Ερωτηση για αντισυλυπτικα και πολυκυστικες!

giocap

Member
Καλησπερα και παλι στο φορουν.Ηθελα να ρωτησω αν καποια κοπελα απο δω εχει προβλημα τριχωπτοσης λογω πολυκυστικων και τι αγωγη εχουν παρει απο γυναικολογο. Να σας πω εν συντομια τι μου ειπε εμενα η γιατρος. Πριν λιγες μερες εκανα υπερηχο και μου βρηκε η γιατρος πολυκυστικες.Μου ειπε οτι ενα απο τα συμπτωματα των πολυκυστικων ειναι και η ανδρογενης τριχωπτοση και μου ειπε επισης κατι που δεν γνωριζα οτι πανε κληρονομικες. Μου ειπε οτι δεν υπαρχει θεραπεια και οτι το μονο που θα μπορουσε να μου δωσει ειναι αντισυλυπτικα για να σταθεροποιηθει ο κυκλος μου,αν ειχα ασταθη κυκλο που δεν εχω.Οποτε ειπε οτι δεν μπορει να μου δωσει κατι αλλο.
Εντομεταξυ σημερα που πηγα στον δερματολογο και του το ειπα,μου ειπε οτι οντως οι πολυκυστικες προκαλουν τριχωπτωση ΑΛΛΑ λεει με τα αντυσυλυπτικα ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΙ! Ειχε και η κορη του μου ειπε πολυκυστικες και επερνε αντισυλυπτικα για 6 μηνες και συρρικνωθηκαν, εξαφανιστηκαν! Μαλιστα νευριασε οταν του ειπα πως εγω πρωτη φορα το ακουω αυτο.
Υπαρχει καποια κοπελα με πολυκυστικες που ο γυναικολογος να της ειπε οτι τα αντισυλυπτικα ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ το προβλημα??Να εχει κανει αγωγη με αντισυλυπτικα και να της εχουν εξαφανιστει??

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Jen

Active Member
Καλησπερα και παλι στο φορουν.Ηθελα να ρωτησω αν καποια κοπελα απο δω εχει προβλημα τριχωπτοσης λογω πολυκυστικων και τι αγωγη εχουν παρει απο γυναικολογο. Να σας πω εν συντομια τι μου ειπε εμενα η γιατρος. Πριν λιγες μερες εκανα υπερηχο και μου βρηκε η γιατρος πολυκυστικες.Μου ειπε οτι ενα απο τα συμπτωματα των πολυκυστικων ειναι και η ανδρογενης τριχωπτοση και μου ειπε επισης κατι που δεν γνωριζα οτι πανε κληρονομικες. Μου ειπε οτι δεν υπαρχει θεραπεια και οτι το μονο που θα μπορουσε να μου δωσει ειναι αντισυλυπτικα για να σταθεροποιηθει ο κυκλος μου,αν ειχα ασταθη κυκλο που δεν εχω.Οποτε ειπε οτι δεν μπορει να μου δωσει κατι αλλο.
Εντομεταξυ σημερα που πηγα στον δερματολογο και του το ειπα,μου ειπε οτι οντως οι πολυκυστικες προκαλουν τριχωπτωση ΑΛΛΑ λεει με τα αντυσυλυπτικα ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΙ! Ειχε και η κορη του μου ειπε πολυκυστικες και επερνε αντισυλυπτικα για 6 μηνες και συρρικνωθηκαν, εξαφανιστηκαν! Μαλιστα νευριασε οταν του ειπα πως εγω πρωτη φορα το ακουω αυτο.
Υπαρχει καποια κοπελα με πολυκυστικες που ο γυναικολογος να της ειπε οτι τα αντισυλυπτικα ΘΕΡΑΠΕΥΟΥΝ το προβλημα??Να εχει κανει αγωγη με αντισυλυπτικα και να της εχουν εξαφανιστει??

Καλημέρα giocap. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μία γενικότερη σύγχυση σχετικά με τις πολυκυστικές ωοθήκες. Από τη μία υπάρχει το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών (polycystic ovary syndrom, γνωστό και ως PCOS). Σύνδρομο σημαίνει κληρονομικό και μη θεραπεύσιμο. Μάλιστα, απ'ό,τι μου είχε πει η γιατρός, κληρονομείται από τη μητέρα του πατέρα της γυναίκας που έχει πολυκυστικές. Το μόνο λοιπόν που μπορείς να κάνεις στην περίπτωση του συνδρόμου πολυκυστικών είναι να αντιμετωπίσεις τα συμπτώματα, αλλά όχι την αιτία. Τώρα: το θέμα είναι ότι κάθε εμφάνιση κυστών στις ωοθήκες δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μιλάμε για σύνδρομο πολυκυστικών. Για παράδειγμα, εγώ είχα κάνει 3 φορές υπέρηχο, και κύστες έδειξε μόνο στον έναν. Αυτό σημαίνει ότι για κάποιο λόγο είχαν δημιουργηθεί κύστες που ήταν όμως παροδικές, και οι οποίες λογικά είναι και αυτές που λέει ο γιατρός σου ότι μπορούν να θεραπευτούν. Γενικά, καλό θα είναι να κάνεις επαναληπτικές εξετάσεις, ίσως και 2-3 φορές, και να λάβεις υπόψη σου και τα υπόλοιπα συμπτώματα. π.χ. έχεις πρόβλημα με την περίοδό σου; Αν δεν έχεις, όπως λες, τότε είναι πολύ πιθανό να μην έχεις πολυκυστικές. Έχεις αυξημένη τριχοφυια στο πρόσωπο ή στο σώμα; Έχεις λιπαρό δέρμα με τάση για σπυράκια; Όλα αυτά θα πρέπει να συνεξεταστούν από το γιατρό πριν βγει το πόρισμα.

Το θέμα είναι τώρα ότι ακόμα και πολυκυστικές να μην έχεις, μπορεί να υπάρχει κάποια αστάθεια στις ορμόνες σου, η οποία σχετίζεται με αυτές τις έστω παροδικές κύστες, και η οποία δημιουργεί ταυτόχρονα και τριχόπτωση. Επομένως, σίγουρα θα πρέπει να εξετάσεις και τις ορμόνες σου, ασχέτως πολυκυστικών. Επίσης, πέρα από τα αντισυλληπτικά γνωρίζω ότι οι γιατροί δίνουν κι άλλα φάρμακα, όπως η σπειρονολακτόνη, αλλά θα πρέπει να μιλήσεις με τον γιατρό και να σε ενημερώσει για τα side effects. Μιλάμε για αρκετά ισχυρά φάρμακα, και γι᾽αυτό ενδεχομένως δεν στο έχει προτείνει κάποιος γιατρός μέχρι τώρα.

Ελπίζω να βρεις σύντομα τη λύση!

giocap

Member
Καταρχας να πω οτι με την περιοδο μου εχω καποιες καθυστερησεις που και που,οχι παντα.Η γιατρος μου ειπε οτι εχω συνδομο πολυκυστικων ωωθηκων και οχι κυστες ωωθηκων,που ειναι κληρονομικο και μη αναστρεψιμο.Μου ειπε οτι ΑΝΧΟΣ και ΔΙΑΤΡΟΦΗ παιζουν μεγιστο ρολο σ αυτο το συνδρομο κ οτι αν ανχωνομαι πολυ η δε προσεχω την διατροφη μου θα αλλαζει ο κυκλος μου και θα εχω τετιες αποκλησεις στην περιοδο. Εχω ελενξει και ορμονες θυλακιοτροπο,ωχρινοποιητικη και προλακτινη,δε βγηκαν πολυ νορμαλ,ειδικα η πρωτη η θυλακιοτροπος,τωρα μου τα εξηγησε η γιατρος αλλα δε τα πολυ καταλαβα. Τριχωφυια στο προσωπο ναι εχω και η αληθεια ειναι οτι ειχα παντα,οπως και λιγο γυρω απο τις θηλες και ελαφρως πολυ ελαφρως κατω στην κοιλιτισα.Το ιδιο ηταν και η μητερα μου στα νιατα της,τριχοφυια στο προσωπο και αραιωση στα μαλλια.Ολα αυτα μου τα ρωτησε η γιατρος και βλεπωντας και τις εξετσεις μου και εξεταζωντας με ,2 φορες μου εκανε υπερηχο,μου ειπε οτι το θεμα τριχωπτοσης που εχω δεν ειναι θεμα γονιδιακης αλωπεκιας ΜΟΝΟ οπως μου ειπε ο δερματολογος,αλλα ευθηνεται σε ενα πολυ μεγαλο ποσοστο στο συνδρομο αυτο. Αντισυλιπτικα θα μου χορηγουσε μονο σε περιπτωση που ειχα αμοινορεια η παρα πολυ ασταθη κυκλο,οποτε δε χρειαστηκαν(ευτωχως γτ δε θα θελα να αρχισω με τετια χαπια,εχω ακουσει οτι φερνουν και ασχημες παρενεργειες). Θα μπορουσα να τις κλεισω λαμπαροσκοπικα μου ειπε,αλλα ειναι τοσο μικρες που δεν αξιζει.Επειτα μου ειπε οτι και να εμπαινα σ αυτη τη διαδικασια,κανεις δε θα μου εγκειοταν οτι μετα απο καποια χρονια δε θα μου δημιουργουνταν παλι κ αυτο λογω οπως ειπες εσυ και μου το πε και η ιδια λογω της κληρονομικοτητας.

Το προβλημα μου το ξερω, μου τα εξηγησε ολα η γιατρος,αλλα μου φανηκε περιεργο που ο δερματολογος μου τα ειπε αλλιως,οτι θεραπευονται γι αυτο και ρωτησα. Μαλλον τοτε ο δερματολογος δε θα καταλαβε καλα και θα μπερδεψε το συνδρομο πολυκυστικων με τις κυστες ωωθηκων που ειναι αλλο πραμα. Σ εχυαριστω πολυ για την πληροφορηση.

Niki

New Member
Καλησπέρα σου, εγώ έχω σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών το οποίο δεν θεραπεύεται, ο μόνος τρόπος για να βελτιωθεί κατά πολύ είναι μια εγκυμοσύνη και τα αντισυλληπτικά απλά μετριάζουν τα συμπτωματα. Σταματούν την τριχόπτωση, εξαφανίζουν την ακμή φτιάχνουν τον κύκλο κτλ Οι απλές πολυκιστικές θεραπεύονται δεν είναι τίποτα αλλά δεν δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Niki

New Member
Επίσης αυτό που βοηθάει πάρα πολύ είναι (ειδική) διατροφή, γυμναστική, υπνος και ήρεμη ψυχολογία! Σε απιστευτα μεγάλο βαθμό! Επίσης εμένα ο γιατρός μου είπε ότι για να οφείλονται οι πολυκιστικές για την τριχόπτωση πρέπει ή να έχεις πολλά παραπανίσια κιλά ή να έχεις πολύ υψηλά ανδρογόνα..τώρα τι μπορεί να ισχύει δεν ξέρω ο καθένας λέει τα δικά του!

giocap

Member
Ναι αυτο μου το ειπε και μενα η γιατρος οτι διατροφη και ασκηση βοηθουν πολυ.Εγω ευτηχως ειμαι χορτοφαγος και τρεφομαι οσο πιο υγειινα μπορω και επισης ασκουμε σε τακτικη βαση.Επισης το θεμα του ανχους ναι οντως επηρεαζει απιστεευτα και σ αυτο εχω θεμα..Αυτο παλι με τα παραπανησια κιλα δε το ξερω.Και τα ψηλα ανδρογονα ΒΟΗΘΟΥΝ το θεμα της τριχοπτωσης αν εχεις πολυκυστικες?? Νομιζα πως συμβαινει ακριβως το αντιθετο? Εμενα η γιατρος μου ειπε οτι αν ημουν υπερβαρη η παχυσαρκη θα μεγαλωνε κ αλλο ο κυκλος μου και θα ειχα πολυ μεγαλυτερες καθυστερησεις στη περιοδο.Εσυ επερνες αντισυλυπτικα για αυτο το θεμα πολυ καιρο?Εχουν παρενεργειες?γιατι εχω ακουσει διαφορα,απο ναυτιες,ζαλαδες,μεχρι πολυ λιγο αιμα στην περιοδο κτλ. Βεβαια οπως ειπα και παραπανω εμενα η γιατρος μου ειπε οτι για τις πολυκυστικες δεν τα χρειαζομαι αφου εχω σταθερο κυκλο,αλλα εχω ακουσει οτι βοηθουν στο θεμα αλωπεκιας..δεν εμπιστευομαι παντως να τα αρχισω για την τριχοπτωση φοβαμαι..Εσυ νικη συνεχιζεις με τον ομοιοπαθητικο για το θεμα τριχωπτοσης?Πως πας,εχεις δει διαφορα?

Niki

New Member
Δεν βοηθούν τα υψηλά ανδρογόνα στο θέμα της τριχόπτωσης...το αντίθετο μπορεί να δημιουργήσουν το πρόβλημα της τριχόπτωσης!! Για αυτό και τα αντισυληπτικά που χορηγούν σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ουσιαστικά αντιανδρογόνα! Εγώ δεν είχα παρενέργειες όταν έπαιρνα τα αντισυληπτικά, άλλα σε μακροχρόνιο επίπεδο επηρέασαν γενικότερα την υγεία μου! Ο οργανισμός μου έχει εξασθενίσει!! Θα σε συμβούλευα να μην τα πάρεις δεν έχει νόημα!! Όσο θα τα παίρνεις θα σταματάει η τριχόπτωση και με το που θα τα σταματάς θα ξεκινάει!! Η τριχόπτωση τώρα έχει ξαναξεκινήσει αλλά όχι στους ρυθμούς που ήταν όταν είχα το μεγάλο πρόβλημα, το μόνο θετικό είναι ότι το μαλλί μου δεν έχει χάσει από τον όγκο και την πυκνότητα του!! Εγώ γενικότερα είμαι στη φάση που προσπαθώ να αντιμετωπίσω και άλλα προβλήματα όπως η αμηνόρροια και η ακμή στο πρόσωπο, μέχρι τώρα με όσα κάνω όλα είναι ελεγχόμενα..θα δείξει στην πορεία...

Μπλουζα