Θεραπεια σμηγματοροικησ δερματιτιδα

wtf21

Member
ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΜΗΓΜΑΤΟΡΡΟΙΚΗΣ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑΣ

1ον-a παρτε σαμπουαν φαρμακευτικα (δυνατα σαμπουαν πχ fungoral κ.α.) τα υλικα που πρεπει να εχουν μεσα τα βρισκετε online ή απο το γιατρο σας (συνηθως εχουν κετοκοναζολη, πισσα κτλπ). (tip: head and soldiers anti-dandruff με χαπια σπασμενα ασπιρινης μεσα και ξυσματα απο πρασινο σαπουνι ) (tip2: σε καθε λουσιμο λουζεστε και με πρασινο σαπουνι , για παντα)
Καλο λουσιμο και οχι το ιδιο σαμπουαν καθε μερα (να μενει 5λεπτα το σαμπουαν στην ριζα , ας φευγουν τριχες εσεις θα το εφαρμοζεται καλα, μην ψαρωνεται)

(1ον-b ισως καποιοι να χρειαζεστε να παρετε για ενα μηνα l-glutamine 30gr τη μερα (σε δοσεις 10-10-10) και μετα για τον 2 μηνα 20gr ,αυτο λογο οτι μπορει να προκαλειται απ το λεπτο εντερο η λιπαροτητα, leaky gut)

2ον μετα απο μερες φτανεται στο σημειο που θα πρεπει να εχετε καταφερει απ το καθημερινο λουσιμο να εχετε προκαλεσει ξηροδερμια στο κεφαλι σας που ισως να το ακουλουθει φαγουρα τσουξιμο κτλπ (σε αυτο σημειο υπαρχει ακομα το σμηγμα-νιφαδες αλλα σε ξηρη μορφη)
Μετα απ το λουσιμο θα εφαρμοζεται την αλοιφη bepanthol (συνιστω το μεταλλικο σωληναριο για τη τιμη του και την αραιη του συσταση). Σιγουρευτειτε οτι εφαρμοσε στη ριζα-δερμα.

3ον μεσα σε λιγες μερες θα πρεπει να εχετε θεραπευτει, οταν γινει αυτο θα κρινετε αναλογα με τον οργανισμο σας κατα ποσο θα χρησιμοποιειτε τα σαμπουαν (αν χρειαζεται ακομα) και κατα ποσο την κρεμα αν χρειαζεται.

tips: οταν θεραπευτειτε να αποφευγεται το ζεστο-καυτο νερο στο κεφαλι και το ζεστο απ το πιστολακι (για παντα) , διοτι ξηρενουν την επιδερμιδα και γενικα επιδεινωνονουν την κατασταση.
Κρατήστε τα σαμπουαν και την κρεμα σε περιπτωση που δειτε οτι παει να επανελθει το σμηγμα.
Γενικα θα πρεπει να κρινετε για ολη σας τη ζωη αμα το κεφαλι σας ειναι ξηρο ή λιπαρο και να βαζετε αντιστοιχα οτι χρειαζεται για οσο καιρο κρινεται στο βαθμο που χρειαζεται. (η ζαχαρη ,τα αναψυκτικα κτλπ να αποφευγονται,η καλη διατροφη βοηθαει)
 
Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

rispa

Member
Καλησπερα θα μπορουσες να βαλεις καποιο λινκ απο την κρεμα η τουλαχιστον ακριβη ονομασια.ευχαριστω
 

wtf21

Member
η κρεμα ειναι η bepanthol το μεταλλικο σωληναριο, ετσι οπως στο γραφω ζητα το στο φαρμακειο θα καταλαβουν
 

wtf21

Member
προσθεσα στο αρθρο μου , το λουσιμο με πρασινο σαπουνι και την l-glutamine(απο μαγαζι με συμπληρωματα την πηρα γιατι στο φαρμακειο ηταν λιγη κ ακριβη χωρις λογο) .(για οσους τον ειχαν διαβασει παλια το γραφω)
 
φιλε λες σε καθε λουσιμο και με πρασινο σαπουνι, το πρασινο σαπουνι το βαζουμε μαζι με το σαμπουαν; ή πρωτα το σαμπουαν και μετα το πρασινο σαπουνι; το πρασινο σαπουνι σκετο; ή με την ασπιρινη; η γλουταμινη μου εκανε παλια ταχυκαρδιες (επαιρνα λογω αθλητισμου) ο δερματολογος στην αρχη που ειχα φοβερο προβλημα μου συστησε το redenil για δυο εβδομαδες καθε μερα, στη συνεχεια 2 φορες την εβδομαδα και οσες αλλες λουζομουν με απλο αντιπυτιριδικο σαμπουαν. Η αληθεια ειναι οτι ειδα τεραστια διαφορα. Αυτο με την Bepanthol το ηξερα για το προσωπο οπου εβαζα και εκανε δουλεια δεν ηξερα ομως οτι μπορω και στο κεφαλι.
 
Μπλουζα