Η ζωη με Covid-19

bobby

Well-Known Member
για να ξεφύγουμε πρέπει να εμβολιαστούν όλοι? μικροι-μεγάλοι-υγιείς-ασθενείς;
Ρε εσυ στρατό, τότε γιατί να εμβολιάζουμε τα παιδιά μας για ιλαρά, τέτανο, μαγουλάδες κλπ να τα αφήσουμε ανεμβολίαστα. Σε λίγα χρόνια θα επανεμφανίζονταν επιδημίες που έχουν εξαληφθεί εδώ και δεκαετίες αν δεν είχαμε τους εμβολιασμούς των παιδιών.

Εσύ ως εκπαιδευτικός (νομίζω) θα δεχόσουν ανεμβολίαστα παιδιά στο σχολείο; Άσχετα που είναι παράνομο, πες πως δεν ήταν.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

vag25

Well-Known Member
μεσαιωνικη αποφαση που πρεπει να γυρίσει πισω στο βοθρο απο οπου βγηκε που ταιριαζει περισσοτερο σε αφγανισταν κ τις γυναίκες που ετρεχαν προ 2 μηνων να σωθουν (επειδη τους επιβαλλουν να ζησουν με τροπο που δεν επιθυμουν) παρα σε ορθολογικο δυτικο κρατος κ οποιος αδυνατει να καταλαβει τον κίνδυνο τετοιων αποφασεων ειναι επισης λυπηρο !

Θα σου πω τι πιστευω.
Αν ημασταν ορθολογικο δυτικο κρατος θα ειχαμε κανει ολοι εμβολια.

Για αυτο σε ρωτησα για το αν εχεις υποψη σου εναλλακτικη. Γιατι εχουν αποτυχει ολες.
Δυστυχως δεν γνωριζω αν υπαρχει αλλη απο αυτη του να κατεβεις σε επιπεδο ''αφγανισταν'' για να συνεννοηθεις και να εχεις αποτελεσμα.

Δεν μου αρεσει καθολου, αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι υπάρχει αλλη ''γλωσσα επικοινωνιας'' που μπορουν να καταλαβουν. Μπες σε μια ειδηση για κοβιντ απο κατω στα σχολια και δες. Βγαλε ακρη.

Mizerix

Active Member
Η κύρια αιτία για αυτό είναι ότι δεν λειτουργεί με την λογική αλλά με το συναίσθημα και με την λογική «ποιος είσαι εσύ που θα μου πεις τι θα κάνω». Δυστυχώς αυτό έχει περάσει στο DNA μας και για αυτό βλέπεις ακόμα και μορφωμένους να σου λένε αερολογίες. Για αυτό χρειάζεται μαστίγιο και καρότο, δεν είναι ούτε θέμα πολιτικό ούτε σαδομαζοχισμού, είναι θέμα ρεαλισμού.

Αν δεν το καταλαβαίνεις προφανώς ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία. Αναπαύσου λοιπόν στο συννεφάκι σου γιατί οι αμπελοφιλοσοφίες που μας σερβίρεις στον πραγματικό κόσμο δεν πιάνουν μία.
[/QUOTE]

Αμπελοφιλοσοφίες τα προβλήματα του ΕΣΥ? Υπήρχαν και πριν την πανδημία, αλλά 2 χρόνια πέρασαν, άπειρα δις ξοδεύτηκαν, δεν έγινε σχεδόν τίποτα! Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας υπάρχουν σε όλα τα προηγμένα κράτη, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ κόσμος όχι ουτοπίες! Και τα μονοκλωνικά αντισώματα ουτοπία? Δεν αντέχεις τον διάλογο, οπότε λογικό να σκέφτεσαι μαστίγια και καρότα.

Δεν με απασχολει το εμβολιο Χαρη,
Βλεπεις κοντοφθαλμα , κ επιμενω στο οτι αν ενα τετοιου ειδους μετρο σε ενα νεο παιδι οπως κι εσυ, μοιάζει νορμαλ ειναι εξ ισου λυπηρό.
Αλλα εχω μια ελπιδα οτι τετοιου ειδους μετρα θα παρθούν πισω.

Πες τα ρε Πάνο! Όλα τους φαίνονται φυσιολογικά και νορμαλ, σήμερα είναι τα εμβόλια, αύριο κάτι άλλο! Να κάνω μια πρόβλεψη? Επειδή πάλι δεν θα λυθεί το πρόβλημα στο ΕΣΥ, σιγά-σιγά θα γίνει υποχρεωτικός για όλο και μικρότερες ηλικίες! Στο μεταξύ θα λαμβάνονται νέα βλακόμετρα (πχ μάσκα σε εξωτερικούς χώρους) ενώ στην ουσία σε καφέ-μπαρ, μπουζούκια, κλαμπ θα γίνεται ο χαμός και μετά θα πηγαίνει ο ιός και σε παππούδες κλπ.

Mizerix

Active Member
Κύριοι εσείς που κράζετε όλους τους ανεμβολίαστους έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί μερικοί από αυτούς δεν κάνουν τα εμβόλια? Όταν 7 μήνες τους κλείνεις μέσα και τα ΣΚ από τις 18:00, όταν οι τηλεειδικοί έχουν πέσει έξω σε ΟΛΕΣ τις προβλέψεις και συνεχίζουν να πλασάρουν τερατώδη ψέματα, όταν βγαίνανε και λέγανε μην αγκαλιάζετε-φιλάτε τα παιδιά σας, όταν τους υποχρεώνεις να φοράνε μάσκα σε εξωτερικό χώρο σε καθαρό αέρα, όταν τέλος πάντων τους έχεις σπάσει τα νεύρα 2 χρόνια με αδιανόητες απαγορεύσεις και περιορισμούς είναι απολύτως ΛΟΓΙΚΟ κι αυτοί να μην πείθονται πλέον να κάνουν το εμβόλιο, να έχουν καχυποψίες και ενδοιασμούς!

Πολλοί έχουν αποδεχτεί να ζουν έτσι για όσο χρειαστεί, 3-4 χρόνια ακόμα και να κράζουν πχ τους φοιτητές που βγαίνουν φουλ και το νέο κόσμο κι όσους δεν έχουν μια τυποποιημένη ζωή.

Μείνετε στα κουτάκια σας, τις ζωές μας πίσω δεν θα τις πάρουμε σύντομα ακόμα και με υποχρεωτικότητες! Πορτογαλία πχ 87% πλήρως εμβολιασμένοι (το υπόλοιπο 13% προφανώς είναι τα παιδάκια 0-12 ετών) και επαναφέρουν μέτρα, ραπιντ τεστ για ΟΛΟΥΣ εμβολιασμένους και μη σε καφέ-μπαρ-εστιατόρια και μάσκες στους εσωτερικούς χώρους κι έχουν ΜΟΝΟ 116 άτομα στις ΜΕΘ! Δηλαδή πόσοι θα έπρεπε να είναι στις ΜΕΘ για να μην έχουν μέτρα καθόλου? Όπως καταλαβαίνετε κάπου μπάζει η όλη ιστορία.

pagouras

Well-Known Member
Αν είχαμε εμβολιαστεί όλοι τώρα θα ασχολούμασταν μόνο για τρίχες κ οχι γιά μεθ

Συνημμένα

• FB_IMG_1638301730508.jpg
    FB_IMG_1638301730508.jpg
    122 KB · Προβολές: 87
  • Like
Reactions: tol

Stratos

Well-Known Member
εδώ στην Κρήτη κοιτάξτε τα ποσοστά, και δεν υποστηρίζω ότι τα εμβόλια δεν σώζουν ζωές.
αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να ελέγχονται και οι εμβολιασμένοι. https://www.hc-crete.gr/

Συνημμένα

• 1.png
    1.png
    140.2 KB · Προβολές: 85

pagouras

Well-Known Member
εδώ στην Κρήτη κοιτάξτε τα ποσοστά, και δεν υποστηρίζω ότι τα εμβόλια δεν σώζουν ζωές.
αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να ελέγχονται και οι εμβολιασμένοι. https://www.hc-crete.gr/
Παλι ομως είναι δεν ειναι ετσι.
Οταν θα εμβολιαστουν ολοι στις ΜΕΘ θα ειναι 100% εμβολιαμεσμενα ατομα. (Στην Κρητη ειναι στις μεθ 50-50 απο ενα συνολο 75% εμβολιασμενων και ενα 25 % ανεμβολιαστων) ο καθενας διαλεγει που εχει περισοττερες πιθανοτητες να βρεθει σε μεθ

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Επιλογες πρέποντες οσες θελεις,
Αλλα σιγουρα οχι να εκ- βιαζεις καποιον να κανει κατι επανω του ενω ο ίδιος δεν το επιθυμει, ειναι κοκκινη γραμμη κ αυτο ξεπερναει τα εμβολια κ οτιδήποτε.
Σημερα ειναι ενα εμβολιο αυριο θα είναι κατι αλλο, σημερα πιανει τον γειτονα αυριο θα πιασει εσενα μεθαυριο θα πιασει εμενα( προσφατο παραδειγμα οι γιατροί περυσι ηταν οι ηρωες μας φετος οσοι δεν υπακουσαν πετάχτηκαν στα σκουπιδια - ενω θα μπορουσαν να εργαζονται με 24ωρο μοριακο ταχυτεστ 45 λεπτων , οπως εκανε η γυναίκα μου οταν γεννησε. Στον πολεμο δεν διωχνεις τους στρατηγούς, ουτε σε μια πανδημια τους γιατρους.Ολα αυτα ομως οκ, ειναι ας πουμε ανεκτα σε ανθρωπιστικο επιπεδο.
Αλλα η τελευταια ειναι μια
μεσαιωνικη αποφαση που πρεπει να γυρίσει πισω στο βοθρο απο οπου βγηκε που ταιριαζει περισσοτερο σε αφγανισταν κ τις γυναίκες που ετρεχαν προ 2 μηνων να σωθουν (επειδη τους επιβαλλουν να ζησουν με τροπο που δεν επιθυμουν) παρα σε ορθολογικο δυτικο κρατος κ οποιος αδυνατει να καταλαβει τον κίνδυνο τετοιων αποφασεων ειναι επισης λυπηρο !

Καταρχήν να ομολογήσω ότι είμαι κατά της υποχρεωτικότητας. Από την άλλη όμως είμαι και κατά της εξίσωσης στην αντιμετώπιση των συνεπειών. Ο καθηγητής Βιοηθικής Arthur Caplan έγραψε πριν από έναν περίπου χρόνο στο blog της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ ότι, όσο δικαίωμα έχει ένας γονιός να μην εμβολιάσει το παιδί του, άλλο τόσο έχει και ο γονιός του οποίου το παιδί θα αρρωστήσει κολλώντας από μη-εμβολιασμένο άτομο (και η σύγχρονη Επιδημιολογία έχει τον τρόπο να εντοπίσει το σημείο μηδέν μιας επιδημίας σε επίπεδο ασθενή) να καταφύγει στη Δικαιοσύνη. Μάλιστα, αυτό ήταν και το σενάριο ενός επεισοδίου από τη δέκατη σεζόν της τηλεοπτικής σειράς "Law & Order: Special Victims Unit", σύμφωνα με το σχετικό άρθρο του Slate. Το όλο λοιπόν θέμα έχει 2 διαστάσεις, από την μια το δικαίωμα αυτοδιάθεσης από την άλλη η ευθύνη και οι συνέπειες της επιλογής.

Τα ορθολογικά δυτικά κράτη με μεγαλύτερη "δυτική" ιστορία από την δική μας, έχουν αρχίσει τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε κατηγορίες πολιτών (πχ Ιταλία σε νοσηλευτικό προσωπικό και Αυστρία στον γενικό πληθυσμό). Εκτιμώ λοιπόν ότι υπάρχει μια γκρι διάσταση στο όλο θέμα στον Δυτικό κόσμο, δεν είναι άσπρο/μαύρο.

Προσωπικά είμαι υπερ της αυτοδιάθεσης των πολιτών αλλά με ανάληψη του κόστους των συνεπειών των πράξεων τους. To θεωρώ δίκαιο και ηθικό.

vag25

Well-Known Member
Όλα τους φαίνονται φυσιολογικά και νορμαλ, σήμερα είναι τα εμβόλια, αύριο κάτι άλλο!
Αυτό ειδικά(το διαβάζω συχνα) μου ακούγεται ψεκια/συνομωμοσιολογια.

Προϋποθέτει ότι ο άνθρωπος/πολιτης δεν έχει κριτική σκεψη. Ότι δεν μπορεί να καταλάβει πως σε μια περίοδο κρίσης (πανδημίας) όπως η συγκεκριμένη όχι μονο δεν μπορεί να έχει την ελευθερία μιας ουτοπίας που φανταζεται (δηλαδή κανόνες δικοί του σαν να ζει μόνος του, αλλά εφαρμοσμένοι μεσα σε ένα κοινωνικό σύνολο), αλλά ούτε καν αυτή που είχε προηγουμένως. Και ότι αυτό είναι 100% λογικό.

Το "αύριο κάτι αλλο", πάλι υποτιμά την νοημοσύνη του ανθρώπου. Δηλαδη θα έρθει το "κατι άλλο" που δεν θα έχει καμία λογικη, και εσύ θα το δεχτείς επειδή δέχτηκες την υποχρεωτικότητα των εμβολίων σε μια πανδημία που θερίζει?

Δεν το καταλαβαίνω.

Τι θα κανουν? Θα μας στερησουν τι ακριβως οταν θα ειμαστε εκτος πανδημιας. θα μας υποχρεωσουν τι? Και μετα αφου δεχτουμε και την επομενη στερηση ελευθεριας μετα την υποχρεωτικοτητα, ερχονται τα τανκς?

Τελευταία επεξεργασία:
  • Like

Mizerix

Active Member
Αυτό ειδικά(το διαβάζω συχνα) μου ακούγεται ψεκια/συνομωμοσιολογια.

Προϋποθέτει ότι ο άνθρωπος/πολιτης δεν έχει κριτική σκεψη. Ότι δεν μπορεί να καταλάβει πως σε μια περίοδο κρίσης (πανδημίας) όπως η συγκεκριμένη όχι μονο δεν μπορεί να έχει την ελευθερία μιας ουτοπίας που φανταζεται (δηλαδή κανόνες δικοί του σαν να ζει μόνος του, αλλά εφαρμοσμένοι μεσα σε ένα κοινωνικό σύνολο) , αλλά ούτε καν αυτή που είχε προηγουμένως. Και ότι αυτό είναι 100% λογικό χωρίς να χρειαστεί καρότο και μαστίγιο.

Το "αύριο κάτι αλλο", πάλι υποτιμά την νοημοσύνη του ανθρώπου. Δηλαδη θα έρθει το "κατι άλλο" που δεν θα έχει καμία λογικη, και εσύ θα το δεχτείς επειδή δέχτηκες την υποχρεωτικότητα των εμβολίων σε μια πανδημία που θερίζει?

Δεν τι καταλαβαίνω.

Προφανώς δεν μπορείς να κατανοήσεις το βαθύτερο νόημα αυτής της φράσης. Δεν σε παρεξηγώ, άλλωστε πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι είναι μορφωμένοι, ενώ στην ουσία είναι απλά σπουδαγμένοι…

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Προφανώς δεν μπορείς να κατανοήσεις το βαθύτερο νόημα αυτής της φράσης. Δεν σε παρεξηγώ, άλλωστε πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι είναι μορφωμένοι, ενώ στην ουσία είναι απλά σπουδαγμένοι…

Καλό είναι να αποφεύγεις τους χαρακτηρισμούς.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Mizerix

Active Member
Καλό είναι να αποφεύγεις τους χαρακτηρισμούς.

Σε όλα τα προηγούμενα ποστ με έχουν περάσει πριονοκορδέλα αλλά σε πείραξε αυτό? Ή θα υπάρχουν ίσα μέτρα και σταθμά ή όχι. Και το ψεκ είναι χαρακτηρισμός αλλά αυτό δεν σε πειράζει.

vag25

Well-Known Member
Νομιζω οτι το ποστ μου και το ποστ σου αν τα βαλεις το ενα διπλα στο αλλο, δειχνουν την οποια διαφορα επιπεδου μορφωσης εχουμε.

• Like

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Σε όλα τα προηγούμενα ποστ με έχουν περάσει πριονοκορδέλα αλλά σε πείραξε αυτό? Ή θα υπάρχουν ίσα μέτρα και σταθμά ή όχι. Και το ψεκ είναι χαρακτηρισμός αλλά αυτό δεν σε πειράζει.

Ναι με πείραξε γιατί ο Vag25 σου γράφει ένα πολύ ήπιο σχόλιο χωρίς να σε χαρακτηρίζει και εσύ τον προσβάλλεις χωρίς λόγο.

vag25

Well-Known Member
ψεκια/συνομωμοσιολογια χαρακτηρισα την συγκεκριμενη φραση, δεν σε χαρακτηρισα προσωπικα ψεκασμενο. Εσυ με χαρακτηρισες ως αμορφωτο.

Αραγε εχεις την μορφωση να καταλαβεις την διαφορα; χμ

Mizerix

Active Member
Νομιζω οτι το ποστ μου και το ποστ σου αν τα βαλεις το ενα διπλα στο αλλο, δειχνουν την οποια διαφορα επιπεδου μορφωσης εχουμε.

Η όποια διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι εγώ ακούω την αντίθετη άποψη χωρίς να χαρακτηρίζω ψεκ.

Mizerix

Active Member
Ναι με πείραξε γιατί ο Vag25 σου γράφει ένα πολύ ήπιο σχόλιο χωρίς να σε χαρακτηρίζει και εσύ τον προσβάλλεις χωρίς λόγο.

Το «ψεκ» είναι ήπιο σχόλιο? Επίσης στα προηγούμενα ποστ άλλων μελών δεν βλέπω την ίδια ευαισθησία.

Mizerix

Active Member
ψεκια/συνομωμοσιολογια χαρακτηρισα την συγκεκριμενη φραση, δεν σε χαρακτηρισα προσωπικα ψεκασμενο. Εσυ με χαρακτηρισες ως αμορφωτο.

Όταν λες «αυτό μου ακούγεται ψεκιά», κάτι που έχω πει και στην ουσία αναφέρεσαι σε εμένα άρα με λες ψεκασμένο εμμέσως πλην σαφώς, πώς δεν με χαρακτηρίζεις?

vag25

Well-Known Member
χμ

Τελος παντων, δεν εχω προβλημα μαζι σου. Αλλα εχω κουραστει με τις συνομωσιολογιες. Αν δεν καταλαβαινεις οτι ειναι κουτο αυτο ''σήμερα είναι τα εμβόλια, αύριο κάτι άλλο! '' και οτι προυποθετει οτι ο κοσμος δεν εχει/θα εχει αισθηση της πραγματικοτητας (πανδημια vs ''καιρος ειρηνης''), δεν εχω να πω κατι αλλο.

vag25

Well-Known Member
Όταν λες «αυτό μου ακούγεται ψεκιά», κάτι που έχω πει και στην ουσία αναφέρεσαι σε εμένα άρα με λες ψεκασμένο εμμέσως πλην σαφώς, πώς δεν με χαρακτηρίζεις?
Σημερα δεν κοιμηθηκα καλα, οποτε εχω sleep disorder?
Δεν θα πω οτι ειναι ωραιο ακομα και να χαρακτηριζεται μια συγκεκριμενη αποψη μονο, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι σε χαρακτηριζει αυτη ως ανθρωπο.

Μπλουζα