Για όσους θέλουν να πάρουν Proscar....

danceworld_2001

Well-Known Member
Είμαι χρήστης φιναστερίδης απο το 2005 με τέλεια αποτελέσματα. Διέκοψα 1 χρόνο το 2008 πειραματικά και ήταν μέγα λάθος, μετά την διακοπη χάνεις έδαφος που ποτέ δεν το ανακτάς ποτέ εντελώς. Το φάρμακο το παντρευεσαι εφόρου ζωής. Αν είσαι τυχερός και δεν σου κάνει παρενέργειες ή ειναι ανεκτές, τότε καλώς αλλά το λαμβάνεις πάντα. Ρισκάρεις όμως και πάλι γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί μετά απο πολλά χρόνια χρήσης. Απαραιτητως μια φορά το χρόνο εξετάσεις γενικές + ούρων + psa και ίσως και μερικές ορμόνες. Μετά απο χρόνια ο οργανισμός το συνηθίζει κάπως και επειδή ειναι ενα απίστευτα δοσοεξαρτώμενο φάρμακο (μεγαλύτερες δόσεις - καλύτερα αποτελέσματα) πρέπει να αυξήσεις δόση. Εγώ παίρνω τώρα 1/3 και φρέναρα την αραίωση ενώ πριν 8 μήνες που έπαιρνα 1/4 δεν με έπιανε. Επίσης η φίνα κάνει λίγα τις απίστευτα ευαίσθητες περιοχές των κροτάφων, εκεί θα πέφτουν συνέχεια απλά με πιο αργό ρυθμό. Στο σχήμα του big3 το φουνγκοράλ έχει αμφιλεγόμενα αποτελέσματα, σε εμένα εκφύλιζε την τρίχα, δεν το συνιστώ. Και όσοι νομίζετε πως η μινόξ ειναι νεράκι επειδή δεν δίνει επανέκφυση... μέγα λάθος. Βοηθάει τον θύλακα να μείνει ζωντανός και συνεπικουρεί την θεραπεία με φίνα, ιδανικά, αυτά τα 2 πάνε πακέτο. Εγώ που σταμάτησα την μινοξ 8 μήνες είδα τραγική χειροτέρευση παρότι έπαιρνα φίνα. Στο τέλος πάντως όλοι καταλήγουν για χειρουργείο, αυτό ειναι όλα τα λεφτά απο όλες τις απόψεις για το συνολικό αποτέλεσμα.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

danceworld_2001 είπε:
Είμαι χρήστης φιναστερίδης απο το 2005 με τέλεια αποτελέσματα. Διέκοψα 1 χρόνο το 2008 πειραματικά και ήταν μέγα λάθος, μετά την διακοπη χάνεις έδαφος που ποτέ δεν το ανακτάς ποτέ εντελώς. Το φάρμακο το παντρευεσαι εφόρου ζωής. Αν είσαι τυχερός και δεν σου κάνει παρενέργειες ή ειναι ανεκτές, τότε καλώς αλλά το λαμβάνεις πάντα. Ρισκάρεις όμως και πάλι γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί μετά απο πολλά χρόνια χρήσης. Απαραιτητως μια φορά το χρόνο εξετάσεις γενικές + ούρων + psa και ίσως και μερικές ορμόνες. Μετά απο χρόνια ο οργανισμός το συνηθίζει κάπως και επειδή ειναι ενα απίστευτα δοσοεξαρτώμενο φάρμακο (μεγαλύτερες δόσεις - καλύτερα αποτελέσματα) πρέπει να αυξήσεις δόση. Εγώ παίρνω τώρα 1/3 και φρέναρα την αραίωση ενώ πριν 8 μήνες που έπαιρνα 1/4 δεν με έπιανε. Επίσης η φίνα κάνει λίγα τις απίστευτα ευαίσθητες περιοχές των κροτάφων, εκεί θα πέφτουν συνέχεια απλά με πιο αργό ρυθμό. Στο σχήμα του big3 το φουνγκοράλ έχει αμφιλεγόμενα αποτελέσματα, σε εμένα εκφύλιζε την τρίχα, δεν το συνιστώ. Και όσοι νομίζετε πως η μινόξ ειναι νεράκι επειδή δεν δίνει επανέκφυση... μέγα λάθος. Βοηθάει τον θύλακα να μείνει ζωντανός και συνεπικουρεί την θεραπεία με φίνα, ιδανικά, αυτά τα 2 πάνε πακέτο. Εγώ που σταμάτησα την μινοξ 8 μήνες είδα τραγική χειροτέρευση παρότι έπαιρνα φίνα. Στο τέλος πάντως όλοι καταλήγουν για χειρουργείο, αυτό ειναι όλα τα λεφτά απο όλες τις απόψεις για το συνολικό αποτέλεσμα.

καλα εκανες και τα ειπες danceworld... παιρνω φινα αλλα οχι μινοξ οποτε μαλλον θα πρεπει να ξεκινησω το συντομοτερο δυνατο..

εμενα αυτη ειναι η απορια μου..ας πουμε οτι δεν με πειραζει η φινα και την περνω για χρονια μεχρι να βρω ενα καλο ποσο για μια καλη επεμβαση..εως τοτε... θα μπορεσουν αυτα τα 2 να μου κρατησουν τα μαλλια εκτος των κροταφων που ισως με μια επεμβαση να τους καλυψω.. αυτο γινεται πιστευεις?

danceworld_2001

Well-Known Member
Δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος, αν ήδη λαμβάνεις φίνα για κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα 12 και παραπάνω μηνών και βλέπεις οτι δεν αραιώνεις, σημαίνει πως δουλεύει σε εσένα η δουσία. Οπότε μια τέτοια θεραπεία σε συνδυασμό με regain ακόμη και 1 φορά την μέρα όπως βάζω εγώ άνετα θα σου κρατήσει τα περισσότερα μαλλιά στην Γ ζώνη, σχεδόν άθικτα στην Β ζώνη και οτι μπορεί στην Α ζώνη εκτός κροτάφων που δεν κρατιούνται με τίποτα. Εγγύηση αποτελεσμάτων δεν υπάρχει, όμως οι πιθανότητες ειναι να κρατήσεις πολύ μαμά μαλλί μέχρι να προχωρήσεις σε μμ. Όμως ακόμη και κατα την διάρκεια της μμ αλλά και μετά, θα πρέπει πάντα να κάνεις θεραπεία γιατί μετά αν την σταματήσεις την θεραπεία, θα χάσεις μαμά μαλλιά και το αποτέλεσμα ίσως φαίνεται χειρότερο πριν την μμ, λιγότερο αρμονικό ας το πούμε.

danceworld_2001 είπε:
Δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος, αν ήδη λαμβάνεις φίνα για κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα 12 και παραπάνω μηνών και βλέπεις οτι δεν αραιώνεις, σημαίνει πως δουλεύει σε εσένα η δουσία. Οπότε μια τέτοια θεραπεία σε συνδυασμό με regain ακόμη και 1 φορά την μέρα όπως βάζω εγώ άνετα θα σου κρατήσει τα περισσότερα μαλλιά στην Γ ζώνη, σχεδόν άθικτα στην Β ζώνη και οτι μπορεί στην Α ζώνη εκτός κροτάφων που δεν κρατιούνται με τίποτα. Εγγύηση αποτελεσμάτων δεν υπάρχει, όμως οι πιθανότητες ειναι να κρατήσεις πολύ μαμά μαλλί μέχρι να προχωρήσεις σε μμ. Όμως ακόμη και κατα την διάρκεια της μμ αλλά και μετά, θα πρέπει πάντα να κάνεις θεραπεία γιατί μετά αν την σταματήσεις την θεραπεία, θα χάσεις μαμά μαλλιά και το αποτέλεσμα ίσως φαίνεται χειρότερο πριν την μμ, λιγότερο αρμονικό ας το πούμε.

οχι ειναι σε πολυ πρωιμο σταδιο η θεραπεια μου 70 ημερων περιπου..απλα ειπα οσο πιο νωρις την αρχισω τοσο καλυτερα θα παει(ετσι το σκεφτομαι)... εγω θελω να με ποιασει τωρα (θα βαλω και μινοξστο παιχνιδι)... αν τα κρατησει,και σταθεροποιηθει θα μπορουσα να καλυψω με μμ τους κροταφους αλλα δεν ξερω κατα ποσο εφικτο ειναι να αντεξουν οι κροταφοι μετα την μμ,δεδομενου του ευαισθητου σημειου που ειναι...
σαν συνοψη της σκεψης μου,κραταω τα υπολοιπα(αν πετυχει η θεραπεια) και κανω μμ μονο στους κροταφους και αργοτερα οταν μαζεψω ενα ποσο ικανο,να κανω μια κανονικη μμ...

danceworld_2001

Well-Known Member
Εγγύηση αποτελέσματος δεν υπάρχει. Κάνεις θεραπεία με το απλό σχήμα big 3 και αφήνεις τον χρόνο να δράσει. Ίσως σε κρατήσει και πολλά χρόνια η θεραπεία, όταν δεις πως αυτό που βλέπεις στον καθρέπτη δεν σου αρέσει απλά σκέφτεσαι την μμ. Σε αυτά τα χνάρια βάδισε ο τροφέας, στα δικά του και εγώ και τόσοι άλλοι εδώ.

εγω πιστευω παντως πως στοχος της φινας ειναι να σου κρατησει τα ηδη υπαρχοντα και υγειη μαλλια..δλδ ειναι προληπτικο χαπι..και φυσικα εφορου ζωης..και μετα να καλυψεις οτι υπαρχει με μια σωστη μμ.
θυμαμαι οταν περυσι ειχα επισκεφτει πολυ γνωστη κλινικη στην ελλαδα μου ειπε ο γιατρος πολυ ειλικρινα κιολας,οτι ο ιδιος αλλα και πολλοι αλλοι γιατροι δεν συνιστουν φινα για λογους παρενεργειων μακροπροθεσμα,,αλλα σαν φαρμακο ειναι το μονο που αν λαμβανεται πριν και μετα την μμ μπορει να σου δωσει ενα ικανοποιητικο αποτελεσμα-σε σχεση παντα με αυτν που δεν παιρνει.

Έτσι είναι παιδιά τα έχουμε ξαναπει.

Όποιος θέλει τα μαλλιά του τρόποι αντιμετώπισης και όχι θεραπείας
είναι:
Αγωγή (φιναστερίδη για ελαφριά αντιμετώπιση - διατήρηση) και μετά μεταμοσχεύσεις (μακάρι μόνο μία αλλά δεν φτάνει) μαζί με αγωγή.

Λυπάμαι που θα το πω αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλος αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης όσα χρόνια και αν έχω ψάξει. :sad:

michael_ts είπε:
Έτσι είναι παιδιά τα έχουμε ξαναπει.

Όποιος θέλει τα μαλλιά του τρόποι αντιμετώπισης και όχι θεραπείας
είναι:
Αγωγή (φιναστερίδη για ελαφριά αντιμετώπιση - διατήρηση) και μετά μεταμοσχεύσεις (μακάρι μόνο μία αλλά δεν φτάνει) μαζί με αγωγή.

εγω παλι πιστευω οτι οι πολλαπλες μμ ειναι πιο πιθανες σε καποιοιν που δεν διατιθεται να παρει φινα και να ακολουθησει καποια αγωγη..αυτο εχω συμπερανει.. οπως και να χει η σωστη χρηση του χαπιου σε βοηθαει τοσο πριν οσο και μετα .το θεμα ειναι ποιος θα το παιρνει για παντα ενα τετοιο χαπι.

Chs

Μέλος του προσωπικού
hairmaniac είπε:
να ρωτησω κατι? υπαρχουν χαπια μινοξιδιλης? δλδ αντι για τοπικο να το παιρνεις απο το στομα?

Υπήρχαν..και από όσο ξέρω αποσύρθηκε, με την εμπορική ονομασία Loniten. Το κακό στην υπόθεση είναι ότι αν πάρεις μινοξιδίλη από το στόμα... :dying: μετά πολλών βασάνων..

εγω ειμαι στη φινα σχεδον 2 χρονια..αρχικα 1/5 και μετα 1/4.παρολα αυτα τελευταια βέπω μια καπια τριχοπτωση..βλεπω δλδ κοντα στις μεγαλες να πεφτουν και καποιες μικρες..η αληθεια παντως ειναι πως νιωθω το μαλλι μου πιο δυνατο και το δερμα υγειες..α΄λλα αγχωνομαι τις τελέυταιες εβδομαδες.παντως το μαλλι μου εχει μεινει σταθερο..απο εκει και περα τι μπορει να παιζει;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

nikolaos2014

New Member
Καλησπέρα και από μένα έχω αρχίσει το proscar (1mg κάθε μέρα μετά από κόψιμο) εδώ και ένα μήνα και 10 μέρες και βλέπω αρχικά έντονη τριχόπτωση.διάβασα στην σελίδα σας όμως ότι αυτό στην αρχή είναι λογικό.αληθεύει; Θα σταματήσει αυτό σύντομα γιατί για καλό το αρχίσαμε και κακό βλέπουμε για αρχή ακόμα.ακόμα κάθε πρωί ή βράδυ βάζω και regain. Περιμένω τα νέα σας,ευχαριστώ πολύ και πολύ καλή δουλειά στην σελίδα σας.

Chs

Μέλος του προσωπικού
nikolaos2014 είπε:
Καλησπέρα και από μένα έχω αρχίσει το proscar (1mg κάθε μέρα μετά από κόψιμο) εδώ και ένα μήνα και 10 μέρες και βλέπω αρχικά έντονη τριχόπτωση.διάβασα στην σελίδα σας όμως ότι αυτό στην αρχή είναι λογικό.αληθεύει; Θα σταματήσει αυτό σύντομα γιατί για καλό το αρχίσαμε και κακό βλέπουμε για αρχή ακόμα.ακόμα κάθε πρωί ή βράδυ βάζω και regain. Περιμένω τα νέα σας,ευχαριστώ πολύ και πολύ καλή δουλειά στην σελίδα σας.

Γεια σου nikolaos2014 και καλώς όρισες ;)

Ναι είναι φυσιολογικό και λέγεται shedding, σε άλλους αρχίζει πιο νωρίς σε άλλους πιο αργά, αλλά συμβαίνει και είναι καλό σημάδι συνήθως. Γενικά ίσως περάσεις και άλλους κύκλους απόπτωσης/shedding κατά τη συνέχεια της θεραπείας και είναι φυσιολογικό να κάνει αυτούς τους κύκλους.

Το συγκεκριμένο σχήμα θεραπείας είναι από τα πιο ισχυρά και θέλει επιμονή και υπομονή. :)

[/quote]

Γενικά ίσως περάσεις και άλλους κύκλους απόπτωσης/shedding κατά τη συνέχεια της θεραπείας και είναι φυσιολογικό να κάνει αυτούς τους κύκλους.

[/quote]

ααααα γα αυτ κατα περιοδους παρατηρω ενα ειδος σεντινγκ ..οκ μου ελυσες την απορια και με καθησυχασες καπως :blush:
γιατι ειμαι χρηστης [περιπου δυο χρονια παρα κατι,αλλα καποια διαστηματα-οπως τωρα το καλοκαιρι- παρατηρω ενα σεντινγκ...αλλα ολα αυτα τα χρονια η αραιωση ειναι σταθερη και στο ιδιο .σημειο

Chs

Μέλος του προσωπικού
hairmaniac είπε:
ααααα γα αυτ κατα περιοδους παρατηρω ενα ειδος σεντινγκ ..οκ μου ελυσες την απορια και με καθησυχασες καπως :blush:
γιατι ειμαι χρηστης [περιπου δυο χρονια παρα κατι,αλλα καποια διαστηματα-οπως τωρα το καλοκαιρι- παρατηρω ενα σεντινγκ...αλλα ολα αυτα τα χρονια η αραιωση ειναι σταθερη και στο ιδιο .σημειο

Ναι έτσι είναι ;) Επίσης από ότι έχω πειραματιστεί, έχω καταλήξει ότι τα περισσότερα shedding είναι από το θέμα "δοσολογία - κοπή" του Proscar. Είναι πραγματικά ακραία δοσοεξαρτώμενο φάρμακο. Επίσης όπως είπες παρόλα τα πήγαινε - έλα που κάνει έχεις μείνει σταθερός, αυτό και μόνο λέγεται επιτυχία εννοείται.. Τώρα για καλύτερα αποτελέσματα σε θέμα πύκνωσης / ζωντάνιας μαλλιών (ανάλογα βέβαια και το στάδιο της αραίωσης που είναι ο κάθε ένας), έχω δει πως δόσεις πάνω του 1mg δίνουν πράμα και boost αλλά αργά αργά με τον καιρό.

ναι ειδικα αυτο με την κοπη ειναι σωστο..εχεις απολυτο δικιο chs. μου ελυσες πολλες αποριες .σε ευχαριστω

trixas94

Member
καλημερα....ειμαι λιγο προβληματισμενος τον τελευτεο καιρο για την φινα και εχω ψαχτει γνκ πολυ γιατι θελω να την ξεκινησω απλα εχω καποια ερωτηματα αμα μπορειτε να μου τα λυσεται ...εχω μπει στο σαιτ της μερκ και γραφει οτι αμα τεμαχιστει το χαπι μπορει να προκαλεσει τις γνωστες παρενεργειες ...οποτε αποφασισα να αρχισω προπερσια και μονο[και οχι προσκαρ επειδη πρεπι να τεμαχιστει και πρεπει να ειναι ακριβως οι ιδιες δοσεις..που ειναι δυσκολακι ] ....απλα ακουω απο ολους οτι ειναι ακριβω και λοιπα και εψαξα και βρηκα στο νετ για κατι γενοσημα χαπια φτηνα των 1 μγ...κατα ποσο καλα μπορει να ειναι αυτα .... και 2] το προπερσια ποσο κοστιζει στα φαρμακεια και αμα θελει συνταγη ..ευχαριστω

Μπλουζα