Από τα όσα έχω παρατηρήσει, ειδικά τον τελευταίο 1 χρόνο, τείνω να συμφωνήσω με τον tropheus.
Μέχρι τα 36-37 μου, (τώρα είμαι 39) ήταν σχετικά εύκολο να κρατάω το λίπος μου χαμηλά με διατροφή και γυμναστική. Όχι όσο εύκολο όπως στα 25 μου, αλλά ήταν κατορθωτό.
Τον τελευταίο 1 χρόνο, όπου θεωρώ ότι ξεκίνησε κάποια ορμονολογική ανισορροπία, ότι και να κάνω ότι και να φάω, το λίπος όχι μόνο δεν φεύγει, αλλά 3-4 ημέρες απροσεξίας είναι ικανές να το αυξήσουν. Αναφέρομαι κυρίως στο λίπος γύρω από τη μέση.
Λέγοντας ορμονική ανισορροπία, αναφέρομαι σε έλεγχο βασικών ορμονών που έκανα, όπως τεστοστερόνη και αυξητική, όπου η τέστο ήταν ιδιαίτερα χαμηλή και η αυξητική φαίνεται να μην υπάρχει καθόλου.
Δίχως αυτές τις ορμόνες, δυστυχώς, λίπος δεν χάνεται. Εγώ τουλάχιστον για 1 ολόκληρο χρόνο, δοκίμασα τα πάντα και τίποτα.
Η πολύ κακή για τα μαλλιά μας dht, είναι πολύ ισχυρή λιποδιάλυτη ορμόνη, γι αυτό και συνήθως η αύξησή της συνοδεύεται από έντονη λιπαρότητα. Το ίδιο ισχύει για όλα τα ανδρογόνα, αλλά η dht είναι ισχυρότερη.
Επειδή είμαι κοντά να ξεκινήσω κάποια θεραπεία με στεροειδή, για μήνες διαβάζω πολλά άρθρα και φόρουμ χρηστών και το πρώτο πράγμα που παρατηρούν όλοι, είναι η κινητοποίηση του λιπώδη ιστού. Η προσθήκη αυξητικής ορμόνης, είναι αυτό που σίγουρα ολοκληρώνει το όλο αποτέλεσμα. (ή έστω τρόποι αύξησής της)
Όπως είπε και ο tropheus, τα στεροειδή δυστυχώς δεν είναι απλό πράγμα, ούτε κάτι που συμβουλεύεις κάποιον να πάρει, αλλά από μια ηλικία και μετά, φαίνονται μονόδρομος, όταν θέλουμε ένα fit σώμα.
Αν όμως δεν υπάρχει στη μέση θέμα υγείας, δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο κάποιος να μπλέξει.