Η ζωη με Covid-19

pagouras

Well-Known Member
Ειχα ερθει σε επαφη δευτερα προς τριτη με ατομο που εχει covid αλλα ακομα δεν εχω συμπτωματα. Ελπιζω να πιασει το εμβολιο αν θα εχω, γιατι την δευτερη δοση την εκανα 19 Ιουλιου.

Το τεστ θα δειξει η να μην το κανω ακομα?
Εάν ηταν όμικρον έχει μικρό χρονικό διάστημα επωασης θα σου είχε βγάλει κάποιο εστω μικροσυμπτωμα. Εάν είναι δέλτα θα σου δείξει 1 βδομαδα μετά περιπου. Και στις 2 περιπτώσεις το εμβόλιο θα σε καλύψει ως προς την βαρύτητα νοσησης, αλλά δύσκολα μετά από 5 μηνες να σε προστατέψει από μόλυνση. Είναι θέμα πιθανοτήτων πλέον. Σε κάθε περίπτωση όλα θα πάνε καλά.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

pagouras

Well-Known Member
Πριν 3 μέρες ήρθα σε επαφή με θετικό εμβολιασμενο και σήμερα το βράδυ ανέβασα πυρετό 39,5 έκανα 2 τεστ στο σπίτι βγήκαν θετικά και πήγα νοσοκομείο για να δώσω δείγμα για PCR. Τώρα είμαι με αντιπυρετικά, βιταμίνες κλπ και περιμένω αύριο την επιβεβαίωση. Πυρετός έπεσε προς το παρόν 38, δεν έχω βήχα, εχω ελαφρύ πονόλαιμο, έχω γεύση , όσφρηση κλπ προς το παρόν, οξυγόνο καλό και ελπίζω να το περάσουμε ανώδυνα.
Περαστικά σου Στράτο και όλα να πάνε κατ ευχήν. , έχεις κατα 99% όμικρον καθώς εμφανησες γρήγορα συμπτώματα (στο 3ημερο)και θα ναι σαν ένα έντονο κρυολόγημα .
Γενικότερα νομίζω ότι πρέπει να νοσούν πάνω από 5 στα 100 ατομα από covid αυτή την περίοδο. Πρώτη φορά εχω τόσα γνωστά μου ατομα που νοσούν, βέβαια οι 3πλα εμβολιασμενοι το περνάνε πολυ πολύ ήπια.

vag25

Well-Known Member
Πριν 3 μέρες ήρθα σε επαφή με θετικό εμβολιασμενο και σήμερα το βράδυ ανέβασα πυρετό 39,5 έκανα 2 τεστ στο σπίτι βγήκαν θετικά και πήγα νοσοκομείο για να δώσω δείγμα για PCR. Τώρα είμαι με αντιπυρετικά, βιταμίνες κλπ και περιμένω αύριο την επιβεβαίωση. Πυρετός έπεσε προς το παρόν 38, δεν έχω βήχα, εχω ελαφρύ πονόλαιμο, έχω γεύση , όσφρηση κλπ προς το παρόν, οξυγόνο καλό και ελπίζω να το περάσουμε ανώδυνα.
περαστικα Στρατο!

Εγω παω για τις 6 μερες απο τοτε που ειχα την επαφη. Και ημασταν πολυ κοντα επι 4-5 ωρες. Την επομενη μερα εβγαλε συμπτωματα και ηταν θετικη covid.

Stratos

Well-Known Member
περαστικα Στρατο!

Εγω παω για τις 6 μερες απο τοτε που ειχα την επαφη. Και ημασταν πολυ κοντα επι 4-5 ωρες. Την επομενη μερα εβγαλε συμπτωματα και ηταν θετικη covid.
Ευχαριστώ πολύ, μπορεί να τη γλίτωσες.
Δεν προσδιορίζεις και το πολύ κοντά...
Να ευθυμησουμε και λίγο γιατί περνάμε δυσκολα

danceworld_2001

Well-Known Member
Χρόνια πολλά σε ολους εδώ! Καλή χρονιά. Αν και καιρό απών είπα να δώσω και εγώ την εμπειρία μου. Κόλλησα covid, το πρώτο το καλό οχι μεταλλάξεις, 25/09/2020, 15 μήνες πριν δηλαδή, όταν ακόμη δεν υπήρχε καθόλου εμπειρία ούτε εμβόλια. Άγνωστο το πως κόλλησα πραγματικά. Ξαφνική απώλεια γεύσης και όσφρησης και μετά πυρετό 37μιση που έπαιξε ως 38μιση για 2 μέρες, πονοκέφαλος χωρίς όριο και δεν πέρναγε με τίποτα ούτε με φάρμακα, στις 3 μέρες σύνολο απότομη στροφή 180 μοιρών σταμάτησαν όλα. Βιολογικό όπλο ήταν αυτό, οτι πιο ανορθόδοξο έχω ζήσει, λες και κλείνει διακόπτες στο νευρολογικό σύστημα. Την έβγαλα καθαρή χωρίς πνευμονίες τίποτα, όλα οκ καλή κλινική εικόνα, μια κατάπτωση 10 μέρες και μετά περδίκι, η γυναίκα μου λίγο πιο βαριά και 3 μήνες κακουχία και κενά μνήμης, ο μικρός το πέρασε στο πόδι.

25/05/21 έκανα μια δόση astra και πριν 2-3 βδομάδες άλλη μια pfizer. Τα γράφω βέβαια τώρα πολύ περιληπτικά, είχα τρομάξει αρκετά τότε, εγώ δεν αρρωσταίνω ποτέ έχω να κάνω πυρετό από το 2004, οπότε το να κάνω τότε και η όλη φάση ήταν για μένα είδηση. Εχω άπειρο κόσμο που αρρώστησε και άτομα του κύκλου μου νεκρά απο επιπλοκές και ένας σε ΜΕΘ 3 μήνες έκανε να βγει.

Όποιος το υποτιμά κάνει τεράστιο λάθος, εμβολιαστείτε μην το θεωρείτε ρίσκο, το ρίσκο της νόσησης είναι απείρως μεγαλύτερο και αφήνει σύνδρομα μετά για καιρό. Έχω 15 γιατρούς φίλους και έχω πάρει feedback και από αυτούς θετικό ως προς τα εμβόλια.

vlafo

Well-Known Member
Καλησπέρα σε όλους, χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχουμε.
Μόλις βγήκα θετικός,ήμουν σίγουρος γιατί είχα καούρες στα μάτια και πολύ ελαφριά κόπωση και ατονία.
Τα συμπτώματα ξεκίνησαν από την Πέμπτη,με ξηρό λαιμό,ελαφριά κόπωση, και ελαφρύ πονοκέφαλο κατά διαστήματα.Μου τραβούσε κάποιες σουβλιές για δευτερόλεπτα.
Rapid έκανα και αύριο θα είναι η 5η μέρα από την εμφάνιση των συμπτωμάτων που αντιλήφθηκα.
Το πότε ξεκίνησε άγνωστο.
Απομόνωση σπίτι τώρα από τους υπόλοιπους,για πόσο δεν ξέρω,αλλά την Τρίτη θα κάνω πάλι ένα rapid να δω που βρίσκομαι.
99% Όμικρον έχω.
Τρίτη δόση πλέον αναβάλλεται που την είχα το Γενάρη.

seeker

Verified MM member
@vlafo ξερεις πώς κόλλησες ή εννοείς πως όχι με το "πότε ξεκίνησε άγνωστο"; Προσπαθώ να καταλάβω αν κολλάει σε εξωτερικούς χώρους, με μάσκες κλπ.

platanos

Well-Known Member
Καλησπέρα σε όλους, χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχουμε.
Μόλις βγήκα θετικός,ήμουν σίγουρος γιατί είχα καούρες στα μάτια και πολύ ελαφριά κόπωση και ατονία.
Τα συμπτώματα ξεκίνησαν από την Πέμπτη,με ξηρό λαιμό,ελαφριά κόπωση, και ελαφρύ πονοκέφαλο κατά διαστήματα.Μου τραβούσε κάποιες σουβλιές για δευτερόλεπτα.
Rapid έκανα και αύριο θα είναι η 5η μέρα από την εμφάνιση των συμπτωμάτων που αντιλήφθηκα.
Το πότε ξεκίνησε άγνωστο.
Απομόνωση σπίτι τώρα από τους υπόλοιπους,για πόσο δεν ξέρω,αλλά την Τρίτη θα κάνω πάλι ένα rapid να δω που βρίσκομαι.
99% Όμικρον έχω.
Τρίτη δόση πλέον αναβάλλεται που την είχα το Γενάρη.
Vlafo, Καλή χρόνια, περαστικά σου εύχομαι ολόψυχα φίλε!
Κατά 99% πιστεύω και γω έχεις Όμικρον, τα ίδια ακριβώς συμπτώματα έχει σήμερα η γυναίκα μου, θα πάει και αυτή να κάνει test σε λίγο.
Νομίζω ο κλοιός στενεύει για όλους μας, θα το περάσουμε κατά πάσα πιθανότητα όλοι (μακάρι να είναι Όμικρον)
Αισιοδοξία και θετικές σκέψεις φίλε!

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Denvi

Well-Known Member
@vlafo ξερεις πώς κόλλησες ή εννοείς πως όχι με το "πότε ξεκίνησε άγνωστο"; Προσπαθώ να καταλάβω αν κολλάει σε εξωτερικούς χώρους, με μάσκες κλπ.
Φιλε μου, ταπεινη μου γνωμη ειναι οτι αυτο δε νομιζω οτι μπορεις να το καταλαβεις απο διασπαρτα στοιχεια, ειναι πολλοι αυτοι που δε γνωριζουν πώς και ποτε το κολλησαν.

vlafo

Well-Known Member
Βασικά το ψάχνω να δω.
Γραφείο έχω να πάω από Τετάρτη,τα συμπτώματα ξεκίνησαν από Πέμπτη αλλά δεν είχα έρθει σε επαφή πέρα από το γραφείο,που είναι σχεδόν όλοι εμβολιασμένοι εκτός από 2 που ήρθα με τον ένα κοντά αλλά είναι ανεμβολίαστος.
Ήμουν έξω βέβαια σε μαγαζί για φαγητό τώρα τι να πω.
Ερώτηση.
Πρέπει να κάνω το pcr για να επεκτείνω το πιστοποιητικό εμβολιασμού η και με το rapid που θα δηλωθεί είμαι καλυμμένος.?
Την 3η δόση δεν πρόλαβα.

manly_Man

Well-Known Member
Βασικά το ψάχνω να δω.
Γραφείο έχω να πάω από Τετάρτη,τα συμπτώματα ξεκίνησαν από Πέμπτη αλλά δεν είχα έρθει σε επαφή πέρα από το γραφείο,που είναι σχεδόν όλοι εμβολιασμένοι εκτός από 2 που ήρθα με τον ένα κοντά αλλά είναι ανεμβολίαστος.
Ήμουν έξω βέβαια σε μαγαζί για φαγητό τώρα τι να πω.
Ερώτηση.
Πρέπει να κάνω το pcr για να επεκτείνω το πιστοποιητικό εμβολιασμού η και με το rapid που θα δηλωθεί είμαι καλυμμένος.?
Την 3η δόση δεν πρόλαβα.
μόνο με pcr παίρνεις πλέον πιστοποιητικό νόσησης όχι με rapid. Κόλλησα και εγώ αυτές τις μέρες και έκανα pcr όπου θα βγάλω πιστοποιητικό νόσησης. Και εγώ με 2 δόσεις είμαι πάντως, τρίτη δεν πρόλαβα.

vlafo

Well-Known Member
μόνο με pcr παίρνεις πλέον πιστοποιητικό νόσησης όχι με rapid. Κόλλησα και εγώ αυτές τις μέρες και έκανα pcr όπου θα βγάλω πιστοποιητικό νόσησης. Και εγώ με 2 δόσεις είμαι πάντως, τρίτη δεν πρόλαβα.
Κάτσε γιατί θα τρελαθώ manly.
Παρέθεσα την επίσημη απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού υγείας.
Τι ισχύει τελικά?

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Περαστικά σε όλους, η υπουργός λέει να μην κάνεις PCR για επιβεβαίωση rapid για να είσαι σίγουρος ότι έχεις Covid, για να πάρεις επίσημο πιστοποιητικό θέλεις PCR.

Medde

Active Member
Στο gov gr αν κάνεις login λεει πως θα πρέπει να κανεις pcr αν εχεις στ σύστημα δηλωμένο ραπιντ θετικο. Εγω ενα ραπιντ εκανα και βγηκε θετικο. Απο συμπτώματα εχω πυρετό εφτασε μεχρι 38.8 και πόνο στα κοκκαλα. Ειναι θολό το τοπίο όσο αναφορά την έκδοση πιστοποιητικού. Ελπιζω να το ξεκαθαρισουν. Ξερετε που μπορεί να κανει κανείς δωρεαν pcr χωρίς πολύ ταλαιπωρία?

manly_Man

Well-Known Member
Κάτσε γιατί θα τρελαθώ manly.
Παρέθεσα την επίσημη απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού υγείας.
Τι ισχύει τελικά?
δεν τα λέει και ξεκάθαρα. Εννοεί οτι θα εισαι δικαιολογημένος με το rapid test, για να μη πας στη δουλειά, εφόσον είσαι εμβολιασμένος. Αλλά για να πάρεις επίσημο πιστοποιητικό νόσησης θέλεις PCR

Μπλουζα