Αντικαταθλιπτικα και αραίωση

iliana

Member
http://www.ntokimanter.net/2012/07/psyxiatrikh-biomhxania-thanatoy.html ένα καλό ντοκιμαντέρ για την βιομηχανία των ψυχοφαρμάκων! Πιστεύω ότι δεν πρέπει να καταπίνουμε ό,τι μας δίνουν με τόση ευκολία, αλλά να ψαχνόμαστε και να καταλάβουμε ότι δεν είναι όλα τόσο αθώα, αλλά γίνονται συνωμοσίες με σκοπό το κέρδος άλλων και εις βάρος μας!
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

athenian

Well-Known Member
Η ομοιοπαθητικη δεν μπορει να βοθησει στην καταθλιψη και στις διαταραχες πανικου παρα μονο ως placebo.Η ψυχοθεραπεια και αν χρειαστει η φαρμακευτικη αγωγη βοηθανε.Ποσειδωνα 77 μην προκαταβαλεις αρνητικα το φορουμ για τα φαρμακα.Οι γιατροι ξερουν καλυτερα και απο εσενα και απο εμενα.Το οτι μπαινεις σε ενα φαυλο κυκλο με τα αντικαταθλιπτικα ειναι λαθος.Με τις βενζοδιαζεπινες ισως,με τα αντικαταθλιπτικα οχι.
 
  • Like
Reactions: mdb

Parov

Member
Συμφωνώ κι εγώ με τον φίλο athenian, στο ότι η φαρμακευτική αγωγή βοηθάει κ μάλιστα πολύ. Φυσικά εάν παίρνεις βενζοδιαζεπινες για 6 μήνες κάθε μέρα θα υπάρξει μια είδους εξάρτηση αλλά κόβεται πολύ πιο εύκολα πχ από το τσιγάρο (εξάρτηση επίσης). Κανένας γιατρός δεν θα σου πει όμως να παίρνεις xanax για τόσο χρονικό διάστημα διότι ξέρουν τις συνέπειες. Όσο για το ντοκιμαντέρ πάνω τρομερό feeling θεωρίας συνωμοσίας και κινδυνολογίας...Ναι είναι μεγάλη αυτή η βιομηχανία των φαρμάκων αλλά μην τα ισοπεδώνουμε και όλα. Και το hairloss industry είναι τεράστιο και υπάρχει εκμετάλλευση, παρόλα αυτά υπάρχουν και αξιόλογα προϊόντα.
 

Dragon

Member
Θα συμφωνήσω με τον Parov και τον athenian (εν μέρη καθώς δεν ξέρω αν τελικά η ομοιοπαθητική δουλεύει ή όχι, αλλά ακόμα και ως placebo να λειτουργεί αν έχει αποτέλεσμα για τον ασθενή who cares :) )
Δεν καταλαβαίνω το τόσο μένος στη φαρμακευτική αγωγή. Προσωπικά θεωρώ ότι εάν κάποιος υποφέρει από κλινική κατάθλιψη χρειάζεται βοήθεια για να το ξεπεράσει. Τονίζω το κλινική, καθώς συχνά μπερδεύεται με την φυσιολογική κατάθλιψη που όλοι περνάμε κατά καιρούς, ή την βαθιά θλίψη κλπ. Υπάρχουν συμπτώματα και πρέπει να τα έχει ο ασθενής για κάποιο διάστημα για να χαρακτηριστεί κλινική. Σε συνδυασμό βέβαια με βοήθεια από κάποιον ειδικό ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ριζικά.
Αν κάποιος καταφέρει να το ξεπεράσει με κάποιον άλλο τρόπο τότε συγχαρητήρια και μπράβο του!!! Αλλά ας μη δαιμονοποιούμε τα φάρμακα, καθώς μπορεί να διαβάζουν και άτομα που έχουν ευαισθησία στο συγκεκριμένο θέμα και να επηρεαστούν.
Και για να μην παρεξηγηθώ, φυσικά ότι φαρμακευτική αγωγή χρησιμοποιηθεί να είναι κατόπιν συνεννόησης με ειδικό γιατρό της εμπιστοσύνης μας.
 

poseidonas77

Well-Known Member
εγω απλα την γνωμη μου ειπα ....και επειδη μεγαλωσα μεσα στο φαρμακο με πατερα φαρμακοποιο και αδερφη γνωριζω αρκετα ...και εχω δει αρκετα.....αλλωστε το επαγγελμα του φαρμακοποιου εχει αμεση σχεση με τους γιατρους..και τις θεραπειες...
ξανατονιζω.....αποφυγετε αντικαταθλιπτικα και βενζοδιαζεπινες και εξαντλειστε καθε αλλη επιλογη..
στην περιπτωση που δεν εχετε αλλη επιλογη βρειτε εναν καλο ψυχολογο ωστε να μπορεσετε να απαλαγειτε καποια στιγμη απο αυτα....αλλα και να λυσετε τα εσωτερικα προβληματα που σας οδηγησαν εκει...
και θα παρακαλουσα να μην μου κολατε ταμπελες οτι προκαταβαλω αρνητικα το φορουμ διοτι
απλα λεω τη γνωμη μου διοτι γνωριζω αρκετα για το συγκεκριμενο θεμα....

@και φυσικα η ομοιοπαθητικη μπορει να βοηθησει τις διαταραχες πανικου παντα σε συνεργασια με ψυχολογο..το ξερω γιατι το βιωσα προσωπικα
 

iliana

Member
Η κλινική κατάθλιψη από πού ακριβώς προκύπτει;; Σε 3 μορφές διακρίνεται η κατάθλιψη- μείζονα καταθλιπτική διαταραχή, δυσθυμική διαταραχή και καταθλιπτική διαταραχή μη προσδιοριζομενη αλλιώς. Αυτα! Και φυσικά και δεν μιλάμε για κάτι ελαφρύ και παροδικό, η διάγνωση γίνεται από ειδικό, δεν μιλάμε για συμπεράσματα δικα μας όταν απλά είμαστε στα κάτω μας για λίγο! Επίσης σε μάθημα κλινικής ψυχιατρικής στο πανεπιστήμιο έχει αναφερθεί ότι τα 2/3 περίπου στα μείζονα καταθλιπτικα επεισόδια αυτοπεριοριζονται και χωρίς ειδική θεραπεία, σωματικές θεραπείες όπως αντικαταθλιπτικα και ηλεκτροσόκ απλώς ελαττωνουν την ένταση των συμπτωμάτων! Δεν εξαλειφουν την κατάθλιψη! Αυτό δουλευεται από μέσα, πρεπει να βρεθούν τα αίτια που προκαλούν την κατάθλιψη και να αντιμετωπιστούν! Με το να περιορίσεις απλώς τα συμπτώματα δεν καταφέρνεις τίποτα απολύτως! Η αιτία θα υπάρχει πάντα εκεί! Από εκεί και πέρα είναι απόφαση του καθενός τι θα κάνει με τον εαυτό του! Το ότι σχολιάζουμε και γράφουμε την γνώμη μας γίνεται καλοπροαίρετα, καλό είναι να υπάρχει και αντίλογος και να σκεφτόμαστε και την άλλη πλευρά, δεν βλέπω καμιά δαιμονοποίηση ούτε ότι προδιαθέτει κανείς αρνητικά το forum για τα φάρμακα, ο καθένας γράφει την γνώμη του από τις προσωπικές εμπειρίες και γνώσεις του.. Όσο για την σύγκριση με την τριχόπτωση, μάλλον ατυχής, δεν αναφέρεται πουθενά η ιατρική ως σύνολο αλλά τα ψυχοφάρμακα συγκεκριμένα..
 

Dragon

Member
Μα και φυσικά ο κάθε ένας λέει την γνώμη του με βάση των προσωπικών του εμπειριών. Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος εδώ που νομίζει ότι κατέχει την παγκόσμια αλήθεια. :) για να ξεκαθαριστω, αφού με το γραπτό λόγο είναι δύσκολο να περαστει το ύφος μας, δεν κατηγορησα κανέναν, δεν έβαλα καμία ταμπέλα και δεν προτείνω σε κανέναν να πάρει η να μην πάρει φαρμακα. Και εγώ από προσωπική εμπειρία μιλάω. Ο πατέρας μου έχει διπολική διαταραχή. Όταν παίρνει τη θεραπεία του είναι καλά (όσο καλά δείχνει. Μέσα στο κεφάλι του δεν μπορώ να ξέρω) όσες φορές την έχει σταματήσει (με επιχειρηματολογία μπορώ μόνος μου, δεν τα χρειάζομαι κλπ) ξεφεύγει. Και έχει κάθε δικαίωμα φυσικά να ξεφεύγει αλλά ζοριζεται ο ίδιος πρωτιστως και εμείς οι υπόλοιποι από δίπλα. Με τον όρο κλινική κατάθλιψη εννοώ την διεγνωσμενη κατάθλιψη για να το ξεχωρισω από αυτό που εννοεί ο πολύς κόσμος για να περιγράψει τη θλίψη. Δεν ξέρω αν είναι δόκιμος όρος. Δεν είμαι ψυχολόγος.: )) peace
 

iliana

Member
Εννοείται και δεν υπάρχει κανείς που να τα ξέρει όλα, ούτε ειδικοί είμαστε, συζήτηση κάνουμε απλώς..Για διπολική διαταραχή δεν το έχω ψάξει και πολύ, ούτε για σχοζοφρένεια κλπ αλλά νομίζω είναι και διαφορετικές οι αιτίες εμφάνισης απο αυτές της κατάθλιψης.. Εσύ θα ξέρεις καλύτερα.. Και λογικά είναι και πιο δύσκολη κατάσταση από την κατάθλιψη, και μόνο απ τα συμπτώματα μπορεί κανείς να καταλάβει πόσο δύσκολο είναι και για τον ίδιο και για την οικογένειά του, απ την στιγμή που δεν υπάρχει μόνο κατάθλιψη αλλά και μανία..Σε αυτήν την περίπτωση δεν ξέρω και αν μπορεί να θεραπευτεί μόνο με ψυχοθεραπεία..Αλλά εφόσον η κατάθλιψη μπορεί να θεραπευτεί και χωρίς χημικες ουσίες που έχουν τόσες παρενέργεις , γιατί να μην το προσπαθήσει κανείς με αυτόν τον τρόπο;;Το θέμα είναι να μην φτάσει η κατάσταση σε σημείο που να έχει κανείς αυτοκτονικές τάσεις..Επίσης όσον αφορά τα αγχολυτικά μη ξεχνάμε και τον κίνδυνο εξάρτησης από αυτά..Ο οργανισμός αποκτά ανοσία στην δράση τους και είναι πιθανό να γίνει κατάχρηση.. Τέλος πάντων, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να εξετάσει τα υπέρ και τα κατά και να επιλέξει αυτό που θεωρεί καλύτερο για τον εαυτό του..Αυτό που ήθελα να πώ εγώ είναι να ψαχνόμαστε και να έχουμε δική μας άποψη γιατί όπως έχουμε διαπιστώσει όλοι μας και έχει αναφερθεί και πολλάκις στο forum, οι γιατροί πολλές φορές δίνουν με μεγάλη ευκολία ακατάλληλες θεραπείες, απλά και μόνο για να γλιτώσουν χρόνο και κόπο και να βγάλουν κέρδος! Έχουμε πάντα το δικαίωμα της αμφισβήτησης και της απόρριψης, δεν χρειάζεται να εμπιστευόμαστε τυφλά τον κάθε ένα που έχει ιατρείο, γιατροί υπάρχουν άπειροι, αλλά ΚΑΛΟΙ γιατροί που να ενδιαφέρονται πραγματικά για τους ασθενείς τους και να υπηρετούν το συμφερόν των ασθενών και όχι το δικό τους και της τσέπης τους, ελάχιστοι!
 

athenian

Well-Known Member
Αφηστε αυτα τα ευαισθητα και σοβαρα θεματα στους ειδικους και καλυτερα να μην λεμε ο καθενας το μακρυ του και το κοντο του.Οσο αναφορα την σειρα των βιντεο που προτεινε ο Ποσειδωνας 77 το μονο που εχω να πω ειναι οτι αν και αρχικα εχει καποιες σωστες παρατηρησεις για τα πρωτα χρονια της ψυχιατρικης,αυτης του 16ου εως και 19ου αιωνα,αλλα και της υπερσυνταγογραφησης,ολο το σκεπτικο ειναι τοσο ακραιο και τραβηγμενο που ξεπερναει τα ορια του γραφικου.
 

mdb

Member
Η ομοιοπαθητικη δεν μπορει να βοθησει στην καταθλιψη και στις διαταραχες πανικου παρα μονο ως placebo.Η ψυχοθεραπεια και αν χρειαστει η φαρμακευτικη αγωγη βοηθανε.Ποσειδωνα 77 μην προκαταβαλεις αρνητικα το φορουμ για τα φαρμακα.Οι γιατροι ξερουν καλυτερα και απο εσενα και απο εμενα.Το οτι μπαινεις σε ενα φαυλο κυκλο με τα αντικαταθλιπτικα ειναι λαθος.Με τις βενζοδιαζεπινες ισως,με τα αντικαταθλιπτικα οχι.
Συμφωνω μαζι σου, αλλο τα τυπου xanax και αλλο τα αντικαταθλιπτικα. Καμια σχεση δεν εχουν. Εγω εχω παρει για μεγαλο διαστημα αντικαταθλιπτικα και δεν εχω δει κσμια αλλοίωση στο χαρακτηρα μου οπως αναφερθηκε ουτε και καμια εξαρτηση. Το αν τα συμπτωματα δεν σταματανε δεν σημαινει οτι φταιει το φαρμακο επειδη κανουμε εξαρτηση αλλα επειδη δεν ειμαστε ετοιμοι να το αντιμετωπισουμε ακομα μονοι μας. Δεν λεω καλο ειναι να αποφευγουμε οτι μπορουμε αλλα μην τα παραλεμε γιατι πχ η κριση πανικου ειναι βασανιστικο να τη βιωνεις συχνα πυκνα και δεν ειναι καθολου ευκολο να τα καταφερει καποιος μονος. Παντως οι ψυχιατροι δεν το δεχονται ευκολα οτι προκαλουν τριχοπτωση. Εγω που δεν ειμαι σιγουρη οτι εχω τριχοπτωση γιατι παντα μαδουσα πολυ, αλλα εχει λεπτυνει η τριχα και τα μαλλια μου απο σγουρά αρχισαν να γινονται ισια. Εχετε ακουσει κατι τετοιο; Ενημερωστε με αν ξερετε κατι
 

MELA

Member
Sandy εγω παιρνω τα valdoxan τα οποια ειναι τα πιο εξελιγμενα που υπαρχουν. Δεν ειχα ουτε μια παρενεργεια. Οι γιατροι ισως να μην τα γραφουν ευκολα γιατι παιρνουν μιζες απο φαρμακευτικες για να σπρωχνουν τα παλιας γενιας. Λειτουργουν μιμομενα τη μελατονινη που ειναι η ορμονη του υπνου. Εμενα με βοηθησαν πολυ και λειτουργησαν και αγχωλητικα.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Μπλουζα