Απ: Ενα Μεγαλο Ευχαριστω Προς Εσας
Αγαπητέ Παναγιώτη,
Μακάρι να υπήρχαν σωστοί γιατροί, σωστοί φαρμακοποιοί, σωστοί άνθρωποι γενικότερα και να μην χρειαζόταν να ενημερώνεται ο κόσμος για τόσο σημαντικά ζητήματα από το internet. To internet είναι μεγάλη παγίδα και ποιός πραγματικά ξέρει να το χειρίζεται σώστα? Όλοι πέφτουμε στη παγίδα που μας φτιάχνει η ανάγκη καμιά φορά...
Φτάνει να αναφέρω ένα γεγονός όπως το συνηθίζω, για να καταλάβεις.
Τη προηγούμενη εβδομάδα δεν ήμουν και στα καλύτερά μου λόγω του γνωστού ζητήματος... Πήγα λοιπόν σε ένα φαρμακείο της περιοχής μου, από τα πρώτα, με αξιόλογες φαρμακοποιούς. Σκεφτόμουν να ξαναρχίσω τη Μινοξιδίλη αλλά απλά ήθελα μια γνώμη, βασικά ήθελα να τη ρωτήσω και για το Spyro. Πολύ σωστά η επιστήμονας μου απάντησε ότι, παιδί μου, όλα αυτά πρέπει να γίνουν με τη συνεργασία και τη παρακολούθηση γιατρού. Σκέφτηκα ότι ωραία τα λέει, ας ξεχάσω όλους του άλλους που έχω δει μέχρι τώρα και ας τη ρωτήσω ποιόν έχει να μου προτείνει γιατί μπορεί να αξίζει να κάνω ακόμα μία δοκίμη και τη ρώτησα αν έχει να μου προτείνει κάποιον. Φυσικά, μου λέει, και είναι εξαιρετικός.
Αποτέλεσμα:
Μου έδωσε τα στοιχεία γιατρού τον οποίο φυσικά γνώριζα ήδη. Δεν έχω απευθυνθεί ποτέ για το πρόβλημά μου γιατί ποτέ δεν μου γέμισε το μάτι. Είναι υπεραιωνόβιος, ήταν παλιά στο ταμείο των γονιών μου και μια φορά που είχα πάει για μια βεβαίωση για το κολυμβητήριο ήταν τελείως στον κόσμο του και το ιατρείο του μύριζε. Τον είχα φοβηθεί λίγο. Μετά πήγε ο αδελφός μου για πρόβλημα ακμής και αφού τον πρόσβαλε του έδωσε μια θεραπεία αστεία θα τη χαρακτήριζα. Και επίσης δεν έχω ακούσει καλά λόγια γι' αυτόν γενικότερα. Eγώ σε αυτόν δεν ξαναπάω!!! Τι θέλω να πω με αυτό?
Ότι, ακόμα και η καλύτερη των προθέσεων να υπάρχει, ακόμα και αν υπάρχει η σωστή παιδεία και διάθεση για βοήθεια, πάντα το πράγμα κάπου θα σκαλώνει, πάντα θα υπάρχει εκείνος που θα τα χαλάσει όλα, θα παραπληροφορήσει, θα παρερμηνεύσει κ.τ.λ.
Και κάτι άλλο από την εμπειρία μου. Πρέπει να μάθουμε να εμπιστευόμαστε και ας μην μας αφήνουν. Αυτά είναι όλα ζητήματα που θα έπρεπε ένας ειδικός να συμβουλεύει και να καθοδηγεί. Αλλά άντε να βρεις τον σωστό, όλοι είναι ειδικοί αλλά ποιός μπορεί πραγματικά να βοηθήσει?
Το χειρότερο πράγμα με τους γιατρούς είναι ότι ποτέ δεν σου εξηγούν και ποτέ δεν παραδέχονται άλλους συναδέλφους, γυρνάς γύρω γύρω και ό ένας ακυρώνει τον άλλο δίνοντας σου κάποια καινούρια θεραπεία κάθε φορά. Γενικά είναι μη μπλέξεις. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν σωστοί επιστήμονες, δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να το πιστέψουμε αυτό.
Εύχομαι από εδώ να κρατάνε όλοι το καλύτερο και το σημαντικότερο να καταλάβουν τι είναι αυτό που αντιμετωπίζουν. Όταν ξέρεις μετά μπορείς να έχεις άποψη και να επιλέξεις ποιός μπορεί να σε βοηθήσει. Γιατροί δεν είμαστε αλλά δεν είμαστε και αφελής.
Προσωπικά χαίρομαι που μπορώ να μοιράζομαι αυτά που εγώ γνωρίζω και έχω περάσει και που μπορώ να αποτρέψω τους άλλους από το να περάσουν τα ίδια. Καμιά φορά το πάθημα γίνεται μάθημα. Όταν μοιράζεσαι τις εμπειρίες σου είναι πολύ καλύτερα. Οι δικοί μου άνθρωποι και οι φίλοι μου σίγουρα με στηρίζουν, αλλά δεν μπορώ να συζητήσω όλα αυτά που αναφέρουμε εδώ, δεν νομίζω ότι καταλαβαίνουν πάντα τι τους λέω.
Άλλωστε, οι ομοιοπαθείς συνεννοούνται μεταξύ τους...