Η σημασία της φίνας σε μικρή ηλικία (CVIAL junior)

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Όπως όλοι ξέρετε φίνα παίρνουν τα 2 παιδιά μου και 3 ανήψια μετά από προτροπή μου αφού τους διέγνωσα με ΑΑ, σε δόσεις οι οποίες έχουν παραμετροποιηθεί για τον καθένα. Η αγωγή ξεκίνησε σε ηλικίες από 21-25. Επειδή υπάρχουν και κάποιοι αναμεσα μας που μιλάνε για ανευθυνότητα εκ μέρους μου να προσθέσω ότι όλες τις διαγνώσεις και την δοσολογία την έχει εγκρίνει ο Λορενζο ο οποίος τους έχει δει όλους. Εγώ όμως έδωσα το έναυσμα και το έτρεξα.

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα δείτε φώτο από τον μικρότερο. Είχε την λιγότερο επιθετική ΑΑ και ο Λορενζο του συνέστησε 3mg/week στους 6 μήνες από κοντά, ενώ τον είχα ξεκινήσει με 2.5mg/week για λόγους απλότητας (1 proscar στην μέση κάθε Δευτέρα). Παρά την σύσταση του Λορενζο του είπα να παραμείνει στο 2.5mg για περισσότερη ευκολία, κάτι που είναι ένα θέμα στις μικρές ηλικίες.

Η πρώτη φώτο αριστερά είναι όταν ήταν 21 (φώτο Λορενζο), η δεύτερη δεξιά μετά από 2 χρόνια στα 23 (πάλι φώτο Λορενζο από την πρόσφατη επίσκεψη). Όπως βλέπετε η διαφορά στα temporal peaks που είναι το πρώτο πράγμα που αρχίζει συνήθως να χάνεται όταν ξεκινά η ΑΑ και είναι πολύ δύσκολο να φτιαχτεί μετά αφού χρειάζεσαι λεπτές τρίχες, είναι χαοτική. Όχι μόνο σταθεροποιήθηκαν αλλά ανακτήθηκαν σε μεγάλο βαθμό!

Πείτε μου εσείς μετά ότι δεν αξίζει να ξεκινάς ΑΜΕΣΩΣ όταν διαγνώσεις το πρόβλημα. Πείτε μου εσείς ότι δεν αξίζει να κάνεις ένα ΚΑΛΟ CONS σε πολύ νεαρή ηλικία. Στην συγκεκριμένη περίπτωση πιθανότατα δεν θα χρειαστεί ποτέ μμ (ο Λορενζο είχε διαγνώσει αρχικά πρόβλημα στο crown).

constan.jpg

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Rev1608

Member
Μακάρι να σε είχα στο σόι μου να μου το έλεγες κι εμένα απ' τα 20. Όταν έτυχε και συζητήσαμε με το δικό μου σόι περί φινας μην σου πω που πήγε η συζήτηση. Τους έκανες το καλύτερο δώρο

aeratos28

Just aeratos
.......Τάνα φίνα..κοίτα τι έφτιαξε στο παιδί,όταν μπήκε την ώρα που έπρεπε..φοβερή δουλειά του έκανε ..άλλα τεμποραλ εντελώς..και μόνο αυτό που του επανέφερε πίσω ,κρατώντας τα έτσι ,στο μέλλον αν χρειαστεί κάτι θα είναι πολύ εύκολο να φτιαχτεί ..πένα ο μικρός

LoverBoy

Well-Known Member
Τα κενά που έχει στην περιοχή είναι κάποιο πρόβλημα ή έτσι είναι το τριχωτό του?

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Από τους 5, οι 3 πηγαίναν για NW5-6 (διάχυτο) μέχρι τα 35, ο 1 για NW4 (διάχυτο), αυτός για NW3Vertex (μάλλον). Τώρα είναι ζήτημα αν χρειαστεί κάποιος τους μμ.

aeratos28

Just aeratos
Και να χρειαστεί κάποιος επέμβαση στο μέλλον θα είναι στο 20-30% επί του συνόλου των grafts που θα χρειάζονταν αν δεν είχαν ξεκινήσει θεραπεία σε αυτή την ηλικία.το έπιασαν στην αρχή και γύρισαν τα μαλλιά πίσω .

LoverBoy

Well-Known Member
Έτσι είναι αεράτε!Δυστυχώς δεν υπήρχε γνώση παλιότερα και πηγαίναμε σε δερματολόγους και μας έδιναν βιταμίνες σαμπουάν και λοσιόν!Εγώ απο τα 30 και μετά έπαιζα με την σκόνη γιατί ούτε οικονομική δυνατότητα είχα ούτε ήταν τόσο έντονο!Είχα διάχυτη και το μπάλωνα λίγο αλλά κάποια στιγμή μένεις με 5 τρίχες χωρίς να το καταλάβεις!Όταν έκανα την 1η μεταμόσχευση στα 38 πριν 4 χρόνια δλδ ο γιατρός παρόλο που είχα διάχυτη ένω είχα αρκετά μαλλιά στο μέσο μου είπε κάποια στιγμή θα φύγουν και αυτά!!!Δεν μου είπε κάνε θεραπεία Χριστιανέ να τα σώσεις!Οπότε άστα να πάνε!ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ ΝΑ ΣΕ ΕΙΧΑ ΠΡΩΤΑ

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Έτσι είναι αεράτε!Δυστυχώς δεν υπήρχε γνώση παλιότερα και πηγαίναμε σε δερματολόγους και μας έδιναν βιταμίνες σαμπουάν και λοσιόν!Εγώ απο τα 30 και μετά έπαιζα με την σκόνη γιατί ούτε οικονομική δυνατότητα είχα ούτε ήταν τόσο έντονο!Είχα διάχυτη και το μπάλωνα λίγο αλλά κάποια στιγμή μένεις με 5 τρίχες χωρίς να το καταλάβεις!Όταν έκανα την 1η μεταμόσχευση στα 38 πριν 4 χρόνια δλδ ο γιατρός παρόλο που είχα διάχυτη ένω είχα αρκετά μαλλιά στο μέσο μου είπε κάποια στιγμή θα φύγουν και αυτά!!!Δεν μου είπε κάνε θεραπεία Χριστιανέ να τα σώσεις!Οπότε άστα να πάνε!ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ ΝΑ ΣΕ ΕΙΧΑ ΠΡΩΤΑ

Εδώ σε άλλους λένε περιμένετε να αδειάσετε για να σας κάνουμε με ασφάλεια μμ. Η επιτομή της κοροιδίας.

ch7.panos

Well-Known Member
Αν σας δείξω φωτό μου στα 21-22 που εκεί άρχισε να φαίνεται… Θα σε πιάσει κατάθλιψη κι εσάς κι εμένα που δε ξεκίνησα αγωγή. Ήμουν μικρός και χαζός και λίγο κροτάφους που είχα δε με πείραζε αφού τα άλλα ήταν τούμπανα. Αν το ξεκινούσα ούτε θα είχα τραβήξει ψυχολογικά με την εμφάνιση μου στα 25 με 27 ούτε τόσα λεφτά θα είχα ρίξει σε ΜΜ.

bobby

Well-Known Member
Δυστυχώς το καταλαβαίνουμε αφού έχουμε χάσει τα μισά….. και εγώ αν ξεκίναγα στα 35 και όχι στα 48,5 μάλλον μόνο κροτάφους θα έφτιαχνα….τωρα έχω κάνει μια ΜΜ και θα κάνω και αλλη μια σίγουρα….

gsoumi

New Member
Χαίρετε. Ομοιοπαθής και εγώ. Δεν είχα ξεκινήσει στα νιάτα μου φίνα , αν και είχα πέσει σε γιατρό που μου την πρότεινε , και την πάτησα. Επειδή έχω και εγώ να συμβουλέψω νεαρό συγγενή για να μην πάθει τα ίδια, ήθελα να ρωτήσω τι εμπειρία υπάρχει από μακροχρόνιους (και από νεαρή ηλικία) χρήστες φίνας ως προς την τεκνοποίηση. Ένα θέμα είναι αν υπάρχει ζήτημα με την πολύ μειωμένη ποσότητα σπέρματος (για την πιθανότητα σύλληψης) και άλλο θέμα τι γίνεται με την ασφάλεια του εμβρύου αν υπάρχει σύλληψη.

FreeThinker

Well-Known Member
Δυστυχώς το καταλαβαίνουμε αφού έχουμε χάσει τα μισά….. και εγώ αν ξεκίναγα στα 35 και όχι στα 48,5 μάλλον μόνο κροτάφους θα έφτιαχνα….τωρα έχω κάνει μια ΜΜ και θα κάνω και αλλη μια σίγουρα….
Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι (όπως εγώ) που ξεκίνησαν φίνα στα 22 και πάλι πήραν τ' αρχίδια τους... NW5 χαλάρο 8 χρόνια αργότερα, αν και ήμουν ήδη κοντά στα 22, NW4.

Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα