Γιατί οι περισσότερες δίαιτες αποτυγχάνουν;

Άκης

Administrator
Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μπει στην διαδικασία να χάσουμε κάποια παραπανίσια κιλά, κάποια στιγμή της ζωής μας. Έχουμε επισκεφτεί διατροφολόγους, έχουμε πάρει συμβουλές από γνωστούς, έχουμε διαβάσει τα εξαιρετικά άρθρα των διαφόρων -σχετικών- περιοδικών, έχουμε αγοράσει κάθε εξωτικό φρούτο που διαφημίζεται ότι αδυνατίζει ή ακόμη και κάθε μαγικό σκεύασμα (που κατά περίεργο τρόπο "αδυνατίζει" μόνο τις σταρ που το διαφημίζουν) και έχουμε παλέψει άπειρες ώρες στους διαδρόμους.

Και έτσι συμβαίνει το εξής. Αφού έχουμε διαβάσει και επιλέξει την δίαιτα που μας ενδιαφέρει, τότε ξεκινάμε να την τηρούμε κατά γράμμα. Τις πρώτες εβδομάδες ζυγιζόμαστε και παρατηρούμε τις πρώτες αλλαγές, μερικά κιλά έχουν ήδη χαθεί και η ζυγαριά δεν λέει ψέματα. Οπλιζόμαστε με θάρρος και συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο. Ξανά ζυγιζόμαστε και κατά περίεργο τρόπο, η ζυγαριά έχει κολλήσει στο προηγούμενο αποτέλεσμα. Δεν πτοούμαστε, θα έτυχε λέμε και συνεχίζουμε.

Αλλά προς απογοήτευση μας, μερικές εβδομάδες αργότερα και το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο, δεν έχουμε χάσει καθόλου βάρος παρά τις προσπάθειες μας. Η δίαιτα αρχίζει να γίνεται κουραστική και περιοριστική, ενώ τα πρώτα σημάδια της κούρασης αρχίζουν να κάνουν την εμφάνιση τους στο σώμα μας. Σίγουρα κάτι μας έχει ξεφύγει και έτσι αρχίζουμε να ψαχνόμαστε παραπάνω. Αλλά προς έκπληξη μας, τηρούμε την δίαιτα κατά γράμμα, τα τρόφιμα που μας έχουν πει, τις σωστές ποσότητες φαγητού, οι θερμίδες μας είναι οι σωστές, αλλά τα κιλά πλέον δεν λένε να φύγουν από πάνω μας.

Έτσι αρχίζει η απόγνωση. Αρχίζουμε λοιπόν την μείωση των θερμίδων. Λίγες αρχικά και στην συνέχεια παραπάνω. Φτάνουμε τις 1500 την ημέρα, πέφτουμε στις 1200, μειώνουμε ακόμη και φτάνουμε στις 1000, ενώ αρχίζουμε να περιοριζόμαστε και άλλο. Το σώμα μας αρχίζει να μην νιώθει καλά, αισθανόμαστε αδυναμία και ζαλάδα. Η συνέχεια; Γνωστή.

Αρχίζουμε να μην τηρούμε πλέον κατά γράμμα την δίαιτα, ενώ αρχίζουν να μπαίνουν στο διαιτολόγιο μας και απαγορευμένα φαγητά. Με τον καιρό, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά και παρατάμε την προσπάθεια μας. Σίγουρα η δίαιτα δούλεψε, εφόσον στην αρχή χάσαμε κιλά και η ζυγαριά το έδειξε, άρα κάτι άλλο έπρεπε να κάναμε λάθος, η δίαιτα αποκλείεται να μην ήταν σωστή. Έτσι, αν μας ρωτήσουν τι τρώμε και χάσαμε κιλά, θα τους απαντήσουμε με καμάρι για την δίαιτα που κάναμε (χάσαμε στην αρχή, έτσι; ), αποφεύγοντας να αναφέρουμε ότι κάποια στιγμή η βελόνα είχε κολλήσει. Το μόνο πρόβλημα εδώ είναι ότι δεν χάσαμε ακριβώς κιλά, αλλά υγρά, μιας και οι υδατάνθρακες κρατάνε υγρά και μειώνοντας τους, μειώνουμε και τα υγρά από το σώμα μας (τα οποία θα επανέλθουν όταν αυξηθεί η λήψη υδατανθράκων).

Αλλά με εμάς τι γίνεται; Εφόσον κόψαμε την δίαιτα, το σώμα μας άρχισε να παίρνει ξανά τα κιλά που χάσαμε και μάλιστα με πολύ γρηγορότερο ρυθμό. Και το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτό, πλέον δείχνουμε πολύ χοντρότεροι από τι πριν ξεκινήσουμε και ας έχουμε επιστρέψει στα παλιά μας κιλά. Το σώμα μας δείχνει κατά περίεργο τρόπο πιο παχύ από πριν.

Εκατοντάδες άνθρωποι βιώνουν το παραπάνω κάθε μήνα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Για να το καταλάβουμε, θα πρέπει να δούμε πως δουλεύει το σώμα μας. Το σώμα μας λοιπόν, είναι μια καταπληκτική μηχανή, η οποία προσαρμόζεται σε κάθε κατάσταση, συμπεριλαμβανομένης και της δίαιτας, ιδιαίτερα δε τις δίαιτες οι οποίες είναι χαμηλές σε θερμίδες. Το σώμα γρήγορα αναγνωρίζει τις διατροφικές μας αλλαγές και τις μειώσεις στις θερμίδες και γρήγορα προσαρμόζεται στις νέες αυτές συνθήκες, κάνοντας έτσι τις απαραίτητες αλλαγές. Αυτός ο μηχανισμός, ο οποίος είναι φτιαγμένος για να μας κρατάει στην ζωή και έχει βοηθήσει στην επιβίωση των προγόνων μας, είναι το "καρφί" σε όσους προσπαθούν να χάσουν κιλά.

Όταν κόβεις λοιπός τις θερμίδες που κανονικά λαμβάνεις, τότε η λεπτίνη δίνει "σήμα" στα λιποκύτταρα να κρατάνε όσο περισσότερο λίπος μπορούν, κάτι που φυσικά εσύ θέλεις να αποφύγεις. Ωστόσο δεν είναι μόνο η λεπτίνη που αλλάζει στο σώμα μας κατά την διάρκεια μιας δίαιτας, γίνονται και άλλες αλλαγές τις οποίες θα αναλύσουμε παρακάτω.



Μειωμένα επίπεδα των ορμονών T3 και T4
Οι ορμόνες T3 και T4, είναι ορμόνες του θυρεοειδή και παίζουν σημαντικό ρόλο στην ρύθμιση του μεταβολισμού. Με λίγα λόγια, χαμηλά επίπεδα σε αυτές τις ορμόνες είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγουν όσοι θέλουν να χάσουν λίπος (και όχι μόνο) και οι στερητικές δίαιτες επηρεάζουν τα επίπεδα τους και έτσι τον μεταβολισμό μας.



Μειωμένος μεταβολισμός
Όπως είδαμε παραπάνω, οι αλλαγές στην διατροφή μας επηρεάζουν τα επίπεδα των θυρεοειδικών ορμονών T3 και Τ4, με αποτέλεσμα να μειώνονται και τα επίπεδα του μεταβολισμού. Ωστόσο ο μεταβολισμός δεν μειώνεται μόνο από τις παραπάνω ορμόνες, αλλά και από τον τρόπο διαχείρισης της ενέργειας. Εφόσον το σώμα μας βλέπει ότι μειώνεται το καύσιμο του, προσπαθεί να κάψει όσες λιγότερες θερμίδες μπορεί, διατηρώντας παράλληλα όσο περισσότερο λίπος μπορεί. Έτσι, τρώγοντας λίγες θερμίδες, το σώμα σου κάνει ότι μπορεί για να μην τις κάψει. Σε συνδυασμό με τις μειωμένες ορμόνες, το σώμα κάνει ότι μπορεί για να σε κρατήσει ζωντανό, μιας και ο μηχανισμός επιβίωσης που διαθέτει δεν γνωρίζει ότι εσύ θες να χάσεις κιλά για να βγεις στην παραλία, ο μηχανισμός αυτός θεωρεί ότι πεινάς.



Μειωμένα επίπεδα της λεπτίνης
Όπως έχουμε αναφέρει και σε παλιότερο άρθρο, η λεπτίνη είναι μια σημαντική ορμόνη στην διατήρηση του βάρους και στην παχυσαρκία, αφού ρυθμίζει το τι και πόσο πρέπει να καταναλωθεί (από το λίπος) για τις ενεργειακές ανάγκες του σώματος. Κάνοντας μια περιοριστική δίαιτα, έχει σαν αποτέλεσμα να μειώνονται τα επίπεδα της και έτσι να μειώνεται και ο αριθμός των θερμίδων που πρέπει να κάψει το σώμα μας.



Αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης
Πολλές δίαιτες επηρεάζουν τόσο τα επίπεδα της κορτιζόλης, όσο και τον μέσο χρόνο ζωής της. Η κορτιζόλη είναι μια καταβολική ορμόνη και τα αυξημένα επίπεδα της μπορούν να προκαλέσουν μεταξύ άλλων απώλεια μυικής μάζας, εναπόθεση λίπους, υπεργλυκαιμία και αντίσταση στην ινσουλίνη. Η απώλεια μυικής μάζας και η εναπόθεση λίπους (πόσο μάλιστα η αντίσταση στην ινσουλίνη) είναι κάτι που σίγουρα δεν θέλει κανείς, πόσο μάλιστα όσοι προσπαθούν να χάσουν κιλά και να διατηρήσουν παράλληλα τον μυικό ιστό τους.

Ας πούμε ότι θέλει να κάνει δίαιτα κάποιος που μέχρι την προηγούμενη ημέρα κατανάλωνε 2000 θερμίδες ημερησίως. Σαν πρώτη κίνηση είναι να πέσει στις θερμίδες και όταν δει ότι δεν χάνει αρκετά, τότε θα πέσει ακόμη και άλλο. Μην έχοντας ωστόσο από που αλλού να αντλήσει ενέργεια το σώμα του, θα βρει "σαν λύση" τους μύες και θα την λαμβάνει από αυτούς. Το αποτέλεσμα είναι να χάσει μυικό ιστό, το οποίο είναι διπλή παγίδα, γιατί ο μεταβολισμός του θα έχει ήδη μειωθεί, όπως είδαμε και παραπάνω. Έχουμε λοιπόν μειωμένο μεταβολισμό και μυικό ιστό. Όταν θα επιστρέψει στις θερμίδες που λάμβανε προ δίαιτας, γιατί εκεί θα τον οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια μια μη αποτελεσματική δίαιτα, τότε θα την πατήσει διπλά γιατί πλέον και ο μεταβολισμός του θα έχει πάρει τα κάτω του, αλλά και ο μυικός του ιστός δεν θα είναι πια ο ίδιος με αποτέλεσμα να τρώει μεν τα ίδια με πριν, αλλά να αποθηκεύει παραπάνω κιλά. Γι'αυτό και είπαμε παραπάνω ότι μετά από την επιστροφή στα ίδια κιλά, ενδεχομένως να φαίνεται κάποιος πιο παχύς από πριν.

Έτσι λοιπόν, προσπαθώντας να φύγουμε από τα κιλά που το σώμα έχει μάθει, το σώμα προσπαθεί να αλλάξει την κατάσταση και να σε επαναφέρει στο φυσιολογικό σου βάρος (σε αυτό που είχες πριν την δίαιτα). Όσο περισσότερο προσπαθείς εσύ, τόσο περισσότερο το σώμα μάχεται να σε κρατήσει στο βάρος που είχες και το σίγουρο είναι ότι είναι μια μάχη που νικητής θα βγει το σώμα σου και όχι... εσύ. Αλλά αν μπορέσεις και διατηρήσεις το βάρος που θες να φτάσεις για κάμποσο καιρό, τότε αυτόματα το νέο σου βάρος θα είναι πλέον το σημείο αναφοράς του σώματος σου, κάνοντας όλες τις προσπάθειες πιο εύκολες. Ο κύριος λόγος που δεν μπορούμε να πετάξουμε από επάνω μας τα τελευταία περιττά κιλά, είναι ότι ο μεταβολισμός μας έχει πιάσει πάτο. Η κορτιζόλη είναι αυξημένη, ενώ οι ορμόνες T3, T4 και η λεπτίνη έχουν μειωθεί. Και έτσι, μια δίαιτα που δεν είναι σχεδιασμένη για να καλύπτει και τα παραπάνω προβλήματα, είναι σίγουρο ότι θα αποτύχει.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kapa

Μέλος του προσωπικού
πιστευω οτι οποιος μπει στον κοπο να διαβασει αυτο το μηνυμα θα κανει ενα βημα για να κατανοησει το αδυνατισμα γενικα,το πως και το γιατι
 

kapa

Μέλος του προσωπικού
Αρα τι κανουμε?παμε σε διαιτολογο?
τα στανταρ που θα σου δωσει διατροφολόγος ειναι λιγο πολυ γνωστα.
ο Ακης πριν ξεκινησει φορουμ τριχοπτωσης σκεφτοταν να φτιαξει φορουμ διατροφης.
τελικα εφτιαξε και διατροφης:) http://www.hairlossgr.com/forums/Σχολιασμός-άρθρων.56/ αμφιβαλω αν θα τα βρει καποιος τοσες απαντησεις οποιον και να ρωτησει.
τα πρωτα βηματα για χασιμο καποιων κιλων ειναι ευκολα,απο ενα σημειο και μετα το σωμα ενεργοποιει μηχανισμους αντιστασης,ριχνωντας καποιες ορμονες
 

Reve

Active Member
Φαίνεται πολύ καλή δουλειά πράγματι. Υπάρχουν όμως πράγματα που μπορούμε να κάνουμε? Το να παίζει κάποιος με τις ορμόνες του δεν είναι επικίνδυνο ρε παιδιά?
 

kapa

Μέλος του προσωπικού
Φαίνεται πολύ καλή δουλειά πράγματι. Υπάρχουν όμως πράγματα που μπορούμε να κάνουμε? Το να παίζει κάποιος με τις ορμόνες του δεν είναι επικίνδυνο ρε παιδιά?
μια φορα και εναν καιρο ηταν 3 φιλοι μου,κολλητοι.
1)ο ενας ηταν παχυσαρκος 125 κιλα με παρα πολυ λιπος στα μπουτια κυριως. σε σημειο που δεν εβρισκε παντελονι νουμερο.
πηρε αποφαση μια μερα οτι δεν θα ξανα γινει χοντρος,εχασε 50 κιλα σε ενα καλοκαιρι χωρις φαρμακα,μονο με διαιτα και συνεχιζει μεχρι σημερα 14 χρονια τωρα,εφτασε σε σημειο να μην βρισκει νουμερο παντελονι παλι.

2)ο αλλος χοντρος 120 κιλα με ψευτοδιατροφη,επειδη ειναι καλοφαγας τις κανει τις αμαρτιες του ενδιαμεσα και 125mg t3 εχασε 15 κιλα,εδω και λιγους μονο μηνες,αν με ρωτησεις αν τα παρει πισω θα σου πω με 1000 θα τα παρει μεχρι και το τελευταιο γραμμαριο.

3)ο τριτος κανει φυσικο body building,χρησιμοποιει μονο κρεατινη και τα καλοκαιρια διατροφη επαγκελματικη με μετρημενα γευματα.
ειναι χέστης με τα φαρμακα και καλα κανει.
δεν εχει τον τρελο ογκο,αλλα εχει πολυ γραμμωση και καποια μυικοτητα σε σημειο που ειναι ετοιμος να παει σε αγωνες φιτνες.


3 διαφορετικες περιπτωσεις ανθρωπων και δεν πηγα μακρια,εποιασα 3 κολλητους μου που τους ξερω 20 χρονια τωρα.
η περιπτωση 1 και η περιπτωση 3 θα συνεχισει το μοτιβο αυτο που ηδη κρατανε 10ετιες τωρα
η περιπτωση 2 αμφιβαλω,το κοβω για μια τρυπα στο νερο...
με αυτο το παραδειγμα θελω να πω οτι πρωτα εμεις θα διαλεξουμε το πως θα ειμαστε,και το ποσο θα στερηθουμε.
τα φαρμακα δεν ειναι απαραιτητα και δεν κανουν και θαυματα.
 

Άκης

Administrator
Αρα τι κανουμε?παμε σε διαιτολογο?
Θα μιλήσουμε και για διατροφικές λύσεις χωρίς να χρειαστεί να πας σε διατροφολόγο. Οι περισσότεροι διατροφολόγοι είναι μια επαγγελματική ζυγαριά και ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή, όπου μέσα εκεί βάζουν το ύψος/βαρος/ποσοστό λίπους σου και τους βγάζει τα γεύματα που θες. Γελάω κάθε φορά που διαβάζω από online sites όπου γράφουν διατροφολόλοι αλλά και από προτάσεις διατροφολόγων που πήγαν γνωστοί μου (και εγώ παλιότερα) και να συνιστούν δημητριακά για πρωινό, χυμούς φρούτων και ψωμί.

Υπάρχουν όμως πράγματα που μπορούμε να κάνουμε? Το να παίζει κάποιος με τις ορμόνες του δεν είναι επικίνδυνο ρε παιδιά?
Μην σε τρομάζει το θέμα ορμόνες. Για παράδειγμα αν το πρωί φας υδατάνθρακες (πχ τυρόπιτα ή τοστ), ενεργοποιεί άλλους μηχανισμούς και ορμόνες από το να φας πχ αυγά. Θα μιλήσουμε για τέτοια θέματα σύντομα. Δεν θα πούμε πάρε αυτό το φάρμακο, αυτές οι λύσεις είναι για τους γιατρούς και εδώ δεν κοιτάμε τις στάνταρ λύσεις. Θα μιλήσουμε για το πως είναι σωστό να τρως με βάση τις ορμόνες. Όπως είπε και ο Kapa παραπάνω, τα χάπια δεν δίνουν λύσεις πολλές φορές.
 

Reve

Active Member
Κάπα ευχαριστώ. Προσωπικά το πήρα σαν συμβουλή. Άκη είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος με το θέμα διατροφή που πάει να ξεκινήσει στο φόρουμ. Μπράβο ρε παιδιά. Σύντομα θα ανεβάσω ένα πρόγραμμα διατροφής που μου έβγαλε ένας τύπος αρκετά ψαγμένος (έτσι λέω εγώ, μπορεί και τίποτα να μην ξέρει) να το συζητήσουμε.
 

kapa

Μέλος του προσωπικού
μετα τα γεραματα και την πτωση του μεταβολισμου εκανα πολλα πειραματα με το σωμα μου.
εχω ανακαλυψει πατεντες φυσικες,χωρις φαρμακα,χωρις συμπληρωματα για αδυνατισμα.
υπαρχει μια μαγικη τροφη που λεγεται αγγουρι
 

kapa

Μέλος του προσωπικού
πριν ξεκινησω την αναλυση θα πρεπει ολοι να εχουμε υποψιν οτι το καθε σωμα ειναι μοναδικο,ως προς τις αντοχες που εχει.
δηλαδη καποιος μπορει να εχει κληρονομησει κατι και να χρειαζεται απλα ενα μικρο ερεθισμα για να του βγει το προβλημα.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kapa

Μέλος του προσωπικού
το ρεζουμε...
το αγγουρι ειναι πολυ ισχυρο διουρητικο,και οταν λεω ισχυρο ξεπερναει και τα διουρητικα φαρμακα σε αποδοση.
ειναι η μοναδικη τροφη που εχει μηδεν υδατανθακες,μηδεν σακχαρα,μηδεν λιπος,συν σε ολα αυτα οτι το σωμα καιει καποιες θερμιδες για την χωνεψη της τροφης.
αν κατσω ενα 24ωρο χωρις φαγητο θα χασω μισο κιλο
αν περασω ενα 24 ωρο τρωγοντας μισο αγγουρι καθε 4 ωρες(300-400γρ) χανω 2 κιλα σε ενα 24ωρο
αυτην ειναι η αποδοση του.
δεν ειναι ολα ροδινα,προκαλει τρελη πεινα και ενδεχομενως υποταση...
το οτι κατι ειναι φυσικο δεν σημαινει οτι ειναι και 100% ασφαλες,το σωμα περναει πολυ στρεσαρισμα με αυτο,γι αυτο προειπα για κληρονομικοτητα
 

dimitris50423

Well-Known Member
Ωραιο θεμα παιδια συγχαρητηρια θα βοηθηθει πολυς κοσμος.
Υπαρχει φυσικα και η αλλη πλευρα που αξιζει να τη συζητησουμε.
Γιατι δεν μπορω να βαλω κιλα; και δεν εννοω κιλα λιπους τρωγοντας σαβουρες αλλα μυικα κιλα.
Απο μεσα φλεβαρη που θα εχω περισσοτερο χρονο θα κανω μια προσπαθεια να παρω κιλα κανοντας διατροφη + γυμναστηριο. Ισως ανοιξω καποιο θεμα αν δω οτι δεν υπαρχει κατι σχετικο.
Θα παρακολουθω και το συγκεκριμενο.
 

kapa

Μέλος του προσωπικού
Ωραιο θεμα παιδια συγχαρητηρια θα βοηθηθει πολυς κοσμος.
Υπαρχει φυσικα και η αλλη πλευρα που αξιζει να τη συζητησουμε.
Γιατι δεν μπορω να βαλω κιλα; και δεν εννοω κιλα λιπους τρωγοντας σαβουρες αλλα μυικα κιλα.
Απο μεσα φλεβαρη που θα εχω περισσοτερο χρονο θα κανω μια προσπαθεια να παρω κιλα κανοντας διατροφη + γυμναστηριο. Ισως ανοιξω καποιο θεμα αν δω οτι δεν υπαρχει κατι σχετικο.
Θα παρακολουθω και το συγκεκριμενο.
Ο λογος που δεν βαζεις κιλα ειναι επειδη ολα τα περιοδικα λενε ψεματα για να πουλησουν τα συμπληρωματα τους αλλα και το περιοδικο.
Δεν μπαινουν μυικα κιλα χωρις αναβολικα.οχι αυτα που περιμενει καποιος δηλαδη.εστιασε σε ενα σχετικα χαμηλο ποσοστο λιπους και το σωμα θα ειναι εκει που πρεπει
 

aeratos28

Just aeratos
Kapa ,αυτό με το αγγούρι είναι απόλυτα σωστό..έτσι ακριβώς δουλεύει.!το θέμα είναι όμως,πες ότι κάποιος τρώει κατά αυτόν τον τρόπο το αγγουράκι,για πόσες μέρες είναι safe να το κάνει?
 

nine

Active Member
Δεν μπαινουν μυικα κιλα χωρις αναβολικα.οχι αυτα που περιμενει καποιος δηλαδη.εστιασε σε ενα σχετικα χαμηλο ποσοστο λιπους και το σωμα θα ειναι εκει που πρεπει

Θα διαφωνησω. Μπορεις να βαλεις μυικα κιλα και χωρις αας τουλαχιστον τα πρωτα χρονια θα αυξηθουν και τα ποσοστα λιπους ομως. Με υπερθερμιδικη διατροφη 3500-4000 θερμιδες την μερα και 150g πρωτεινη για εναν περιπου 70κιλα με αριστη προπονηση, ξεκουραση και σωστα γευματα θα βαλει κιλα.
 

kapa

Μέλος του προσωπικού
Kapa ,αυτό με το αγγούρι είναι απόλυτα σωστό..έτσι ακριβώς δουλεύει.!το θέμα είναι όμως,πες ότι κάποιος τρώει κατά αυτόν τον τρόπο το αγγουράκι,για πόσες μέρες είναι safe να το κάνει?
Εγω στο 24ωρο σταματαω.το σωμα μενει πολλες ωρες χωρις τροφη και οπωσδηποτε δεν θελει παραπανω.
Ποτε δεν το κανω πανω απο 1 φορα την εβδομαδα.λογω ηλικίας δεν μπορει το σωμα να χασει περισσοτερο σε μια εβδομαδα.ειναι και πολυ εποδυνο.με αυτο η πεινα ειναι εντονη.επειδη μπαινει τροφη εκει που παει να κοιμηθει η μεταβολισμος και η πεινα ξανα μπαινει μπροστά
 

kapa

Μέλος του προσωπικού
Θα διαφωνησω. Μπορεις να βαλεις μυικα κιλα και χωρις αας τουλαχιστον τα πρωτα χρονια θα αυξηθουν και τα ποσοστα λιπους ομως. Με υπερθερμιδικη διατροφη 3500-4000 θερμιδες την μερα και 150g πρωτεινη για εναν περιπου 70κιλα με αριστη προπονηση, ξεκουραση και σωστα γευματα θα βαλει κιλα.
Υπαρχει μια διαφορα το βαζω μυικα κιλα και το παιρνω κιλα.
Ο κοσμος με το που ξεκιναει βαρη το ριχνει στο φαγητο.σιγουρα παιρνουν κιλα...αλλα τα πραγματικα μυικα κιλα ειναι να μεινεις στο ιδιο ποσοστο λιπους υγρων
 

aeratos28

Just aeratos
Λογικό το βρίσκω να γίνεται για μία μέρα αυτό..το θέμα όμως μετά από αυτή την μέρα,ποια είναι η αμεση διατροφή ώστε να μην ξαναμπούν επιτοπου αυτά τα 1-2 κιλά που χάθηκαν..είναι ένα θέμα αυτό.!
Εγω στο 24ωρο σταματαω.το σωμα μενει πολλες ωρες χωρις τροφη και οπωσδηποτε δεν θελει παραπανω.
Ποτε δεν το κανω πανω απο 1 φορα την εβδομαδα.λογω ηλικίας δεν μπορει το σωμα να χασει περισσοτερο σε μια εβδομαδα.ειναι και πολυ εποδυνο.με αυτο η πεινα ειναι εντονη.επειδη μπαινει τροφη εκει που παει να κοιμηθει η μεταβολισμος και η πεινα ξανα μπαινει μπροστά
 

kapa

Μέλος του προσωπικού
Λογικό το βρίσκω να γίνεται για μία μέρα αυτό..το θέμα όμως μετά από αυτή την μέρα,ποια είναι η αμεση διατροφή ώστε να μην ξαναμπούν επιτοπου αυτά τα 1-2 κιλά που χάθηκαν..είναι ένα θέμα αυτό.!
εδω σας θελω να καταριψετε οτι εχετε διαβασει περι διαιτας και διατροφης....
φετος το ανακαλυψα και εγω 100% στα 36 μου παρολο που με διαιτες και διατροφες εχω κλεισει 20ετια...
το σωμα θελει μετρια ποσοτητα φαγητου και περιμενουμε να πεινασουμε για να ξανα φαμε,ενα σφαλμα ειναι οτι τρωμε ενω δεν εχουμε χωνεψει το προιγουμενο γευμα με αποτελεσμα το περισευμα να αποθηκευεται σε λιπος και υγρα.
δηλαδη μπορουμε να τρωμε 3 η 4 γευματα οτιδηποτε την ημερα χωρις να βαζουμε γραμμαριο,λεω 4 μεγιστο γιατι το σωμα δεν προλαβαινει να χωνεψει περισσοτερα γευματα στο 16ωρο η 18ωρο.
τον μυθο του βαζουμε κιλα αν φαμε πριν κοιμηθουμε πρεπει να τον ξεχασουμε...δεν ησχυει καθολου και εχω κανει απειρα πειραμματα πανω σε αυτο.
να μιλησουμε με αριθμους τι ειναι μετριο γευμα,ενα πιτογυρο ειναι μετριο...
αν φας 4 πιτογυρα με την καταλληλη αποσταση μεταξυ τους δεν βαζεις γραμμαριο...
οταν λεω πιτογυρο εννοω κανονικο μεγεθος τα 500 αντε 600 γραμμαρια,οχι τα γα'ι'δουρια που φτιαχνουν στην θεσσαλονικη που καποια φτανουν το 1 κιλο
 
Μπλουζα