Το συμπλήρωμα που έπαιρνες ποιο ειναι κ γτ το σταμάτησες κ δεν το ξανά αρχίζεις;
Εγω παιρνω κάποια συμπληρώματα οπως ψευδάργυρο λόγου έλλειψης ,ωμέγα 3 κ 6 ξεχωριστά ,βιοτινη,l lysine , κ τα cystifane !
Εχεις απόλυτο δίκιο όταν πηγαίνεις στον ψυχίατρο το πρώτο πράγμα που πρέπει να ρωτήσει ειναι για τον θυροειδη ! Εμένα οι τιμές του θυροειδη ειναι στα φυσιολογικά όρια μόνο τα ant-tpo ειναι λιγο αυξημένα χασιμοτο!
Τα ψυχολογικά που εχω προέρχονται κ απο άλλες στεναχώριες που εχω οπως πχ για την τριχοπτωση που με βρήκε πριν 3 χρόνια ! Ολοι οι γιατροί λενε για Τελογενη επειδή ειναι διάχυτη κτλ κτλ!
Κ τι μπορω να κάνω για να καταπολεμήσω αυτα τα συμπτωματα ; Παιρνω τα centrac ειναι ήπιο αγχολυτικό /ηρεμιστικό ! Το παιρνω 6 μήνες κ τωρα το ελαττώνω ,αλλά τα συμπτωματα δεν υποχωρούν !
Εγω πιστεύω εχω άγχος κ απο μόνη μ το οποίο ομως κ ο θυροειδης το χασιμοτο το πυροδοτεί ακόμη περισσότερο !
Δεν υπάρχει θεραπεία για το χασιμοτο μέχρι στιγμής ,απλα περιμένω κάποια στιγμή στο μέλλον ΝΒΑ μ το γυρίσει σε υπο
Και εσύ όπως όλοι μας εδώ μέσα κάνεις λάθη με τις βιταμίνες, η βιοτίνη μαζί με τα Ω3 προκαλεί ΜΕΓΑΛΗ επιδείνωση της τριχόπτωσης, υπάρχει και αντίστοιχο thread εδώ στο forum όπου περιγράφονται περιστατικά τέτοια μελών. Και εγώ επίσης το έπαθα στην αρχή της τριχόπτωσης μου γιατί δεν ήξερα γενικώς. Μιλώ για τραγική κατάσταση, να περνώ το χέρι στα μαλλιά για να τα πάρω μπροστά απο τα μάτια μου και να μου μένουν στο χέρι. Τριχόπτωση 130+ τρίχες την ημέρα. Γιατί συμβαίνει αυτό με αυτόν τον συνδιασμό, δεν ξέρω...Σταμάτα την βιοτίνη, ή όλα τα Ω.
Η βιοτίνη μόνη της, έχω διαβάσει σε Αμερικ. φόρουμ ότι από ένα σημείο και μετά της λήψης της "πιέζει" τα μαλλιά να μπούν σε αναγενή φάση οπότε ρίχνει γρήγορα πολύ τα τελογενή κλπ πρίν μπουν σε αναγενή και έτσι έχουμε μεγάλη τριχόπτωση...
Επίσης και αυτό συνέβη σε μένα, το επιβεβαιώνω ότι ισχύει στην τελική, και συμβαίνει πάντα μετά απο λίγη ώρα αφού πάρω βιοτίνη. Αυτό το εξηγώ στο ότι η ποσότητα βιοτίνης είναι μεγάλη στα συμπληρώματα σκέτης βιοτίνης.
Δεν συμβαίνει τριχόπτωση όμως με τα Β complex όπου η δόση βιοτίνης είναι 50-100mlg αφενώς και αφετέρου δρούν συνεργιστικά και οι υπόλοιπες βιταμίνες του Β complex.
Ο λήψη ψευδάργυρου μόνος του για μεγάλα χρονικά διαστήματα μπορεί να προκαλέσει μείωση στον σίδηρο όπου πάλι προκύπτει τριχόπτωση, αλλά αυτό ελέγχεται από τους γιατρούς και τις αιματολογικές εφόσων σε παρακαλουθούν για την έλλειψη του.
Επειδή είσαι κοπέλα και ενδεχομένως έχεις μακριά μαλλιά όπως εγώ, σε συμβουλεύω να κρατάς αποστάσεις σε ότι διαβάζεις εδώ μέσα, εδώ βασικά είναι άντρες που χάνουν τα μαλλιά τους και προσπαθούν πάση θυσία να τα διατηρήσουν και να τα ξανααποκτήσουν, το οποίο τους κάνει ήρωες αφενώς, αλλά αφετέρου επικύνδυνους ενίοτε, γιατί δοκιμάζουν αμφίβολα πράγματα και πολλοί δεν έχουν να χάσουν και τίποτα στο κάτω κάτω και μπράβο τους.
Επίσης στα μακριά μαλλιά φαίνεται το αποτέλεσμα στο τι κάνεις σε αυτά, η παίρνεις για αυτά, μέσα σε λίγες ώρες...μεγάλη η διαφορά!
Το συμπλήρωμα που έπαιρνα, το έπαιρνα από Αμερική, σταμάτησε να κυκλοφορεί, μέχρι να παρατηρήσω ότι η τριχόπτωση που έχω δεν είναι εποχική, μέχρι να πάω σε γαιτρό, μέχρι να κάνω αιματολογικές, μέχρι να διαβάσω για να καταλάβω, η ζημιά έγινε. Πάντως το παίζω το παιχνίδι και το παίζω για να κερδίσω.