-Παιδιά καλησπέρα σας και πάλι!

Κλείνω σχεδόν 2 μήνες τώρα με θεραπεία Botafex σε 1 σημείο τοπικά μονο βράδυ και βιταμίνες cystine B6 και επειδή εξακολουθώ να μην έχω δει καμιά βελτίωση,αντιθέτως μαλιστα εδω κ 1 βδομάδα περίπου εχω τρελή τριχόπτωση,αποφάσισα να επισκεφθώ το δερματολογικό νοσοκομείο Συγγρού,τα απογευματινά ιατρεία.Εκανα τριχοριζόγραμμα κ δυστυχώς τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα δυσοίωνα,απ ότι κατάλαβα.
Αναγενείς :26.8%
Καταγενείς :
Τελογενείς:10,4%
Χωρις να θελω να σου πω οτι εδωσες τσαμπα τα λεφτα σου , εχει αποδειχτη σχεδον και ειπωθη απο ολους τους μεγαλους δερματολογους-τριχολογους του εξωτερικου οτι τουλαχιστον στους ανδρες το τριχοριζογραμμα καθε φορα που θα το κανεις θα βγαζει διαφορετικα αποτελεσματα με λιγα λογια αν το κανεις 10 φορες 10 διαφορετικα πραματα θα σου πει , δεν ειναι εγκυρο
Δυστροφικές: 62,6%
Η γιατρός συνέστησε λοσιόν Minoxidil 3% 45,0 ,mometasone 20,0 hair stabil tonic lot 100,0
να τη φτιάξει το φαρμακείο.
Biokap βιταμινες και σαμπουαν Helsinki Formula εναλλαξ με sebamed.
Θεραπεία για 1,5 μηνα.Με ρώτησε για σιδηρο,φεριτινη κ θυρεοειδη κ απαντησα οτι προ εξαμηνου ειχα κανει θεραπεία κ ανέβασα σιδηρο,ο θυρεοειδής ηταν στο όριο.Μέσα στον πανικό μου παρέλειψα να την ενημερώσω για τη διάγνωση της πρώτης δερματολόγου που είχα επισκεφθεί για σμηγματοροικη δερματίτιδα.Παρεπιπτώντος,μου είχε δώσει Stieprox εναλλάξ με άλλα σαμπουάν και σταγόνες elocon τις οποίες βλακωδώς δεν έβαλα.Η φαγούρα λοιπον από χθες επανήλθε!
Για να καταλήξω λοιπόν,η θεραπεία που συνέστησε η 2η δερματολόγος απ ότι καταλαβαίνω ειναι το ίδιο πράγμα με την προηγούμενη θεραπεια με βιταμίνες,mometasone(elocon) κ κάποια ίδια σαμπουάν!!!!Η μόνη διαφορά είναι ότι το Botafex το έβαζα σε 1 σημείο ενώ αυτη την καινούργια λοσιόν μου σηστήθηκε να τη βάζω σε όλο το κεφάλι.Διάβασα ωστόσο εδ'ω ότι η μινοξιδίλη αν τη βάλω σε όλο το κεφάλι θα επιβαρύνει τη ΣΜ.
Σκέφτομαι λοιπόν να κάνω σωστά τη θεραπεία της ΣΜ της 1ης δερματολογου με elocon k Botafex τοπικά για 20 μέρες,όπως είχε συσταθεί κ επειτα μάλλον να ακολουθήσω τη 2η.Ορμονολογικές δεν έχω κάνει,κανείς δε μου μίλησε γι αυτες.Μήπως πρέπει να το ελέγχω κ αυτό?Κ επίσης επειδή πριν από 6 μήνες ο θυρεοειδής ήταν οριακός λέω να τον ελέγξω κ πάλι,καθώς η επιδείνωση του μαλλιού μου είναι ταχύτατη κ ραγδαία(μέσα σε 6 μήνες περίπου όλη η εξέλιξη.)
Συγνώμη αν σας κούρασα,η αγωνία μου είναι μεγάλη,όπως και η επιθυμία μου να διαβάσω τις απόψεις σας για το πρόβλημά μου.Χαίρομαι πολύ που μέσω αυτού του site μπορούμε να ανταλλάσσουμε τις εμπειρίες μας!