ΑΥΤΟ είναι το καλύτερο και φτηνότερο topical ....

magic810

New Member
Απ: ΑΥΤΟ είναι το καλύτερο και φτηνότερο topical ....

Side effects: Some of the possible side effects associated with spironolactone are:

* Nausea(ΝΑΥΤΙΑ)
* Headache(ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ)
* Low blood pressure(ΥΠΟΤΑΣΗ)
* Constipation / diarrhea(ΔΥΣΚΙΛΙΟΤΗΤΑ/ΔΙΑΡΡΟΙΑ)
* Dizziness(ΖΑΛΗ)
* Shortness of breath(ΔΥΣΠΝΙΑ)
* Rashes(ΕΞΑΝΘΗΜΑΤΑ)
* Vomiting(ΕΜΕΤΟΣ)
* Does dependent effects in females
* Breast pain or tenderness, gynecomastia (in men)(ΣΤΗΘΟΠΟΝΟΣ/ΓΥΝΑΙΚΟΜΑΣΤΙΑ)

Do not use salt substitutes or low-sodium milk products that contain potassium while taking spironolactone. These products could cause high levels of potassium in your blood.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

akishellas3

Well-Known Member

Ευχαριστω Μagic,λοιπν δυσπνοια ,δεν ξερω αν εινα απο αυτο βασικα αλλα με χει πιασει μερικες φορες οταν παω να πεσω για υπνο να μην μπορω να κοιμηθω διοτι δεν μπορω να αναπνευσω ,βασικα δεν μπορω να παρω αναπνοη απο την μυτη κ σηκονωμαι για να παρω αερα...
Τελευταια νιωθω πολυ ατονια λες κ ειμαι πολυ κουρασμενος μαλλον φταιει που δεν κοιμαμαι καλα το βραδυ ,επισης απο κατω!!! .... εχω κανονικα στυσεις αλλα ρε γαμωτο εχω ενα αλλο προβλημα ,λες κ μου εχει φυγει η επιθυμια που ειχα,πως να το πω ημουν πιο power,της ηλικας ειναι ,τα ψυχολογικα μου ειναι διοτι εχω παρατηρησει κ κατι αλλο που φυσικα δεν μπορω να το πω εδω . Παντως απο οτι ειδα δεν εχει side effects προς κατω μερια ? Οποτε εκει ειναι αλλο προβλημα.

sovagg

New Member

akishellas3 είπε:
Ευχαριστω Μagic,λοιπν δυσπνοια ,δεν ξερω αν εινα απο αυτο βασικα αλλα με χει πιασει μερικες φορες οταν παω να πεσω για υπνο να μην μπορω να κοιμηθω διοτι δεν μπορω να αναπνευσω ,βασικα δεν μπορω να παρω αναπνοη απο την μυτη κ σηκονωμαι για να παρω αερα...
Τελευταια νιωθω πολυ ατονια λες κ ειμαι πολυ κουρασμενος μαλλον φταιει που δεν κοιμαμαι καλα το βραδυ ,επισης απο κατω!!! .... εχω κανονικα στυσεις αλλα ρε γαμωτο εχω ενα αλλο προβλημα ,λες κ μου εχει φυγει η επιθυμια που ειχα,πως να το πω ημουν πιο power,της ηλικας ειναι ,τα ψυχολογικα μου ειναι διοτι εχω παρατηρησει κ κατι αλλο που φυσικα δεν μπορω να το πω εδω . Παντως απο οτι ειδα δεν εχει side effects προς κατω μερια ? Οποτε εκει ειναι αλλο προβλημα.

Τι θεραπεια κανεις?

NGL

Member

οι παρενεργειες απο spiro που παρεθεσε ο magic αφορουν την oral χρηση της μαλλον!
η τοπικη χρηση της δεν εχει προκαλεσει σοβαρες παρενεργειες τουλαχιστον οπως αναφερεται απ ολους σχεδον!τοπικα η σπειρονολακτονη ,στις σωστες ποσοτητες, δεν εχει την απορροφηση απ τον οργανισμο που εχουν αλλοι DHT BLOCKERS!

magic810

New Member

akishellas3 είπε:

η ψυχολογια σου ειναι φιλε μου.....και αυτο που εχεις πεισει τον εαυτο σου οτι θα σου συμβει περνωντας αυτα που παιρνεις...πιστεψε με το χα παθει και απο τοτε που σταματησα να σκεφτομαι ολα οκ.... ;D
sovagg είπε:
[quote author=akishellas3 link=topic=386.msg13282#msg13282 date=1243931381]

Τι θεραπεια κανεις?
[/quote]

το γραφω στην υπογραφη μου και τωρα θα προσθεσω και το xandrox 5% και θα αντικαταστησω το tricomin με το folligen :)
NGL είπε:
οι παρενεργειες απο spiro που παρεθεσε ο magic αφορουν την oral χρηση της μαλλον!
η τοπικη χρηση της δεν εχει προκαλεσει σοβαρες παρενεργειες τουλαχιστον οπως αναφερεται απ ολους σχεδον!τοπικα η σπειρονολακτονη ,στις σωστες ποσοτητες, δεν εχει την απορροφηση απ τον οργανισμο που εχουν αλλοι DHT BLOCKERS!

εψαξα αρκετα για να το βρω....στο google με τιτλο αναζητησης "topical spironolactone side effects" και μου εμφανισε αυτο.......
δεν σημαινει οτι επειδη κανουμε τοπικη χρηση δεν υπαρχει απορροφηση απο τον υπολοιπο οργανισμο....αυτο ειναι κατι που με φοβιζε πολυ και για την χρηση φιναστεριδης απο το στομα και ντουταστεριδης τοπικα και μαλλον θα σταματησω το δευτερο την τοπικη χρηση της...
μακαρι παντως να μην ισχυει.... ;D

magic810

New Member

Αυτα που εγραψα ειναι πιθανες παρενεργεις και οχι κατι εξακριβωμενο απο ερευνες.......
και αυτο ειναι η απαντηση του Dr.lee...

Q. What are topical spironolactone’s side effects?
A. Spironolactone is rapidly and completely metabolized in the skin and does not affect any other organ system. In about 1% of patients, a rash can develop. If this happens, the patient should discontinue use of topical spironolactone. .
που σημαινει....
H spironolactone μεταβολιζεται γρηγορα και εξ'ολοκληρου στο δερμα και δεν επηρεαζει οργανικο συστημα.
Σε περιπου 1% των ασθενων μπορει να παρουσιαστουν εξανθηματα.Αν συμβει τοτε η ασθενεις θα πρεπει να σταματησουν την χρηση της.
:)

magic810

New Member

Παιδες τα ανακατεψα λιγο....sorry απλα ειμαι λιγο ζαλισμενος....sovvag νομιζα οτι ρωτουσες εμενα..λαθος... :p

NGL

Member

magic810 είπε:
H spironolactone μεταβολιζεται γρηγορα και εξ'ολοκληρου στο δερμα και δεν επηρεαζει οργανικο συστημα.
Σε περιπου 1% των ασθενων μπορει να παρουσιαστουν εξανθηματα.Αν συμβει τοτε η ασθενεις θα πρεπει να σταματησουν την χρηση της.

οχι πως ξερω κατι συγκεκριμενο φιλε magic,αυτο ειχα στο μυαλο μου ομως! ;) ;)
εγω εκανα χρηση 1/6 proscar και τοπικα διαλυμμα ντουτα-μινοξ και ειδα το σπερμα μου γαργαρο νερακι...συν εντονη τριχοπτωση,που σημαινει οτι υπηρχε σημαντικη απορροφηση απ τον οργανισμο!

εκοψα μαχαιρι την ντουτα και αφησα την υπολοιπη θεραπεια ως εχει προσθετοντας συστηματικα αλοη στην καθημερινη θεραπεια κυριως για να βρισκεται το δερμα του κεφαλιου μου σε καλη κατασταση!

πραγματι και το σπερμα επανηλθε στα νορμαλ του επιπεδα και η τριχοπτωση περιοριστηκε σημαντικα! 8)

corkala

New Member

Εχουμε καταντησει ΔΥΣΤΥΧΩΣ σε πολυ σοβαρα θεματα να λεμε "ΟΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ", "ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ"
Για μενα λοιπον δεν ειναι ετσι, οποιος βλεπει δυσπνοιες, να του πεφτει να ειναι αλλος ανθρωπος γενικα Ε ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ??? Ας τα κοψει!!! Στην τελικη τριχοπτωση εχουμε οχι καρκινο!
ΕΛΕΟΣ! Ψαχτειτε ιατρικως!
Εγω σκεφτομαι απλα σουτιεν και μου "πεταγεται" και ειπα σιγα μην με επηρεασει ενα κομματακι προσκαρ! ΤΟ εκανε ομως!

magic810

New Member

corkala είπε:
Εχουμε καταντησει ΔΥΣΤΥΧΩΣ σε πολυ σοβαρα θεματα να λεμε "ΟΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ", "ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ"
Για μενα λοιπον δεν ειναι ετσι, οποιος βλεπει δυσπνοιες, να του πεφτει να ειναι αλλος ανθρωπος γενικα Ε ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ??? Ας τα κοψει!!! Στην τελικη τριχοπτωση εχουμε οχι καρκινο!
ΕΛΕΟΣ! Ψαχτειτε ιατρικως!
Εγω σκεφτομαι απλα σουτιεν και μου "πεταγεται" και ειπα σιγα μην με επηρεασει ενα κομματακι προσκαρ! ΤΟ εκανε ομως!

corcala δεν εχεις αδικο.......σε αυτο που λες....
εγω ομως μιλησα για τον εαυτο μου....και τι ειμαι σαν χαρακτηρας......βαση του εαυτου μου ΠΑΝΤΑ δινω απαντησεις.....και ΟΧΙ ;) υποδειξεις......
αν ερθεις και μου πεις οτι αν πιεις αυτην την μπυρα δεν θα σου κανει κουκου....
πιστεψε με εγω προσωπικα θα εχω προβλημα...μιας και αμεσως θα καρφωθει στο μυαλο μου....
Σε αυτο που λες παντως εχεις απολυτο δικιο.....
και ο καθενας μπορει να αξιολογησει την κατασταση του οργανισμου του.....αλλωστε δεν ειμαστε ιδιοι στο πως αντιδραει ο καθενας στο οτιδηποτε.....
αν καποιος πιστευει οτι του κανει κατι κακο...καλο ειναι να το σταματησει...και δεν σημαινει σε καμμια περιπτωση οτι επειδη δουλεψε ομαλα για καποιον αλλο θα ειναι και για μας το ιδιο.... ;)

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού

magic810 είπε:
Αυτα που εγραψα ειναι πιθανες παρενεργεις και οχι κατι εξακριβωμενο απο ερευνες.......
και αυτο ειναι η απαντηση του Dr.lee...

Q. What are topical spironolactone’s side effects?
A. Spironolactone is rapidly and completely metabolized in the skin and does not affect any other organ system. In about 1% of patients, a rash can develop. If this happens, the patient should discontinue use of topical spironolactone. .
που σημαινει....
το ειχα αναφερει αυτο για το θεμα του μεταβολισμου

επισης το azelaic acid και αυτο μεταβολιζετε πολυ γρηγορα οπως η σπειρινολακτονη

η ντουτα ομως πρεπει να αποροφατε και να περναει στο αιμα
αλλα magik πρεπει να ειναι πολυ μικρη η ποσοτητα
βασικα αν παιρνουσε σε μεγαλες ποσοτητες φιλε πιστευω θα το ειχες αντιληφθει αφου κανει παραλληλη χρηση και φιναστεριδης

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

NoMoreLoss

New Member

μαγκες 6 μήνες spiro εκ των οποίων 3 μήνες με τοπική spiro + duta και δεν έχω κανένα side effect και κανένα τρελό αποτέλεσμα. θα ανεβάσω βέβαια και φοτο σε 4 μηνες ίσως και ποιό νωρίς. το μόνο που με ανησυχεί είναι αν τελικά η spiro που φτιάχνουμε μόνοι μας έχει καθόλου την ουσία μέσα η απλά οινόπνευμα. αυτό που κάνω είναι να παίρνω aldactone να το διαλύω με γουδί σε σκόνη και να βάζω 75% οινόπνευμα 30ml το αφήνω αρκετές ώρες να διαλυθεί η ουσία μέσα στο οινόπνευμα και προσθέτω απιονισμένο νερό τα υπόλοιπα 30 ml και 5 καψάκια avodart.

Άκης

Administrator

Βασικά θα πρέπει κανείς να περιμένει καιρό πριν πει αν του κάνει δουλειά ή όχι η spiro ή κάτι άλλο.
Αλλά πάλι κλείνω με αυτό που είχα πει και αρχικά:
η spiro είναι μη διαλυτή στο νερό. Πάει αυτό, είναι ντεφάκτο...
Το νερό ΔΕΝ περνά το δέρμα.
Άρα η αδιάλυτη spiro πως θα μπει στον θύλακα ή στο δέρμα;
Γι 'αυτό και στο διάλυμα 2% επιλέχτηκε ο συνδυασμός οινοπνεύματος μεγάλης διαλυτότητας και το PPG το οποίο είναι πολύ καλό μέσο για τα διαλύματα. Δηλαδή, αν το οινόπνευμα διαλύει την σπίρο σωστά, το οινόπνευμα χημικά "δένει" με το PPG, το PPG περνάει το δέρμα "παρασέρνοντας" το οινόπνευμα με την διαλυμένη σπιρο και μπαίνει στο θύλακα-αίμα.
Πως να κάνει το νερό όμως τα παραπάνω;;;

magic810

New Member

Παναγιωτη ευχαριστω δεν ξερω αν θα συνεχισω τελικα την τοπικη χρηση της ντουταστεριδης...και αν την συνεχισω θα ειναι ανα 3 μερες η κατι τετοιο......θα δειξει....

NoMoreLoss

New Member

δηλαδή να μην βάζω νερό καθόλου και να βάζω PPG?

tropheus

Well-Known Member

Άκης

Administrator

Όντως το PPG προκαλεί τους ερεθισμούς. Ο Dr Lee είχε προτείνει άλλες ουσίες, αλλά δεν ξέρω κατα πόσο κάνουν για μέσα διείσδυσης της λοσιόν.

genesis

New Member

NoMoreLoss είπε:
μαγκες 6 μήνες spiro εκ των οποίων 3 μήνες με τοπική spiro + duta και δεν έχω κανένα side effect και κανένα τρελό αποτέλεσμα. θα ανεβάσω βέβαια και φοτο σε 4 μηνες ίσως και ποιό νωρίς. το μόνο που με ανησυχεί είναι αν τελικά η spiro που φτιάχνουμε μόνοι μας έχει καθόλου την ουσία μέσα η απλά οινόπνευμα. αυτό που κάνω είναι να παίρνω aldactone να το διαλύω με γουδί σε σκόνη και να βάζω 75% οινόπνευμα 30ml το αφήνω αρκετές ώρες να διαλυθεί η ουσία μέσα στο οινόπνευμα και προσθέτω απιονισμένο νερό τα υπόλοιπα 30 ml και 5 καψάκια avodart.

το διαλυμα spiro που φτιαχνουμε περιεχει την ουσια και μπορεις να το διαπιστωσεις αν παρεις το τελικο μιγμα spiro και το βρασεις σε ενα μπρικι μεχρι να εξατμιστει. οταν φυγει ολο το υγρο θα δεις οτι υπαρχει μια ουσια στον πατο του μπρικιου, η οποια εχει κολλησει και σου εχει καταστρεψει το μπρικι, και η οποια βρομαει πολυ ασχημα. αν παρεις και βρασεις μονο οινοπνευμα και PPG αυτο το υπολοιμα δεν υπαρχει αν θες να κανεις το πειραμα να εχεις ηδη αγορασει ενα αλλο μπρικι και καλυτερα παρε το γκαζακι και βγες στο μπαλκονι...

Μπλουζα