Απ: Θεραπεια για ανδρογενετικη αλωπεκια.
Παιδες το ξερω σας εχω κουρασει με την υποθεση μου, αλλα ξερω οτι μονο εσεις μπορειτε να βοηθησετε με την πειρα και την γνωση σας. Ο γιατρος διεγνωσε ΑΑ, ομως με καποια επιφυλαξη, διοτι οπως ειπε, στην σταθερη ζωνη των μαλλιων (τα πισω), μερικες και απο εκεινες τις τριχες ειναι αδυνατισμενες και πεφτουν μερικες, οποτε δεν προβλεψε 100% ΑΑ. Τωρα που θελω να καταληξω.
1) Για χρονια, εβαζα ζελεδες/αφρους/λακ στα μαλλια, κοιμομουν με αυτα, τα ετριβα να στεγνωσουν, δεν τα ελουζα συχνα κτλ. Η τριχοπτωση μου παρατηρηθηκε ΜΙΣΟ περιπου μηνα απο οταν σταματησα να βαζω καθε τι στα μαλλια μου. Σκεφτομαι λοιπον, μηπως ο οργανισμος αντιδραει απο μονος του, πεταει τις ταλαιπωρημενες τριχες, και στην θεση τους βγαζει γερες και δυνατες, η σκεφτομαι χαζομαρες?
2) Σε εκεινο το μηχανημα που δειχνει τις τριχες, φανηκε οτι μερικες τριχες ηταν λεπτες, αδυνατισμενες κτλ. Καπου διαβασα οτι το πρωτο πραγμα που αδυνατηζει τις τριχες ειναι το ανχος.
[[""Tο στρες προκαλεί τριχόπτωση αυξάνοντας τα επίπεδα κορτιζόνης στο σώμα. Η κορτιζόνη είναι μια ορμόνη που απελευθερώνεται από το σώμα όταν αυτό βρίσκεται υπό αυξημένη πίεση. (stress) Η κορτιζόνη αλλάζει τη φάση ανάπτυξης των μαλλιών και τα ωθεί στο να μειώσουν τον ρυθμό ανάπτυξής τους με αποτέλεσμα τα μαλλιά να είναι όλο και πιο λεπτά και αδύναμα. Αφ’ ετέρου""]]
Eγω ειμαι γεματος απο ανχος, περιπου μισο χρονο++ σε καθημερινη βαση. Υπαρχει περιπτωση η ολη τριχοπτωση μου να οφειλειται σε αυτο? Διοτι και απο οσο εψαξα/ρωτησα/εμαθα κανεις απο το σοι δεν ειχε φαλακρα, παρα μονο ελαχιστηηη αραιωση ο μπαμπας μου στα 55 του.