Απορίες σχετικά με την ανδρογενετικου τύπου αλωπεκία

Sandy

Active Member
Ερώτηση 1
Μπορει ο θυροειδης(υπο-υπέρ θυροειδης ,χασιμοτο κτλ)να προκαλέσει ανδρογενετικου αλωπεκία ;
Άλλοι λενε ναι ,άλλοι λενε οχι! Μπορει να προκαλέσει;
Γνωρίζω οτι ο θυροειδης μπορει να προκαλέσει τελογενη τριχοπτωση !

Ερώτηση 2
Η τελογενη τριχοπτωση και χρόνια τελογενη τριχοπτωση μπορει σε αυτήν την περιπτωςη να συναντήσουμε πολλές φορες λέπτυνση τις τρίχας ;
Κ εδω οι απόψεις διίστανται πολλές φορες!

Κ μια τελευταία ερώτηση 3
Τα αντικαταθλιπτικά μπορούν να προκαλέσουν ανδρογενη αλωπεκία ;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Gibik

Active Member
Ερώτηση 1
Μπορει ο θυροειδης(υπο-υπέρ θυροειδης ,χασιμοτο κτλ)να προκαλέσει ανδρογενετικου αλωπεκία ;
Άλλοι λενε ναι ,άλλοι λενε οχι! Μπορει να προκαλέσει;
Γνωρίζω οτι ο θυροειδης μπορει να προκαλέσει τελογενη τριχοπτωση !

Ερώτηση 2
Η τελογενη τριχοπτωση και χρόνια τελογενη τριχοπτωση μπορει σε αυτήν την περιπτωςη να συναντήσουμε πολλές φορες λέπτυνση τις τρίχας ;
Κ εδω οι απόψεις διίστανται πολλές φορες!

Κ μια τελευταία ερώτηση 3
Τα αντικαταθλιπτικά μπορούν να προκαλέσουν ανδρογενη αλωπεκία ;
3)Τα αντικαταθλιπτικά μπορεί να προκαλέσουν τριχόπτωση σε άντρες-γυναίκες. Ο δερματολόγος οφείλει να σε ρωτήσει/ενημερώσει σχετικά. Εμένα με ρώτησαν. Μία φίλη μου σε αγωγή με αντικαταθληπτικά της προκλήθηκε πολύ μεγάλη αραίωση στο "μπιφτέκι" λες και ήταν άντρας και ο ψυχίατρος δεν είχε ενημερώσει για την πιθανή επιπλοκή. Τα μαλλιά της ξαβγήκαν πάντως με την σταδιακή διακοπή των αντ/κών.

1)Ο θυρεοειδής "υπό" ή "υπέρ" προκαλούν διάχυτη τριχόπτωση. Είμαι σίγουρος για την περίπτωση "υπό". Το ίδιο συμβαίνει και με την έλλειψη σιδήρου για παράδειγμα.
Η διάχυτη τριχόπτωση ενίοτε μπορεί να αποτελέσει "προπομπό" της ανδρογενετικής αλωπεκίας στους άντρες.
Αυτά οφείλουν να τα τα ψάχνουν οι δερματολόγοι μέσω ερωτήσεων-ιστορικού και αιματολογικών εξετάσεων.

2) Νομίζω η τριχοσκόπηση μπορεί να απαντήσει σε αυτό, όσον αφορά ολόκληρο το κεφάλι. Και το τριχοριζόγραμμα επίσης το ίδιο για τις περιοχές από όπου πάρθηκαν δείγματα. Ενίοτε γίνονται και βιοψίες σε τριχοθυλάκια, όπως σε περιπτώσεις "λειχήνα" για παράδειγμα.

Ένα σχετικό link: http://www.belgraviacentre.com/diffusehairloss/

Sandy

Active Member
3)Τα αντικαταθλιπτικά μπορεί να προκαλέσουν τριχόπτωση σε άντρες-γυναίκες. Ο δερματολόγος οφείλει να σε ρωτήσει/ενημερώσει σχετικά. Εμένα με ρώτησαν. Μία φίλη μου σε αγωγή με αντικαταθληπτικά της προκλήθηκε πολύ μεγάλη αραίωση στο "μπιφτέκι" λες και ήταν άντρας και ο ψυχίατρος δεν είχε ενημερώσει για την πιθανή επιπλοκή. Τα μαλλιά της ξαβγήκαν πάντως με την σταδιακή διακοπή των αντ/κών.

1)Ο θυρεοειδής "υπό" ή "υπέρ" προκαλούν διάχυτη τριχόπτωση. Είμαι σίγουρος για την περίπτωση "υπό". Το ίδιο συμβαίνει και με την έλλειψη σιδήρου για παράδειγμα.
Η διάχυτη τριχόπτωση ενίοτε μπορεί να αποτελέσει "προπομπό" της ανδρογενετικής αλωπεκίας στους άντρες.
Αυτά οφείλουν να τα τα ψάχνουν οι δερματολόγοι μέσω ερωτήσεων-ιστορικού και αιματολογικών εξετάσεων.

2) Νομίζω η τριχοσκόπηση μπορεί να απαντήσει σε αυτό, όσον αφορά ολόκληρο το κεφάλι. Και το τριχοριζόγραμμα επίσης το ίδιο για τις περιοχές από όπου πάρθηκαν δείγματα. Ενίοτε γίνονται και βιοψίες σε τριχοθυλάκια, όπως σε περιπτώσεις "λειχήνα" για παράδειγμα.

Ένα σχετικό link: http://www.belgraviacentre.com/diffusehairloss/

Σ ευχαριστω για την απάντηση !
Ενδιαφέρον όσα λες!
Για τα αντικαθαθλιπτικα θα ξεκινήσω μάλλον γι αυτό ρωτάω !Πάντως ότι προκαλεί τριχοπτωση το ξέρω αλλά ανδρογενη αλωπεκια προκαλούν τα αντικαθαθλιπτικα; γνωρίζει καποιος;

Επίσης ο θυροειδης γτ δεν μπορεί να προκαλέσει ανδρογενη αλωπεκια στις γυναικες;εδώ μου χουν πει ότι κ η θυροξινη μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα τριχόπτωσης!

Έχω απελπιστεί γτ οι τιμές του θυροειδη μ παίζουν κ τα έχω παίξει!έχω χασιμοτο!

Gibik

Active Member
Σ ευχαριστω για την απάντηση !
Ενδιαφέρον όσα λες!
Για τα αντικαθαθλιπτικα θα ξεκινήσω μάλλον γι αυτό ρωτάω !Πάντως ότι προκαλεί τριχοπτωση το ξέρω αλλά ανδρογενη αλωπεκια προκαλούν τα αντικαθαθλιπτικα; γνωρίζει καποιος;

Επίσης ο θυροειδης γτ δεν μπορεί να προκαλέσει ανδρογενη αλωπεκια στις γυναικες;εδώ μου χουν πει ότι κ η θυροξινη μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα τριχόπτωσης!

Έχω απελπιστεί γτ οι τιμές του θυροειδη μ παίζουν κ τα έχω παίξει!έχω χασιμοτο!
Η Hashimoto από μόνη της είναι μεγάλο θέμα...

Από ότι φαίνεται η διάχυτη τριχόπτωση/αλωπεκία ανεξάρτητα από την αιτία, αν δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να οδηγήσει σε ανδρογενετική αλωπεκία και στις γυναίκες. Στις ιστοσελίδες που διαβάζω σχετικά με το θέμα δεν γίνεται διάκριση σε άντρες και γυναίκες.

http://www.advancedhairclinics.gr/διαχυτη-αλωπεκια/

http://www.kord.gr/gr/τριχόπτωση/αλωπεκία-είδη-and-αίτια.html#telogen

http://iqhair.com/αλωπεκιες/

Καλή επιτυχία σου εύχομαι!
*Ασχολήθηκα με το θέμα σου γιατί και σε εμένα έτσι ξεκίνησε, διάχυτη τριχόπτωση, οπότε έχω μία περιέργεια/ενδιαφέρον για το θέμα.

Sandy

Active Member
Η Hashimoto από μόνη της είναι μεγάλο θέμα...

Από ότι φαίνεται η διάχυτη τριχόπτωση/αλωπεκία ανεξάρτητα από την αιτία, αν δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να οδηγήσει σε ανδρογενετική αλωπεκία και στις γυναίκες. Στις ιστοσελίδες που διαβάζω σχετικά με το θέμα δεν γίνεται διάκριση σε άντρες και γυναίκες.

http://www.advancedhairclinics.gr/διαχυτη-αλωπεκια/

http://www.kord.gr/gr/τριχόπτωση/αλωπεκία-είδη-and-αίτια.html#telogen

http://iqhair.com/αλωπεκιες/

Καλή επιτυχία σου εύχομαι!
*Ασχολήθηκα με το θέμα σου γιατί και σε εμένα έτσι ξεκίνησε, διάχυτη τριχόπτωση, οπότε έχω μία περιέργεια/ενδιαφέρον για το θέμα.

Ευχαριστω για την απάντηση !
Τα εχω διαβάσει απο παλιά ολα αυτα τα θέματα !
Εσυ εχεις χασιμοτο; Η γενικά πρόβλημα με το θυροειδη σου;
Εμένα άρχισε η τριχοπτωση μετα απο έντονη κατάθλιψη που πέρασα , ολοι οι γιατροί κ εχω πάει σε 3 μου λενε ότι εχω τελογενη τριχοπτωση,
Τωρα βγάζω στο περίπου 40-50 τρίχες μερα παρά μερα που λουζωμαι ,αλλά το κακό ειναι ότι βγάζω φυτρουλες μαζι με κανονικές μεγάλες τρίχες δεν ξερω τι μπορει να σημαίνει αυτο!
Στους άντρες ειναι πιο συχνό να εμφανίζουν ανδρογενετικου τύπου αλωπεκία κ απο θυροειδη κ απο άγχος κτλ ενώ στις γυναίκες λιγο πιο σπάνια!

Παιδια να κάνω άλλη μια ερώτηση όταν λέμε χρόνια τελογενη τριχοπτωση τι εννοούμε ;
Πχ ότι η τριχοπτωση για χρόνια δεν εχει σταματήσει ; Η ότι δεν επανήλθε το μαλλι στην φυσιολογική του πυκνότητα κ κατάσταση ;
Τι σημαίνει αυτο η χρόνια τριχοπτωςη κατά την οποία ο κύκλος της αραίωσης τείνει να επαναλαμβάνεται και διαρκεί περισσότερους μήνες!;;;;;;

letssee

Member
Η τριχοπτωση εχει αμεση σχεση με την ορμονικη ισορροπια συνεπως ενας μη ισορροπημενος θυροειδης θα εχει σχεση με την τριχοπτωση. Το θεμα ειναι να τον ελέγξεις αν γινεται χωρις φαρμακα με αυστηρη διαιτα, λιγοτερο στρες και υπνο. Το ιδιο και με τα αντικαταθλιπτικα (εχω παρει). Διαβασε προσεκτικα αυτο το site οσον αφορα την τριχοπτωση http://www.the-healthy-diet-paradise.com/

Gibik

Active Member
Ευχαριστω για την απάντηση !
Τα εχω διαβάσει απο παλιά ολα αυτα τα θέματα !
Εσυ εχεις χασιμοτο; Η γενικά πρόβλημα με το θυροειδη σου;
Εμένα άρχισε η τριχοπτωση μετα απο έντονη κατάθλιψη που πέρασα , ολοι οι γιατροί κ εχω πάει σε 3 μου λενε ότι εχω τελογενη τριχοπτωση,
Τωρα βγάζω στο περίπου 40-50 τρίχες μερα παρά μερα που λουζωμαι ,αλλά το κακό ειναι ότι βγάζω φυτρουλες μαζι με κανονικές μεγάλες τρίχες δεν ξερω τι μπορει να σημαίνει αυτο!
Στους άντρες ειναι πιο συχνό να εμφανίζουν ανδρογενετικου τύπου αλωπεκία κ απο θυροειδη κ απο άγχος κτλ ενώ στις γυναίκες λιγο πιο σπάνια!

Παιδια να κάνω άλλη μια ερώτηση όταν λέμε χρόνια τελογενη τριχοπτωση τι εννοούμε ;
Πχ ότι η τριχοπτωση για χρόνια δεν εχει σταματήσει ; Η ότι δεν επανήλθε το μαλλι στην φυσιολογική του πυκνότητα κ κατάσταση ;
Τι σημαίνει αυτο η χρόνια τριχοπτωςη κατά την οποία ο κύκλος της αραίωσης τείνει να επαναλαμβάνεται και διαρκεί περισσότερους μήνες!;;;;;;
Όχι, δεν έχω Χασιμότο ούτε άλλο πρόβλημα με τον Θυρεοειδή μου.
Μακριά όσο γίνεται απο τα αντικαταθληπτικά, αντιψυχωσικά κλπ.
Καλή σου επιτυχία.

Sandy

Active Member
Όχι, δεν έχω Χασιμότο ούτε άλλο πρόβλημα με τον Θυρεοειδή μου.
Μακριά όσο γίνεται απο τα αντικαταθληπτικά, αντιψυχωσικά κλπ.
Καλή σου επιτυχία.

Εφόσον δεν εχεις πρόβλημα με τον θυροειδη κ ειδικότερα με το χασιμοτο πως γνωρίζεις επι του θέματος ;
Για τα αντικαταθλιπτικά ,αγχολυτικά πολλοί θα ήθελαν να ηταν μακριά πίστεψε με εάν ομως το πρόβλημα κατάθλιψης η αγχώδης διαταραχής ειναι μεγάλο κ εμποδίζει σε τρομερό βαθμό την καθημερινότητα σου δεν μπορεις να κανεις κ αλλιώς απο το να τα χρησιμοποιήσεις!
Καλο ειναι βέβαια να προσπαθήσει κάποιος στην αρχη να το αντιμετωπίσει με πιο απλούς τρόπους οπως θεραπευτικη γνωσιακή συμπεριφορική ψυχοθεραπεία κτλ κτλ κ άμα δεν έχουν αποτέλεσμα να προχωρήσει σε πολυ ελαφριά φαρμακευτική αγωγή για αρχη !

Sandy

Active Member
Κα
Η τριχοπτωση εχει αμεση σχεση με την ορμονικη ισορροπια συνεπως ενας μη ισορροπημενος θυροειδης θα εχει σχεση με την τριχοπτωση. Το θεμα ειναι να τον ελέγξεις αν γινεται χωρις φαρμακα με αυστηρη διαιτα, λιγοτερο στρες και υπνο. Το ιδιο και με τα αντικαταθλιπτικα (εχω παρει). Διαβασε προσεκτικα αυτο το site οσον αφορα την τριχοπτωση http://www.the-healthy-diet-paradise.com/

Καλησπερα ! Σ ευχαριστω για την απάντηση
Με τον θυροειδη δεν παίζουμε κ δεν μπορεις να τον θεράπευσε ις με την διατροφή κ την γυμναστική,
το σώμα σ πρέπει πχ στον υποθυροειδιςμο να πάρει κάποιες ορμόνες που δεν μπορει να προσφέρει ο θυροειδης κ γι αυτο υπάρχουν κ τα χάπια θυροξινης ,αυτο το σάιτ που ποςταρεις δεν το θεωρώ κ αξιόπιστο !
Ποια αντικαταθλιπτικά πήρες ( άμα θες απαντάς) η άμα θες μου στέλνεις στα εισερχόμενα ,κ για πιο λόγο τα πήρες; (Πάλι εάν θες απαντάς)
Με τα αντικαταθλιπτικά ειδες πρόβλημα τριχόπτωσης;

athenian

Well-Known Member
Τα αντικαταθλιπτικα κατα τη γνωμη μου εντεινουν την τριχοπτωση,μιλαω απο προσωπικη εμπειρια.Δεν νομιζω βεβαια σε πολυ μεγαλο βαθμο αλλα παντα παιζει ρολο το φαρμακο κι ο οργανισμος του καθε ανθρωπου ξεχωριστα.Τι συμπτωματα εχεις κ θα ξεκινησεις φαρμακα?Εχεις παει σε ψυχιατρο κι αν τι σου ειπε?

Sandy

Active Member
Τα αντικαταθλιπτικα κατα τη γνωμη μου εντεινουν την τριχοπτωση,μιλαω απο προσωπικη εμπειρια.Δεν νομιζω βεβαια σε πολυ μεγαλο βαθμο αλλα παντα παιζει ρολο το φαρμακο κι ο οργανισμος του καθε ανθρωπου ξεχωριστα.Τι συμπτωματα εχεις κ θα ξεκινησεις φαρμακα?Εχεις παει σε ψυχιατρο κι αν τι σου ειπε?

Τωρα τριχοπτωση δεν εχω απλα χάνω πολλές φυτρουλες κ ανησυχώ !
Εχω αγχώδη διαταραχή με έντονες αϋπνίες κ ταχυπαλμίες εχω πάθει 2 φορες κρίση πανικού!
Έκανα αγωγή για 6 μήνες με centrac κ τωρα το ελαττώνω αλλά τα συμπτωματα υπάρχουν ακόμη δυστυχώς ! Μου μίλησε η ψυχίατρος για αντικαταθλιπτικό η για το bespar !
Πολλοί που γνωρίζω παίρνουν αντικαταθλιπτικά κ δεν έχουν συμπτωματα τριχόπτωσης γι αυτο ρωτάω εδω γτ το διαβάζω σε ξένα σάιτ κ ανησυχώ !
ΕΣΥ ποια έπαιρνες ;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Gibik

Active Member
Εφόσον δεν εχεις πρόβλημα με τον θυροειδη κ ειδικότερα με το χασιμοτο πως γνωρίζεις επι του θέματος ;
Για τα αντικαταθλιπτικά ,αγχολυτικά πολλοί θα ήθελαν να ηταν μακριά πίστεψε με εάν ομως το πρόβλημα κατάθλιψης η αγχώδης διαταραχής ειναι μεγάλο κ εμποδίζει σε τρομερό βαθμό την καθημερινότητα σου δεν μπορεις να κανεις κ αλλιώς απο το να τα χρησιμοποιήσεις!
Καλο ειναι βέβαια να προσπαθήσει κάποιος στην αρχη να το αντιμετωπίσει με πιο απλούς τρόπους οπως θεραπευτικη γνωσιακή συμπεριφορική ψυχοθεραπεία κτλ κτλ κ άμα δεν έχουν αποτέλεσμα να προχωρήσει σε πολυ ελαφριά φαρμακευτική αγωγή για αρχη !
Έχεις δίκιο να ρωτάς, θα προσπαθήσω να απαντήσω. Είμαι 45 χρονών με μακριά μαλλιά και εδώ και ένα χρόνο περίπου έχω μεγάλη τριχόπτωση. Ξεκίνησε απότομα και διάχυτα μετά από μία ολοκλρ ζωή με μακριά μαλλιά και χωρίς ποτέ προβλήματα τριχόπτωσης. Η τριχόπτωση μαζί με σωματική κατάπτωση ξεκίνησε μετά την διακοπή ένος συμπληρώματος για τα μαλλιά που έπαιρνα για 4-5 χρόνια. Το συμπλήρωμα είχε ιωδίνη, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σίδηρο, κάποιο ήπιο αντιαδρογόνο, ψευδάργυρο κλπ.
Η ύπαρξη της ιωδίνης στο συμπλήρωμα μου δημιούργησε υποψίες, με έκανε να διαβάσω, να ρωτήσω κλπ μήνες ολόκληρους για το ιώδιο, τον θυρεοειδή και την τριχόπτωση. Για αυτό γνωρίζω το θέμα. Εκτός της ιωδίνης, ο σίδηρος, η βιταμίνη D3, κάποιες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του θυρεοειδή και γενικότερα του οργανισμού και της διανοητικής/ψυχολογικής κατάστασης και κατά επέκταση στην υγεία του δέρματος και των μαλλιών. Συμπέρασμά μου είναι, ότι μια διαταραχή, μία έλλειψη στα προαναφερθέντα μπορεί να πυροδοτήσει πολλά προβλήματα αλλά και τριχόπτωση που μπορεί να εξελιχτεί σε ΑΓΑ τελικά.
Φαίνεται ότι υπάρχει έλλειψη ιωδίου γενικότερα στον πληθυσμό:http://www.eufic.org/article/el/artid/Iodine-deficiency-Europe-hidden-public-health-concern/ και με την τάση της αποφυγής του αλατιού(πηγή ιωδίου) χειροτερεύει η κατάσταση.

Οι ψυχίατροι (είχα και εγώ την εμπλοκή μου με αυτούς) πρέπει να ελένγχουν τον θυρεοειδή πρώτα πρίν περάσουν στις αγωγές τους, πράγμα το οποίο δεν εφαρμόζεται απο πολλούς ιδιώτες ψυχίατρους.
Ο Αμερικάνικος οργανισμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και γιατροί άλλων ειδικοτήτων καταγγέλουν την ψυχιατρική ότι εκτός των σοβαρών ασθενειών όπως η σχιζοφρένεια κλπ, εφευρίσκει ψυχασθένειες ενώ δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα, έχουμε μια νοσηρή βιομηχανία συνταγογράφησης ψυχ. φαρμάκων για θέματα που σε όλους μπορούν να συμβούν και που λύνονται χωρίς ψυχ. φάρμακα. Υπάρχουν εκτενή documentaries στο you tube για το θέμα αυτό.
Τα αντικαταθληπτικά έχουν 24ωρη δράση, σε αποβλακώνουν για να σε κάνουν να "αντέξεις" το πρόβλημά σου, σε κάνουν να ζείς με αυτό και όχι να τρέξεις μακριά από αυτό...
Τα αγχολητικά τύπου xanax έχουν επίδραση 6-8 ώρες, όσο χρειάζεται για τον ύπνο δηλαδή και τις υπόλοιπες ώρες του 24ώρου έχεις διαύγεια, είσαι απόλυτα φυσιολογικός.
Τα xanax τα θεωρώ καταπληκτικά φάρμακα αλλά πολύ επικύνδυνα λόγω εξάρτησης, αλλά τουλάχιστον δεν κάνουν τριχόπτωση επιβεβαιωμένα. Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη.

Τελευταία επεξεργασία:

Gibik

Active Member
Έχεις επιβεβαιώσει ότι τα ψυχολογικά συμπτώματα/"προβλήματα" που έχεις δεν είναι απο την χασιμότο?

Sandy

Active Member
Έχεις επιβεβαιώσει ότι τα ψυχολογικά συμπτώματα/"προβλήματα" που έχεις δεν είναι απο την χασιμότο?

Το συμπλήρωμα που έπαιρνες ποιο ειναι κ γτ το σταμάτησες κ δεν το ξανά αρχίζεις;
Εγω παιρνω κάποια συμπληρώματα οπως ψευδάργυρο λόγου έλλειψης ,ωμέγα 3 κ 6 ξεχωριστά ,βιοτινη,l lysine , κ τα cystifane !
Εχεις απόλυτο δίκιο όταν πηγαίνεις στον ψυχίατρο το πρώτο πράγμα που πρέπει να ρωτήσει ειναι για τον θυροειδη ! Εμένα οι τιμές του θυροειδη ειναι στα φυσιολογικά όρια μόνο τα ant-tpo ειναι λιγο αυξημένα χασιμοτο!
Τα ψυχολογικά που εχω προέρχονται κ απο άλλες στεναχώριες που εχω οπως πχ για την τριχοπτωση που με βρήκε πριν 3 χρόνια ! Ολοι οι γιατροί λενε για Τελογενη επειδή ειναι διάχυτη κτλ κτλ!
Κ τι μπορω να κάνω για να καταπολεμήσω αυτα τα συμπτωματα ; Παιρνω τα centrac ειναι ήπιο αγχολυτικό /ηρεμιστικό ! Το παιρνω 6 μήνες κ τωρα το ελαττώνω ,αλλά τα συμπτωματα δεν υποχωρούν !
Εγω πιστεύω εχω άγχος κ απο μόνη μ το οποίο ομως κ ο θυροειδης το χασιμοτο το πυροδοτεί ακόμη περισσότερο !
Δεν υπάρχει θεραπεία για το χασιμοτο μέχρι στιγμής ,απλα περιμένω κάποια στιγμή στο μέλλον ΝΒΑ μ το γυρίσει σε υπο

athenian

Well-Known Member
Τωρα τριχοπτωση δεν εχω απλα χάνω πολλές φυτρουλες κ ανησυχώ !
Εχω αγχώδη διαταραχή με έντονες αϋπνίες κ ταχυπαλμίες εχω πάθει 2 φορες κρίση πανικού!
Έκανα αγωγή για 6 μήνες με centrac κ τωρα το ελαττώνω αλλά τα συμπτωματα υπάρχουν ακόμη δυστυχώς ! Μου μίλησε η ψυχίατρος για αντικαταθλιπτικό η για το bespar !
Πολλοί που γνωρίζω παίρνουν αντικαταθλιπτικά κ δεν έχουν συμπτωματα τριχόπτωσης γι αυτο ρωτάω εδω γτ το διαβάζω σε ξένα σάιτ κ ανησυχώ !
ΕΣΥ ποια έπαιρνες ;
Το centrac και το bespar δεν είναι αντικαταθλιπτικά. Είναι αγχολυτικά. Εγώ παίρνω ladose και xanax αλλά χαμηλή δοσολογία εδώ και χρόνια.

Sandy

Active Member
Το centrac και το bespar δεν είναι αντικαταθλιπτικά. Είναι αγχολυτικά. Εγώ παίρνω ladose και xanax αλλά χαμηλή δοσολογία εδώ και χρόνια.

Η διαφορά αγχολυτικά με ηρεμιστικά ποια ειναι ; Γτ τα centrac διαβάζω ότι κ τα 2 δρουν κ ως ηρεμιστικά κ ως αγχολυτικά !o_O
λες παίρνεις xanax χρόνια αυτα ομως δεν θα έπρεπε να τα σταματήσεις;γτ προκαλούν εθισμό ! Αφού παίρνεις τα ladose γτ δεν τα συνεχίζεις μόνο αυτα; Σε τι δόση παίρνεις τα Xanax!? συγνώμη που ρωτάω τόσα την Τετάρτη εχω ραντεβού με την γιατρό κ θέλω να ξερω κάποια πράγματα ενημερωτικά πανω κατω!
Με τα ladose ειπες ότι ειδες τριχοπτωση σε μικρή μορφή σε σένα! Την ειδες αφού άρχισες το ladose η προϋπήρχε κ πριν η τριχοπτωση σ κ απλα λιγο την επιδείνωσαν τα χάπια ;

Gibik

Active Member
Το συμπλήρωμα που έπαιρνες ποιο ειναι κ γτ το σταμάτησες κ δεν το ξανά αρχίζεις;
Εγω παιρνω κάποια συμπληρώματα οπως ψευδάργυρο λόγου έλλειψης ,ωμέγα 3 κ 6 ξεχωριστά ,βιοτινη,l lysine , κ τα cystifane !
Εχεις απόλυτο δίκιο όταν πηγαίνεις στον ψυχίατρο το πρώτο πράγμα που πρέπει να ρωτήσει ειναι για τον θυροειδη ! Εμένα οι τιμές του θυροειδη ειναι στα φυσιολογικά όρια μόνο τα ant-tpo ειναι λιγο αυξημένα χασιμοτο!
Τα ψυχολογικά που εχω προέρχονται κ απο άλλες στεναχώριες που εχω οπως πχ για την τριχοπτωση που με βρήκε πριν 3 χρόνια ! Ολοι οι γιατροί λενε για Τελογενη επειδή ειναι διάχυτη κτλ κτλ!
Κ τι μπορω να κάνω για να καταπολεμήσω αυτα τα συμπτωματα ; Παιρνω τα centrac ειναι ήπιο αγχολυτικό /ηρεμιστικό ! Το παιρνω 6 μήνες κ τωρα το ελαττώνω ,αλλά τα συμπτωματα δεν υποχωρούν !
Εγω πιστεύω εχω άγχος κ απο μόνη μ το οποίο ομως κ ο θυροειδης το χασιμοτο το πυροδοτεί ακόμη περισσότερο !
Δεν υπάρχει θεραπεία για το χασιμοτο μέχρι στιγμής ,απλα περιμένω κάποια στιγμή στο μέλλον ΝΒΑ μ το γυρίσει σε υπο
Και εσύ όπως όλοι μας εδώ μέσα κάνεις λάθη με τις βιταμίνες, η βιοτίνη μαζί με τα Ω3 προκαλεί ΜΕΓΑΛΗ επιδείνωση της τριχόπτωσης, υπάρχει και αντίστοιχο thread εδώ στο forum όπου περιγράφονται περιστατικά τέτοια μελών. Και εγώ επίσης το έπαθα στην αρχή της τριχόπτωσης μου γιατί δεν ήξερα γενικώς. Μιλώ για τραγική κατάσταση, να περνώ το χέρι στα μαλλιά για να τα πάρω μπροστά απο τα μάτια μου και να μου μένουν στο χέρι. Τριχόπτωση 130+ τρίχες την ημέρα. Γιατί συμβαίνει αυτό με αυτόν τον συνδιασμό, δεν ξέρω...Σταμάτα την βιοτίνη, ή όλα τα Ω.

Η βιοτίνη μόνη της, έχω διαβάσει σε Αμερικ. φόρουμ ότι από ένα σημείο και μετά της λήψης της "πιέζει" τα μαλλιά να μπούν σε αναγενή φάση οπότε ρίχνει γρήγορα πολύ τα τελογενή κλπ πρίν μπουν σε αναγενή και έτσι έχουμε μεγάλη τριχόπτωση...
Επίσης και αυτό συνέβη σε μένα, το επιβεβαιώνω ότι ισχύει στην τελική, και συμβαίνει πάντα μετά απο λίγη ώρα αφού πάρω βιοτίνη. Αυτό το εξηγώ στο ότι η ποσότητα βιοτίνης είναι μεγάλη στα συμπληρώματα σκέτης βιοτίνης.
Δεν συμβαίνει τριχόπτωση όμως με τα Β complex όπου η δόση βιοτίνης είναι 50-100mlg αφενώς και αφετέρου δρούν συνεργιστικά και οι υπόλοιπες βιταμίνες του Β complex.

Ο λήψη ψευδάργυρου μόνος του για μεγάλα χρονικά διαστήματα μπορεί να προκαλέσει μείωση στον σίδηρο όπου πάλι προκύπτει τριχόπτωση, αλλά αυτό ελέγχεται από τους γιατρούς και τις αιματολογικές εφόσων σε παρακαλουθούν για την έλλειψη του.

Επειδή είσαι κοπέλα και ενδεχομένως έχεις μακριά μαλλιά όπως εγώ, σε συμβουλεύω να κρατάς αποστάσεις σε ότι διαβάζεις εδώ μέσα, εδώ βασικά είναι άντρες που χάνουν τα μαλλιά τους και προσπαθούν πάση θυσία να τα διατηρήσουν και να τα ξανααποκτήσουν, το οποίο τους κάνει ήρωες αφενώς, αλλά αφετέρου επικύνδυνους ενίοτε, γιατί δοκιμάζουν αμφίβολα πράγματα και πολλοί δεν έχουν να χάσουν και τίποτα στο κάτω κάτω και μπράβο τους.

Επίσης στα μακριά μαλλιά φαίνεται το αποτέλεσμα στο τι κάνεις σε αυτά, η παίρνεις για αυτά, μέσα σε λίγες ώρες...μεγάλη η διαφορά!

Το συμπλήρωμα που έπαιρνα, το έπαιρνα από Αμερική, σταμάτησε να κυκλοφορεί, μέχρι να παρατηρήσω ότι η τριχόπτωση που έχω δεν είναι εποχική, μέχρι να πάω σε γαιτρό, μέχρι να κάνω αιματολογικές, μέχρι να διαβάσω για να καταλάβω, η ζημιά έγινε. Πάντως το παίζω το παιχνίδι και το παίζω για να κερδίσω.

Τελευταία επεξεργασία:

Gibik

Active Member
Και εγώ παίρνω xanax μόνο, χρόνια τώρα για τον ύπνο. Το κόλπο ενάντια στον εθισμό είναι μειώσεις δοσολογίας με σκοπό την διακοπή λήψης(παροδικά). Για να γίνει αυτό χρειάζεται έντονη-εξαντλητική σωματική αερόβια άσκηση, όπου στο τέλος και ευεξία έχεις και κοιμάσαι κανονικά λόγω εξάντλησης. Δεν είναι εύκολο, αλλά γίνεται. Κάθε 15 ημέρες πέφτεις μισό mlg μέχρι διακοπή λήψης.
Διακοπή λήψης μέχρι την επόμενη φορά που δεν θα αντέξεις ψυχολογικά...

Τελευταία επεξεργασία:

Sandy

Active Member
Gibik καλησπερα!
Τωρα να προκαλει η βιοτινη κ τα ωμέγα τοσο μεγάλο πρόβλημα δεν ξερω εάν μπορω να το πιστέψω κ να το κατανοήσω επίσης!
Πιστεύω κ το αντίθετο ότι πάλι δεν μπορούν να βελτιώσουν κ πολυ την τριχοπτωση ! Αυτα τα θρεντ που ειναι στο φορουμ για την βιοτινη μπορεις να τα αναρτήσεις να τα δω γτ ειναι ενδιαφέρον !
Δεν είχα ποτε τριχοπτωση λόγο βιοτινης δεν ξερω τωρα εάν μπορει να προκαλέσει πρόβλημα στις Φύτρες κ να πέφτουν ,γτ τωρα εχω φυσιολογική τριχοπτωση απλα εχω χάςει σε όγκο κ πυκνότητα ,εχω Φύτρες αλλά άμα δεν φεύγανε θα είχα αναπληρώσει το χαμένο όγκο του μαλλιου μ!
ΕΣΥ τι τριχοπτωση εχεις; Συνεχίζετε να εχεις τριχοπτωση;
Εμένα παρουσιάζεται αρχές Ιουνίου κ σταματάει Δεκέμβρη κατα ένα περίεργο τροπο ! Δεν ξερω μπορει να ειναι εποχιακή η μπορει κ ο θυροειδης χασιμοτο!
Εγω παιρνω απο αρχές Ιουνίου τα centrac ένα χάπι τον 10mg κάθε μερα μετα απο 6 μήνες το ελαττώνω κ τωρα ειμαι κάθε 3 μέρες το μισό αλλά εχω συμπτωματα!
Δεν ξερω αλλά ειμαι τις άποψης ότι τα ηρεμιστικά/αγχολυτικά πρέπει να τα πάρεις το πολυ ένα χρόνο κ μετα να τα σταματάς !

Μπλουζα