Καλυτερη επιλογη για μεταμοσχευση με budget 3000-3500

John_HDC

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
ναι το βρηκες κολλητος μου ειναι ο Μπρεντας, εδω δε ξερω καλα καλα τις ορολογιες θελω να σου πλασαρω κ γιατρο
Είναι δεν είναι για μένα δεν είναι κακο εγώ γνωρίζω. Και εξάλλου εγώ είπα τα κάποια θετικά που ίσως έχεις γιατί και εγώ είχα δει αποτελέσμα του live.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

bakalis

Member
αλλο πλεονεκτημα ειναι οτι δε χρειαζεται να παιρνω ολα αυτα τα φαρμακα κ θεραπειες που κανουν μετα την FUE μινοξιδίλη κτλπ.
Ωραια στο πούλησε αυτό. Δεν σου μίλησε καν για θεραπεία προετομασίας, και σου είπε ότι δεν θα θες και θεραπεία μετά.

John_HDC

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Το fut strip δεν είναι και κακό παιδιά και εμένα η πρώτη μου μεταμόσχευση στην HDC ήταν με strip και πήγε πολύ καλά. Δεν μπορώ να πω ότι έχω την καλύτερη τομή αλλά είμαι οκ. Αλλά πρέπει να πέσεις και σε καλό γιατρό γι'αυτό.
Ενα αρνητικό ήταν που μετά το χειρουργείο με πήραν σηκωτω ο μπαμπάς μου από την ζαλουρα που είχα. Ήταν βαριά επέμβαση για μενα

Noname12

Active Member
Τον ρωτησα αν θα εχω αποτελεσμα τουλαχιστον NRW 3 κ μου ειπε εννοειται αλλιως τι κανουμε εδω , για την ουλη που λες μου ειπε οτι δε θα φαινεται με αυτο το κουρεμα , παρα μονο αν τα κανω τερμα κοντα σκαλα 2 κ το επιβεβαιωσε κ το chat gpt xD δε μπορω να καταλαβω γτ ειστε ολοι τοσο αρνητικοι , μου ειπε με επιχειρηματα οτι η μεθοδος FUE στην δικη μου περιπτωση ειδικα θα ειναι καταστροφικη γτ δεν εχω πλουσια δοτρια περιοχη κ πυκνη μαυρη τριχα πχ κ μπορει να γινει overharvesting , επισης τα ποσοστα επιβιωσης των Grafts ειναι πολυ μικροτερα απο FUE , αλλο πλεονεκτημα ειναι οτι δε χρειαζεται να παιρνω ολα αυτα τα φαρμακα κ θεραπειες που κανουν μετα την FUE μινοξιδίλη κτλπ. Εσεις που ειστε τοσο εμπειροι διαβασμενοι κτλπ το τηλ του γιατρου ειναι 6944523160 μιληστε μαζι του η στειλτε μηνυμα στο viber κ πειτε μου αν ειναι κομπογιανιτης ασχετος κτλπ , Εντελλει εσεις τι προτεινετε για την περιπτωση μου δλδ, πειτε συγκεκριμενους γιατρους κ τεχνικες να μπω να δω... ThnX για ολα τα info οπως κ να χει
1. Μην παρεξηγείς τις απαντήσεις πολλών μελών του φόρουμ. Προσπαθούν να σε βοηθήσουν, αλλά θεωρούν ότι η επιλογή σου είναι τελείως off, εξ ου και το απότομο ύφος.

2. Κατά τη γνώμη μου το πιο μεγάλο λάθος σου είναι το κλασικό λάθος όποιου πάει να λύσει το θέμα της ανδρογενετικής αλωπεκίας βιαστικά: προσπαθεί να λύσει ένα θέμα που θέλει μακροχρόνια αντιμετώπιση με μια άμεση, one-off λύση, χωρίς θεραπεία και χωρίς πλάνο. Η μεταμόσχευση μαλλιών δεν είναι μια επέμβαση ρουτίνας, θέλει ιδιαίτερες τεχνικές δεξιότητες απ' τον γιατρό και γι' αυτό υπάρχουν τεράστιες διαφορές στα αποτελέσματα μεταξύ διαφορετικών γιατρών. Δεν πρέπει να πας στον πρώτο γιατρό που σου ήρθε μπροστά επειδή είδες ένα οκ αποτέλεσμα.

3. Αξιολόγηση της κατάστασής σου και πώς θα εξελιχθεί: είσαι NW4.5-5 διάχυτο με τάση προς NW6 και σε όχι πολύ μεγάλη ηλικία. Η αλωπεκία σου θα εξελιχθεί περαιτέρω. Έχει τεράστια σημασία η θεραπεία, δηλαδή φιναστερίδη και μινοξιδίλη για να σταθεροποιήσεις την κατάσταση και αν μπορείς να έχεις κάποια επανέκφυση. Αν δεν θέλεις χάπι, μπορείς να πάρεις ένα συνδυασμό λοσιόν φιν/μιν που θα σου παρασκευάσει οποιοδήποτε φαρμακείο. Αν δεν πάρεις θεραπεία, θα είναι δύσκολο δεδομένης της κατάστασης σου να έχεις ένα μακροπρόθεσμα βιώσιμο αποτέλεσμα και θα πρέπει να επιλέξεις μια συντηρητική προσέγγιση και έναν γιατρό που είναι ικανός στο να δίνει κάλυψη με λιγότερα τριχοθυλάκια (πχ τα 4500 που σου είπε και δίνει παγίως ως ταρίφα ο Γιαμάν είναι καταστροφή, γιατί η δότρια σου μπορεί να μπορεί να υποστηρίξει έως 6k συνολικά-θες έναν γιατρό που να είναι σούπερ στις καλύψεις).

4. Πώς θα διαλέξεις γιατρό; Πρέπει να δεις επαρκή αριθμό αποτελεσμάτων γιατί ένα 1-2 αποτελέσματα στατιστικά δεν λένε σχεδόν τίποτα. Μπορεί ένας ασθενής να είχε εξαιρετική δότρια, να είχε καλή ποιότητα τρίχας, να είχε μικρότερο πρόβλημα απ' το δικό σου ή απλά ο γιατρός και οι νοσηλεύτριες να ήταν σε εξαιρετική μέρα. Ένα αποτέλεσμα δεν είναι ο κανόνας. Γνώμη μου να αναζητήσεις τουλάχιστον 10 αποτέλεσματα και ιδανικά αποτέλεσματα που να μοιάζουν με την περίπτωσή σου (NW, είδος τρίχας). Πού ψάχνεις για αποτέλεσματα; στο forum εδώ υπάρχει ενότητα με αποτελέσματα ανά κλινική. Για γιατρούς εξωτερικού στο subreddit HairTransplants και στο Hair Restoration Network. Μην εστιάζεις στις τεχνικές (DHI κλπ), συνήθως είναι marketing gimmicks. Εστίασε σε αυτό που βλέπεις ως αποτέλεσμα και στο αν σου αρέσει.

5. Γιατί ο Μπρέντας δεν είναι καλή επιλογή; Δες τα αποτέλεσματα που έχει ο ίδιος στο site του, αποτέλεσματα δηλαδή που ο ίδιος θεωρεί τόσο καλά ώστε να επιλέξει να τα προβάλει, άρα όχι αντιπροσωπευτικά του μέσου όρου (τα χειρότερά του θα είναι πολύ κακά): υπερσυντηρητικό hairline, φτωχή φύτρωση και πολλές άλλες αστοχίες. Ακόμη και στον φίλο σου αν δεις και παρότι η φωτο είναι μακρινή, το hairline μπροστά έχει κενά, που σημαίνει φτωχή φύτρωση. Ο δε φίλος σου ξεκινάει από πολύ πλεονεκτικότερη θέση από σένα γιατί το πρόβλημά του ήταν μικρό, άρα τον σώζουν τα υπάρχοντα μαλλιά του κι οι αστοχίες του Μπρέντα δεν φαίνονται τόσο.

Το ότι σου πρότεινε FUT είναι μια ακόμη κακή ένδειξη. Όχι γιατί η FUT είναι απαραίτητα κακή (μπορεί να δώσει περισσότερα τριχοθυλάκια από αποκλειστική χρήση FUE και όντως σε προχωρημένα NW συνιστάται, με το μειονέκτημα της ουλής πάντα) αλλά γιατί ελάχιστοι γιατροί πλέον την χρησιμοποιούν ως τεχνική. Ένας γιατρός με κακά αποτέλεσματα που σου προτείνει FUT σημαίνει ότι μάλλον έχει μείνει σχεδόν 20 χρόνια πίσω. Επιπλέον, αυτό που σου είπε, ότι δηλαδή η FUE έχει μικρότερα ποσοστά επιβίωσης απ' την FUT, δεν ισχύει στα χέρια ενός καλού γιατρού. Σου λέει όμως ότι πιθανότατα ο Μπρέντας δεν είναι εξίσου καλός σε FUE γιατί χάνει πολλά τριχοθυλάκια (η περίπτωσή του φίλου σου δείχνει δε ότι χάνει τριχοθυλάκια και με FUT).

6. Δες τους γιατρούς που σου προτάθηκαν σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι όλοι καλύτεροι και του Μπρέντα και του Yaman και ακόμη και στα λεφτά που προτείνεις μπορείς να πάρεις ένα καλύτερο αποτέλεσμα από αυτούς τους δύο. Θα χρειαστείς δύο επεμβάσεις. Εστίασε στην πρώτη, στο μπροστινό κομμάτι, που είναι αυτό που κάνει την πιο μεγάλη αισθητική διαφορά (ίσως και με λίγα grafts στο crown) και στη δεύτερη επικεντρώνεσαι στο crown.

7. Η βασική συμβουλή μου είναι να μην πας σε κανέναν γιατρό άμεσα. Απλά πάγωσέ το. Ψάξε αποτελέσματα των γιατρών που σου προτάθηκαν εδώ και στα άλλα δύο φόρουμ, είναι εύκολο. Αν πας άμεσα σε οποιονδήποτε γιατρό το πιθανότερο είναι ότι δεν θα λύσεις το πρόβλημά σου, αλλά θα αποκτήσεις ένα δεύτερο, μια μέτριας/κακής φύτρωσης μεταμόσχευση με πιθανό άσχημο look πίσω, που θα σου κοστίσει σε χρόνο, διάθεση και χρήματα για να το λύσεις. Ό,τι αποτέλεσμα πάρεις θα σε συνοδεύει για το υπόλοιπο της ζωής σου. Ο λόγος που τα φόρουμ μεταμόσχευσης μαλλιών έχουν τόση ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια είναι ότι το πεδίο είναι ένα ναρκοπέδιο που χρειάζεται πληροφορία για να λάβει κανείς μια στοιχειωδώς καλή απόφαση. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις με τον πρώτο γιατρό που θα μας πέσει μπροστά.

Τελευταία επεξεργασία:

gregkont13

Verified MM member
Τον ρωτησα αν θα εχω αποτελεσμα τουλαχιστον NRW 3 κ μου ειπε εννοειται αλλιως τι κανουμε εδω , για την ουλη που λες μου ειπε οτι δε θα φαινεται με αυτο το κουρεμα , παρα μονο αν τα κανω τερμα κοντα σκαλα 2 κ το επιβεβαιωσε κ το chat gpt xD δε μπορω να καταλαβω γτ ειστε ολοι τοσο αρνητικοι , μου ειπε με επιχειρηματα οτι η μεθοδος FUE στην δικη μου περιπτωση ειδικα θα ειναι καταστροφικη γτ δεν εχω πλουσια δοτρια περιοχη κ πυκνη μαυρη τριχα πχ κ μπορει να γινει overharvesting , επισης τα ποσοστα επιβιωσης των Grafts ειναι πολυ μικροτερα απο FUE , αλλο πλεονεκτημα ειναι οτι δε χρειαζεται να παιρνω ολα αυτα τα φαρμακα κ θεραπειες που κανουν μετα την FUE μινοξιδίλη κτλπ. Εσεις που ειστε τοσο εμπειροι διαβασμενοι κτλπ το τηλ του γιατρου ειναι 6944523160 μιληστε μαζι του η στειλτε μηνυμα στο viber κ πειτε μου αν ειναι κομπογιανιτης ασχετος κτλπ , Εντελλει εσεις τι προτεινετε για την περιπτωση μου δλδ, πειτε συγκεκριμενους γιατρους κ τεχνικες να μπω να δω... ThnX για ολα τα info οπως κ να χει
Καλησπέρα Φίλε,

από μένα μερικές παρατηρήσεις.

1. κανείς δεν νοιάζεται να μιλήσει με κανένα γιατρό στο τηλ. Μπήκες και ζήτησες γνώμες και πήρες. Το αν διαφωνείς με τα μέλη δεν σημαίνει πως πρέπει να πάρουμε το γιατρό. Αν δεν ηθελες γνωμες θα μπορούσες να μην ζήτησεις ή να τις αγνοούσες.
2. Έχω δει σχόλια γενικά και δεν συμφωνώ απόλυτα με κάποια. Η FUT δεν είναι ξεπερασμένη τεχνική. Απλώς, η FUT χρειάζεται όταν θες να αξιολογήσεις κάθε graft που δίνει μια δότρια. Γιατί το combo FUT+FUE δινει τα καλύτερα αποτελέσματα σε αριθμό g. Οπότε μιας που δεν κάνεις θεραπεία και έχεις μεγάλο θέμα (συν δότρια που δείχνει αδύναμη - χωρις να ειμαι γιατρός), το FUT έχει λογική για εμένα.
3. Το FUT (έχω κάνει και εγώ) είναι σοβαρό χειρουργίο και θέλει καλύτερη οργάνωση. Είναι λίγοι πια στην Ευρώπη που το κάνουν καλά. Επί της αρχής μπορεί στρατηγικά να είναι καλό να μπεις για FUT. Όμως, σου λέω σαν κάποιος που έχει κάνει FUT πως το έψαξα άπειρα και το γιατρό σου δεν τον έχω ακούσει ποτέ. Το FUT κρύβει κινδύνους. Δηλαδή αν η τομή δεν βγει καλή, και έχεις χαμήλη φύτρωση ούτε ξύρισμα δεν θα μπορείς να κάνεις και θα τρέχεις για SMP.
4. Άποψη μου, αν θες να κάνεις FUT κάνε τοπ έρευνα και πήγαινε οποτε μπορεις σε τοπ γιατρό. Είναι πολλά που μπορεί να πάνε στραβά και FUT με 3000 ευρώ στην Ελλάδα, από μόνο του είναι ένα σενάριο επικύνδινο. Δεν λέω ότι αν πας σε τοπ 100% θα είναι καλό το αποτέλεσμα, αλλά είναι αρκετά πιο πιθανό.
5. Το chat gpd σου ειπε πως θα ειναι μια ουλη ενος καλου γιατρου που θα γινει χωρις απροοπτα. Δες μερικες αποτυχημενες ουλες μεσα στο φορουμ να δεις τι γινετε αν κάτι δεν πάει καλά.
6. Το ότι ένας φίλος σου πήγε καλά είναι αδιάφορο. Μικρό στατιστικό δείγμα. Μπορεί ο φίλος σου να είχε πολύ μικρό θέμα ή χιλία δυο άλλα.

Συμπερασματικά, άποψη μου μην κάνεις FUT έτσι γρήγορα να τελιώνεις. Η απόφαση όμως είναι δική σου. Αυτά από μένα και καλή επιτύχια σε ότι αποφασίσεις.

Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα