να πάρει ένα κουπάκι κάποιος άντρας που όχι μόνο δεν είναι σύντροφος μιας ετεροφυλόφιλης γυναίκας αλλά συνήθως είναι και εντελώς ξένος, να αδειάσει το σπέρμα του στο κουπάκι, να πάρει ο γιατρός μια σύριγγα και να το βάλει στον κόλπο της ετεροφυλόφιλης γυναίκας ώστε να μείνει αυτή έγκυος, ικανοποιεί το ετεροφυλοφιλικό πρότυπο; Καταρχήν δεν σου λέει κανείς ότι το σπέρμα προέρχεται από ετεροφυλόφιλο άντρα και όχι από ομοφυλόφιλο. Αλλά και πάλι, δεν τίθεται καν θέμα έλξης, άρα πού είναι το ετεροφυλοφιλικό πρότυπο εδώ; Ενώ αντίστοιχα αν αυτό γίνει από μια ομοφυλόφιλη γυναίκα αυτό αυτόματα σημαίνει ότι πάει κόντρα στο ομοφυλοφιλικό πρότυπο και αυτο-αναιρείται; Αφού λοιπόν δεν τίθεται κανένα θέμα έλξης και σεξουαλικότητας για τα ετεροφυλόφιλα άτομα που αποκτούν παιδιά με τεχνητή γονιμοποίηση, για ποιο λόγο πρέπει να τίθεται θέμα έλξης όταν κάνουν το ίδιο πράγμα οι ομοφυλόφιλοι; Είναι μια απρόσωπη ανταλλαγή γενετικού υλικού ανάμεσα σε άτομα που δεν γνωρίζονται καν. Πώς λοιπόν αυτό πάει κόντρα στη σεξουαλικότητα ενός ομοφυλόφιλου;
Το ότι οι άνθρωποι δεν λειτουργούν όπως τα ζώα ήταν από τα πρώτα πράγματα που είπα και σε προηγούμενα σχόλια. Όταν όμως εσύ χρησιμοποιείς σαν επιχείρημα ένα υποθετικό σενάριο, σου απαντάω κι εγώ ότι και υποθετικά να το πάρουμε, δεν υπάρχει τίποτα στη φύση που να δείχνει ότι η υπόθεσή σου ευσταθεί. Όσο για τη Wikipedia, ο λόγος που σε παρέπεμψα εκεί είναι γιατί προφανώς δεν μπορώ να αφιερώσω τόσο χρόνο ώστε να συλλέξω δεκάδες σχετικά άρθρα και να τα ποστάρω. Το Wikipediaόμως παραπέμπει σε αυτά τα άρθρα και αν θέλεις μπορείς να τα κοιτάξεις ένα ένα. Σε ξαναρώτησα και στην αρχή. Εσύ μπορείς να μου παραθέσεις πηγές που θεωρείς σοβαρές στις οποίες να αποδεικνύεται ότι αφενός αν όλοι ήμασταν ομοφυλόφιλοι δεν θα υπήρχαμε τώρα και αφετέρου ότι όταν οι ομοφυλόφιλοι πραγματοποιούν μια ετερόφυλη ανταλλαγή γενετικού υλικού αυτό σημαίνει ότι πάνε κόντρα στη σεξουαλικότητά τους; Και μην μου απαντήσεις ότι είναι αυτονόητο, γιατί δεν είναι.
Από το "Βάζω στοίχημα ότι ΠΟΛΛΟΙ από εσάς που θεωρείτε την ομοφυλοφιλία ανωμαλία κινείστε στον χώρο του BDSM" έφτασες στο "σε ΟΠΟΙΟΝ αρέσει το BDSM"; Και επίσης, όχι, δεν μιλάω αβάσιμα. Συμμετέχω λόγω ερευνητικού ενδιαφέροντος σε διάφορα σχετικά fora και γνωρίζω άτομα με τέτοιες αντιλήψεις, όπως αντίθετα και άτομα που λένε «όπως κανείς δεν έχει δικαίωμα να με αποκαλέσει ανώμαλο, έτσι κι εγώ δεν έχω κανένα δικαίωμα να αποκαλέσω ανώμαλο έναν ομοφυλόφιλο». Το point μου είναι ότι δυστυχώς πολλοί άνθρωποι βλέπουμε τα πράγματα μόνο όπως μας συμφέρει: εμείς προφανώς και είμαστε φυσιλογικοί, παρόλο που μπορεί να κάνουμε κάτι που για τους άλλους να θεωρείται μη φυσιολογικό, αλλά κατά τα άλλα κι εμείς οι ίδιοι θα κρίνουμε με την ίδια ευκολία τους άλλους.
Ούτως ή άλλως απευθύνθηκα στα ίδια τα άτομα αυτού του lifestyle που βρίσκονται εδώ μέσα, τα οποία έχουν το ελεύθερο να με επιβεβαιώσουν ή να με διαψεύσουν.