Αναζήτηση προτύπων στην τριχόπτωση

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

poseidonas77

Well-Known Member
παιδια δυστηχως και εγω πιστευω οτι το κυριο λογο στο προβλημα το παιζει το dna...
βεβαια διαβαζω και καποιες ερευνες που λενε οτι τις τελευταιες δεκαετιες εχει αλαξει η ηληκια
που εμφανιζεται το προβλημα....παλιοτερα σε πολλες περιπτωσεις ξεκιναγε στα 40 και μετα ενω τις τελευταιες δεκαετιες βλεπουμε να ξεκιναει ακομα και απο τα 17....ισως σε αυτην την αλαγη να παιζει καποιο σημαντικο ρολο η δραματικη αλαγη των διατροφικων μας επιλογων τις τελευταιες δεκαετιες
οπως και η καθημερινη συσωρευση αγχους λογω αλαγων στις επαγγελματικες και κοινωνικες μας δραστηριοτητες..ενα τετοιο παραδειγμα ειμαι και εγω που ενω γενετικα επρεπε το προβλημα να ξεκινησει
στα 50-55 η αα εμφανιστηκε στα 26....και η αποδειξη αυτου ειναι οτι το προβλημα εμεινε σταθερο
για 13 ολοκληρα χρονια μεχρι και σημερα και ισως στα 50-55 επιδεινωθει μεχρι να φτασω κλιμακα 3
οπως εφτασε ο μοναδικος κοντινος συγγενης που εχω ομοιοτητα ως προς την αα.....
βεβαια αμα ειμαι γκαντεμης μπορει και να ανεβω ακομα ποιο ψηλα σε κλιμακα αλλα προσευχομαι(χεχε)
μηπως στα επομενα χρονια βγουν θεραπειες καλυτερες χωρις σεξουαλικες παρενεργειες....και ετσι τα γραψω ολλα στα .π@π@....................... παλια μου υποδηματα:D:D
ειρηνη μην αδερφια ολοι στην ιδια χυτρα βραζουμε....
 

LostUser

Active Member
Τι είσαι LostUser, ερευνητικό ίδρυμα για να ξεκινήσεις τέτοια δουλειά; :)

Αυτο που προτείνεις λέγεται επιδημιολογική μελέτη. Τέτοιες έχουν γίνει πολυάριθμές στο παρελθόν για το θέμα της ΑΓΑ χωρίς να προκύψει κάτι ενοχοποιητικό σε σχέση με τις καθημερινές συνήθειες, περιβαλλονικούς όρους κτλ.
Ήταν ωστόσο χρήσιμες γιατί κατέρριψαν μια σειρά από θεωρίες ότι για την ΑΓΑ δήθεν ευθύνονται τα σαμπουάν, η απλυσιά, το κάπνισμα, ο στρατός, τα λιπαρά, τα γαλακτοκομικά, το υψόμετρο, τα καπέλα, το νέφος κτλ κτλ.

Όπως σου είπαν και οι παραπάνω φίλοι, ευθύνεται ο γενότυπος. Οι όποιες θεραπείες μπορέι να αναβάλλουν αλλά δεν ματαιώνουν το αναπόφευκτο.

Έχουν γίνει αλήθεια? ;) Για ψάξε το! Η διαφορά μου με τους γιατρούς είναι ότι εγώ είμαι μηχανικός, και βλέπω διαφορετικά τα πράγματα από αυτούς.Έτσι πιστεύω πως η λύση στο πρόβλημα,όπως και για πολλές άλλες ασθένειες είναι το reverse engineering.Δηλαδή,εφόσον δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως δουλεύει ο μηχανισμός,θα βρούμε έστω τι τον πυροδοτεί για να ξεκινήσουμε έστω από εκεί.

Σας το έχει γράψει και ο GOMI νομίζω και άλλα παιδιά.Το ότι η διυδροτεστοστερόνη κάνει την ζημιά,τα γνωστά με την 5α αναγωγάση κτλπ, είναι απλά σύμπτωμα κάτι ΑΓΝΩΣΤΟΥ μέχρι στιγμής.Όχι η αιτία. Είναι σαν να σου λέω ότι ναι,ξέρουμε ότι ένας τύπος σκοτώθηκε από όπλο,αλλά ψάχνουμε ποιος έδωσε αυτό το όπλο στο χέρι του θύτη και γιατί το έκανε (απλοικό παράδειγμα αλλά με πιάνετε).

Ένα δεύτερο που με προβληματίζει και κατέληξα στο συμπέρασμα μετά από πολύ καιρό,είναι ότι δεν υπάρχει μόνο ένα είδος τριχόπτωσης.Μην τα βαφτίζετε όλα ΑΑ και λέτε έκλεισε.

Όσο για τα "γονίδια", τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα από όσο νομίζουμε,και δεν είναι η πανάκεια εξήγηση.Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι α)το περιβάλλον β)διατροφικές συνήθειες γ)το ίδιο το μυαλό αλλάζουν και επαναπρογραμματίζουν το DNA. Δεν μπορώ λοιπόν να αφήσω να αφήσω στο ντούκου να περάσει κάτι τέτοιο,και να μεμψιμοιρώ λέγοντας "για όλα φταίνε τα γονίδια,δεν μπορώ να κάνω κάτι"
Ερευνητικό ίδρυμα δεν είμαι,εξοργισμένος όμως είμαι,από την τραγική πρόοδο της ιατρικής και της σχετικής έρευνας:rolleyes:
 
Τελευταία επεξεργασία:

GiannisTak

Active Member
lostuser, η επιστήμη σε βοηθά να ερμηνεύσεις λίγο καλύτερα τον κόσμο αλλά δεν εχει λύση για όλα και δεν μπορεί να έχει.
Θα σου πω ένα παραδειγμα. Εγω έχω αρκετά ασπρα μαλλιά. Δηλαδή ο μηχανισμός στο τριχοθυλάκιο που παραγει την χρωστική δεν δουλεύει πια, έχει ατροφήσει και πιθανόν έχει διαλυθεί σε κυτταρικό επίπεδο αφού όπως ξέρουμε ο οργανισμός διαλύει με μια ειδική διαδικασία τους ανενεργούς ιστούς και κυτταρα.

Το να επιμένω ότι με έναν τρόπο θα αναστήσω αυτόν τον μηχανισμό είναι σαν να κυνηγω χίμαιρες. Πολύ θα ήθελα να είχα το μαυρο μαλλί στα 20 χρόνια μου αλλά δεν γίνεται, δεν υπάρχει τρόπος, οπότε συμβιβάζομαι.

Για την ΑΓΑ υπάρχει η υποψία ότι εμπλέκονται πολλές αλληλουχίες γιατί είναι ένα πολύ παλιό γνώρισμα των ανθρωπιδών, και υπάρχει σχεδόν ομοιόμορφη κατανομή σχεδόν σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες. Το ότι η ΑΓΑ συναντάται και σε κατηγορίες πιθήκων δείχνει ότι ο κοινός μας προγονος είχε αποκτήσει και αυτός ΑΓΑ... οπότε πάει πολύ πίσω η βαλίτσα.
 
Μπλουζα