Γυμναστική μετά την ΜΜ

LoverBoy

Well-Known Member
Καλημέρα παιδιά μου!Όπως καταλάβατε ο προβληματισμός μου πιστεύω απασχολεί αρκετούς φίλους της άσκησης που έχουν υποβληθεί σε ΜΜ!
Γενικά γυμνάζομαι χρόνια(4-5 φορές την εβομάδα)όχι μόνο γιατί κάνει καλό στο σώμα μου αλλά και στην ψυχολογία μου!
Σήμερα έχω συμπληρώσει 2 εβδομάδες απο την ημέρα που έκανα την δικιά μου ΜΜ και νομίζω βάση πρωτόκολλου είμαι έτοιμος να επιστρέψω στην γυμναστική μου!
Σε ερώτηση που είχα κάνει στον γιατρό κατα την επέμβαση μου είχε πει ότι μπορώ μετά απο 10 μέρες μπορώ να ξεκινήσω αλλά όχι με πολύ βάρος και μετά απο 2 εβδομάδες και εφόσον έχει καθαρίσει το τριχωτό μπορώ να μπαίνω σιγά σιγά!
Τόσο καιρό δεν είχα κάτσει απο το γυμναστήριο ποτέ(εκτός covid περίοδο) και μου φαίνεται κάπως!
Ο λόγος λοιπόν που ανοίγω αυτό το νήμα είναι να ρωτήσω εσάς που έχετε την ίδια τρέλλα και εμπειρία τι κάνατε και πότε επιστρέψατε στις δραστηριότητες σας κατά τις συμβουλές του γιατρού σας!
Υ.Γ. Εγώ θα ξεκινήσω Δευτέρα που θα έχω συμπληρώσει 18 ημέρες(έτσι το σκέφτομαι)

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

konelos

Active Member
Για εμένα κάνε χαλαρό περπάτημα τον πρώτο μήνα και απέφευγε εφίδρωση και σκυψίματα.
Η απόψεις διίστανται και πιστεύω ότι γίνεται για λόγους μάρκετινγκ, άμα πεις σε επαγγελματία αθλητή ότι πρέπει να μείνεις 2-3 μήνες εκτός δεν πρόκειται να κάνει επέμβαση, είναι πολλά τα λεφτά για να πετάξουν τόσο κόσμο έξω.

LoverBoy

Well-Known Member
Για εμένα κάνε χαλαρό περπάτημα τον πρώτο μήνα και απέφευγε εφίδρωση και σκυψίματα.
Η απόψεις διίστανται και πιστεύω ότι γίνεται για λόγους μάρκετινγκ, άμα πεις σε επαγγελματία αθλητή ότι πρέπει να μείνεις 2-3 μήνες εκτός δεν πρόκειται να κάνει επέμβαση, είναι πολλά τα λεφτά για να πετάξουν τόσο κόσμο έξω.
Μωρέ φιλαράκι μου καταλαβαίνω ότι λες αλλά έλα ντε που η γυμναστική είναι τρόπος ζωής και να φανταστείς ότι 2 εβδομάδες χωρίς που έχω κάτσει για εμένα είναι άθλος!Σκέφτηκα να ξεκινήσω με ελλειπτικό και χαλαρά βάρη και πάνω στον μήνα να μπω λίγο πιο δυνατά όπως πριν!και εμένα αν θέλεις να πιστέψεις ένας λόγος που με κρατούσε απο την ΜΜ είναι αυτή η παύση αλλά το έκανα!

m3e36

Well-Known Member
Καλημέρα παιδιά μου!Όπως καταλάβατε ο προβληματισμός μου πιστεύω απασχολεί αρκετούς φίλους της άσκησης που έχουν υποβληθεί σε ΜΜ!
Γενικά γυμνάζομαι χρόνια(4-5 φορές την εβομάδα)όχι μόνο γιατί κάνει καλό στο σώμα μου αλλά και στην ψυχολογία μου!
Σήμερα έχω συμπληρώσει 2 εβδομάδες απο την ημέρα που έκανα την δικιά μου ΜΜ και νομίζω βάση πρωτόκολλου είμαι έτοιμος να επιστρέψω στην γυμναστική μου!
Σε ερώτηση που είχα κάνει στον γιατρό κατα την επέμβαση μου είχε πει ότι μπορώ μετά απο 10 μέρες μπορώ να ξεκινήσω αλλά όχι με πολύ βάρος και μετά απο 2 εβδομάδες και εφόσον έχει καθαρίσει το τριχωτό μπορώ να μπαίνω σιγά σιγά!
Τόσο καιρό δεν είχα κάτσει απο το γυμναστήριο ποτέ(εκτός covid περίοδο) και μου φαίνεται κάπως!
Ο λόγος λοιπόν που ανοίγω αυτό το νήμα είναι να ρωτήσω εσάς που έχετε την ίδια τρέλλα και εμπειρία τι κάνατε και πότε επιστρέψατε στις δραστηριότητες σας κατά τις συμβουλές του γιατρού σας!
Υ.Γ. Εγώ θα ξεκινήσω Δευτέρα που θα έχω συμπληρώσει 18 ημέρες(έτσι το σκέφτομαι)
Γυμναστήριο πας?bodybuilding κανεις?
Εγώ στη 1 βδομαδα ξεκίνησα
Χαλαρα ομως.λιγοτερο απο το 50% των κιλων που σηκωνω σε καθε ασκηση.
Στον μηνα που μου έφυγε η καθε είδους ενοχληση αρχισα και σηκωνα τα ίδια κιλα με πριν.

LoverBoy

Well-Known Member
Γυμναστήριο πας?bodybuilding κανεις?
Εγώ στη 1 βδομαδα ξεκίνησα
Χαλαρα ομως.λιγοτερο απο το 50% των κιλων που σηκωνω σε καθε ασκηση.
Στον μηνα που μου έφυγε η καθε είδους ενοχληση αρχισα και σηκωνα τα ίδια κιλα με πριν.
Καλησπέρα Φίλε μου!Δεν κάνω BodyBuilding Αλλά σηκώνω βάρη ως εκεί που είναι ανεκτό για το σώμα μου και την δύναμη μου!Λέω να ξεκινήσω απο Δευτέρα χαλαρά δηλαδή 30% κάτω απο αυτά που σήκωνα καθώς θα έχω συμπληρώσει 18 μέρες απο την ΜΜ

m3e36

Well-Known Member
Καλησπέρα Φίλε μου!Δεν κάνω BodyBuilding Αλλά σηκώνω βάρη ως εκεί που είναι ανεκτό για το σώμα μου και την δύναμη μου!Λέω να ξεκινήσω απο Δευτέρα χαλαρά δηλαδή 30% κάτω απο αυτά που σήκωνα καθώς θα έχω συμπληρώσει 18 μέρες απο την ΜΜ
Ετσι!! Με το μαλακο αρχικα.
Στο μηνα σηκωνε αυτα που σηκωνες.

montecristo

Well-Known Member
Για κρεατινη τελικά ποια είναι η γνώμη σας ; Χρησιμοποιεί κάποιος και αν είδε αύξηση τριχόπτωσης κατά τη χρήση της ;

LoverBoy

Well-Known Member
Για κρεατινη τελικά ποια είναι η γνώμη σας ; Χρησιμοποιεί κάποιος και αν είδε αύξηση τριχόπτωσης κατά τη χρήση της ;
Eγώ χρησιμοποιώ φίλε μου αλλά δεν νομίζω να έχει να κάνει αυτό!Σκέψου ότι είναι και άλλα παιδιά που παίρνουν παραπάνω κρεατίνη απο την κανονική δόση και παρόλα αυτά μαλλούρες!!!Είναι γονιδιακό το θέμα!Αν παρόλα αυτά ακολουθείς την φαρμακευτική αγωγή δεν νομίζω να υπάρχει θέμα!

montecristo

Well-Known Member
Eγώ χρησιμοποιώ φίλε μου αλλά δεν νομίζω να έχει να κάνει αυτό!Σκέψου ότι είναι και άλλα παιδιά που παίρνουν παραπάνω κρεατίνη απο την κανονική δόση και παρόλα αυτά μαλλούρες!!!Είναι γονιδιακό το θέμα!Αν παρόλα αυτά ακολουθείς την φαρμακευτική αγωγή δεν νομίζω να υπάρχει θέμα!
Οσοι δεν έχουν θέμα με τριχόπτωση και δεν έχουν ανδρογενετική αλωπεκία και αναβολικά να πάρουν πάλι μαλλουρες θα έχουν.
Απλά όσοι έχουν το γονίδιο παίρνοντας αναβολικά είναι σίγουρο ότι θα έρθει πολύ πιο γρήγορα η αραίωση και θα επιταχυνθεί πολύ.
Τώρα με την κρεατινη δεν ξέρω τι γίνεται, πιστεύω ίσως επηρεάζει και αυτή λίγο, αλλά Αμα παίρνει κάποιος φιναστεριδη πιστεύω είναι καλυμμένος.

yo_gi

New Member
Θα έλεγα ότι έχει να κάνει με το κεφάλι σου και πώς επουλώνεται μέχρι τώρα η δότρια και η λήπτρια περιοχή. Εγώ είχα πολύ δύσκολη επούλωση (πολύ λεπτό και ευαίσθητο δέρμα) οπότε έκανα ένα μήνα να ξεκινήσω πάλι (κάνω αναρριχήση και body-weight training) καθώς φοβόμουν την εφίδρωση και τις απότομες κινήσεις του κεφαλιού και το σκύψιμο. Μετά από ένα μήνα πάντως και με πολύ δύσκολη επούλωση (που ακόμα και τώρα, δύο μήνες μετά, νιώθω κάτι λίγα και μάλιστα το μούδιασμα από την αναισθησία στην λήπτρια δεν έχει φύγει ακόμα τελείως) δεν είχα κανένα πρόβλημα, δεν επιδεινώθηκε κάτι ούτε ερεθίστηκε.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

LoverBoy

Well-Known Member
Θα έλεγα ότι έχει να κάνει με το κεφάλι σου και πώς επουλώνεται μέχρι τώρα η δότρια και η λήπτρια περιοχή. Εγώ είχα πολύ δύσκολη επούλωση (πολύ λεπτό και ευαίσθητο δέρμα) οπότε έκανα ένα μήνα να ξεκινήσω πάλι (κάνω αναρριχήση και body-weight training) καθώς φοβόμουν την εφίδρωση και τις απότομες κινήσεις του κεφαλιού και το σκύψιμο. Μετά από ένα μήνα πάντως και με πολύ δύσκολη επούλωση (που ακόμα και τώρα, δύο μήνες μετά, νιώθω κάτι λίγα και μάλιστα το μούδιασμα από την αναισθησία στην λήπτρια δεν έχει φύγει ακόμα τελείως) δεν είχα κανένα πρόβλημα, δεν επιδεινώθηκε κάτι ούτε ερεθίστηκε.
Συμφωνώ φίλε μου και σίγουρα το δικό σου το Άθλημα ήθελε ιδιαίτερη προσοχή και πολύ καλά έπραξες!Είναι και που αν έχεις μάθει να αθλείσαι σου φαίνεται κάπως όλη αυτή η περίοδος αλλά ας το πάρουμε ως μια ξεκούραση και ανάπαυση του σώματος!
Απο Δευτέρα μετά απο 18 μέρες θα πάω σιγά σιγά και ο Θεός βοηθός!

LoverBoy

Well-Known Member
γυμναστική δεν είναι μόνο βάρη, κάνε jogging, χαλαρό ποδήλατο, και η ξεκούραση βοηθάει τους μυς να αναπτυχθούν
Το ξέρω φιλαράκι μου!Αλλά πλέον δεν ξέρω και τι να κάνω!Η εφίδρωση δεν κάνει κακό στους θύλακες?Μήπως με το τζόκινγκ κάνω χειρότερο κακό?

Stratos

Well-Known Member
Το χαλαρό Τζοκινγκ είναι το πιο ασφαλές, ούτε επαφές έχεις με άλλους, ούτε πιέζεις πολύ το σώμα. Η εφίδρωση δεν επηρεάζει, εξάλλου μετά τις 4-5 μέρες τα τριχοθυλάκια είναι στερεωμένα καλά.

LoverBoy

Well-Known Member
Το χαλαρό Τζοκινγκ είναι το πιο ασφαλές, ούτε επαφές έχεις με άλλους, ούτε πιέζεις πολύ το σώμα. Η εφίδρωση δεν επηρεάζει, εξάλλου μετά τις 4-5 μέρες τα τριχοθυλάκια είναι στερεωμένα καλά.
Αισίως ξεκίνησα Γυμναστική με χαλαρότερους ρυθμούς και όλα πάνε καλά!Δεν ένιωσα κάποια ενόχληση γιατί δεν πουσάρω βάρη!Χαλαρά πράγματα τόσο όσο και χωρίς ζόρι!

JimKan1

Well-Known Member
Τελικά η κρεατίνη επιδεινώνει την τριχόπτωση κατα τη γνώμη σας;

τα μονα επιστημονικα στοιχεια που υποστηριζουν την τριχποτωση λογο κρεατινης ειναι μια ερευνα που εγινε το 2009

LoverBoy

Well-Known Member
Τελικά η κρεατίνη επιδεινώνει την τριχόπτωση κατα τη γνώμη σας;
Είχαν πει σε προηγούμενο ποστ ότι εφόσον κάποιος λαμβάνει φιναστερίδη δεν επηρεάζεται απο την κρεατίνη αλλά και πάλι έχει να κάνει με τον οργανισμό!Πιο πολύ πιστεύω επηρεάζουν τα αναβολικά!

dlazaros

Well-Known Member
Απευθείας η κρεατίνη δεν νομίζω οτι προκαλεί τριχόπτωση. Αυτό που συμβαίνει είναι κατα την γνώμη μου οτι η κρεατίνη συντομεύει την αποκατάσταση, δίνει περισσότερη ενέργεια στους μύες να δουλέψουν περισσότερο γρηγορότερα με αποτέλεσμα να δουλεύεις δυνατότερα και περισσότερο και αυτό να ανεβάζει την τεστοστερόνη σου. Οπότε δεν την ανεβάζει η κρεατίνη αλλά εσύ με την νέα έξτρα ενέργεια που πήρες. Οπότε εαν δεν κάνεις θεραπεία ανεβαίνει μαζί και η dht σου που είναι πολλαπλά πιο αποτελεσματική στο χτίσιμο μυών και γίνεται αυτό που γίνεται δηλαδή ενας πόλεμος στο κεφάλι. Εάν κάνεις θεραπεία οτι παραπάνω ορμόνη βρεί στο σύστημα σου θα την μειώσει όπως και πριν οπότε δεν βλέπεις τίποτα.

Μπλουζα