Έχω ανδρογεννετικη αλωπεκία?

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Jo

New Member
Καλησπέρα σε όλους.Πριν από μερικούς μήνες άρχισα να παρατηρω ότι τα μαλλιά μου άρχισαν να πέφτουν περισσότερο απ ότι συνηθως.Αρχικα σκέφτηκα ότι ίσως ήταν παροδικό διότι τα τελευταία 2 χρόνια βίωσα 1 περίοδο εντονου αγχους κ η διατροφή μου δεν ήταν η καλύτερη επίσης.Τον περασμενο Οκτωβρη αποφάσισα να επισκεφθώ δερματολογο,καθώς ήθελα να ελέγξω κ να ενισχυσω το σίδηρό μου,λογω του ότι εχω στίγμα.Τόσο ο σίδηρος όσο κ η φεριτινη ήταν χαμηλά ετσι η γιατρος συνεστησε θεραπεια με σιδηρο κ 2 χαπια κυστινης τη μερα για 2 μηνες.Να προσθέσω οτι παντα ειχα πολυ κ πλούσιο μαλλι.Τα μαλλια της μητερας μου εχουν αραιωσει αρκετα αλλο αυτο συνεβημετα τα 45 της.Αυτο που ειχε αρχίσει να με ανησυχει περισσοτερο ειναι οτι σε 1 σημειο μπροστα στο πλαι 1 μικρη ''τρυπα''που υπηρχε είχε αρχισει να επεκτεινεται.Οταν η θεραπεια ολοκληρωθηκε κ ο σιδηρος ανεβηκε η γιατρος συνεστησε Botafex στο σημειο αυτο κ 2 σαμπουαν για ξηροδερμια που ειχα.Το Botafex το χρησιμοποιω εδω κ λιγες μερες ωστοσο ως τωρα δεν εχω δει καμμια βελτιωση.Το μαλλι δε δυναμωσε καθολου και η''τρυπα'' αυτη συνεχιζει να επεκτεινεται!!!Ζητω συγγνωμη αν σας κουρασα,θα εκτιμούσα καποια γνωμη.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Maria

New Member
Απ: Έχω ανδρογεννετικη αλωπεκία?

Γεια σου Jo. Αφού σε είδε δερματολόγος, δε διέγνωσε αν έχεις ανδρογεννετική αλωπεκία; Υποθέτω ότι είσαι γυναίκα γιατί ανέφερες την αραίωση της μητέρας σου... Μίλησες επίσης για "τρύπα". Αυτό μου φέρνει την εικόνα μιας άδειας εντελώς περιοχής -κι όχι αριαωμένης- από μαλλί. Αυτή η περίπτωση λέγεται αλωπεκία αρεάτα και κάνεις κατά τόπους κενά στο κεφάλι σου. Αν θες διευκρίνισε λίγο την εικόνα που περιγράφεις και το αν είσαι γυναίκα φυσικά...
Και τέλος είπες "Το Botafex το χρησιμοποιω εδω κ λιγες μερες ωστοσο ως τωρα δεν εχω δει καμμια βελτιωση." Κάνεις ΜΕΓΑΛΟ λάθος αν πιστεύεις ότι θα δεις τα μαλλιά σου πίσω σε λίγες μέρες!!!!!!!!! Η θεραπεία με μινοξιδίλη (=δραστικό συστατικό του μποταφεξ) θέλει τουλάχιστον 4 μήνες για να αρχίσεις να βλέπεις αποτέλεσμα... ΥΠΟΜΟΝΗ JO!!!!!
 

Jo

New Member
Απ: Έχω ανδρογεννετικη αλωπεκία?

Μαρία γειά σου.Σ ευχαριστω για την απαντηση.Γυναίκα είμαι,32 ετων.Η δερματολόγος είπε ότι για την τριχοπτωση μου αρχικα επρεπε να πάρω σίδηρο γιατι ηταν χαμηλα αλλα ότι γι αυτην την περιοχή που χαρακτηρισα ''τρυπα'' ειναι κληρονομικο!!!Βασικά δεν εχω καταλάβει αν ειναι ανδρογενετικη η οχι!Όταν λεω''τρύπα''εννοω 2 σημεία πάνω μπροστά δεξια κ αριστερα του μετώπου στη γραμμη που ξεκινουν τα μαλλια(δε γνωριζω αν εχουν καποια ονομασια αυτα τα σημεια)οπου παντα δεν ηταν κανονικα μαλλια αλλα φυτρες.Η 1 απο τις 2 αυτες περιοχες εχει αραιωσει πολύ κ εχει επεκταθει.Κι οταν ανεφερα οτι δεν εχω δει καμια βελτιωση αναφερομουν στη θεραπεια που εχω κανει συνολικα απο Οκτωβρη(με 2 μηνες σιδηρο κ κυστινη).Ο σίδηρος κ η φεριτινη επανηλθαν στα φυσιολογικα ωστοσο το μαλλι παραμενει αδυναμο και συνεχιζει να αραιωνει στις 2 περιοχες που προσπαθησα να περιγραψω!!! :(
 

Maria

New Member
Απ: Έχω ανδρογεννετικη αλωπεκία?

Jo από τη δική μου εμπειρία, ο σίδηρος δεν κάνει τίποτα στο να ξαναβγάλεις μαλλί αν έχεις ανδρογεννετική αλωπεκία. Αν ήταν αυτή η αιτία θα είχες βγάλει μαλλί τώρα από τον Οκτώβρη. Κι εγώ έχω στίγμα κι εμένα μου έδωσε η δερματολόγος σίδηρο αλλά μόνο όταν πήρα αντισυλληπτικά σταμάτησε η τριχόπτωση. Και πάλι όμως το μαλλί που έχασα δεν το έβγαλα πάλι... Έτσι αποφάσισα να βάζω μινοξιδίλη (regain) 2 ψεκασμούς τοπικά μόνο στο σημείο αραίωσης ::) Εσένα πόσους ψεκασμούς σου είπε να βάζεις;; Πιστεύω ότι θα σε βοηθήσει να ξαναβγάλεις το μαλλί σου γιατί το έπιασες νωρίς το πρόβλημα. εγώ άργησα πολύ να βάλω minoxidil γιατί είχα προσπαθήσει και παλιότερα με 6 ψεκασμούς, τους οποίους του τσίμπαγα πολλές φορές και παραπάνω κι είχα ταχυκαρδίες + πρήξιμο στο πρόσωπο και τη φοβήθηκα και την έκοψα.

Δες και το τμήμα των γυναικείων συζητήσεων πάντως να πάρεις μια ιδέα. Εδώ είμαστε να τα λέμε και κάνε υπομονή με τη θεραπεία σου κανα 4μηνο!! :grandpa:
 

Jo

New Member
Απ: Έχω ανδρογεννετικη αλωπεκία?

H δερματολόγος μου είπε να μην ξεπερνώ τους 6 -7 ψεκασμους συνολικα στο κεφάλι.Εχω διαβάσει αρκετά θέματα στο site και μάλιστα νομίζω ότι κάπου είχα πετύχει 1 φωτογραφία 1 γυναίκας με ξανθό μαλλί κ αραίωση στην ίδια περιοχή,στο πλάι όπως και γω.Ηταν φωτό τύπου πριν κ μετα.Υπάρχει όντως???Και κάτι άλλo: o ψεκασμός κάθε βράδυ με Botafex είναι αρκετός???
 

Maria

New Member
Απ: Έχω ανδρογεννετικη αλωπεκία?

Jo τη φωτογραφία που ανέφερες δεν την έχει πάρει το μάτι μου!

botafex πρέπει να βάζεις μέχρι 6 ψεκασμούς πρωί και βράδυ. Εσύ βάζεις και πρωί και βράδυ; και πόσους ψεκασμούς; Βάζεις μόνο στο σημείο της αραίωσης ή και πιο πέρα;

Εγώ βάζω 2 ψεκασμούς ρεγκαιν το πρωί κι άλλους 2 το βράδυ στο σημείο με την έντονη αραίωση. Θα ήθελα να βάζω και στα πλαϊνά αλλά δε θέλω να φτάσω ούτε καν τους 6 ψεκασμούς γιατί φοβάμαι μην αρχίσω να έχω παρενέργειες όπως παλιότερα... ??? ::)
 

Jo

New Member
Απ: Έχω ανδρογεννετικη αλωπεκία?

Μαρία γειά σου και πάλι!Καταρχην δεν είμαι σίγουρη αν έχω στείλει το μήνυμα μου στο σωστο ''μέρος'',.Μήπως επρεπε να το εχω στειλει στο ''γυναικεία τριχόπτωση''Ισως και να εκανα χαζο ερωτημα τωρα αλλα μπερδευτηκα λιγο με τα μερη του site,αρχαρια γαρ!!! :)
Λοιπόν η δερματολόγος μου ειχε πει μονο στο σημειο της αραιωσης και μονο βραδυ 2-3 ψεκασμους!Ηταν πολυ καθησυχαστικη αλλα μετα απο 1,5 μηνα απο τοτε που πηγα τελευταια φορα αφηνοντας τα μαλλια χωρις καμια θεραπεια(μου ειχε γραψει το botafex κ κατι σαμπουαν) η περιοχη της αραιωσης μεγαλωσε αρκετα κ ετσι ξεκινησα botafex τις τελευταιες μερες.Δεν ξερω μηπως πρεπει να επισκεφτω κ κανεναν αλλο δερματολογο για δευτερη γνωμη...ειναι σκοπιμο να περιμενω μερικους μηνες περιμενοντας μηπως βελτιωθει η κατασταση???Η μηπως θα χασω πολυτιμο χρονο???
 

Maria

New Member
Απ: Έχω ανδρογεννετικη αλωπεκία?

Jo, ίσως έπρεπε να γράψεις το μήνυμα αυτό στη γυναικεία συζήτηση, δεν ξέρω πώς μεταφέρεται εκεί, μάλλον ο Άκης που είναι administrator το κάνει αυτό! Υπάρχει και η επιλογή "αναφορά στο συντονιστή" κάτω από κάθε μήνυμα που διαβάζουμε, θα δοκιμάσω μήπως έτσι κάποιος το μεταφέρει στο κατάλληλο σημείο του φόρουμ.

Εγώ Jo από την εμπειρία μου σε συμβουλέυω να βάλεις το μποταφέξ γιατί κι εγώ που προσπαθούσα να αναβάλω τη χρήση του ρεγκαιν τελικά εκεί κατέληξα... Θα μπορούσα αν είχα ξεκινήσει νωρίτερα να σώσω πιο πολλές τρίχες που τώρα δεν ξέρω αν θα τις επαναφέρω.

Δεν ξέρω αν το μία φορά την ημέρα μποταφέξ επαρκεί, γιατί η συνιστώμενη δοσολογία είναι 2 φορές ημερησίως. Πιθανόν, για να το είπε αυτό η δερματολόγος, το πρόβλημά σου να είναι πολύ μικρό και να αρκεί μία φορά. Δεν ξέρω αν πρέπει να πας σε άλλη δερματολόγο, αλλά τελικά σου είπε αν είναι ανδρογεννετικηαλωπεκία ή αν οφείλεται σε κάτι άλλο;;;
 

Jo

New Member
Απ: Έχω ανδρογεννετικη αλωπεκία?

Παιδιά καλησπέρα!Για να ανακεφαλαιώσω σύντομα,6 μήνες μετά την πρώτη μου επίσκεψη σε δερματολόγο κ αφού όλες οι εξετάσεις ήταν φυσιολογικές,με εξαίρεση το σίδηρο τον οποίο και ανεβάσαμε, και τη θεραπεία με κυστίνες 2 μηνες αρχικά κ τον τελευταίο μήνα και πάλι αλλα και τη χρήση Botafex κάθε βράδυ τοπικά(δεξιά κ αριστερά,πάνω απ τους κροτάφους) εδώ κ περίπου ένα μήνα,το μαλλί μου και συνεχίζει να αραιώνει στις 2 αυτές περιοχές και συνεχίζει να λεπταίνει κ να μειώνεται σε όγκο.Λούζομαι επίσης κ την επόμενη μέρα θέλει πάλι λούσιμο,τον τελευταίο καιρο!Πραγματικά δεν ξέρω ποιό πρέπει να είναι το επόμενο βήμα!Να επισκεφθώ 2 δερματολογο ή να κάτσω να περιμένω μήπως κ εφόσον δω κάποια βελτίωση?Ανησυχώ μήπως τ'ωρα που το πρόβλημα είναι στη αρχή χάνω πολύτιμο χρόνο!Πραγματικά θα ήθελα ν ακούσω κάποια γνωμη.Σας ευχαριστώ.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Anthi

New Member
Απ: Έχω ανδρογεννετικη αλωπεκία?

Καλησπερα κ απο μενα,ειναι πολυ χρησιμο το σαιτ σας!Ειμαι 32 ετων κ απο τον Οκτωμβρη αντιμετωπιζω προβλημα τριχοπτωσης που εχει επιφερει αραιωση κεντρικα στο μετωπο κ στο πανω μερος του κεφαλιου-απο εκει πεφτει κ ο κυριος ογκος των τριχων μου.Αρχες Γεναρη πηγα σε δερματολογο κ εδω κ 4μηνες ακολουθω θεραπεια οπου εχω φτασει σε σημειο 90%βελτιωσης.Οταν ρωτησα απο τι πασχω η ιατρος μου ειπε απο ελαφρα ανδρογεννητικη αλωπεκια.Ορμονες,πολυκυστικες κ θυροειδη δεν εχω απ οτι δειχνουν οι εξετασεις καθως κ χαμηλη φεριττινη που ειχα πηρα συμπληρωματα.Ακουλουθω καθημερινα διατροφη με προιοντα πλουσια σε βιταμινες για τα μαλλια,εχω παρει διαφορα σκευασματα βιταμινων αλλα το προβλημα μου εχει να κανει με τις λοσιον..Στην αρχη αρχισα με Biotrin για 45 μερες κ δεν ειδα καμια βελτιωση σταθερα 100-150τριχες στο λουσιμο.Ακολουθως εβαλα την Follon κ εχει κοντεψα να παθω καταθλιψη..Σε 2 λουσιματα εχασα τουλαχιστον διπλασιο ογκο μαλλιων οποτε κ την σταματησα.Μου ειχε γραψει κ την Botafex αλλα δεν πηρα διοτι ειχα πανικοβληθει κ επιπλεον χωρις λοσιον εβλεπα βελτιωση!Tωρα στην τριτη φαση θεραπειας μου ειπε να τις παρω οπωσδηποτε κ την 1η μερα που εβαλα Butavate ενω πεφταν λιγες τριχες μου εριξε 50 κ φυσικα λεω να την σταματησω..Η δερματολογος μου ειπε να την παρω διοτι λεει ειναι σε φαση αναγεννησης κ ας πεφτουν οι τριχες..Αλλα εγω εχω αραιωση κ νομιζω οτι δεν μου υπογραφει κανεις οτι θ αναπληρωθουν οι χαμενες οποτε αφου εχω περιορισει επαρκως την πτωση λεω παλι να συνεχισω μονο με χαπια κ διατροφη.Αν ειναι να μου αδειασει ολο το κεφαλι ποιος μου εγγυαται οτι θ αναπληρωθει το τριχωμα της κεφαλης?Αν καποις-α μπορει να με βοηθησει με την γνωμη του θα μου ηταν ευπροσδεκτο!
 

heyya

New Member
Απ: Έχω ανδρογεννετικη αλωπεκία?

Anthi είπε:
Η δερματολογος μου ειπε να την παρω διοτι λεει ειναι σε φαση αναγεννησης κ ας πεφτουν οι τριχες..

Πάντα έτσι γίνεται, το κλασσικο shedding δείγμα του ότι δουλεύει η θεραπεία.
 

Anthi

New Member
Απ: Έχω ανδρογεννετικη αλωπεκία?

Χμ,ετσι λες κ εσυ,ε?Επειδη ειμαι λιγο ξεροκεφαλη εγω ομως κ αν μου καρφωθει ιδεα οτι κατι δεν παει καλα το σταματω ετσι παλι τις αφησα στην ακρη τις λοσιον κ βλεπουμε..Επειδη η τριχοπτωση εχει ελαττωθει αρκετα,περιμενα οτι τουλαχιστον δεν θα ριχνει επιπλεον κ ετσι θ αρχισει η επανεκφυση αλλα φευ..Οποτε αν ειναι τις αρχιζω πιο μετα αν δω στασιμοτητα!Ευχαριστω που απαντησες!
 

Jo

New Member
Απ: Έχω ανδρογεννετικη αλωπεκία?

-Παιδιά καλησπέρα σας και πάλι! :)Κλείνω σχεδόν 2 μήνες τώρα με θεραπεία Botafex σε 1 σημείο τοπικά μονο βράδυ και βιταμίνες cystine B6 και επειδή εξακολουθώ να μην έχω δει καμιά βελτίωση,αντιθέτως μαλιστα εδω κ 1 βδομάδα περίπου εχω τρελή τριχόπτωση,αποφάσισα να επισκεφθώ το δερματολογικό νοσοκομείο Συγγρού,τα απογευματινά ιατρεία.Εκανα τριχοριζόγραμμα κ δυστυχώς τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα δυσοίωνα,απ ότι κατάλαβα.
Αναγενείς :26.8%
Καταγενείς :
Τελογενείς:10,4%
Δυστροφικές: 62,6%
Η γιατρός συνέστησε λοσιόν Minoxidil 3% 45,0 ,mometasone 20,0 hair stabil tonic lot 100,0
να τη φτιάξει το φαρμακείο.
Biokap βιταμινες και σαμπουαν Helsinki Formula εναλλαξ με sebamed.
Θεραπεία για 1,5 μηνα.Με ρώτησε για σιδηρο,φεριτινη κ θυρεοειδη κ απαντησα οτι προ εξαμηνου ειχα κανει θεραπεία κ ανέβασα σιδηρο,ο θυρεοειδής ηταν στο όριο.Μέσα στον πανικό μου παρέλειψα να την ενημερώσω για τη διάγνωση της πρώτης δερματολόγου που είχα επισκεφθεί για σμηγματοροικη δερματίτιδα.Παρεπιπτώντος,μου είχε δώσει Stieprox εναλλάξ με άλλα σαμπουάν και σταγόνες elocon τις οποίες βλακωδώς δεν έβαλα.Η φαγούρα λοιπον από χθες επανήλθε!
Για να καταλήξω λοιπόν,η θεραπεία που συνέστησε η 2η δερματολόγος απ ότι καταλαβαίνω ειναι το ίδιο πράγμα με την προηγούμενη θεραπεια με βιταμίνες,mometasone(elocon) κ κάποια ίδια σαμπουάν!!!!Η μόνη διαφορά είναι ότι το Botafex το έβαζα σε 1 σημείο ενώ αυτη την καινούργια λοσιόν μου σηστήθηκε να τη βάζω σε όλο το κεφάλι.Διάβασα ωστόσο εδ'ω ότι η μινοξιδίλη αν τη βάλω σε όλο το κεφάλι θα επιβαρύνει τη ΣΜ.
Σκέφτομαι λοιπόν να κάνω σωστά τη θεραπεία της ΣΜ της 1ης δερματολογου με elocon k Botafex τοπικά για 20 μέρες,όπως είχε συσταθεί κ επειτα μάλλον να ακολουθήσω τη 2η.Ορμονολογικές δεν έχω κάνει,κανείς δε μου μίλησε γι αυτες.Μήπως πρέπει να το ελέγχω κ αυτό?Κ επίσης επειδή πριν από 6 μήνες ο θυρεοειδής ήταν οριακός λέω να τον ελέγξω κ πάλι,καθώς η επιδείνωση του μαλλιού μου είναι ταχύτατη κ ραγδαία(μέσα σε 6 μήνες περίπου όλη η εξέλιξη.)
Συγνώμη αν σας κούρασα,η αγωνία μου είναι μεγάλη,όπως και η επιθυμία μου να διαβάσω τις απόψεις σας για το πρόβλημά μου.Χαίρομαι πολύ που μέσω αυτού του site μπορούμε να ανταλλάσσουμε τις εμπειρίες μας!
 

Spacestation

New Member
Απ: Έχω ανδρογεννετικη αλωπεκία?

Γεια σου jo!Συμμερίζομαι την αγωνία σου!παρεπιπτώντος μάλλον στη ίδια γιατρό πηγαίνουμε :p και μου φαίνεται περίεργο το ότι δεν σου ζήτησε ορμονολογικές.το τριχοριζόγραμμα σου είναι παρόμοιο με το δικό μου που έβγαλα πριν 8 μήνες!
Για τη σμηγματορροική δερματίτιδα τη ρώτησες?αν πρέπει να κάνεις κάτι εξτρά δλδ...μου φαίνεται κάπως επίφοβο να συνδυάσεις δύο θεραπείες απο δύο διαφορετικούς γιατρούς για διαφορετικά πράγματα..Καλύτερα ρώτησέ την για να σου δώσει μία ενιαία θεραπεία.Είμαι γενικότερα της άποψης πάνω στο ζήτημα της αλωπεκίας εφόσον είναι χρόνιο ότι αφού βρεις ένα καλό γιατρό συζήτα τα πάντα,ότι σου συμβαίνει κατά τη διάρκεια της θεραπέιας σου και ότι σε ανησυχεί και ακολούθησέ την πιστά.Μην την κόβεις απότομα μόνη σου και μην απογοητεύεσαι!
 

Jakard

New Member
Απ: Έχω ανδρογεννετικη αλωπεκία?

Jo είπε:
-Παιδιά καλησπέρα σας και πάλι! :)Κλείνω σχεδόν 2 μήνες τώρα με θεραπεία Botafex σε 1 σημείο τοπικά μονο βράδυ και βιταμίνες cystine B6 και επειδή εξακολουθώ να μην έχω δει καμιά βελτίωση,αντιθέτως μαλιστα εδω κ 1 βδομάδα περίπου εχω τρελή τριχόπτωση,αποφάσισα να επισκεφθώ το δερματολογικό νοσοκομείο Συγγρού,τα απογευματινά ιατρεία.Εκανα τριχοριζόγραμμα κ δυστυχώς τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα δυσοίωνα,απ ότι κατάλαβα.
Αναγενείς :26.8%
Καταγενείς :
Τελογενείς:10,4%


Χωρις να θελω να σου πω οτι εδωσες τσαμπα τα λεφτα σου , εχει αποδειχτη σχεδον και ειπωθη απο ολους τους μεγαλους δερματολογους-τριχολογους του εξωτερικου οτι τουλαχιστον στους ανδρες το τριχοριζογραμμα καθε φορα που θα το κανεις θα βγαζει διαφορετικα αποτελεσματα με λιγα λογια αν το κανεις 10 φορες 10 διαφορετικα πραματα θα σου πει , δεν ειναι εγκυρο
Δυστροφικές: 62,6%
Η γιατρός συνέστησε λοσιόν Minoxidil 3% 45,0 ,mometasone 20,0 hair stabil tonic lot 100,0
να τη φτιάξει το φαρμακείο.
Biokap βιταμινες και σαμπουαν Helsinki Formula εναλλαξ με sebamed.
Θεραπεία για 1,5 μηνα.Με ρώτησε για σιδηρο,φεριτινη κ θυρεοειδη κ απαντησα οτι προ εξαμηνου ειχα κανει θεραπεία κ ανέβασα σιδηρο,ο θυρεοειδής ηταν στο όριο.Μέσα στον πανικό μου παρέλειψα να την ενημερώσω για τη διάγνωση της πρώτης δερματολόγου που είχα επισκεφθεί για σμηγματοροικη δερματίτιδα.Παρεπιπτώντος,μου είχε δώσει Stieprox εναλλάξ με άλλα σαμπουάν και σταγόνες elocon τις οποίες βλακωδώς δεν έβαλα.Η φαγούρα λοιπον από χθες επανήλθε!
Για να καταλήξω λοιπόν,η θεραπεία που συνέστησε η 2η δερματολόγος απ ότι καταλαβαίνω ειναι το ίδιο πράγμα με την προηγούμενη θεραπεια με βιταμίνες,mometasone(elocon) κ κάποια ίδια σαμπουάν!!!!Η μόνη διαφορά είναι ότι το Botafex το έβαζα σε 1 σημείο ενώ αυτη την καινούργια λοσιόν μου σηστήθηκε να τη βάζω σε όλο το κεφάλι.Διάβασα ωστόσο εδ'ω ότι η μινοξιδίλη αν τη βάλω σε όλο το κεφάλι θα επιβαρύνει τη ΣΜ.
Σκέφτομαι λοιπόν να κάνω σωστά τη θεραπεία της ΣΜ της 1ης δερματολογου με elocon k Botafex τοπικά για 20 μέρες,όπως είχε συσταθεί κ επειτα μάλλον να ακολουθήσω τη 2η.Ορμονολογικές δεν έχω κάνει,κανείς δε μου μίλησε γι αυτες.Μήπως πρέπει να το ελέγχω κ αυτό?Κ επίσης επειδή πριν από 6 μήνες ο θυρεοειδής ήταν οριακός λέω να τον ελέγξω κ πάλι,καθώς η επιδείνωση του μαλλιού μου είναι ταχύτατη κ ραγδαία(μέσα σε 6 μήνες περίπου όλη η εξέλιξη.)
Συγνώμη αν σας κούρασα,η αγωνία μου είναι μεγάλη,όπως και η επιθυμία μου να διαβάσω τις απόψεις σας για το πρόβλημά μου.Χαίρομαι πολύ που μέσω αυτού του site μπορούμε να ανταλλάσσουμε τις εμπειρίες μας!
 

angel85

New Member
Απ: Έχω ανδρογεννετικη αλωπεκία?

Καλησπερα σε ολους..
Πριν 6 μηνες περιπου ανακαλυψα ενα μικρο κενακι στα μαλλια μου και αρχικα δεν του δωσα ιδιαιτερη σημασια..Το κενακι αυτο μεγαλωνε με αποτελεσμα να μην μπορω να πιασω τα μαλλια μου πανω.Πηγα σε δερματολογο και μου εδωσε Botafex λοσιον.Το εκανα 2 φορες την μερα μασαζ τοπικο και σε 1 μηνα αρχισαν να βγαινουν τριχουλες και μετα απο 2 μηνες ειχαν βγει κανονικα ολα τα μαλλια σε εκεινη την περιοχη.
Πριν λιγες μερες ανακαλυψα οτι εχω 3 αυτη τη φορα κενακια σε διαφορα μερη του κεφαλιου.
Πηγα παλι σε δερματολογο και μου εδωσε εξετασεις για θυροειδη.Μου ειπε οτι παιζει μεγαλο ρολο το αγχος αλλα η αιτια ειναι αλλη.
Εκανα τις εξετασεις και οντως εχω ταση για υποθυροειδισμο.
Αναρωτιεμαι ομως αν αυτο θα συνεχισει να συμβαινει..
 

Jo

New Member
Απ: Έχω ανδρογεννετικη αλωπεκία?

Παιδιά καλησπέρα.Ενιωσα την αναγκη να ξαναγράψω μετά από μήνες θεραπείας μετά τη διάγνωση της ΑΑ για να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου.Μετά λοιπόν από πάνω από 1 χρόνο διαφόρων θεραπειών και πιο συγκεκριμένα μετά απο περίπου 9 μήνες συστηματικής εφαρμογής μινοξιδίλης κ λοσιόν με κορτιζόνη με μικρές παραλλαγές ανα 2 μήνες μετά από τακτική παρακολούθηση ατα εξωτερικά ιατρεία Συγγρου έχω να καταθέσω ότι δεν έχω δει απολύτως καμμια βελτίωση.Αντιθέτως το πρόβλημα αραιωσης στο δεξί κρόταφο έχει επακταθεί αρκετά κ προχωράει και στη μπροστινή γραμμη των μαλλιών.Εχω διαγνωστεί κ με υποθυρεοειδισμό και παίρνω θυροξινη εδω και 1,5 μήνα περίπου,έχω την αίσθηση όμως ότι δεν έχει επηρεαστεί-θετικά τουλάχιστον το μαλλί-.Επίσης ανα τακτικά διαστήματα παίρνω και σίδηρο αλλα λόγω του στίγματος τόσο ο σίδηρος όσο και η φερριτίνη μου ήταν ανέκαθεν χαμηλά.Τέλος,να διευκρινήσω ότι η μινοξιδιλη είναι 2% σε μποταφεξ κ 3% στη λοσιον που βάζω εναλλαξ και μόνο το βράδυΤο ερώτημα μου παιδιά είναι.....και τί άλλο μπορεί να γίνει τώρα???εφοσον μ αυτή τη θεραπεία τοσο καιρό δε βλέπω αποτέλεσμα??????? :-X
 

Spacestation

New Member
Απ: Έχω ανδρογεννετικη αλωπεκία?

Aγαπητή Jo δεν μπορώ να σου εκφράσω το πόσο σε καταλαβαίνω..κιεγώ μετά από ενάμισι χρόνο θεαρπείας δεν έχω δει αποτέλεσμα ίσα ίσα νιώθω οτι ο όγκος του μαλλιού μου λιγοστεύει όλο και πιο πολύ κιας χαπακώνομαι στο σίδηρο και τις biokap βιταμίνες μαζί με μποταφεξ.
Πραγματικά δεν ξέρω τι να σου πω για να σε βοηθήσω..να σταματήσεις να απογοητεύεσαι...Προσωπικά αυτό που έχω καταφέρει είναι να συμβιβαστώ με αυτό και να μην το σκέφτομαι διαρκώς ακόμα κιαν στο μετρό βλέπω κυρίες περί τα 50 με μαλλλί τίγκα και τρελένομαι εκείνη τη στιγμή :p.Νομίζω κάθε περίπτωση ΑΑ δεν είναι ίδια...σε κάποιους ανθρώπους λειτουργεί η θεραπεία,η οποία όπως μου ξεκαθάρισε η γιατρός μου δεν φέρνει τίποτα από το μαλλί που έχασα απλα προσπαθούμε να καθυστερήσουμε την κατάσταση.
Οπότε ας κάνουμε υπομονή μέχρι να εξελιχθεί κιάλλο η ιατρική των βλαστοκυττάρων να αναστήσουμε κανενα θύλακα :worshipper 8)
Ξέρω ότι δεν σε βοηθάω ακριβώς με αυτά που λέω αλλα να ξέρεις πως σε νιώθω..
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα