Γρίπη - Αντιβίωση - Proscar...

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

LOK

Member
Αυτές τις μέρες έχω μια γρίπη και παίρνω αντιβίωση. Μπορώ να συνεχίσω κανονικά και το proscar...?
Γενικά αν κάποιος έχει γρίπη, μπορεί να παίρνει και φίνα...?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kapa

Μέλος του προσωπικού
Απ: Γρίπη - Αντιβίωση - Proscar...

LOK είπε:
Αυτές τις μέρες έχω μια γρίπη και παίρνω αντιβίωση. Μπορώ να συνεχίσω κανονικά και το proscar...?
Γενικά αν κάποιος έχει γρίπη, μπορεί να παίρνει και φίνα...?
το προσπεκτους απο καθε φαρμακο γραφει σε καποιο σημειο αλληλεπιδρασεις φαρμακων,το ποιο πιθανο ειναι μπορεις.
διαβασε και απο τα δυο κουτια ομως

LOK

Member

kapamarou είπε:
το προσπεκτους απο καθε φαρμακο γραφει σε καποιο σημειο αλληλεπιδρασεις φαρμακων,το ποιο πιθανο ειναι μπορεις.
διαβασε και απο τα δυο κουτια ομως

Έχω πετάξει στα σκουπίδια τις οδηγίες-προσπέκτους του Proscar απο την πρώτη μέρα... ::)
Όπως και να'χει εγώ διέκοψα εδώ και 2 μέρες τη φίνα... Θα ξαναξεκινήσω όταν γίνω καλά. Δε μου αρέσει η ιδέα να παίρνω και φίνα παράλληλα με την αντιβίωση...

kapa

Μέλος του προσωπικού

LOK είπε:
Έχω πετάξει στα σκουπίδια τις οδηγίες-προσπέκτους του Proscar απο την πρώτη μέρα... ::)
Όπως και να'χει εγώ διέκοψα εδώ και 2 μέρες τη φίνα... Θα ξαναξεκινήσω όταν γίνω καλά. Δε μου αρέσει η ιδέα να παίρνω και φίνα παράλληλα με την αντιβίωση...
lets dance τοτε :22m:
Bomfunk MC's - Freestyler

danceworld_2001

Well-Known Member

Μάλλον έχει κάποια επίδραση, λογικά θα ήταν καλό να την κόψεις, δεν πρόκειται να χάσεις μαλλιά. Στο παρακάτω site παρουσιάζονται οι αλληλεπιδράσεις της φιναστερίδης με συγκεκριμένα φάρμακα:

http://www.drugs.com/drug-interactions/finasteride.html

LOK

Member

Ευχαριστώ danceworld_2001. Έκανα μια αναζήτηση μέσα απο το ίδιο το site που μου έδωσες, αλλα δεν είχε το δικό μου φάρμακο. Zinadol λέγεται η αντιβίωση που παίρνω... Τέλος πάντων εγώ διέκοψα τη φίνα μέχρι να γίνω καλά.

Kapamarou..., το αγαπημένο μου σε dance όπως σου αρέσει: :22m: :7m:
DN Angel Music Video (DHT - Listen to your heart (dance)

Και απο τους DHT παρακαλώ... 7SFGSFA

LOK

Member

Παίδες επανέρχομαι στο θέμα γιατί έχω πάθει το εξής...: Απο τότε που ξεκίνησα τη φίνα, με έχει πιάσει 3 ΦΟΡΕΣ αυτή η γρίπη που κυκλοφορεί εδω και καιρό και σε πιάνει ο λαιμός σου...
Έχω φρικάρει στην κυριολεξία..., έχω καταντήσει να σταματάω και να ξαναρχίζω την φίνα κάθε φορά που με πιάνει η γρίπη..., χώρια του οτι έχω πρόβλημα και με την δουλειά μου.., όλοι μου λένε τί έχεις πάθει τώρα τελευταία και αρρωσταίνεις συνέχεια...

Βέβαια για να πω την αλήθεια, αυτή τη γρίπη την περνάει πολύς κόσμος τώρα τελευταία, αλλα εγώ 3 φορές ρε γαμότο? Ποτέ δεν ήμουν έτσι..., ποτέ δεν με κόλαγε γρίπη τόσο εύκολα... Μήπως η φίνα μου χαλάει το ανοσοποιητικό σύστημα ρε παιδιά...??

danceworld_2001

Well-Known Member

Εδώ να σου πω την γνώμη μου αλλά δεν είμαι σίγουρος 100%. Δεν νομίζω να φταίει η φίνα, εφόσο όμως ρυθμίζει ορμόνες ίσως κάτι να αλλάζει μέσα μας. Το 2005 την ξεκίνησα και ενώ παλιά αρρώσταινα σπάνια, άντε 2-3 φορές τον χρόνο μύτη λαιμό χωρίς πυρετό, το 2006 πραγματικά με ξεπάτωσε. Κάθε 2 μήνες, μέχρι και τον Ιούλιο πάθαινα μπούκωμα με μύτη - λαιμό κτλ χωρίς πυρετό όμως και ποτέ δεν πήρα αντιβίωση. Ίσως σου συμβαίνει αυτό που συνέβη τότε εμένα και μου έκανε τεράστια εντύπωση αλλά ποτέ δεν το απέδωσα στην φίνα τότε αλλά τώρα περνάνε σκέψεις. Απο το 2007 ξεκίνησα να τρώω πολλά πορτοκάλια, αναβράζοντα με βιταμίνη C και χαπάκια εχινάκεας απο το φαρμακείο 1000 mg. Εκ τοτε τα κρούσματα μειώθηκαν πολύ σε 1-2 το χρόνο και ήπια με διάρκεια 4-5 μέρες αντι για 10 παλιά. Επίσης γυμνάζομαι τακτικά, κάνω καλή διατροφή και προσπαθώ να κοιμάμαι καλύτερα. Εδώ και 2 χρόνια ξεκινάω τα μπάνια απο Μάιο ή και Απρίλιο και σταματώ τέλη Σεπτέμβρη προς Οκτώβριο, και πραγματικά δεν έχει ανοίξει καν ρουθούνι. Αυτές ειναι οι συμβουλές μου και πως αντιμετώπισα επιτυχώς τα κρυώματα ενώ παράλληλα έπαιζα με φίνα. Λογικά ο οργανισμός μου την συνήθησε πλέον αλλά έχω πάρει και τα οχυρωτικά μου μέτρα. Παίρνω της HEALTH AID αναβράζουσα C και το βαζάκι 100 mg με echiacea.

LOK είπε:
Παίδες επανέρχομαι στο θέμα γιατί έχω πάθει το εξής...: Απο τότε που ξεκίνησα τη φίνα, με έχει πιάσει 3 ΦΟΡΕΣ αυτή η γρίπη που κυκλοφορεί εδω και καιρό και σε πιάνει ο λαιμός σου...
Έχω φρικάρει στην κυριολεξία..., έχω καταντήσει να σταματάω και να ξαναρχίζω την φίνα κάθε φορά που με πιάνει η γρίπη..., χώρια του οτι έχω πρόβλημα και με την δουλειά μου.., όλοι μου λένε τί έχεις πάθει τώρα τελευταία και αρρωσταίνεις συνέχεια...

Βέβαια για να πω την αλήθεια, αυτή τη γρίπη την περνάει πολύς κόσμος τώρα τελευταία, αλλα εγώ 3 φορές ρε γαμότο? Ποτέ δεν ήμουν έτσι..., ποτέ δεν με κόλαγε γρίπη τόσο εύκολα... Μήπως η φίνα μου χαλάει το ανοσοποιητικό σύστημα ρε παιδιά...??

LOK

Member

Μου φαίνεται οτι το θέμα αυτό αρχίζει να παίρνει το δρόμο προς το θέμα "παρενέργειες"... Έχω τα ίδια συμπτώματα με αυτά που περιγράφεις..., μύτη λαιμός, χωρίς πυρετό..., κι αν είναι έτσι, τότε μιλάμε για την ανακάλυψη μιας νέας παρενέργειας της φίνας..., και το θέμα σηκώνει συζήτηση...!

Δυστυχώς μου είναι λίγο αδύνατο να κάνω όλα αυτά που κάνεις εσύ για να μην σε πιάνει η γρίπη... Μάλλον θα αρχήσω να σκέφτομαι την οριστική διακοπή της φίνας... κρίμα, γιατί έχω παρατηρήσει όγκο στα μαλλιά και έχω την εντύπωση οτι πάει καλά η θεραπεία μου...

Κάποιος άλλος για συμβουλή επι του θέματος..?

xDante

Member

όταν είσαι γριπωμένος πάνε κάνε κατ εμέ μια εξέταση αίματος τα πάντα όλα να δεις που βρίσκεσαι ...... λευκά κλπ και αν μπορείς κάνε και τις λοιπές ανδρογόνα κλπ....
έχεις αμυδγαλές ή τις έχεις αφαιρέσει ?

να ξεκαθαρίσουμε κάτι..... όταν έχεις κλεισμένο λαιμό και βουλωμένη μύτη δεν έχεις απαραίτητα γρίπη .... μπορεί να περνάς ένα απλό ''κρύωμα'' και εννοώντας κρύωμα όχι σε κατα λέξη μετάφραση αλλά μόλυνση του ανωτέρου αναπνευστικού απο κάποιο μικρόβιο εν ολίγοις... δεν κρυώνεις απο το κρύο....

επίσης όταν λέμε περνάω ένα κρύωμα/ γρίπη αυτό που καταλαβαίνουμε είναι τα συμπτώματα και όχι η δράση του ιού .....
εξηγούμαι.. όταν έχεις κρύωμα/ γρίπη και σου πονάει ο λαιμός τα συμπτώματα που έχεις είναι η αντίδραση του οργανισμού σε κάποια μόλυνση διογκώνοντας την περιοχή (πρήξιμο, κλείσιμο) στέλνοντας περισσότερο αίμα ό οργανισμός αντιμετωπίζει τον παθογόνο παράγοντα νωρίς πχ βουλώνοντας την μύτη σου και ενεργοποιώντας τους βλενογγόνους αδένες σου για να διώξει το μικρόβιο που εισήλθε.... δλδ μπορεί η φίνα να μην σε κάνει ευάλωτο σε γρίπες απλά να σου κάνει το αντίθετο... να κάνει υπερευαίσθητη την αντίδραση του οργανισμού σου σε μικρόβια τα οποία δεν θα έπρεπε να του καίγεται και τόσο καρφάκι ..(πολύ απλά )κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τις αλλεργίες...για ψάξτο

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

danceworld_2001

Well-Known Member

Μπορεί να είναι και τυχαία διαπίστωση. Εγώ σου έγραψα ότι σου έγραψα περισσότερο για το πως να το αντιμετωπίσεις. Εσύ έβγαλες τα συμπτώματα άμεσα ενώ εγώ μετά από 1 χρόνο. Και δεν είναι οτι παλιά δεν αρρώσταινα και ποτέ απλά το 2006 παράγινε το θέμα. Περισσότερο με κολλάγανε κάτι αρρωστιάρηδες στην δουλειά, δεν κρύωνα απο τον καιρό. Ωστόσο πιστεύω οτι όλα αυτά τα κόλπα με τις τεστοστερόνες κτλ που ρυθμίζει η φίνα ίσως να επηρεάζουν και τις αντοχές μας, οχι απευθείας το ανοσοποιητικό. Η φίνα έχει κατα καιρούς κατηγορηθεί για αυξημένη κούραση. Μπορεί αυτό σε συνδυασμό με στρές και άγχος και άρρωστους στο περιβάλλον σου να σε έκανε ευπαθή. Μην βιάζεσαι να προχωρήσεις σε διακοπή τόσο νωρίς. Μέσα μου πιστεύω οτι μπορεί να φταίει η φίνα αλλά ελάχιστα, εδώ σε ερωτήσεις μου σε Τροφέα πιστεύει οτι ούτε η ντούτα που ειναι απείρως πιο ισχυρή δεν προκαλεί κόπωση και αρρώστιες. Κάνε το εξής απλό και θα είσαι μια χαρά.... τρώγε 1 πορτοκάλι την μέρα, πάρε C και εχινάκια και θα πετάς εγγυημένα, σιγά το πράγμα. 25 € έχει το βαζάκι και κρατάει 60 μέρες με μια κάψουλα την μέρα, η δε βιταμίνη C έχει 8μιση € και ειναι σε προσφορά διαρκώς 2 σωληνάρια με 40 δισκία.

LOK είπε:
Μου φαίνεται οτι το θέμα αυτό αρχίζει να παίρνει το δρόμο προς το θέμα "παρενέργειες"... Έχω τα ίδια συμπτώματα με αυτά που περιγράφεις..., μύτη λαιμός, χωρίς πυρετό..., κι αν είναι έτσι, τότε μιλάμε για την ανακάλυψη μιας νέας παρενέργειας της φίνας..., και το θέμα σηκώνει συζήτηση...!

Δυστυχώς μου είναι λίγο αδύνατο να κάνω όλα αυτά που κάνεις εσύ για να μην σε πιάνει η γρίπη... Μάλλον θα αρχήσω να σκέφτομαι την οριστική διακοπή της φίνας... κρίμα, γιατί έχω παρατηρήσει όγκο στα μαλλιά και έχω την εντύπωση οτι πάει καλά η θεραπεία μου...

Κάποιος άλλος για συμβουλή επι του θέματος..?

LOK

Member

xDante είπε:
όταν είσαι γριπωμένος πάνε κάνε κατ εμέ μια εξέταση αίματος τα πάντα όλα να δεις που βρίσκεσαι ...... λευκά κλπ και αν μπορείς κάνε και τις λοιπές ανδρογόνα κλπ....
έχεις αμυδγαλές ή τις έχεις αφαιρέσει ?

Δυστυχώς οι ορμονολογικές εξετάσεις είναι ακριβές και αυτό τον καιρό δεν μου περισσεύουν τα φράγκα... όπως και να'χει όμως, δεν θα έμπαινα στην διαδικασία του να ψάξω τί έχω, γιατί πολύ απλά πρωτού αρχήσω τη φίνα ήμουν εντάξει, ενω τώρα έχω πρόβλημα υγείας κάθε μήνα... Άρχησα τη φίνα στις 2 αυγούστου και μέχρι τώρα είναι η 3η φορά που έχω πρόβλημα υγείας και μάλιστα με τα ίδια συμπτώματα και τις 3 φορές...
Τις αμυγδαλές μου τις έχω κανονικά, και μόνο μια φορά στο ιστορικό μου με έχουν πειράξει, πριν 10 χρόνια.

danceworld_2001 είπε:
Μπορεί να είναι και τυχαία διαπίστωση. Εγώ σου έγραψα ότι σου έγραψα περισσότερο για το πως να το αντιμετωπίσεις. Εσύ έβγαλες τα συμπτώματα άμεσα ενώ εγώ μετά από 1 χρόνο. Και δεν είναι οτι παλιά δεν αρρώσταινα και ποτέ απλά το 2006 παράγινε το θέμα. Περισσότερο με κολλάγανε κάτι αρρωστιάρηδες στην δουλειά, δεν κρύωνα απο τον καιρό.

3 φορές μέσα σε 3 μήνες δεν μου έχει τύχει ποτέ.. Δε λέω υπάρχει και ένα 10% να είναι τυχαία διαπίστωση.., αλλά "τυχαίο..,δε νομίζω..." Κι εγώ δεν είναι οτι δεν αρρώσταινα παλιά, αλλα τώρα παραέγινε το κακό... Δε δουλεύω σε κλειστό χώρο για να με κολλάνε συνέχεια..., ούτε έχω κρυώσει απο τον καιρό... Είμαι 90% σίγουρος οτι το πρόβλημα στην υγεία μου προέκυψε απο την φίνα.
Γενικά δεν είμαι απο τα άτομα που φοβούνται και με το παραμικρό βιάζονται να κατηγορήσουν... Άλλοστε τα παράπονα αυτά τα έκανα την 3η φορά που έχω πρόβλημα... Μάλιστα οφείλω να τονίσω οτι δεν εχω καμία άλλη παρενέργεια απο το 1/5 proscar και ας το έχω αρχίσει-διακόψει 3 φορές... Θέλω να συνεχίσω να το παίρνω κανονικά.

Τώρα όσον αφορά τις βιταμίνες που μου προτείνεις, πιστεύω οτι δεν υπάρχει λόγος να τις πέρνω, γιατί νομίζω οτι δε λέει τίποτα να χαλάω την υγεία μου με την φίνα και να την φτιάχνω πάλι με βιταμίνες... Αφού χωρίς αυτά είμαι εντάξει και υγιείς...
:chinscratch :mad3

danceworld_2001

Well-Known Member

Τις βιταμίνες που σου είπα εγώ θα πρότεινα στον οποιοδήποτε να τις πάρει ασχέτως αν παίρνει φίνα η όχι. Εγώ το 2008 που την έκοψα για 1 χρόνο δεν είδα διαφορά, ούτε στο gym ούτε στις ασθένειες. Γιατί την κόβεις την φίνα όταν κρυώνεις? Εφόσον δεν παίρνεις αντιβίωση εγώ δεν θα την διέκοπτα σε καμία περίπτωση. Πιστεύω δεν φταίει η φίνα, και αν φταίει απλά ο οργανισμός σου σίγουρα θα προσαρμοστεί. Μην κάνεις διακοπές και δώσε της μια προσπάθεια για 6 μήνες με 1 χρόνο και μετά αποφασίζεις. Πάρε και τα συμπληρωματάκια που ειναι φοβερά και τότε βγάλε συμπεράσματα. Ακόμη και αν έχεις τέτοια σπανιότητατη παρενέργεια, πιστεύω θα την εξισορροπήσεις σύντομα. Δεν σου λεω καλά και ντέ πάρε φίνα και μην σταματάς, δική σου η επιλογή, όμως θεωρώ πως ακόμη και αν ειναι προβλήματα προσαμοργής θα τα αντιμετωπίσεις σύντομα επιτυχώς και θα έχεις πολλά πλεονεκτήματα.

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα