Η ζωη με Covid-19

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Συσχετισμός μπορεί να υπάρξει με τον τρόπο παρουσίασης, διαχείρισης, προώθησης επι του κοινού, καμπάνιας αποτελεσματικότητας, διάθεσης προϊόντος, ερευνών , επιστημόνων που διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους για την ορθότητα του εγχειρήματος και αρκετά άλλα πράγματα. Εύχομαι να μην υπάρξει συσχετισμός ως προς την τελική αποτελεσματικότητα. Πάραυτα την ερώτηση μου δεν βλέπω να απαντιέται και περίμενα οτι θα βοηθούσατε στην εύλογη απορία μου.

Προσπαθείς να συσχετίσεις πράγματα που μοιάζουν, αλλά δεν είναι ίδια. Το φιάσκο του 1976 είναι γνωστότατο (και πως έγινε και γιατί έγινε), δεν καταλαβαίνω τι απάντηση θέλεις. Η ιστορία είναι γεμάτη από λάθη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι περιπτώσεις είναι ίδιες. Να μου το ανέφερες 2 χρόνια πριν να το καταλάβω. Σήμερα έχει ξακαθαρίσει το θέμα.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

vag25

Well-Known Member
Ρε vag , κάτσε τώρα γιατί θα με καραφλιάσεις πριν της ώρας μου. Κάνω 1 ερώτηση , προφανώς δεν γνωρίζεις το θέμα αν και το έχω αναφέρει πάλι, δεν κάνεις τον κόπο να το διαβάσεις και μου λες οτι είναι ψεκ ? Αν δεν έχεις διάθεση να δεις αν αυτά που σου παραθέτει ο έτερος στον διάλογο τεκμηριώνονται ή όχι , σημαίνει οτι εκ των προτέρων έχεις επιλέξει τον μονόλογο. Ούτε είναι μονάδα μέτρησης "ψεκασμένων" απόψεων οι τοποθετήσεις σου σε μικρότερη ηλικία, σε σχέση με τους υπόλοιπους. Δεν έχω αρνηθεί ούτε κορωνοιούς, ούτε εμβόλια , ούτε τίποτα. Σημειωτέον οτι έχουμε νοσήσει οι περισσότεροι στην οικογένεια, αλλά αν η κουβέντα κρίνεται δράση άρα αντίδραση, τότε πάω πάσο.
Ρε συ δεν θα μπω στην διαδικασια να ασχοληθω με το link (αν ειναι ψεκ η οχι, μπορει να ειναι μπορει οχι, δεν ειναι εκει το point), γιατι θα γραψω παλι οτι εχω γραψει στο παρελθον. Ειναι ενας κυκλος που δεν μπορει να κλεισει απο οτι φαινεται. Η απαντηση ειναι ετοιμη σε προηγουμενα ποστ μου.

Ο τροπος που βλεπουμε τα πραγματα οπως ειπα εχει διαφορες σε μεγαλυτερο βαθος (οντολογικα να το πω?) απο εκει που παμε να παιξουμε μπαλα (στην επιφανεια).
Να μου ποσταρεις εσυ μια περιπτωση, να σου ποσταρω εγω μια αλλη, να δουμε αν εχουν βαση η οχι κτλ.
Δεν εχει νοημα να παιξουμε εκει.

Εχω γραψει χιλιες φορες την θεση μου πανω σε αυτο. Στο πως το βλεπω (την μεγαλη εικονα αν θες). Με χιλιους διαφορετικους τροπους.

Για καποιο λογο τα 2.500 χρονια (αν το παμε απο τον αριστοτελη καπου εκει δεν ειναι?) σμιλευματος μια αυστηρης, σχολαστικης, τεσταρισμενης ελεγχόμενης, ξανα μανα ελεγχομενης κτ κτλ μεθοδου δεν εχει καμια αξια μπροστα στην περιπτωσιολογια και στον ανοητο φοβο μας. Ο οποιος ειναι κατανοητο να υπαρχει αν το δεις εξελικτικα, αλλα εξακολουθει να ειναι ανοητος, ας το αναγνωρισουμε εστω αυτο, ειναι ενα βημα.

ΥΓ. καπνιζεις? enough said.

τι αλλο να πω :p

tol

Well-Known Member
Μέχρι να πάρω μια πραγματική απάντηση ξανα μανά προφανώς , αλλά μιας και ξέρω οτι είσαι αδιάβαστος επι του θέματος όπως και οι υπόλοιποι,

Φιλε μου μαθητη, γνωριζεις καλα οτι "σε παω με τα χιλια", εκτιμω το χιουμορ, την ευγενεια και τη συγκαταβατικοτητα σου.... αλλά σε αυτο το νημα οι αποψεις σου (και ο τροπος που τις αναπαραγαγεις) σε αδικουν καταφωρα.

Για αλλη μια φορα, μαλλον, το σχολιο σου ειναι ατυχες.

Εδω και μηνες παρακολουθω τους αρνητες της δεκαρας να κανουν "σημαια" τους τη γριπη των χοιρων του 1976.

Αραγε, γνωριζουν τα ιστορικα δεδομενα ή για πολλοστη φορα γραφουν ακριτα και χειραγωγουμενοι κατι;

Τα ιστορικα δεδομενα, φιλε oreo, ειναι τα εξης:

Πριν το 1976, περιπου 60 χρονια (1918), ειχε ξεσπασει η φονικη γριπη της Ισπανιας που ειχε πανω απο 30 εκατομμυρια νεκρους!!! Ολεθρος, ξεκληρισμα, εφιαλτης!!!

Δε βρεθηκε γρηγορα το καταλληλο εμβολιο και αποδεκατιστηκε ο παγκοσμιος πληθυσμος.

Σε ρωτω, λοιπον, φιλε oreo...

Αν ησουν εσυ ηγετης της Αμερικης 60 χρονια μετα τη φονικη Ισπανικη γριπη και συνεβαινε ο θανατος του στρατιωτη το 1976, θα στεκοσουν με τα χερια σταυρωμενα ή θα ενεργουσες ταχυτατα και, φυσικα, βεβιασμενα; Ο προεδρος, λοιπον, της Αμερικης πηρε το ρισκο το οποιο οντως ειχε σαν αποτελεσμα τον θανατο 25 ανθρωπων και την παραλυση καποιων δεκαδων αλλων. Αν, ομως, ξεσπουσε πανδημια με εκατομμυρια νεκρους, οπως το 1918, τι θα γινοταν;

Θα επαιρνες το ρισκο να δειξεις αναβλητικοτητα και καθυστερηση με κινδυνο να αναβιωσουν εκατομβες νεκρων, οπως ειχε γινει με την Ισπανικη γριπη;

Φιλε oreo, μαθετε, επιτελους, οτι το να ασκω μια ευκολη και ανεξοδη κριτικη ειναι το πιο ευκολο. Το δυσκολο ειναι, οταν βρεθεις μεσα στο χορο, να μαθεις να χορευεις. Οι ηγετες πολλες φορες ειναι αναγκασμενοι να παιρνουν κρισιμες αποφασεις. Μετρουν το ρισκο της μιας και της αλλης επιλογης και αποφασιζουν.

Εσεις τι κανετε; Απο την πολυθρονα του σαλονιου σας ασκειτε δριμεια κριτικη οντας εξω απο το χορο. Και οποιος ειναι εξω απο το χορο, γνωριζει πολλα τραγουδια.

Βλέπεις κάποιο συσχετισμό με την τωρινή κατάσταση? (άσκοπη και επικίνδυνη).

Και, φυσικα, εχει απολυτο δικιο ο CVIAL.

Που, στο διαολο, βλεπουν οι αρνητες του εμβολιου συσχετισμους με τη γριπη των χοιρων;

Τοτε, το 1976, ειχαμε μονο εναν νεκρο στρατιωτη. Τωρα εχουμε εκατομμυρια νεκρους και ομως αμφισβητουν οτι εχουμε πανδημια!!!

Τοτε, το εμβολιο που βγηκε, εγινε υπο καθεστως πανικου, ταχυτατα, μεσα σε ενα μηνα, χωρις τις απαιτουμενες κλινικες δοκιμες.

Τωρα, το εμβολιο βγηκε μετα απο πολυ πιο διεξοδικες και σοβαρες ερευνες σε πολυ μεγαλυτερο διαστημα.

Και το πιο σημαντικο...εχει δοκιμαστει ηδη σε δισεκατομμυρια ανθρωπους.

Και παρολα αυτα οι αρνητες της δεκαρας και του κ@λου επιμενουν να μην πιστευουν στην αποτελεσματικοτητα του, να μην πιστευουν οτι εχουμε πανδημια, να διαβαζουν και να αναπαραγαγουν την καθε μπουρδολογια που εμφανιζεται στα μεσα κοινωνικης δικτυωσης.

Αυτη ειναι, φιλε μαθητη oreo, η αντικειμενικη ιστορικη πραγματικοτητα. Δες τη, λοιπον, με πιο καθαρη ματια και μην μας κατηγορεις ως ανιστορητους και ανιδεους.

Τελευταία επεξεργασία:

oreo

Well-Known Member
Προσπαθείς να συσχετίσεις πράγματα που μοιάζουν, αλλά δεν είναι ίδια. Το φιάσκο του 1976 είναι γνωστότατο (και πως έγινε και γιατί έγινε), δεν καταλαβαίνω τι απάντηση θέλεις. Η ιστορία είναι γεμάτη από λάθη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι περιπτώσεις είναι ίδιες. Να μου το ανέφερες 2 χρόνια πριν να το καταλάβω. Σήμερα έχει ξακαθαρίσει το θέμα.
Χαίρομαι που το γνωρίζεις, προφανώς οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες και δεν εξισώνω. Επίσης δεν χρειάζομαι απάντηση γιατί το γνωρίζω το θέμα. Ήθελα να δω ποια θα ήταν η γνώμη του κόσμου που εμπιστεύεται τυφλά την επιστήμη, όταν η επιστήμη του την φόρεσε και ταυτόχρονα το γνώριζε.

vag25

Well-Known Member
Ήθελα να δω ποια θα ήταν η γνώμη του κόσμου που εμπιστεύεται τυφλά την επιστήμη, όταν η επιστήμη του την φόρεσε και ταυτόχρονα το γνώριζε.
Ακομα και αυτες οι σπανιες περιπτωσεις κακων αποφασεων ειχαν να κανουν πιθανοτατα περισσοτερο με τις κυβερνησεις παρα/η καθολου με την ιδια την επιστημη. Επισης αλλες εποχες. Αλλιως υπολογιζαν την ζωη (η τις τυχον παρενεργειες) τοτε και αλλιως σημερα. Σημερα αν σκοτωσεις ζωο πας μεσα, τοτε εκαναν πειραματα σε αυτα. Σε 50 χρονια ισως σε κλεινουν μεσα αν το σκοτωσεις για να φας. Σημερα αν εχουμε δεκατα μετα απο εμβολιο παιζει να κανουμε μηνυση στην pfizer που λεει ο λογος.

Ειμαστε στο 2021. Βγαλαμε εμβολιο μελετημενο στο τσακ μπαμ και ετοιμαζουν mrna εμβολια για αλλες σημαντικες αρρωστιες. Θα προβλεψω οτι εκει επειδη η αρρωστια θα ακουγεται πιο τρομακτικη απο εναν ''ιο'' το ''πιθηκακι'' των αρνητων θα καρφωνει ''μπολι'' σαν να μην υπαρχει αυριο :p

Αντι να γιορτασουμε τελος παντων αυτη τη προοδο, κραζουμε τα παντα. Δεν θα ηθελα να ειμαι καθολου στην θεση αυτων που προσπαθουν για να ζησουμε οσο περισσοτερο και οσο πιο ποιοτικα γινεται.

Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Χαίρομαι που το γνωρίζεις, προφανώς οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες και δεν εξισώνω. Επίσης δεν χρειάζομαι απάντηση γιατί το γνωρίζω το θέμα. Ήθελα να δω ποια θα ήταν η γνώμη του κόσμου που εμπιστεύεται τυφλά την επιστήμη, όταν η επιστήμη του την φόρεσε και ταυτόχρονα το γνώριζε.

Όχι η επιστήμη, κάποιοι επιστήμονες. Υπάρχει σε σχέση με τότε μια μεγάλη διαφορά. Ζούμε στην εποχή της, χωρίς φραγμούς και ελέγχους, πληροφόρησης. Είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον για κάποιον επιστήμονα να επιβάλλει μια λάθος άποψη ακολουθώντας πολιτικές σκοπιμότητες. Η έρευνα γίνεται σε όλο τον κόσμο και κοινοποείται ταυτόχρονα προς άπαντες, ειδικούς και μη. Μόνο σε δικτατορικά (Β. Κορέα) και προ-δικτατορικά (Τουρκία) καθεστώτα μπορεί να υπάρξει μιας κάποιας μορφής χειραγωγησή της. Και αυτό με ερωτηματικά.

oreo

Well-Known Member
Όχι η επιστήμη, κάποιοι επιστήμονες. Υπάρχει σε σχέση με τότε μια μεγάλη διαφορά. Ζούμε στην εποχή της, χωρίς φραγμούς και ελέγχους, πληροφόρησης. Είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον για κάποιον επιστήμονα να επιβάλλει μια λάθος άποψη ακολουθώντας πολιτικές σκοπιμότητες. Η έρευνα γίνεται σε όλο τον κόσμο και κοινοποείται ταυτόχρονα προς άπαντες, ειδικούς και μη. Μόνο σε δικτατορικά (Β. Κορέα) και προ-δικτατορικά (Τουρκία) καθεστώτα μπορεί να υπάρξει μιας κάποιας μορφής χειραγωγησή της. Και αυτό με ερωτηματικά.
Cvial δεν είναι έτσι τα πράγματα ακριβώς και ευελπιστώ οτι οι ενέργειες που γίνονται έχουν όλες τις δικλίδες ασφάλειας. Το να επιβληθεί η παραπληροφόρηση είναι πολύ απλό, δεν μπαίνω όμως σε τέτοια κουβέντα τώρα γιατί θα γράφω 1 ώρα. Αστο αν είναι θα σε πάρω τηλ.

oreo

Well-Known Member
Φιλε μου μαθητη, γνωριζεις καλα οτι "σε παω με τα χιλια", εκτιμω το χιουμορ, την ευγενεια και τη συγκαταβατικοτητα σου.... αλλά σε αυτο το νημα οι αποψεις σου (και ο τροπος που τις αναπαραγαγεις) σε αδικουν καταφωρα.

Για αλλη μια φορα, μαλλον, το σχολιο σου ειναι ατυχες.

Εδω και μηνες παρακολουθω τους αρνητες της δεκαρας να κανουν "σημαια" τους τη γριπη των χοιρων του 1976.

Αραγε, γνωριζουν τα ιστορικα δεδομενα ή για πολλοστη φορα γραφουν ακριτα και χειραγωγουμενοι κατι;

Τα ιστορικα δεδομενα, φιλε oreo, ειναι τα εξης:

Πριν το 1976, περιπου 60 χρονια (1918), ειχε ξεσπασει η φονικη γριπη της Ισπανιας που ειχε πανω απο 30 εκατομμυρια νεκρους!!! Ολεθρος, ξεκληρισμα, εφιαλτης!!!

Δε βρεθηκε γρηγορα το καταλληλο εμβολιο και αποδεκατιστηκε ο παγκοσμιος πληθυσμος.

Σε ρωτω, λοιπον, φιλε oreo...

Αν ησουν εσυ ηγετης της Αμερικης 60 χρονια μετα τη φονικη Ισπανικη γριπη και συνεβαινε ο θανατος του στρατιωτη το 1976, θα στεκοσουν με τα χερια σταυρωμενα ή θα ενεργουσες ταχυτατα και, φυσικα, βεβιασμενα; Ο προεδρος, λοιπον, της Αμερικης πηρε το ρισκο το οποιο οντως ειχε σαν αποτελεσμα τον θανατο 25 ανθρωπων και την παραλυση καποιων δεκαδων αλλων. Αν, ομως, ξεσπουσε πανδημια με εκατομμυρια νεκρους, οπως το 1918, τι θα γινοταν;

Θα επαιρνες το ρισκο να δειξεις αναβλητικοτητα και καθυστερηση με κινδυνο να αναβιωσουν εκατομβες νεκρων, οπως ειχε γινει με την Ισπανικη γριπη;

Φιλε oreo, μαθετε, επιτελους, οτι το να ασκω μια ευκολη και ανεξοδη κριτικη ειναι το πιο ευκολο. Το δυσκολο ειναι, οταν βρεθεις μεσα στο χορο, να μαθεις να χορευεις. Οι ηγετες πολλες φορες ειναι αναγκασμενοι να παιρνουν κρισιμες αποφασεις. Μετρουν το ρισκο της μιας και της αλλης επιλογης και αποφασιζουν.

Εσεις τι κανετε; Απο την πολυθρονα του σαλονιου σας ασκειτε δριμεια κριτικη οντας εξω απο το χορο. Και οποιος ειναι εξω απο το χορο, γνωριζει πολλα τραγουδια.

Και, φυσικα, εχει απολυτο δικιο ο CVIAL.

Που, στο διαολο, βλεπουν οι αρνητες του εμβολιου συσχετισμους με τη γριπη των χοιρων;

Τοτε, το 1976, ειχαμε μονο εναν νεκρο στρατιωτη. Τωρα εχουμε εκατομμυρια νεκρους και ομως αμφισβητουν οτι εχουμε πανδημια!!!

Τοτε, το εμβολιο που βγηκε, εγινε υπο καθεστως πανικου, ταχυτατα, μεσα σε ενα μηνα, χωρις τις απαιτουμενες κλινικες δοκιμες.

Τωρα, το εμβολιο βγηκε μετα απο πολυ πιο διεξοδικες και σοβαρες ερευνες σε πολυ μεγαλυτερο διαστημα.

Και το πιο σημαντικο...εχει δοκιμαστει ηδη σε δισεκατομμυρια ανθρωπους.

Και παρολα αυτα οι αρνητες της δεκαρας και του κ@λου επιμενουν να μην πιστευουν στην αποτελεσματικοτητα του, να μην πιστευουν οτι εχουμε πανδημια, να διαβαζουν και να αναπαραγαγουν την καθε μπουρδολογια που εμφανιζεται στα μεσα κοινωνικης δικτυωσης.

Αυτη ειναι, φιλε μαθητη oreo, η αντικειμενικη ιστορικη πραγματικοτητα. Δες τη, λοιπον, με πιο καθαρη ματια και μην μας κατηγορεις ως ανιστορητους και ανιδεους.
Δάσκαλε με πήρες φαλάγγι. Άκουσον με πάταξον δε. Δεν αμφισβητώ τίποτα απο την κατάσταση που βιώνουμε ως προς την υπαρξή της. Αυτό που αμφισβητώ είναι οτι η πληροφορία που παίρνω την οιαδήποτε στιγμή δεν είναι κατ εμέ απαραίτητα σωστή. Εκ του καναπέος ορμώμενοι, είμαστε όλοι όντας αναγκαστικά καθηλωμένοι. Δεν εκφέρω όμως γνώση αλλά την αναζητώ. Δια αυτού αμφιβάλλω αλλά δεν επιβάλω. Μείζων διαφορά.
Στα του 1976. Τα πράγματα απεδείχθησαν τραγικά απλά. Ο Ford είχε πεσμένη δημοτικότητα και θα έχανε τις επερχόμενες εκλογές του Νοέμβρη. Στα της ενδεχόμενης πανδημίας βρήκε τον δούρειο ίππο επανεκλογής του , αν και είχε κάποια επιφύλαξη πίστεψε τους επιστήμονες
και εν τάχυ τους προέτρεψε στην παραγωγή εμβολίου πριν τις εκλογές. Το εμβόλιο παρείχθη, γνωστό στους δημιουργούς του οτι δεν είχε καμμία αποτελεσματικότητα πάραυτα το επέβαλαν μέσω των γνωστών τρόπων που ακολουθούνται και σήμερα και ουσιαστικά 40.000.000 κόσμος που έσπευσε να κάνει το ηθικό χρέος του πιάστηκε κοινός κότσος. Προφανώς όταν καταλάγιασε η μπαρούφα, το όλο εγχείρημα κάλυψε μια μεγαλύτερη μπαρούφα του τύπου , μπρος τον φόβο μια νέας Ισπανική γρίπης, έπρεπε ταχύτατα να δράσουμε. Όπως λέμε και στο χωριό μου "Αγκόρτσες". Πλήρωσε η κυβέρνηση 90.000.000 δολάρια αποζημιώσεις και όλα καλά.
Τα εμβόλια στις πανδημίες πάντα διάβαιναν την ταχεία οδό, γιατί πάντα χρηματοδοτούνταν αδρά η έρευνα, παράδειγμα η πανδημία του 1957 Η2Ν2 που ο τρομερός επιστήμονας Μaurice Ralph Hilleman ανακάλυψε το εμβόλιο που την αναχαίτισε.
Απο την ιστορία όπως πολύ καλά γνωρίζεις πρέπει να διδασκόμαστε διότι επαναλαμβάνεται. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Προτιμώ να αφουγκράζομαι όλες τις πλευρές, όταν δεν έχω ιδία γνώση παρά να είμαι αφοριστικός προς την 1 ή την άλλη κατεύθυνση.
Δεν σας κατηγορώ για ανιστόρητους, αλλά και εγώ αρρωσταίνω όταν ανεβάζω κάτι που είναι πολύ εύκολο να ελεγθεί και παρουσιάζομαι ως αφερέγγυος.

oreo

Well-Known Member
Ακομα και αυτες οι σπανιες περιπτωσεις κακων αποφασεων ειχαν να κανουν πιθανοτατα περισσοτερο με τις κυβερνησεις παρα/η καθολου με την ιδια την επιστημη. Επισης αλλες εποχες. Αλλιως υπολογιζαν την ζωη (η τις τυχον παρενεργειες) τοτε και αλλιως σημερα. Σημερα αν σκοτωσεις ζωο πας μεσα, τοτε εκαναν πειραματα σε αυτα. Σε 50 χρονια ισως σε κλεινουν μεσα αν το σκοτωσεις για να φας. Σημερα αν εχουμε δεκατα μετα απο εμβολιο παιζει να κανουμε μηνυση στην pfizer που λεει ο λογος.

Ειμαστε στο 2021. Βγαλαμε εμβολιο μελετημενο στο τσακ μπαμ και ετοιμαζουν mrna εμβολια για αλλες σημαντικες αρρωστιες. Θα προβλεψω οτι εκει επειδη η αρρωστια θα ακουγεται πιο τρομακτικη απο εναν ''ιο'' το ''πιθηκακι'' των αρνητων θα καρφωνει ''μπολι'' σαν να μην υπαρχει αυριο :p

Αντι να γιορτασουμε τελος παντων αυτη τη προοδο, κραζουμε τα παντα. Δεν θα ηθελα να ειμαι καθολου στην θεση αυτων που προσπαθουν για να ζησουμε οσο περισσοτερο και οσο πιο ποιοτικα γινεται.
Είσαι καλοπροαίρετο παιδί , στο αναγνωρίζω. Τον επιστήμονα τον εμπιστεύομαι, τον άνθρωπο δεν εμπιστεύομαι.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

vag25

Well-Known Member
Είσαι καλοπροαίρετο παιδί , στο αναγνωρίζω. Τον επιστήμονα τον εμπιστεύομαι, τον άνθρωπο δεν εμπιστεύομαι.
Δεκτο, αλλα πλεον ειναι τοσοι πολλοι ρε συ μεσα σε ολο αυτο και ολοι γνωριζουν τα παντα πλεον. Νομιζω οτι το ειπε και παραπανω ο Cvial.
Oποτε η θα ειναι ολοι καθαρματα (πραγμα απιθανο) η κανενας. Γιατι αυτος που θα ειναι καθαρμα θα φανει σε χρονο dt.

Δεν ειμαι τοοοσο καλοπροαιρετος, απλα οπως εχω ξαναπει οι πραγματικες συνομωσιες ειναι μικρες, λιγων ατομων.

oreo

Well-Known Member
Δεκτο, αλλα πλεον ειναι τοσοι πολλοι ρε συ μεσα σε ολο αυτο και ολοι γνωριζουν τα παντα πλεον. Νομιζω οτι το ειπε και παραπανω ο Cvial.
Oποτε η θα ειναι ολοι καθαρματα (πραγμα απιθανο) η κανενας. Γιατι αυτος που θα ειναι καθαρμα θα φανει σε χρονο dt.

Δεν ειμαι τοοοσο καλοπροαιρετος, απλα οπως εχω ξαναπει οι πραγματικες συνομωσιες ειναι μικρες, λιγων ατομων.
Αυτό φοβάμαι οτι οι συνομωσίες είναι λίγων ατόμων :p αλλά η ελπίδα να είμαι λάθος ως προς τις αμφιβολίες που έχω , είναι μεγαλύτερη.

tamaliamoupiso

Well-Known Member
Καταλαβαίνω φίλε τι εννοείς, πως πραγματικά θέλουν το καλό μας χωρίς φόβο και πάθος, όταν τα ευεργετήματα δίδονται μόνο στους έχων το αντίτιμο. Και πως οι φιλεύσπλαχνοι συνάνθρωποι κάνουν το πρέπον και το ηθικό μόνο έναντι αμοιβής. Είναι σαν το γαργάλημα που νιώθει στον δεξί ή αριστερό όρχη ο αγοραστής ενος π.χ iphone μαθαίνοντας για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας (και παιδιών) για την παραγωγή τους. Πάνω σε αυτό που λες για τα χέρια ιδιωτών έρχεται και η Moderna.

Τι να τους πεις ρε φίλε. Εδώ ο Vag απέναντι στον νομπελίστα έβαλε τα hoaxes!!!! στα οποία γράφουν ένας στρατιωτικός, μια νοσοκόμα, ένας κηπουρός κοκ, και όλοι είναι στη μισθοδοσία του ελληνικού παραρτήματος του facebook.

Για την ταμπακιέρα λόγος, το ότι τα σωτήρια!!! εμβόλια παραμένουν σε ιδιωτικά χέρια!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μέχρι και ο Πρετεντέρης τούς γλεντάει (με την καλή έννοια)

"Επίθεση στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη έκανε μέσω Facebook ο γιατρός-ερευνητής από τις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης".

«Έτσι για να τη σπάσω στον αμόρφωτο πληρωμένο κονδυλοφόρο που μου κάνει την τιμή να με παρακολουθεί, θα ξενυχτήσω σήμερα για να μιλήσω στις 10:30 το πρωί στο ΣΚΑΙ στην εκπομπή του Καμπουράκη. (Μιλάμε για ατράνταχτα επιχειρήματα, αντάξια του κάθε πανασχετου ψεκασμένου στόκου που του δείχνουν το φεγγάρι και αυτός κοιτάει το δάχτυλο!!», έγραψε χαρακτηριστικά.
Η απάντηση ήρθε μετά την αναφορά του δημοσιογράφου στον ερευνητή. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Πρετεντέρης έγραψε στη στήλη του στα Νέα:

«Υπάρχει κάποιος κύριος που δηλώνει “ερευνητής από τις ΗΠΑ”. Υποθέτω ότι θα είναι.
Αλλά αν είναι, τότε μιλάμε για τον πρώτο “ερευνητή από τις ΗΠΑ” που κάνει καριέρα σχεδόν αποκλειστικά στα ελληνικά μίντια.
Σε σημείο που (αν υπολογίσουμε και τη διαφορά ώρας) αναρωτιέμαι πότε προλαβαίνει και ερευνά.

Θα μου πείτε, δικό του θέμα. Ασφαλώς δικό του και των ΗΠΑ που τον πληρώνουν. Εμάς μας περισσεύει.

Μόνο που έχω μια απορία. Γιατί αυτά που προτείνει να γίνουν στην Ελλάδα δεν προτείνει να γίνουν και στις ΗΠΑ; Γιατί, ας πούμε, τα σχολεία, τα νυχτερινά κέντρα και τα εστιατόρια να κλείσουν μόνο στην Αθήνα και όχι στο Γουινσκόνσιν;”
Θα μου πείτε πάλι ότι μπορεί να τα προτείνει, αλλά να μην τον ακούν τα Αμερικανάκια. Καμία αντίρρηση. Αλλά αν δεν τον ακούν εκείνοι που τον πληρώνουν, γιατί να τον ακούσουμε εμείς δωρεάν;».

Όπου Παυλάκη βάλτε τους όλους! Φήμες λένε επίσης ότι ο Σωτήρης θύμωσε, λέτε να αρχίσει να λέει αλήθειες;

ΥΣ, μετά την Όμικρον έρχεται η Ζήτα, καλή συνέχεια στις δόσεις.

ΥΣ1. στο τέλος θα μείνουν μόνο οι Αφρικανοί

ΥΣ,2 Tol τις είχες τις ευκαιρίες σου.

Stratos

Well-Known Member
Πόσοι έχουν πεθάνει δεν μας είπες.
προφανώς και τα εμβόλια σώζουν ζωές και είναι απαραίτητα σε όσους κινδυνεύουν,
για τον covid19 δεν ακούω να μας λένε μετά από πόσες δόσεις και από πόσες μεταλλάξεις
θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.
υποτίθεται ότι στο 80% θα είχαμε ανοσία.
υπάρχει κανένας που να ξέρει που θα πάει η δουλειά??

tol

Well-Known Member
προφανώς και τα εμβόλια σώζουν ζωές και είναι απαραίτητα σε όσους κινδυνεύουν,
για τον covid19 δεν ακούω να μας λένε μετά από πόσες δόσεις και από πόσες μεταλλάξεις
θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.
υποτίθεται ότι στο 80% θα είχαμε ανοσία.
υπάρχει κανένας που να ξέρει που θα πάει η δουλειά??

Φιλε Στρατο, μα ειναι αυτονοητο!!!

Η κατασταση θα συνεχιστει επ' αοριστον, μεχρι να τεθει υπο ελεγχο.

Τι δεν καταλαβαινεις;

Οταν εχεις να αντιμετωπισεις εναν ακρως επικινδυνο εχθρο που συνεχως μεταλλασσεται, οφειλεις να κρατας μικρο καλαθι, να εισαι διαρκως σε επαγρυπνηση και να μετερχεσαι ολα τα οπλα της επιστημης (εμβολια), για να τον αντιμετωπισεις.

Θετεις εδω και μερες το ιδιο ερωτημα. Η απαντηση ειναι αυτονοητη. Γιατι επιμενεις;

Θα χρειαστουν πεντε και δεκα δοσεις εμβολιου, για να τεθει υπο πληρη ελεγχο ο ιος σε δυο-τρια χρονια απο τωρα.

Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω που ειναι το προβλημα.

Δηλαδη θα βαρεθω να κανω εμβολια; Θα χανω 10 λεπτα απο τη ζωη μου να πεταχτω σε ενα εμβολιαστικο κεντρο και να κανω κατι τοσο απλο, οσο το εμβολιο;

Θεμα ρουτινας...βεβαια, υπαρχουν αρκετοι ψοφοδεεις που φοβουνται ακομη και τη σκια τους, που φοβουνται σαν τους Γαλατες μηπως πεσει ο ουρανος στο κεφαλι τους. Νομιζουν οτι ειναι τραγικο να εμβολιαζονται συχνα, για να ειναι ασφαλεις.

Ε, τοτε το προβλημα το εχουν αυτοι. Φταιει το ξερο τους το κεφαλι. Και, φυσικα, ειναι καταδικασμενοι να ζουν με ολες τις φοβιες και ανασφαλειες που τους πνιγουν καθημερινα.

Μπλουζα