Η ζωη με Covid-19

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

witcher

Well-Known Member
Meanwhile σουλατσαρουνε όλο αυτο τον καιρό οι εμβολιασμένοι και μεταδίδουν απλόχερα, να τα λέμε και αυτά
Ακριβώς τόσο καιρό κολλάνε ανενόχλητοι οι εμβολιασμένοι τους γύρω τους αφού δεν τους ελέγχει κανένας αν έχουν κολλήσει τον ιο και μπαίνουν παντού και χωρίς μασκες διασπείροντας τον covid. Και μετά αυτοί με την σειρά τους κολλάνε και τις οικογένειες τους και άλλους. Δεν υπάρχει λογική. Τώρα αν πραγματικά εφαρμοστεί η ακύρωση του πιστοποιητικού για κάποιες μερες μέχρι να βγάλει αρνητικό rapid , το κάνουν έπειτα από κράξιμο που έχει γίνει γι'αυτό τον λόγο...Αλλά και πάλι χωρίς υποχρεωτικό rapid πάλι δεν θα ξέρει ο εμβολιασμένος αν νοσεί, οπότε το πιστοποιητικό δεν θα ακυρώνεται.

Τελευταία επεξεργασία:

pagouras

Well-Known Member
Επειδή υπάρχει παρανόηση. Οι εμβολιασμενοι και κολλάνε και μεταδίδουν ( σε μικρότερο βαθμο). Τα εμβολια δεν είναι αποστειρωτικα, άπαξ και το έκανες δεν είσαι άτρωτος στην μόλυνση. Είσαι όμως κατά 99% άτρωτος στην νοσηλεία και στον θάνατο όσοι έχουν κάνει εδικά και μπουστερ. Χάρη στον εμβολιασμό 8 εκατ ανθρώπων αυτή την στιγμή με 50.000 κρουσματα είναι στις εντατικές 600 άτομα, χάρη στα εμβολια το περνάμε σαν συνάχι χάρη στα εμβολια η ανθρωπότητα θα πάει μπροστά. Δν κάνετε το εμβόλιο για τον Μητσοτάκη κσι τον Τσιπρα αλλά για την πάρτη σας ποτέ θα το καταλάβετε. Έλεος δλδ είναι πανδημια παντού υπάρχουν περιορισμοί παντού γινονται κ λάθη, αλλά χάρη στην επιστήμη είμαστε εδώ π είμαστε.

oreo

Well-Known Member
Ακριβώς τόσο καιρό κολλάνε ανενόχλητοι οι εμβολιασμένοι τους γύρω τους αφού δεν τους ελέγχει κανένας αν έχουν κολλήσει τον ιο και μπαίνουν παντού και χωρίς μασκες διασπείροντας τον covid. Και μετά αυτοί με την σειρά τους κολλάνε και τις οικογένειες τους και άλλους. Δεν υπάρχει λογική. Τώρα αν θα το αλλάξουν, το κάνουν έπειτα από κράξιμο που έχει γίνει γι'αυτό τον λόγο.
Δυστυχώς αυτό είναι η αλήθεια, απο την άλλη η κυβέρνηση συζητάει το ενδεχόμενο επιπλέον μέτρων για τους ανεμβολίαστους και υποχρεωτικότητας ανω των 50. Τι να πεις

Nik.Mos

Well-Known Member
Meanwhile σουλατσαρουνε όλο αυτο τον καιρό οι εμβολιασμένοι και μεταδίδουν απλόχερα, να τα λέμε και αυτά
E οχι δα ,μην το παμε και στο αλλο ακρο.Οι ανεμβολιαστοι συνεχιζουν να ειναι το μεγαλο αγκαθι και οχι οι εμβολιασμενοι.Οι ανεμβολιαστοι δεν σουλατσαρουν δηλαδη;Να θυμισω ποσοστα ανεμβολιαστων σε αστυνομια και στρατο;Τουλαχιστον εχουμε το ατου οτι προστατευομαστε,οσο αυτο ειναι δυνατον.Και την δυνατοτητα προστασιας,σε οποιο βαθμο,μας την παρεχει το εμβολιο.Η προστασια των ανεμβολιαστων ποια ειναι;Μηδενικη.Το να δειχνουν οι ανεμβολιαστοι με το δαχτυλο τους εμβολιασμενους και να τους κατηγορουν για διασπορα ιου ειναι πραγματικα εκτος λογικης και εκπεμπει θρασος.

oreo

Well-Known Member
E οχι δα ,μην το παμε και στο αλλο ακρο.Οι ανεμβολιαστοι συνεχιζουν να ειναι το μεγαλο αγκαθι και οχι οι εμβολιασμενοι.Οι ανεμβολιαστοι δεν σουλατσαρουν δηλαδη;Να θυμισω ποσοστα ανεμβολιαστων σε αστυνομια και στρατο;Τουλαχιστον εχουμε το ατου οτι προστατευομαστε,οσο αυτο ειναι δυνατον.Και την δυνατοτητα προστασιας,σε οποιο βαθμο,μας την παρεχει το εμβολιο.Η προστασια των ανεμβολιαστων ποια ειναι;Μηδενικη.Το να δειχνουν οι ανεμβολιαστοι με το δαχτυλο τους εμβολιασμενους και να τους κατηγορουν για διασπορα ιου ειναι πραγματικα εκτος λογικης και εκπεμπει θρασος.
ο ιος δεν γνωρίζει εμβόλιο Νικόλα, πλέον όλοι κολάνε όλους, ειδικά αυτοι που συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους

vlafo

Well-Known Member
Ο ιός έφτασε εδώ που έφτασε από τους ανεμβολίαστους τελεία και παύλα.
Αλλιώς θα είχαμε ξεμπερδέψει.
Στην Κίνα από το Μάρτιο του 2020 έχουν τελειώσει τι συζητάμε τώρα.
Αλλά στο Ελλαδιστάν όλο θεωρίες και συζητήσεις είμαστε.

Τελευταία επεξεργασία:

F1ght3r

Well-Known Member
Οποιος έχει όρεξη για διάβασμα, Έφυγα για καφεδάκι.

Η κατάσταση στη Σουηδία
Η εξάπλωση του covid-19 συνέχισε να αυξάνεται κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και κατά την εβδομάδα 52 ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατακόρυφα. Η πληρότητα στην ενδονοσοκομειακή περίθαλψη έχει επίσης αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά τόσο στην εντατική όσο και στην άλλη νοσηλεία, η πληρότητα παρέμεινε σε χαμηλότερο επίπεδο από ό,τι κατά τις προηγούμενες περιόδους υψηλής εξάπλωσης της λοίμωξης. Η πολύ καλή επίδραση του εμβολίου κατά της σοβαρής νόσου καθιστά σημαντικό να το κάνουν όλοι όσοι συστήνεται ο εμβολιασμός κατά του Covid-19 και να το πάρουν όσοι τους προσφέρεται μια δόση αναπλήρωσης. Τόσο τα μη εμβολιασμένα όσο και τα εμβολιασμένα άτομα συνιστάται να παραμείνουν στο σπίτι σε περίπτωση συμπτωμάτων λοίμωξης του αναπνευστικού και να ακολουθούν τις συστάσεις που ισχύουν για τη μείωση της εξάπλωσης της λοίμωξης.

Κατά την εβδομάδα 52, αναφέρθηκαν 59.465 επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19 στη Σουηδία, σημειώνοντας αύξηση 112 τοις εκατό σε σύγκριση με την εβδομάδα 51. Ο αριθμός των μη εμβολιασμένων περιπτώσεων αυξήθηκε κατά 57 τοις εκατό και ο αριθμός των εμβολιασμένων περιπτώσεων αυξήθηκε κατά 142 τοις εκατό. Από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα την εβδομάδα 52, τα 15.597 ήταν ανεμβόλια, που αντιστοιχεί στο 26%. Ο υψηλότερος αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους την εβδομάδα 52 ήταν στην ηλικιακή ομάδα 20–29 ετών, ακολουθούμενη από 30–39 ετών και 40–49 ετών. Σε άτομα ηλικίας κάτω των 20 ετών, η συχνότητα εμφάνισης ήταν υψηλότερη στις ομάδες 18-19 ετών και 10-14 ετών. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 52, αναφέρθηκαν 180 περιπτώσεις covid-19 σε άτομα στο SÄBO. Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε επίσης μεταξύ των ατόμων με κατ' οίκον φροντίδα κατά την εβδομάδα 52, όταν επιβεβαιώθηκαν 343 περιπτώσεις. Ο αριθμός των κρουσμάτων μεταξύ των ατόμων στο SÄBO και των ατόμων με φροντίδα στο σπίτι ήταν κατά την εβδομάδα 52 ο υψηλότερος αριθμός από τις αρχές του 2021.

Ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους στη Σουηδία τις εβδομάδες 51 και 52 συνολικά ήταν 843, με μια περιφερειακή διακύμανση μεταξύ 348 και 1.236 περιπτώσεων ανά 100.000 κατοίκους. Σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους αυξήθηκε σε όλες τις περιοχές. Οι διαφορές ήταν στατιστικά σημαντικές.

Την εβδομάδα 52, 327.024 άτομα συμμετείχαν στη Σουηδία για τον covid-19, η οποία είναι μείωση 3 τοις εκατό σε σύγκριση με την εβδομάδα 51. Η μείωση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη μειωμένη δειγματοληψία στις ηλικιακές ομάδες 0-9 ετών και 10-19 ετών, στην οι ηλικιακές ομάδες από 50 ετών και οι ηλικιωμένοι αύξησαν τη δειγματοληψία. Ο μεγαλύτερος αριθμός ατόμων που συμμετείχαν στο δείγμα ανά 100.000 κατοίκους κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 52 ήταν στην ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών, ακολουθούμενη από τις ομάδες 40-49 ετών και 50-59 ετών. Το ποσοστό των δειγμάτων που ήταν θετικά για τον Covid-19 την εβδομάδα 52 ήταν 19,4 τοις εκατό, το οποίο είναι μεγάλη αύξηση σε σύγκριση με νωρίτερα το φθινόπωρο. Διαφέρει πολύ μεταξύ των περιοχών, το υψηλότερο ποσοστό θετικών παρατηρήθηκε στη Στοκχόλμη, το Skåne και το Västra Götaland με περίπου 26 τοις εκατό θετικά.

Σε ένα εθνικό πρόγραμμα παρακολούθησης, η Σουηδική Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας, με την υποστήριξη των περιφερειών, παρακολουθεί την παρουσία παραλλαγών του ιού ιδιαίτερης σημασίας που έχουν εντοπιστεί στη Σουηδία. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 52, το omicron θεωρείται ότι είναι η κυρίαρχη παραλλαγή του ιού στη Σουηδία, δείτε ενημερωμένα στατιστικά στοιχεία για παραλλαγές ιδιαίτερης σημασίας και την εμφάνιση ύποπτων περιπτώσεων όμικρον στον ιστότοπο της Σουηδικής Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας.

Μέχρι σήμερα, 61 νέοι ασθενείς εντατικής θεραπείας με επιβεβαιωμένο covid-19 έχουν αναφερθεί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 52, που είναι υψηλότερος από τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες, όταν ο μέσος όρος ήταν 55 ασθενείς την εβδομάδα. Από τους νέους ασθενείς εντατικής θεραπείας κατά την εβδομάδα 52, 46 άτομα ήταν ανεμβολίαστα, που αντιστοιχεί στο 75 τοις εκατό. Τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες (εβδομάδες 49–52), ο αριθμός των μονάδων εντατικής θεραπείας ανά 100.000 κατοίκους ήταν δώδεκα φορές υψηλότερος μεταξύ των μη εμβολιασμένων από ό,τι μεταξύ των εμβολιασμένων, η διαφορά ήταν στατιστικά σημαντική. Η μέση ηλικία των νέων ασθενών εντατικής θεραπείας τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες ήταν 53 έτη μεταξύ των μη εμβολιασμένων και 65 ετών μεταξύ των εμβολιασμένων. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 52, αναφέρθηκαν νέοι ασθενείς εντατικής θεραπείας από 17 περιοχές. Ο αναφερόμενος αριθμός ασθενών για τις δύο τελευταίες εβδομάδες αναμένεται να είναι ελαφρώς υψηλότερος λόγω καθυστέρησης στην αναφορά, ιδίως όσον αφορά την τρέχουσα εβδομάδα αναφοράς.

Λόγω καθυστέρησης στην αναφορά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων θανάτων, οι αναλύσεις στην εβδομαδιαία αναφορά επικεντρώνονται κυρίως σε στοιχεία που αφορούν τους νεκρούς έως και πριν από δύο εβδομάδες. Μέχρι σήμερα, 44 επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν αναφερθεί νεκροί κατά την εβδομάδα 50. Τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες, ο μέσος όρος ήταν 27 θάνατοι την εβδομάδα. Μεταξύ των αναφερόμενων θανάτων την εβδομάδα 50, 16 ήταν ανεμβολίαστοι, που αντιστοιχεί στο 36 τοις εκατό. Από τους αναφερόμενους νεκρούς την εβδομάδα 50, 28 άτομα είχαν παρέμβαση σύμφωνα με τον νόμο περί κοινωνικών υπηρεσιών, δηλαδή παρεμβάσεις κατ' οίκον φροντίδας ή διαμονή στο SÄBO. Κατά τη διάρκεια των εβδομάδων 47-50, ο αριθμός των θανάτων στην ομάδα 50-69 ετών και 70 ετών και άνω, τόσο με όσο και χωρίς παρέμβαση, ήταν υψηλότερος ανά 100.000 μη εμβολιασμένους σε σύγκριση με τους εμβολιασμένους. Οι διαφορές ήταν στατιστικά σημαντικές. Μέχρι σήμερα, έχουν αναφερθεί 75 θάνατοι για τις εβδομάδες 51 και 52, εκ των οποίων 30 θάνατοι σε άτομα με κατ' οίκον φροντίδα ή στο SÄBO. Η μέση ηλικία θανάτων στις εβδομάδες 47-50 ήταν 76 έτη μεταξύ των μη εμβολιασμένων και 82 ετών μεταξύ των εμβολιασμένων.

Nik.Mos

Well-Known Member
ο ιος δεν γνωρίζει εμβόλιο Νικόλα, πλέον όλοι κολάνε όλους, ειδικά αυτοι που συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους
Δεν διαφωνω καλε μου φιλε ορεο,αλλα,αληθεια πιστευεις οτι η απαγορευση εισοδου των ανεμβολιαστων σε καφε,μπαρ,στιατορεια ,θεατρα κτλ τους εμποδιζει να συνωστιστουν καπου αλλου;Το θεμα ειναι να πειστουμε εμεις οι ιδιοι για μια σειρα ενεργειων που πρεπει ή δεν πρεπει να γινουν,εξου και η ατομικη ευθυνη.Γιατι αν ο συνωστισμος απο μπαρ και καφε μεταφερθηκε σε εσωτερικους χωρους σπιτιων και αλλων μερων τοτε βρισκομαστε παλι στο σημειο εκκινησης.
Επισης να θυμισω οτι η ελευθερη εισοδος και παραμονη των εμβολιασμενων σε εσωτερικους χωρους υποκειται σε κανονισμους οπως διατηρηση αποστασεων,ή τουλαχιστον ετσι θα επρεπε να γινεται,αν καταστηματα αποτυγχανουν να τηρησουν τα μετρα ειναι αλλο θεμα και απτεται της αναγκης υπαρξης μηχανισμων ελεγχου,το κρατος σαφως και φερει ευθυνες για την διαχειριση τηςπανδημιας αλλα ο συμψηφισμος σε αυτο το σημειο ειναι μη αποδοτικος.

oreo

Well-Known Member
Δεν διαφωνω καλε μου φιλε ορεο,αλλα,αληθεια πιστευεις οτι η απαγορευση εισοδου των ανεμβολιαστων σε καφε,μπαρ,στιατορεια ,θεατρα κτλ τους εμποδιζει να συνωστιστουν καπου αλλου;Το θεμα ειναι να πειστουμε εμεις οι ιδιοι για μια σειρα ενεργειων που πρεπει ή δεν πρεπει να γινουν,εξου και η ατομικη ευθυνη.Γιατι αν ο συνωστισμος απο μπαρ και καφε μεταφερθηκε σε εσωτερικους χωρους σπιτιων και αλλων μερων τοτε βρισκομαστε παλι στο σημειο εκκινησης.
Επισης να θυμισω οτι η ελευθερη εισοδος και παραμονη των εμβολιασμενων σε εσωτερικους χωρους υποκειται σε κανονισμους οπως διατηρηση αποστασεων,ή τουλαχιστον ετσι θα επρεπε να γινεται,αν καταστηματα αποτυγχανουν να τηρησουν τα μετρα ειναι αλλο θεμα και απτεται της αναγκης υπαρξης μηχανισμων ελεγχου,το κρατος σαφως και φερει ευθυνες για την διαχειριση τηςπανδημιας αλλα ο συμψηφισμος σε αυτο το σημειο ειναι μη αποδοτικος.
Μα γίνεται της πόπης σε σπίτια κ μαγαζιά(δεν υπάρχουν μέτρα), δεν διαφωνώ , απλα πλέον με την όμικρον θα κολλήσουν ολοι, δεν υπαρχει χειροπιαστή προστασία επ αυτου.

vlafo

Well-Known Member
Υπάρχει.
Αν δεν πήγαινα σε ανοιχτό χώρο δεν θα κόλλαγα.
Ναι διπλή μάσκα φορούσα,,εμβολιασμένος ήμουν αλλά μέσα σε πολύ κόσμο δυστυχώς.
Λύσεις υπάρχουν για τα πάντα.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

oreo

Well-Known Member
Υπάρχει.
Αν δεν πήγαινα σε ανοιχτό χώρο δεν θα κόλλαγα.
Ναι διπλή μάσκα φορούσα,,εμβολιασμένος ήμουν αλλά μέσα σε πολύ κόσμο δυστυχώς.
Λύσεις υπάρχουν για τα πάντα.
Αυτά τα ρημάδια τα αντισώματα που δεν τα boostares φταίνε

Stratos

Well-Known Member
Από χτες είμαι πάλι περδίκι στην 6η μέρα,οπότε Δευτέρα πάμε για το rapid να βγούμε αρνητικοί να τελειώνουμε.
7η η 9η μέρα είναι το καλύτερο διάστημα να ξέρετε.
εγώ σήμερα είμαι 7η μέρα και ακόμα θετικός βγαίνω σε ράπιντ τεστ. πυρετό δεν έχω, έχω φλέματα και ο κόβιντ παίζει με το μυαλό μου διάφορα παιχνίδια..

pagouras

Well-Known Member
Δυστυχώς αυτό είναι η αλήθεια, απο την άλλη η κυβέρνηση συζητάει το ενδεχόμενο επιπλέον μέτρων για τους ανεμβολίαστους και υποχρεωτικότητας ανω των 50. Τι να πεις
Έχει αργήσει κιόλας να το εφαρμόσει.
Κάποιοι άνθρωποι νιώθουν μια ανάταση ψυχική αρνούμενοι πολλά πράγματα όπως και τον εμβολιασμό και θεωρούν ότι κάνουν κάποιου είδους επανάσταση απέναντι στο κατεστημένο, το κεφάλαιο την εξουσία και άλλες τέτοιες φανφάρες. Με την υποχρεωτικοτητα τον βγάζεις από την δύσκολη θέση και πάμε παρακάτω. Αν οι ανω των 50 ήταν πλήρως εμβολιασμενοι τώρα στις εντατικές θα ήταν 150 άτομα, και στις απλες κλίνες λιγότερα από 1500 άτομα. Τώρα μαζεύονται κατα εκατοντάδες έξω από τα έκτακτα κυρίως ανεμβολίαστοι γιατί ο φόβος και η αβεβαιότητα τους τρομοκρατεί.
Να κανουμε υπεραναλυσεις για τα μαλλιά οκ να το καταλάβω σ ένα βαθμο, το να κάνουμε τόσο φασαρία για τα εμβολια που εχουν σωσει κόσμο και κοσμάκη στα δικά μου μάτια είναι τόσο παράλογο μη πω παρανοϊκό.

oreo

Well-Known Member
Έχει αργήσει κιόλας να το εφαρμόσει.
Κάποιοι άνθρωποι νιώθουν μια ανάταση ψυχική αρνούμενοι πολλά πράγματα όπως και τον εμβολιασμό και θεωρούν ότι κάνουν κάποιου είδους επανάσταση απέναντι στο κατεστημένο, το κεφάλαιο την εξουσία και άλλες τέτοιες φανφάρες. Με την υποχρεωτικοτητα τον βγάζεις από την δύσκολη θέση και πάμε παρακάτω. Αν οι ανω των 50 ήταν πλήρως εμβολιασμενοι τώρα στις εντατικές θα ήταν 150 άτομα, και στις απλες κλίνες λιγότερα από 1500 άτομα. Τώρα μαζεύονται κατα εκατοντάδες έξω από τα έκτακτα κυρίως ανεμβολίαστοι γιατί ο φόβος και η αβεβαιότητα τους τρομοκρατεί.
Να κανουμε υπεραναλυσεις για τα μαλλιά οκ να το καταλάβω σ ένα βαθμο, το να κάνουμε τόσο φασαρία για τα εμβολια που εχουν σωσει κόσμο και κοσμάκη στα δικά μου μάτια είναι τόσο παράλογο μη πω παρανοϊκό.
δηλαδή θεωρείς οτι στην παρούσα φάση, χρειάζεται επιπλέον εμβολιασμός?

vlafo

Well-Known Member
εγώ σήμερα είμαι 7η μέρα και ακόμα θετικός βγαίνω σε ράπιντ τεστ. πυρετό δεν έχω, έχω φλέματα και ο κόβιντ παίζει με το μυαλό μου διάφορα παιχνίδια..
Αφού δεν έχεις πυρετό αυτό είναι το βασικό.
Κάνε υπομονή 1,2 μέρες ακόμα και όλα θα έχουν εξαφανιστεί.

Kostas97

Well-Known Member
Και εγω πυρετο γενικα δεν ανεβαζω εχω πολλα χρονια. Το ιδιο συνεβη και με covid.
Το χαρακτηριστικο σε εμενα ηταν οτι ενω δεν ειχα καποιο συμπτωμα, κοιμομουν αρκετα παραπανω απο το φυσιολογικο.
Και οταν ξανα μπηκα στο ποδηλατο τοτε ειχα πεσμενες αντοχες.

pagouras

Well-Known Member
δηλαδή θεωρείς οτι στην παρούσα φάση, χρειάζεται επιπλέον εμβολιασμός?
Οχι απλά χρειάζεται είναι επιτακτική ανάγκη για να τελειώνουμε επιτέλους με τον covid, και να μην μας νοιάζουν τα κρουσματα αλλά μόνο οι νοσηλείες κ θάνατοι.
Δες την Πορτογαλία, ίδιο πληθυσμό, τις τελευταίες ημέρες έχει σχεδον ίδια κρουσματα μ εμάς. Έχει 150 άτομα σε ΜΕΘ, 15 θανάτους μ.ο 990 ατομα σε κλίνες. Εμβολιασμενο το 95% των ενηλίκων.
Ελλάδα τα αντίστοιχα νούμερα 80 θάνατοι, 630 Μεθ, 4500 σε κλίνες. 75% εμβολιασμενοι.

Μπλουζα