Για όσους θέλουν να πάρουν Proscar....

kapa

Μέλος του προσωπικού
nick sarv είπε:
καλησπέρα και πάλι...μετά από 4 μήνες στη μινοξ και 2 στη bιγξ μπορώ να πω ότι την καράφλα μου αρχίζω και την ....βέβαια έχω ένα πρόβλημα με τον προστάτη(όλοι οι ουρολόγοι μου λένε για προστατίτιδα) και παίρνω αντιβίωση...για να είμαι ειλικρινής έχω χεστεί πάνω μου άλλα δεν Θέλω να την κόψω(τη φίνα) γιατί τα αποτελέσματα της είναι φοβέρα.και είμαι στους 2 μήνες ακόμα!!!από sides όσο αφορά τη λίμπιντο δεν έχω κανένα πρόβλημα.ακόμα και το πρωί έχω στύση.από αποτελέσματα τώρα:τριχόπτωση μηδέν, η τρίχα χοντραίνει πλέον και συνεχώς εμφανίζονται νέες τριχουλες που ελπίζω να μεγαλώσουν....πάντως αν δεν περάσει η προστατίτιδα και αναγκαστώ να την κόψω θα ξενερώσω άσχημα...υπάρχει κανένας που να έβγαλε τέτοιο σύμπτωμα όταν ξεκίνησε την φίνα?πάντως και οι Ξ ουρολόγοι που έχω πάει μου είπαν ότι δεν παίζει να είναι από τη φίνα άλλα από μικρόβιο που απλώς αναζωπυρώθηκε όταν άλλαξε η ορμονική σύσταση του προστάτη μου...
παίρνω τα παρακάτω:
regain 5% πρωί-βράδυ
προσκαρ 1/4 κάθε βράδυ
ωξ μία κάψουλα κάθε μεσημέρι
φυνγοραλ 2% μία φορά την εβδομάδα-10 μέρες
πράσινο σαπούνι με δενδρολίβανο και χαμομήλι για καθημερινό λούσιμο

αν μπορείτε να με βοηθήσετε βάση της εμπειρίας σας θα το εκτιμούσα πάρα πολύ!!!ευχαριστώ

καλησπερα.
γραφε με πεζους ελληνικους χαρακτηρες ;)

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

arhs

Member
Παιδιά είμαι 19 χρονών κ χρησιμοποιώ τα ω3 ++ ρεγαιν θα τα κρατήσω για όσο κρατήσουνε κ μετά σκέφτομαι με φίνα η να τα παρατήσω τελείως δεν μπορώ άλλο μπούχτισα με αυτό το μαλλί μ έχει γ@@@μισ** την ψυχολογία !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! θα ανεχτώ ότι παρενέργεια έχει και ότι άλλο σ κάνει στα 19 σχετικά για την ανάπτυξη για να αποκτήσω το μαλλί που είχα στα 16, η οποία γκόμενα γουστάρει ε και αν δεν γουστάρει Νάνε καλά το χέρι κ τα λεφτά !! Καμιά καλύτερη ιδέα Απο τους έμπυρους της φίνας η οποίος έχει καμιά καλύτερη ιδέα. Σας ευχαριστώ ????

Angel2

New Member
Παιδια καλησπερα, εγω χρησιμοποιω fungoral 2% καθημερινα μαζι με ω3. Σκεφτομαι να ξεκινησω προσκαρ μικρη δοση 0,8 εκει γυρω, το ερωτημα μ ειναι το εξής, η παρενεργειες του προσκαρ οφειλονται στο οτι μειωνετε η τεστοστερονη? Εγώ κανω ορμονικη θεραπεια οποτε αυτο δεν μ ειναι προβλημα, δεν παει να γινει και 0 η ενδογενεις παραγωγη μ δεν με νοιαζει αφου την παιρνω ετοιμη! Δηλάδη το προσκαρ μ επηρεαζει τημ τεστο μ η ειναι αλλες λειτουργιες π φερνουν την μειωμενη libido? Ειχα δοκιμασει παλιοτερα μινοξιδιλ αλλα το προσωπο μ ειχε πριστει και ειχε γινει σαν το αθρωπακι της μισελεν, σκεφτομαι να το δοκιμασω παλι αλλα να βάζω μονο μια φορα την μερα, θα κανει τιποτα? Ευχαριστω!

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Angel2 είπε:
Παιδια καλησπερα, εγω χρησιμοποιω fungoral 2% καθημερινα μαζι με ω3. Σκεφτομαι να ξεκινησω προσκαρ μικρη δοση 0,8 εκει γυρω, το ερωτημα μ ειναι το εξής, η παρενεργειες του προσκαρ οφειλονται στο οτι μειωνετε η τεστοστερονη? Εγώ κανω ορμονικη θεραπεια οποτε αυτο δεν μ ειναι προβλημα, δεν παει να γινει και 0 η ενδογενεις παραγωγη μ δεν με νοιαζει αφου την παιρνω ετοιμη! Δηλάδη το προσκαρ μ επηρεαζει τημ τεστο μ η ειναι αλλες λειτουργιες π φερνουν την μειωμενη libido? Ειχα δοκιμασει παλιοτερα μινοξιδιλ αλλα το προσωπο μ ειχε πριστει και ειχε γινει σαν το αθρωπακι της μισελεν, σκεφτομαι να το δοκιμασω παλι αλλα να βάζω μονο μια φορα την μερα, θα κανει τιποτα? Ευχαριστω!

Καλημέρα Angel2.
Την ερώτηση σου την έχω σκεφτεί και εγώ τους τελευταίους μήνες γιατί υπήρχε προτροπή από ενδοκρινολόγους να μπω σε TRT. Προς το παρόν το έχω αποφύγει με άλλους τρόπους, αλλά δεν ξέρω για πόσο.

Αν θες, πόσο χρονών είσαι και πόσο καιρό κάνεις HRT? Η τέστο που κάνεις είναι ενέσιμη ή σε μορφή gel?
Eπίσης κάνεις και κάτι επιπρόσθετο όπως πχ HCG για να βοηθά τους όρχεις?

Εκτός από προσωπικό ενδιαφέρον γι αυτά που ρωτάω, είναι κάτι που τα είχα ψάξει όσον αφορά την φιναστερίδη ή και την ντουταστερίδη μαζί με θεραπεία τεστοστερόνης.

Από αυτά που είχα βρει, κυρίως από εμπειρίες άλλων χρηστών, που είναι ανώτερες από κάθε έρευνα, είχα καταλήξει στο εξής.

Καταρχήν η φιναστερίδη επηρεάζει την LH που παράγεται από την υπόφυση με αρνητικό τρόπο. Στην προκειμένη όμως περίπτωση, δεν σε ενδιαφέρει μιας και η LH σου πρέπει να έχει ήδη πατώσει λόγω της εξωγενούς χρήσης της τεστοστερόνης.

Το θέμα όμως είναι, πως ανεβάζει τα οιστρογόνα μιας και εμποδίζει το μεγαλύτερο μέρος της τεστοστερόνης να μετατραπεί σε dht. Άρα αυτό το μερίδιο το αναλαμβάνει η αρωματάση ανεβάζοντας την οιστραδιόλη.

Εδώ ενδεχομένως ήδη να κάνεις χρήση κάποιου αναστολέα της αρωματάσης, οπότε ίσως και εδώ να υπάρχει κάποιος τρόπος αντιμετώπισης.

Το κυριότερο όμως αρνητικό που βρήκα, είναι πως σιγά σιγά, η φιναστερίδη ακόμα και όταν είσαι σε TRT, επηρεάζει το ίδιο. Δηλαδή θα χάσεις τα εμφανή οφέλη της τεστοστερόνης, (στύση, σπέρμα, libido) αλλά θα κρατήσεις τα μη εμφανή όπως ο καθαρισμός της χοληστερίνης από τα αγγεία - μείωση ρίσκου καρδιακών και εγκεφαλικών.

Το αν ο οργανισμός σου τη συνηθίσει με τον καιρό, αφορά στο ότι θα μάθει απλώς να αρέσκεται στα νέα, χαμηλότερα επίπεδα ανδρογόνων.

Το πρόβλημα όμως είναι πως θα πρέπει πάντα να είσαι σε αναστολείς αρωματάσης, σίγουρα σε αυξημένη δοσολογία απ ότι πριν και σίγουρα δεν θα μπορέσεις ποτέ να ξεφύγεις από την TRT. (αυτό βέβαια δεν ξέρω αν ήδη το έχεις δεδομένο).

Γενικώς είναι ένα ακόμα μεγάλο ορμονικό ρίσκο, που νομίζω ότι δεν έχει τόσο νόημα, μιας και το ψυχολογικό κομμάτι που βασίζεται στην επίδρασή της φιναστερίδης στο ΚΝΣ, παραμένει ανεξερεύνητο.

Από τα όσα είχα δει, κάποιοι γιατροί δεν είχαν αντίρρηση και κάποιοι ήταν κάθετοι.
Μπορείς να το συζητήσεις καλύτερα με τον γιατρό που σε παρακολουθεί να δεις τι θα σου πει, αλλά δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο.

ntines85

Member
Καλημερα στα παιδια..!!
Ερώτηση.....
Απο τον σεπτέμβριο βάζω 2 * 6 regaine..
Εδω και 25 μέρες ξεκινησα να παιρνω και 1 mg proscar...
ειναι λογικο να παρουσιαζω ακόμη τριχοπτωση (λιγο αυξημενη κιολας)..????
θεωρειτε side effect..?? και αν ναι για ποσο ακομη χρονο θα κρατησει..???

Angel2

New Member
GOMI είπε:
Angel2 είπε:

Καλημέρα Angel2.
Την ερώτηση σου την έχω σκεφτεί και εγώ τους τελευταίους μήνες γιατί υπήρχε προτροπή από ενδοκρινολόγους να μπω σε TRT. Προς το παρόν το έχω αποφύγει με άλλους τρόπους, αλλά δεν ξέρω για πόσο.

Αν θες, πόσο χρονών είσαι και πόσο καιρό κάνεις HRT? Η τέστο που κάνεις είναι ενέσιμη ή σε μορφή gel? ειμαι 27 και κανω δυο χρονια ενεσιμη μορφη
Eπίσης κάνεις και κάτι επιπρόσθετο όπως πχ HCG για να βοηθά τους όρχεις? μονο οταν θέλω εγώ για αισθητικούς λογους ;)

Εκτός από προσωπικό ενδιαφέρον γι αυτά που ρωτάω, είναι κάτι που τα είχα ψάξει όσον αφορά την φιναστερίδη ή και την ντουταστερίδη μαζί με θεραπεία τεστοστερόνης.

Από αυτά που είχα βρει, κυρίως από εμπειρίες άλλων χρηστών, που είναι ανώτερες από κάθε έρευνα, είχα καταλήξει στο εξής.

Καταρχήν η φιναστερίδη επηρεάζει την LH που παράγεται από την υπόφυση με αρνητικό τρόπο. Στην προκειμένη όμως περίπτωση, δεν σε ενδιαφέρει μιας και η LH σου πρέπει να έχει ήδη πατώσει λόγω της εξωγενούς χρήσης της τεστοστερόνης.

Το θέμα όμως είναι, πως ανεβάζει τα οιστρογόνα μιας και εμποδίζει το μεγαλύτερο μέρος της τεστοστερόνης να μετατραπεί σε dht. Άρα αυτό το μερίδιο το αναλαμβάνει η αρωματάση ανεβάζοντας την οιστραδιόλη.

Εδώ ενδεχομένως ήδη να κάνεις χρήση κάποιου αναστολέα της αρωματάσης, οπότε ίσως και εδώ να υπάρχει κάποιος τρόπος αντιμετώπισης. Αν μπεισ σε ορμονική θεραπεια ο γιατρος σ θα σ μετραει τα οιστρογονα και θα σ βαλει την καταλληλη δοση αναστολεα η καταστροφεα οιστρογονων, εγω προσωπικα δεν χρησιμοποιώ παρα μονο οταν νιωθω οτι το χρειαζομαι

Το κυριότερο όμως αρνητικό που βρήκα, είναι πως σιγά σιγά, η φιναστερίδη ακόμα και όταν είσαι σε TRT, επηρεάζει το ίδιο. Δηλαδή θα χάσεις τα εμφανή οφέλη της τεστοστερόνης, (στύση, σπέρμα, libido) αλλά θα κρατήσεις τα μη εμφανή όπως ο καθαρισμός της χοληστερίνης από τα αγγεία - μείωση ρίσκου καρδιακών και εγκεφαλικών.

Το αν ο οργανισμός σου τη συνηθίσει με τον καιρό, αφορά στο ότι θα μάθει απλώς να αρέσκεται στα νέα, χαμηλότερα επίπεδα ανδρογόνων.

Το πρόβλημα όμως είναι πως θα πρέπει πάντα να είσαι σε αναστολείς αρωματάσης, σίγουρα σε αυξημένη δοσολογία απ ότι πριν και σίγουρα δεν θα μπορέσεις ποτέ να ξεφύγεις από την TRT. (αυτό βέβαια δεν ξέρω αν ήδη το έχεις δεδομένο).

Γενικώς είναι ένα ακόμα μεγάλο ορμονικό ρίσκο, που νομίζω ότι δεν έχει τόσο νόημα, μιας και το ψυχολογικό κομμάτι που βασίζεται στην επίδρασή της φιναστερίδης στο ΚΝΣ, παραμένει ανεξερεύνητο.

Από τα όσα είχα δει, κάποιοι γιατροί δεν είχαν αντίρρηση και κάποιοι ήταν κάθετοι.
Μπορείς να το συζητήσεις καλύτερα με τον γιατρό που σε παρακολουθεί να δεις τι θα σου πει, αλλά δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο.

Παιδιά πήγα στο χωριό μου,που δεν έχω πρόσβαση σε φαρμακείο,και ξεχασα το προσκαρ και δεν μπορώ να το πάρω για σημερα και αυριο :/ πειράζει? :/

nick sarv

New Member
ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΕΡΑΠΕΙΑ:
Μινοξιδίλη: 2 φορές τη μέρα
Φιναστερίδη: 1mg τη μέρα
Ω3: 1 κάψουλα το μεσημέρι
Λούσιμο με πράσινο σαπούνι (με δεντρολίβανο και χαμομήλι)
Μάσκα με αλόη απο τον κήπο μου κάθε εβδομάδα.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ...ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ FUNGORAL ΠΗΡΕ ΔΡΟΜΟ. ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΜΕΝΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ ΕΙΧΑ

Λοιπον εχω απορια..ειμαι 50 μερες σε προσκαρ 0.8.. και παρατηρησα τα εξης... 1)εφυγαν κοκκινιλες απο το κεφαλι μου..μονο πριν 10 μερες τελευταια φορα ενα σπυρακι στον κροταφο..τιποτα αλλο 2) εδω και μια εβδομαδα περιπου εχω καποιο sheding ...αυτα ειναι θετικα απο την φινα?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Chs

Μέλος του προσωπικού
giannaras13 είπε:
Λοιπον εχω απορια..ειμαι 50 μερες σε προσκαρ 0.8.. και παρατηρησα τα εξης... 1)εφυγαν κοκκινιλες απο το κεφαλι μου..μονο πριν 10 μερες τελευταια φορα ενα σπυρακι στον κροταφο..τιποτα αλλο 2) εδω και μια εβδομαδα περιπου εχω καποιο sheding ...αυτα ειναι θετικα απο την φινα?

Αν και νωρίς για ξεκάθαρα πράγματα, ναι είναι.

Όσο για το shedding είναι και αυτό λογικό, γενικά ίσως γίνουν κάμποσα shedding μέσα στον χρόνο η και μετά μέχρι να αρχίσει να παίρνει τα πάνω της η κατάσταση.

Επίσης τα "σκαμπανεβάσματα" με πολλά shedding η και περιόδους "καλές" η "αδύναμες" για τα μαλλιά πιθανότατα να σου συμβαίνει και πέρα από εποχικές αλλαγές κλπ, έχει να κάνει αρκετά και με την ακρίβεια στην δοσολογία. Είναι ακραία δοσοεξαρτώμενο φάρμακο.

Chs είπε:
giannaras13 είπε:

Αν και νωρίς για ξεκάθαρα πράγματα, ναι είναι.

Όσο για το shedding είναι και αυτό λογικό, γενικά ίσως γίνουν κάμποσα shedding μέσα στον χρόνο η και μετά μέχρι να αρχίσει να παίρνει τα πάνω της η κατάσταση.

Επίσης τα "σκαμπανεβάσματα" με πολλά shedding η και περιόδους "καλές" η "αδύναμες" για τα μαλλιά πιθανότατα να σου συμβαίνει και πέρα από εποχικές αλλαγές κλπ, έχει να κάνει αρκετά και με την ακρίβεια στην δοσολογία. Είναι ακραία δοσοεξαρτώμενο φάρμακο.

ξεκινησα ενα μηνα 1/10 και τωρα ειμαι 1/8 ... ισως και να ειναι λογο καλοκαιριου..πντως μακαρι να δουλεψει :) :)

αν καποιος παιρνει προσκαρ απο πολυ νεος ..απο τα 20 ας πουμε,και το χρησιμοποιει για παρα πολλα χρονια-με την προυποθεση οτι δενε χει παρενεργειες- θα διατηρησει τα μαλλια του ? και φυσικα εφοσον αυξανει την δοση ανα καποια χρονια -ανα δυο χρονια οπως διαβασα απο ενα μελος.
γιατι η μινοξιδιλη απο ενα σημειο και μετα λενε ειναι σαν νερο.
το συμπερασμα που βγαζω απο αυτα που διαβαζω εδω μεσα και γενικα απο κατι ερευνες που ειχατε βαλει ειναι οτι αν παιρνεις προσκαρ και εισαι τυπικος και διατεθημενος να το παιρνεις εισαι καλυμενος απο την αποψη τριχοπτωσης και διατηρησης ,με οποιο βεβαια ρισκο κρυβει αυτο σε μακροχρονια χρηση.

hairmaniac είπε:
αν καποιος παιρνει προσκαρ απο πολυ νεος ..απο τα 20 ας πουμε,και το χρησιμοποιει για παρα πολλα χρονια-με την προυποθεση οτι δενε χει παρενεργειες- θα διατηρησει τα μαλλια του ? και φυσικα εφοσον αυξανει την δοση ανα καποια χρονια -ανα δυο χρονια οπως διαβασα απο ενα μελος.
το συμπερασμα που βγαζω απο αυτα που διαβαζω εδω μεσα και γενικα απο κατι ερευνες που ειχατε βαλει ειναι οτι αν παιρνεις προσκαρ και εισαι τυπικος και διατεθημενος να το παιρνεις εισαι καλυμενος απο την αποψη τριχοπτωσης και διατηρησης ,με οποιο βεβαια ρισκο κρυβει αυτο σε μακροχρονια χρηση.

αν δεις τον danceworld πχ το χρησιμοποιει αρκετα χρονια απλα ποιο ειναι το θεμα..οτι οταν δεις και χανεις λιγο εδαφος ανεβαζεις λιγο την δοση.. οτι εεις λογικα θα στο κρατησει και ισως ανεβει η πυκνοτητα γιατι σιγα σγα η νεες τριχες θα βγαινουν πιο χοντρες..αν σε πιασει και η μινοξ καλα θα ειναι καλυτερο αποτελεσμα...

langweilig

New Member
Εμείς παίρνουμε το 1/5 και έχουμε τις παρενέργειες, αυτοί που έχουν πρόβλημα προστάτη και το παίρνουν ολόκληρο δηλαδή δεν τους κάνει κούκου ποτε?

langweilig είπε:
Εμείς παίρνουμε το 1/5 και έχουμε τις παρενέργειες, αυτοί που έχουν πρόβλημα προστάτη και το παίρνουν ολόκληρο δηλαδή δεν τους κάνει κούκου ποτε?

φιλε εγω πιστευω οσον αφορα αυτο το θεμα ειναι ολα στο μυαλο..δηλαδη αν δεις σημερα εξω κατι ελαφρα ντυμενο δεν "αλλαξει" τιποτα? δεν νομιζω

lalakis

Active Member
Τη φίνα φιλέ μ για την θεραπεία του προστάτης
Αν θες να ξέρεις δεν είναι εφόρου ζωής αλλά για κάποιο χρονικό διαστημα!

εγω την παιρνω εναμιση χρονο και δεν μου εχει κανει καμια παρενεργεια και εμε χει κρατησει και στασιμο..πολυ καλυτερη απο μινοξιδιλη ... αγαπω φινα.
ο καθενας τα ζυγιαζει και αποφασιζει. :)

giannaras13 είπε:
hairmaniac είπε:

αν δεις τον danceworld πχ το χρησιμοποιει αρκετα χρονια απλα ποιο ειναι το θεμα..οτι οταν δεις και χανεις λιγο εδαφος ανεβαζεις λιγο την δοση.. οτι εεις λογικα θα στο κρατησει και ισως ανεβει η πυκνοτητα γιατι σιγα σγα η νεες τριχες θα βγαινουν πιο χοντρες..αν σε πιασει και η μινοξ καλα θα ειναι καλυτερο αποτελεσμα...

ναι καταλαβα τι εννοεις..αυτο το διαβασα και εδω μεσα που καποιος ειπε ανα 2-3 χρονια αυξανεις δοση και γενικα σε κραταει. οκ σε ευψαριστω πολυ φιλε .

hairmaniac είπε:
εγω την παιρνω εναμιση χρονο και δεν μου εχει κανει καμια παρενεργεια και εμε χει κρατησει και στασιμο..πολυ καλυτερη απο μινοξιδιλη ... αγαπω φινα.
ο καθενας τα ζυγιαζει και αποφασιζει. :)

giannaras13 είπε:
hairmaniac είπε:

ναι καταλαβα τι εννοεις..αυτο το διαβασα και εδω μεσα που καποιος ειπε ανα 2-3 χρονια αυξανεις δοση και γενικα σε κραταει. οκ σε ευψαριστω πολυ φιλε .

Μπλουζα