Γνώμη για ΜΜ

zzz0r

New Member
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του forum. Καθώς διαπίστωσα ότι γίνετε εξαιρετική δουλεία, ανεβάζω και εγώ κάποιες φυτογραφίες για να πάρω την γνώμη εμπειρότερων μελών καθώς θα ήθελα να προχωρήσω σε ΜΜ. Η ηλικία μου είναι 33 και θα ήθελα να προσθέσω ότι είμαι αρνητικός στην χρήση φιναστερίδης, εξαιτίας του effect που έχει στην libdo αλλά και γενικότερα είμαι κατά στην μακροχρόνια χρήσης φαρμάκων.
 

Συνημμένα

  • IMG_20210205_191607.jpg
    IMG_20210205_191607.jpg
    1.2 MB · Προβολές: 51
  • IMG_20210205_191609.jpg
    IMG_20210205_191609.jpg
    1.2 MB · Προβολές: 53
  • IMG_20210205_191619.jpg
    IMG_20210205_191619.jpg
    1.1 MB · Προβολές: 55
  • IMG_20210205_191729.jpg
    IMG_20210205_191729.jpg
    971 KB · Προβολές: 61
  • Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    857.9 KB · Προβολές: 63

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Φίλε μου καλησπέρα
Θα στο πω όσο πιο ωμά γίνεται
Ή παίρνεις φίνα για κανά χρόνο και βλέπεις πως σε πάει ή στα 35 σου θα είσαι λάμπα
Τα ζυγίζεις και βλέπεις πως θα κινηθείς
Καλή συνέχεια
 

bobby

Well-Known Member
Θα συμφωνήσω με προλαλήσαντες. Ξεκινάς αγωγή (φίνα 1mg/day) για να δεις πως θα σε πάει (να διατηρήσει τα υπάρχοντα και να δυναμώσει την δότρια δηλαδή) και μετά μετρήσεις σε ένα σοβαρό γιατρό και βλέπεις. Σε NW6 που είσαι θες πολλά graft για αξιοπρεπές αποτέλεσμα και αν δεν διατηρήσεις αυτά που έχεις θα χρειαστείς 6000-8000 αναλόγως πάχος τρίχας και λόγου.
 

zzz0r

New Member
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Νομίζω ότι στα πλάγια και πίσω δεν έχω θέμα και δεν θα έχω στο άμεσο μέλλον. Απλά θα ήθελα να κάνω και ένα consultation με ενα σοβαρό γιατρό. Τι μου προτείνετε?
 

alex7

Well-Known Member
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Νομίζω ότι στα πλάγια και πίσω δεν έχω θέμα και δεν θα έχω στο άμεσο μέλλον. Απλά θα ήθελα να κάνω και ένα consultation με ενα σοβαρό γιατρό. Τι μου προτείνετε?
πίσω ειναι σε εξέλιξη.Για τα πλάγια μην παίρνεις και όρκο οτι θα κάτσουνε εκεί.Στο μικροσκόπιο ένας καλός γιατρός θα εκτιμήσει καλύτερα από εμάς.Στον Λορέντζο -όταν θα έρθει- θα ήταν καλά
 

ManCyprus87

Well-Known Member
Δυστυχώς η αλήθεια για όλους μας γενικά, είναι ότι η ΜΜ σε άτομα με γενετικά προκαθορισμένο καταληκτικό Norwood stage 4 και άνω, και χωρίς φίνα (έστω και σε low dose), οδηγεί σε κύκλους συνεχιζόμενων ΜΜ, για να καλυφθούν νέες απώλειες.
Σκέψου έστω για low dose, 3mg/week, για να σώσεις/δυναμώσεις τα υπόλοιπα μαλλιά, και ταυτόχρονα να "κλειδώσεις" την περιοχή για ΜΜ. Επίσης κάνε breaks από το φάρμακο κάθε 6μηνο για παράδειγμα, για να καθαρίζει ο οργανισμός σου.
Καλή τύχη όποια και να είναι η απόφαση σου.
 

dlazaros

Well-Known Member
Χωρίς φίνα δεν έχει μαλλιά, αν κάνεις ΜΜ τότε μπορεί να γίνει και χειρότερα απο τώρα και η ψυχολογία πιο χάλια. Η άρνηση σου για ενα φάρμακο το οποίο διορθώνει το πρόβλημα που έχεις είναι το θέμα, γιατί έχεις πρόβλημα αφού σε ενοχλεί. Άμα δεν σε ενοχλούσε το γεγονός οτι θα γίνεις καραφλός τότε θα ήσουν εντάξει με την άρνηση φαρμάκων. Είναι σαν να έχεις πρόβλημα υψηλής πίεσης και να μην θέλεις να πάρεις το χάπι που την χαμηλώνει...
 

giorgosv

Active Member
Φίλε η ηλικία σου είναι πολύ καλή για μια ενδεχόμενη μεταμόσχευση μαλλιών αλλά η περίπτωση σου θέλει πλάνο κατόπιν σκέψης και γνώσης.
Καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου για τη φιναστεριδη αλλά το pattern της αραίωσης σου δεν προμηνύει καθόλου καλή εξέλιξη. Βλέποντας την περιοχή που αρχίζουν τα μαλλιά που είναι σε καλή κατάσταση στα πλαϊνά και εκεί που σταματάει η αραίωση στην κορυφή από εκεί και κάτω είναι τα μαλλιά που θα απομείνουν τα επόμενα χρόνια.
Σκέψου πως θέλεις να προχωρήσεις. Αγωγή μακροχρόνια η εφόρου ζωής ή συνεχόμενη αραίωση και συμβιβάζεσαι με όποια πυκνότητα μπορεί να σου προσφέρει μια διπλή συνεδρία μεταμόσχευσης μαλλιών και η γενικότερη δυναμικη της δοτριας σου.
Και το δεύτερο να διαλέξεις δεν είναι ακόμη η ώρα. Έχεις αρκετό μαμά μαλλί πάλεψε το κάνα δυο χρόνια με άλλους τρόπους για κάλυψη και μπες μετά. Αυτό σε περίπτωση που αποκλειεις φίνα.
 
Μπλουζα