Αύξηση Μινοξιδίλης

9nik5

New Member
Καλησπέρα παιδία καλώς σας βρήκα.
Από τον Ιούνιο του 2020 έχω ξεκινήσει θεραπεία με μινοξιδίλη 5% βάζοντας μία φορά την ημέρα. Είχα καλά αποτελέσματα αλλά τον τελευταίο καιρό σαν να έχω παρατηρήσει κάποια αραίωση στο σημείο που δείχνω στην εικόνα και από τις δύο πλευρές περισσότερο αλλά και γενικά σε μικρότερο βαθμό. Η αραίωση που έχω γενικά είναι κέντρο μέχρι την γραμμή περίπου που έβαλα (ίσως και λίγο πιο μπροστά μέχρι και το 2) και βλέπω διακυμάνσεις μέσα στον χρόνο σχετικά με την πυκνότητα των τριχών.
Πιστεύετε μετά από τόσο καιρό έχει νόημα να ξεκινήσω 2 φορές την ημέρα;
Θα πρέπει να γίνει σταδιακά η αύξηση ή ξεκινάω κατευθείαν;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
ΥΓ.
Προσπάθησα και πριν περίπου μία εβδομάδα να ανεβάσω το παρών νήμα αλλά έχει μείνει στην έγκριση. Αν υπάρχει πρόβλημα με την συγκεκριμένη ανάρτηση συγγνώμη.

1704687286998.png

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

LoverBoy

Well-Known Member
Πόσο χρονών είσαι φίλε μου?Μόνο αυτή την αγωγή κάνεις?έχεις κάνει κάτι άλλο παλιότερα?

Stradlin

Member
28 είμαι και έχω χρησιμοποιήσει μόνο μινοξιδίλη. Θα ήθελα να αποφύγω την φιναστερίδη.
Ακριβώς έτσι ξεκίνησα και γω με την ίδια επιφυλακτικότητα για φίνα, ντούτα. Εκείνο τον καιρό μάλιστα το τι τέρατα ανέβαιναν εδώ σχετικά με "παρενέργειες" δεν περιγράφεται. Όπως δεν περιγράφεται το πόσο μετάνοιωσα που δεν ξεκίνησα φίνα/ντούτα νωρίτερα. Η λίστα τέτοιων μετανιωμένων είναι ατελείωτη. Σε καταλαβαίνω αλλά δε γίνεται να παλέψεις αλλιώς την ΑΓΑ (αν θες να την παλέψεις, δεν είναι αυτοσκοπός το μαλλί). Σε κάθε περίπτωση καλή τύχη.

dlazaros

Well-Known Member
28 είμαι και έχω χρησιμοποιήσει μόνο μινοξιδίλη. Θα ήθελα να αποφύγω την φιναστερίδη.
"το αποτέλεσμα που ονειρεύεσαι βρίσκεται πίσω απο την απόφαση που δεν παίρνεις".
Η μινοξιδίλη μόνο να σου φρενάρει την καράφλα μπορεί και αυτό μόνο επιφανειακά καθώς απο κάτω η καράφλα τρέχει. Μόλις την κόψεις θα τα χάσεις όλα σαν να μην πήρες ποτέ μινοξιδίλη. Είναι σαν το πορτρέτο του ντόριαν γκρέυ όπου εσυ βλέπεις να έχεις μαλλιά ενω στην πραγματικότητα το κεφάλι έχει χάσει πάρα πολλά.
Ο φόβος δεν υπάρχει, είναι η αντίδραση μας στο άγνωστο οπότε διάβασε τις ιστορίες μας και θα καταλάβεις οτι όλοι δεν θέλαμε να πάρουμε φίνα/ντούτα αλλά όταν το κάναμε λέγαμε οτι έπρεπε να το είχαμε κάνει νωρίτερα.

9nik5

New Member
Θα κλείσω ένα ραντεβού με τον δερματολόγο που μου είχε γράψει το μείγμα με μινοξιδίλη που παίρνω για να δούμε γενικά σε τι κατάσταση είναι το μαλλί και πιο πίσω και να κοιτάξω και την φίνα. Γενικά σε τί ποσότητες παίζει; Έχω δει για 1mg αλλά θα μπορούσα πχ 0.5mg για αρχή να το πάω επιφυλακτικά ή δεν είναι αρκετό; Αν έχετε να προτείνετε και εσείς κάποιον δερματολόγο στην Αθήνα πείτε μου.

Μπλουζα