Η ζωη με Covid-19

Mizerix

Active Member
Επειδή είναι χρήσιμο να παρέχουμε και πραγματική πληροφόρηση (πέραν των προσωπικών βιωμάτων και υποκειμενικών γνωμών) ένας από τους κύριους λόγους που η 3ή δόση είναι πολύ σημαντική για την αντιμετώπιση του COVID (πέραν του ότι επαναφέρει τα αντισώματα 1ης γραμμής IGG σε πολύ υψηλά επίπεδα) είναι η πρόκληση του φαινομένου "antibody affinity maturation".

Η χορήγηση διαδοχικών δόσεων εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι όταν συναντάμε επανειλημμένα ένα παθογόνο ή εμβόλιο, τα κύτταρα που παράγουν αντισώματα υποβάλλονται σε μια διαδικασία που ονομάζεται «ωρίμανση συγγένειας».

Τα αντισώματα μας παράγονται από κύτταρα του ανοσοποιητικού που ονομάζονται Β-κύτταρα και κατά την ωρίμανση της συγγένειας, αυτά πολλαπλασιάζονται στους λεμφαδένες του σώματος ενώ υφίστανται μεταλλάξεις. Μόνο τα Β-κύτταρα που παράγουν τα καλύτερα αντισώματα επιβιώνουν και αναπαράγονται, επομένως οι απόγονοί τους παράγουν ολοένα ισχυρότερα αντισώματα.

Ως εκ τούτου είναι εμφανής ο λόγος που η 3η δόση είναι στην ουσία μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού για τον εμβολιασμό και όχι απλά μια διαδικασία ρουτίνας για να κερδίσουμε λίγους μήνες ακόμα.

Το θέμα σε όλο αυτό όμως είναι ότι για να εγκριθεί η 3η δόση θα έπρεπε να παρακολουθήσουμε σε βάθος 2ετίας ή 3ετίας πιθανές παρενέργειες. Τα εμβόλια το 2020 αρχικά έλαβαν έγκριση για έκτακτη χρήση και για 2 δόσεις! Ούτε για 3 ούτε για 5. Για την πλήρη αδειοδότηση με βάσει τα πρωτόκολλα απαιτείται μια διαδικασία καταγραφής δεδομένων σε βάθος ετών (2-3, δεν ξέρω πόσο ακριβώς). Θα μου πεις έχουμε χρόνο να μην κάνουμε την 3η δόση για να γίνουν νέες έρευνες για να διαπιστώσουμε την ασφάλεια για τις τρεις δόσεις? Θα σου πω όχι, αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι κάποια πράγματα τρέχουν πάρα πολύ γρήγορα κι εμένα προσωπικά μου δημιουργεί έναν μικρό φόβο και ανασφάλεια. Σε ποιό άλλο εμβόλιο κάνουμε όσες δόσεις θέλουμε? Σε κανένα, ούτε καν της γρίπης που η προστασία του κρατάει περίπου 6 μήνες. Όλα τα σκευάσματα αδειοδοτούνται για συγκεκριμένες δόσεις. Τώρα λόγω πανδημίας παγκοσμίως κάποιες διαδικασίες τρέχουν με ταχύτητα φωτός, παρακάμπτοντας πιθανώς κάποια πρωτόκολλα.

Υ.Γ: Τώρα συζητείται στο Ισραήλ η χορήγηση της 4ης δόσης.

Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Σχετικά με τις μάσκες ποιές προστατεύουν καλύτερα, ποιές συμβάλουν στην μικρότερη μετάδοση και ποιές όχι νομίζω όλοι το ξέρουμε. Το θέμα για εμένα είναι ποιός φοράει σωστά μια μάσκα και πόσο συχνά την αλλάζει. Επίσης πολλοί δεν ξέρω για ποιό λόγο, ίσως για εφέ (πχ να ταιριάζει με τα ρούχα) φοράνε κάτι «πανιά» που δεν επιτελούν κανένα έργο από τα παραπάνω δύο που ανέφερα.

Σχετικά με την ταχύτητα μετάδοσης του κορωνοϊού που λένε ότι μεταδίδεται σε «Χ» λεπτά κλπ εγώ προσωπικά έχω αμφιβολίες. Δηλαδή οι ερευνητές που κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα πήραν για παράδειγμα δύο ανθρώπους και τους έστησαν απέναντι και τους είπαν μιλήστε να δούμε σε πόση ώρα θα γίνει θετικός ο άλλος? Η μετάδοση από ένα άτομο είναι πολυπαραγοντικό θέμα πιστεύω καθώς θα πρέπει να δούμε αυτός που είναι θετικός πόσο ιικό φορτίο έχει, πώς αντιδρά το ανοσοποιητικό του, αν ένας 20αρης μεταδίδει το ίδιο ακριβώς με έναν 70αρη κι ένα σωρό ακόμα. Γι’ αυτό πιστεύω δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα και τέτοιες έρευνες νομίζω είναι και λίγο ανούσιες.

Τώρα το ότι κόλλησε ο γιος σου κατακαλόκαιρο σε παραλία με φίλους του, αυτόματα θεωρείς ότι θα έπρεπε όλοι στην παραλία με 40 βαθμούς να φοράνε μάσκα? Λόγω ιδρώτα θα έπρεπε να την αλλάζουν ανά 5 λεπτά. Κοίταξε θεωρητικά μπορούμε να μηδενίσουμε τον ιό παγκοσμίως αν για 14 μέρες φοράμε όλοι μάσκα και την αλλάζουμε συχνά κλπ, αλλά αυτό είναι παντελώς ουτοπικό. Το θέμα «μάσκα» να έχει μια λογική, εγώ προσωπικά και κάθε πρακτικός άνθρωπος δεν θα καθίσω να εφαρμόσω ό,τι παράλογο πουν οι «ειδικοί». Αν κάποιος νομίζει ότι κινδυνεύει τόσο πολύ σε εξωτερικό χώρο όταν δεν υπάρχει συνωστισμός, ας κυκλοφορεί και με στολή αστροναύτη. Είναι ένα μέτρο προστασίας κι αυτό.

Τέλος, πιο πάνω αναφέρεις τα εμβόλια ιστορικά έχουν πρακτικά ασήμαντες μακροχρόνιες παρενέργειες σε σχέση με τα φάρμακα. Και τα δύο φαρμακευτικά προϊόντα δεν είναι? Πού στηρίζεται αυτή η άποψη? Στο αν έχει αποσυρθεί κάποιο εμβόλιο? Επίσης πώς μπορεί να γίνει ο διαχωρισμός της καταγραφής μιας μακροχρόνιας παρενέργειας σε σχέση με ένα χάπι που λαμβάνεται καθημερινά για χρόνια νόσο? Δεν ξέρω προσωπικά είμαι πολύ επιφυλακτικός, από τη στιγμή που ένα εμβόλιο μπορεί να εμφανίσει βραχυχρόνιες παρενέργειες, γιατί να μην έχει και μακροχρόνιες?

Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνουν. Απλά αυτό που λέω είναι ότι αν πάνε παραλία να έχουν υπόψιν τους ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κολλήσουν. Το ότι είσαι σε εξωτερικό χώρο σίγουρα κάνει τα πράγματα ευνοϊκότερα αλλά αυτό δεν λέει και πολλά και ειδικά με την Δ.
Τα περί συνωστισμού είναι λίγο σχετικά. Όπως είδες και από το άρθρο απόσταση 3μ και 4-5λεπτά αρκούν. Από κει και πέρα προφανώς αν είσαι στα 10-20μ από τον άλλο δεν θα υπάρξει πρόβλημα, είναι κοινή λογική.

Είναι απλό να το καταλάβεις. Το εμβόλιο από την στιγμή που το κάνεις αποβάλλεται (τα συστατικά του) από τον οργανισμό σε μερικές μέρες. Αυτό είναι γνωστό. Αυτό που κάνει είναι ότι προκαλεί μια αντίδραση του οργανισμού σου, από εκεί και πέρα ο οργανισμός σου, τα ίδια τα κύτταρά σου σε προστατεύουν, δεν υπάρχει κάποια ξένη ουσία στο σώμα σου. Για αυτό και ιστορικά όλες οι παρενέργειες των εμβολίων δεν ξεπερνούν τις κάποιες εβδομάδες. Από την άλλη όταν παίρνεις ένα φάρμακο κάθε μέρα "ταΐζεις" τον οργανισμό σου με κάποια χημικά τα οποία συσσωρεύονται (αλλά και εν μέρει αποβάλλονται) για μακρύ χρονικό διάστημα, προκαλώντας μακροχρόνιες παρενέργειες λόγω της μακροχρόνιας λήψης τους.

Τελευταία επεξεργασία:

Kostas97

Well-Known Member
Αν το εμβολιο εμφανιζει μακροχρονιες παρενεργειες θα εμφανιζει και ο κορωνοιος και παραπανω.
Ολοι θα εκτεθουμε στον κορωνοιο αρα αν υπηρχε αυτη η πιθανοτητα ολοι θα εχουμε αυτες τις παρενεργειες.
Η πρωτεινη ακιδα υπαρχει και στον Ιο.

Αρα το συγκεκριμενο επιχειρημα δεν ευσταθει, εκτος και αν καποιος νομιζει δε θα περασει κορωνοιο ποτε ή αν θεωρει οτι η τεχνολογια του εμβολιου θα του εμφανισει τα οποια προβληματα. Παντως αφου διαβαζετε ή ακουτε και αλλου ειδους επιστημονες απο ποιον ακουσατε για μακροχρονιες παρενεργειες??? Ας μας δειξετε εναν.

Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Παντως αφου διαβαζετε ή ακουτε και αλλου ειδους εππιστημονες απο ποιον ακουσατε για μακροχρονιες παρενεργειες??? Ας μας δειξετε εναν.

Όλο και κάποιος θα βρεθεί. Το θέμα είναι τι λέει η πλειοψηφία.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Το θέμα σε όλο αυτό όμως είναι ότι για να εγκριθεί η 3η δόση θα έπρεπε να παρακολουθήσουμε σε βάθος 2ετίας ή 3ετίας πιθανές παρενέργειες. Τα εμβόλια το 2020 αρχικά έλαβαν έγκριση για έκτακτη χρήση και για 2 δόσεις! Ούτε για 3 ούτε για 5. Για την πλήρη αδειοδότηση με βάσει τα πρωτόκολλα απαιτείται μια διαδικασία καταγραφής δεδομένων σε βάθος ετών (2-3, δεν ξέρω πόσο ακριβώς). Θα μου πεις έχουμε χρόνο να μην κάνουμε την 3η δόση για να γίνουν νέες έρευνες για να διαπιστώσουμε την ασφάλεια για τις τρεις δόσεις? Θα σου πω όχι, αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι κάποια πράγματα τρέχουν πάρα πολύ γρήγορα κι εμένα προσωπικά μου δημιουργεί έναν μικρό φόβο και ανασφάλεια. Σε ποιό άλλο εμβόλιο κάνουμε όσες δόσεις θέλουμε? Σε κανένα, ούτε καν της γρίπης που η προστασία του κρατάει περίπου 6 μήνες. Όλα τα σκευάσματα αδειοδοτούνται για συγκεκριμένες δόσεις. Τώρα λόγω πανδημίας παγκοσμίως κάποιες διαδικασίες τρέχουν με ταχύτητα φωτός, παρακάμπτοντας πιθανώς κάποια πρωτόκολλα.

Υ.Γ: Τώρα συζητείται στο Ισραήλ η χορήγηση της 4ης δόσης.

Όπως ξέρεις πλέον τα εμβόλια (mRNA) έχουν πάρει πλήρη έγκριση.

Επίσης μην αναμασάς την καραμέλα της μακροχρόνιας παρακολούθησης εμβολίων για πιθανές παρενέργειες. ΔΕΝ είναι αυτή η ουσία. Στο παρελθόν τα εμβόλια έκαναν 10 χρόνια για να βγουν για άλλους λόγους, κυρίως οικονομικούς. Δες τον πίνακα, 500Μ$ για ένα εμβόλιο. Για αυτό ακολουθούσαν αργές διαδικασίες για να μειώσουν το κόστος, πρώτα τελείωναν το πρώτο βήμα και μετά πήγαιναν στο επόμενο.

infographic-vaccine-development-1200x1850.png

Τελευταία επεξεργασία:

Mizerix

Active Member
Όπως ξέρεις πλέον τα εμβόλια (mRNA) έχουν πάρει πλήρη έγκριση.

Πλήρη έγκριση για 2 δόσεις. Πότε πρόλαβαν να κάνουν νέες έρευνες-μελέτες για 3 δόσεις κ.ο.κ. Αυτό δεν απαιτεί κάποιο χρονικό διάστημα (2-3 χρόνια) βάσει πρωτοκόλλων? Τουλάχιστον να συμφωνήσουμε ότι κάποια πράγματα γίνονται τρομερά γρήγορα λόγω έλλειψης χρόνου. Έκανα εγώ εμβόλιο μιας εταιρίας που έχει αδειοδοτηθεί για 2 δόσεις. Στο 6αμηνο πάνω μου λένε απαιτούνται 3 δόσεις. Έγιναν νέες μελέτες-έρευνες για την ασφάλεια του? Μετά από λίγο καιρό μου λένε τώρα μπορώ να κάνω πάνω στο 3μηνο την 3η δόση. Δεν ξέρω για εσάς, σε εμένα προσωπικά δημιουργεί φόβο και ανασφάλεια η ταχύτητα με την οποία αλλάζουν τα πράγματα. Αν εμένα πχ η κυτταρική μου ανοσία είναι καλή με δύο δόσεις στους 4 μήνες μετά το εμβόλιο, ποιός μου εγγυάται αν ενισχύσω με την 3η δόση την ήδη καλή μου κυτταρική ανοσία ότι δεν θα εμφανίσω κάποια σοβαρή παρενέργεια?

Υ.Γ: Δεν πιστεύω να υπάρχει κανείς νοήμων άνθρωπος που να πιστεύει ότι κάποιος έχει δόλο για να έχει τέτοια ερωτήματα. Άλλωστε είμαστε σε σάιτ για μαλλιά.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Πλήρη έγκριση για 2 δόσεις. Πότε πρόλαβαν να κάνουν νέες έρευνες-μελέτες για 3 δόσεις κ.ο.κ. Αυτό δεν απαιτεί κάποιο χρονικό διάστημα (2-3 χρόνια) βάσει πρωτοκόλλων? Τουλάχιστον να συμφωνήσουμε ότι κάποια πράγματα γίνονται τρομερά γρήγορα λόγω έλλειψης χρόνου. Έκανα εγώ εμβόλιο μιας εταιρίας που έχει αδειοδοτηθεί για 2 δόσεις. Στο 6αμηνο πάνω μου λένε απαιτούνται 3 δόσεις. Έγιναν νέες μελέτες-έρευνες για την ασφάλεια του? Μετά από λίγο καιρό μου λένε τώρα μπορώ να κάνω πάνω στο 3μηνο την 3η δόση. Δεν ξέρω για εσάς, σε εμένα προσωπικά δημιουργεί φόβο και ανασφάλεια η ταχύτητα με την οποία αλλάζουν τα πράγματα. Αν εμένα πχ η κυτταρική μου ανοσία είναι καλή με δύο δόσεις στους 4 μήνες μετά το εμβόλιο, ποιός μου εγγυάται αν ενισχύσω με την 3η δόση την ήδη καλή μου κυτταρική ανοσία ότι δεν θα εμφανίσω κάποια σοβαρή παρενέργεια?

Υ.Γ: Δεν πιστεύω να υπάρχει κανείς νοήμων άνθρωπος που να πιστεύει ότι κάποιος έχει δόλο για να έχει τέτοια ερωτήματα. Άλλωστε είμαστε σε σάιτ για μαλλιά.

Ένας άνθρωπος που δεν θέλει να το ψάξει σύμφωνα με την λογική και έχει τον φόβο έμφυτο προφανώς δεν μπορεί να πεισθεί. Μόνο να υποχρεωθεί αλλά αυτό εγείρει άλλα ζητήματα. Αν ανήκεις και εσύ σε αυτή την κατηγορία δεν έχει νόημα η συζήτηση. Επανέρχεσαι με τα ίδια ερωτήματα ενώ υπάρχουν δεκάδες ποστ μου που σου εξηγώ αναλυτικά το πως και το γιατί. Δυστυχώς δεν τα επεξεργάζεσαι επαρκώς.

Τα πράγματα δεν γίνονται τρομερά γρήγορα. Απλά αυτή την φορά δεν έγιναν με κριτήριο την οικονομία. Όπως θα δεις στο προηγούμενο ποστ, τα εμβόλια είναι πολύ ακριβό σπορ για αυτό και οι διαδικασίες ήταν πολύ αργές. Η τρίτη δόση για το Pfizer έχει ήδη εγκριθεί από τον FDA για 65+ και πολύ σύντομα και για νεαρότερες ηλικίες. Στο Ισραήλ υπάρχει πολύ μεγάλο δείγμα ανθρώπων που έκαναν την 3η δόση. Υπάρχουν δεδομένα από το καλοκαίρι.

Τελευταία επεξεργασία:

Kostas97

Well-Known Member

Σε ολους δημιουργειται ενας φοβος. Ενας φοβος πρωτον για τον Ιο ο οποιος ειναι διπλα και απο οσους και να ακουσω οτι δεν κινδυνευω θα αγχωνομαι, καθως δεν ξερω πως θα επιδρασει στο δικο μου οργανισμο.
Τα εμβολια γνωριζουμε οτι μεσα περιεχουν "κομματι" του ιου.Ενα κομματι το οποιο μεσω της φυσικης νοσησης ουτως η αλλως θα μπει σε ολους μας.
Αρα οπως καταλαβαινεις μιλαμε για μπρος γκραιμος και πισω ρεμα. Προσφατα μια 14χρονη πεθανε απο περικαρδιτιδα λογω του ιου.Υπαρχει στην ελλαδα καποιο νεαρο ατομο που πεθανε απο μυοκαρδιτιδα-περικαρδιτιδα λογω εμβολιου?? Εαν υπηρχε σκεψου τι θα γινοταν.

Μιλαμε για μακροχρονιες παρενεργειες και την αμεσως επομενη στιγμη προσδιοριζουμε οτι οι ερευνες επρεπε να γινουν σε βαθοπς τριετιας. Ορισμενοι και τοτε θα εμφανιστουν και θα πουν οτι μακροχρονια μπορει να βγει στα 10 χρονια.

Οσοι δεν καναν εμβολιο πρεπει να ξερουν οτι σημερα δεν ειναι σε καθεστος lockdown λογω των εμβολιασμενων. Αρα αντι να τους βριζουν να πουν ενα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...

vag25

Well-Known Member
Αν μπουμε στην διαδικασια να εξετασουμε το τι μπορει να συμβει μετα (στο μελλον, απο ενα εμβολιο), ας μιλησουμε καλυτερα για τον long covid ή post covid. Για το οποιο υπαρχουν περιπτωσεις. Για το εμβολιο δεν εχει προκυψει τιποτα. Και κατα την αποψη μου ουτε προκειται.

Δεν το εχω αναφερει γιατι ειναι σπανιο, αλλα ενα ατομο που γνωριζω εχει long covid (κολλησε απο τους πρωτους), υποφερει, εδω και 1.5 χρονιο μπορει μονο να φαει συγκεκριμενες τροφες, δεν βγαινει εξω ουτε για αστειο και περιμενει να τελειωσει ολο για να βγει απο το σπιτι γιατι εχει χεστει. Ουτε στο πεζοδρομιο κατω απο το σπιτι δεν κατεβαινει.

Τελευταία επεξεργασία:

Mizerix

Active Member
Ένας άνθρωπος που δεν θέλει να το ψάξει σύμφωνα με την λογική και έχει τον φόβο έμφυτο προφανώς δεν μπορεί να πεισθεί. Μόνο να υποχρεωθεί αλλά αυτό εγείρει άλλα ζητήματα. Αν ανήκεις και εσύ σε αυτή την κατηγορία δεν έχει νόημα η συζήτηση. Επανέρχεσαι με τα ίδια ερωτήματα ενώ υπάρχουν δεκάδες ποστ μου που σου εξηγώ αναλυτικά το πως και το γιατί. Δυστυχώς δεν τα επεξεργάζεσαι επαρκώς.

Τα πράγματα δεν γίνονται τρομερά γρήγορα. Απλά αυτή την φορά δεν έγιναν με κριτήριο την οικονομία. Όπως θα δεις στο προηγούμενο ποστ, τα εμβόλια είναι πολύ ακριβό σπορ για αυτό και οι διαδικασίες ήταν πολύ αργές. Η τρίτη δόση για το Pfizer έχει ήδη εγκριθεί από τον FDA για 65+ και πολύ σύντομα και για νεαρότερες ηλικίες. Στο Ισραήλ υπάρχει πολύ μεγάλο δείγμα ανθρώπων που έκαναν την 3η δόση. Υπάρχουν δεδομένα από το καλοκαίρι.

Αν έχουν προαναφερθεί όλα αυτά που ρωτάω και έχουν απαντηθεί τότε ζητάω προκαταβολικά συγγνώμη για τον χρόνο σου. Δεν έχω καθίσει να διαβάσω όλες τις σελίδες μία προς μία από την αρχή-αρχή. Ούτε κάθομαι σε καθημερινή βάση να αναζητήσω τα πάντα για τον κορωνοϊό στο διαδύκτιο.

Πάντως με καλύπτει σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτό που αναφέρεις για το Ισραήλ σχετικά με την 3η δόση συγκεκριμένης εταιρίας.

Mizerix

Active Member
Οσοι δεν καναν εμβολιο πρεπει να ξερουν οτι σημερα δεν ειναι σε καθεστος lockdown λογω των εμβολιασμενων. Αρα αντι να τους βριζουν να πουν ενα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...

Καλό θα ήταν να ενημερώνουμε τον κόσμο για να πάει να εμβολιαστεί οικειοθελώς κι όχι απλά να τους κουνάμε το δάχτυλο και σε αυτό την μοναδική ευθύνη την έχουν οι «τηλεειδικοί».

Επίσης αυτό που λένε μερικοί «πείσε έναν ανεμβολίαστο, να εμβολιαστεί». Προσωπικά θα του πω κάποια στατιστικά πόσο κινδυνεύει από τον ίδιο τον ιό και πόσο από το εμβόλιο, αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορώ να πάρω καμία ευθύνη σε περίπτωση που έχει κάποια σοβαρή παρενέργεια από το εμβόλιο ή από την ίδια την νόσο. Όποιος λοιπόν κουνάει δάχτυλα σε κάποιον ανεμβολίαστο, καλό θα ήταν να υπογράφει και ασφάλειας ζωής σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος. Εγώ προσωπικά ΔΕΝ το κάνω. Είναι μια ιατρική πράξη για την οποία ο καθένας έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να κάνει ό,τι εκείνος θεωρεί σωστό και να αναλάβει την όποια ευθύνη. Βέβαια προβλέπω υποχρεωτικότητες για όλους, με δημοκρατική πειθώ πάντα.

Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Panos1982

Well-Known Member
Επίσης αυτό που λένε μερικοί «πείσε έναν ανεμβολίαστο, να εμβολιαστεί». Προσωπικά θα του πω κάποια στατιστικά πόσο κινδυνεύει από τον ίδιο τον ιό και πόσο από το εμβόλιο, αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορώ να πάρω καμία ευθύνη σε περίπτωση που έχει κάποια σοβαρή παρενέργεια από το εμβόλιο ή από την ίδια την νόσο. Βέβαια προβλέπω υποχρεωτικότητες για όλους, με δημοκρατική πειθώ πάντα.

Θα σου πω προσωπικη εμπειρια. Φιλος μου παιδικός παθαινει κοβιντ η αδερφη του το πασχα 37 χρονων υγιεστατη, αλλα υπερβαρη. Μπαινει νοσοκομειο, τελικα διασωληνωνεται οι γιατροι δινουν 50/50 τελικα η κοπελα σωζεται. Φευγει τρεχοντας κι αυτος κ κανει το εμβολιο.
Βλεποντας εγω αυτο το σκηνικο επηρεαζομαι κ πειθω καλη μου φιλη κ συνεργάτιδα 42 χρονων επισης υπερβαρη αλλα διστακτικη,
να κανει το εμβολιο γτ το παχος ειναι παραγοντας αυξημενου κινδυνου σοβαρης νοσησης.
Παει το κανει τον Ιούλιο, και παθαίνει περικαρδιτιδα, βαθμου 11. Την πιανουν κρισεις πανικου, περνει ζαναξ κ ξεκιναει ψυχολογο γιατι ειχε μπει σε καθεστως φοβιας. Η περικαρδιτιδα επεσε στο βαθμο 3. Ο γιατρος της λεει οτι ειναι αρκετα ακίνδυνο στο βαθμο 3 ωστοσο εφ οσων μετα απο τοσους μηνες δεν μηδενισε υπάρχει πιθανοτητα να παραμεινει μονιμο.
3η δοση δεν θελει να κανει ουτε με σφαίρες.
Μετα απ αυτο δεν εχω ξαναπει σε κανεναν κ ούτε πρόκειται, τι να κανει. Ας κανει οτι νομιζει κι ας ζησει η πεθανει με την επιλογη του. Το συμπτωμα να κουνας το δαχτυλο ειναι στην ανθρωπινη φυση, οπως ακριβως το παρατηρούσα με την φινα σε οποιον φοβοταν να παρει ακριβως το ιδιο παρατηρώ κι εδω και απ την ιδια κατευθυνση.

Υ.Γ γελασα πολυ με την δημοκρατικη πειθω :D

oreo

Well-Known Member
Θα σου πω προσωπικη εμπειρια. Φιλος μου παιδικός παθαινει κοβιντ η αδερφη του το πασχα 37 χρονων υγιεστατη, αλλα υπερβαρη. Μπαινει νοσοκομειο, τελικα διασωληνωνεται οι γιατροι δινουν 50/50 τελικα η κοπελα σωζεται. Φευγει τρεχοντας κι αυτος κ κανει το εμβολιο.
Βλεποντας εγω αυτο το σκηνικο επηρεαζομαι κ πειθω καλη μου φιλη κ συνεργάτιδα 42 χρονων επισης υπερβαρη αλλα διστακτικη,
να κανει το εμβολιο γτ το παχος ειναι παραγοντας αυξημενου κινδυνου σοβαρης νοσησης.
Παει το κανει τον Ιούλιο, και παθαίνει περικαρδιτιδα, βαθμου 11. Την πιανουν κρισεις πανικου, περνει ζαναξ κ ξεκιναει ψυχολογο γιατι ειχε μπει σε καθεστως φοβιας. Η περικαρδιτιδα επεσε στο βαθμο 3. Ο γιατρος της λεει οτι ειναι αρκετα ακίνδυνο στο βαθμο 3 ωστοσο εφ οσων μετα απο τοσους μηνες δεν μηδενισε υπάρχει πιθανοτητα να παραμεινει μονιμο.
3η δοση δεν θελει να κανει ουτε με σφαίρες.
Μετα απ αυτο δεν εχω ξαναπει σε κανεναν κ ούτε πρόκειται, τι να κανει. Ας κανει οτι νομιζει κι ας ζησει η πεθανει με την επιλογη του. Το συμπτωμα να κουνας το δαχτυλο ειναι στην ανθρωπινη φυση, οπως ακριβως το παρατηρούσα με την φινα σε οποιον φοβοταν να παρει ακριβως το ιδιο παρατηρώ κι εδω και απ την ιδια κατευθυνση.

Υ.Γ γελασα πολυ με την δημοκρατικη πειθω :D
Παρακίνηση χωρίς ανάληψη ευθύνης είναι ο εύκολος δρόμος. Για το μόνο πράγμα που με απόλυτη σιγουριά θα παρακίνησω κάποιον , είναι να μην ξεχνάει να αναπνέει ;)

vlafo

Well-Known Member
Πάντως ειλικρινά θα ήθελα να μάθω πως ορίζει κ καθένας αυτή τη δημοκρατική πειθώ.
Σίγουρα κάποιοι έχουν μαγαζιά, διευθύνουν επιχειρήσεις όπως και εγώ,και είναι αφεντικά με λίγα λόγια.
Πως την ορίζει κάποιος μέσα σε αυτά τα πλαίσια,θα ήθελα ειλικρινά να ακούσω.

Mizerix

Active Member
Πάντως ειλικρινά θα ήθελα να μάθω πως ορίζει κ καθένας αυτή τη δημοκρατική πειθώ.
Σίγουρα κάποιοι έχουν μαγαζιά, διευθύνουν επιχειρήσεις όπως και εγώ,και είναι αφεντικά με λίγα λόγια.
Πως την ορίζει κάποιος μέσα σε αυτά τα πλαίσια,θα ήθελα ειλικρινά να ακούσω.

Επειδή προφανώς αναφέρεσαι σε εμένα, εγώ το έχω ξαναπεί: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ! Σε ένα τόσο λεπτό ζήτημα που έχει διχάσει την κοινωνία όπως αυτό της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, (πιθανόν σύντομα για όλους τους ενήλικες) κατ’ εμέ είναι η πιο απλή δημοκρατική έκφραση.

Υ.Γ: Τα δικαστήρια στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ λειτουργούν κανονικά και βλέπουμε τί γίνεται. Στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα όπου γεννήθηκε η δημοκρατία, βλέπω ότι πετάνε χαρταετό. Πραγματικά λυπηρό.

Τελευταία επεξεργασία:

vlafo

Well-Known Member
Όχι δεν αναφέρομαι σε σένα αλλά μιλάω γενικά επειδή αναφέρθηκε.Απο σένα?
Οκ παίρνω την πάσα και ακούω.
Τα ζητήματα είναι πάρα πολλά που είναι λεπτά σε μια κοινωνία,μπορώ να σου αναφέρω πάρα πολλά.
Δεν είναι λύση ούτε δημοκρατική έκφραση,η διοίκηση δεν ασκείται έτσι.

Τα δικαστήρια πράγματι λειτουργούν στην Αμερική άψογα,αλλά και εδώ μια χαρά λειτουργεί το σύστημα.
Έχεις μια τάση ισοπεδωτική για όλα πράγμα που με βρίσκει κάθετα αντίθετο,και αυτό στο λέω και από την εμπειρία μου.

Mizerix

Active Member
Τί λειτουργεί εδώ??? Ωραία, ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ λοιπόν ΚΑΙ για το «Πιστεύετε ότι τα δικαστήρια στην Ελλάδα λειτουργούν κανονικά»? ΝΑΙ - ΟΧΙ. Να δούμε τι γνώμη έχει ο κόσμος.

vlafo

Well-Known Member
Οπότε όλοι στην Ελλάδα τα παίρνουνε,όλα είναι διαλυμένα,δεν λειτουργεί τίποτα,η δικαιοσύνη τυφλή,τα μμ πουλημένα,οι πολιτικοί διεφθαρμένοι οπότε δεν υπάρχει καμία ελπίδα.
Καλά οκ ότι πεις,είναι η δική σου πραγματικότητα που φτιάχνεις για να σε κάνει να αισθάνεσαι όπως εσύ θέλεις
Δικαίωμα σου.

vag25

Well-Known Member
Επειδή προφανώς αναφέρεσαι σε εμένα, εγώ το έχω ξαναπεί: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ! Σε ένα τόσο λεπτό ζήτημα που έχει διχάσει την κοινωνία όπως αυτό της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, (πιθανόν σύντομα για όλους τους ενήλικες) κατ’ εμέ είναι η πιο απλή δημοκρατική έκφραση

Με την χωρα να ειναι και επισημα πρωταθλητρια στην συνομωσιολογια, δεν θα ηταν και πολυ σοφο.

Mizerix

Active Member
Με την χωρα να ειναι και επισημα πρωταθλητρια στην συνομωσιολογια, δεν θα ηταν και πολυ σοφο.

Εγώ έχω μια απορία, όταν οι λεγόμενοι συνωμοσιολόγοι δικαιώνονται για κάποια πράγματα που λένε μετά από χρόνια ή και δεκαετίες, πού βρίσκουν το δίκιο τους? Πουθενά.

Μπλουζα