Ενωμένοι απέναντι στους τσαρλατάνους! (βίντεο)

Για να είμαστε δίκαιοι, ναι, έχει βελτιωθεί πολύ σε σχέση με πριν την έλευση του Λορένζο. Για να πεις όμως αν είναι εφάμιλα ή όχι (για μένα δεν είναι) πρέπει να τα δεις σε μεγαλύτερο βάθος, να τα ψειρίσεις. Αυτό γίνεται μόνο με ανεξάρτητα και με μέλη που λένε την αλήθεια (πχ μας είπε ότι ο MG86 δεν είχε budget σαν δικαιολογία αλλά ο MG86 τον διεψεύσε). Ο Λορενζο έχει εδώ στο φόρουμ 35+ ανεξάρτητα και συνέχεια προστιθενται. Ο Αναστασάκης δεν έχει πολλά και αυτά που είχε, αλλά και έχει, δείχνουν λάθη. Πχ o MG86 που υποτιθεται μου το παρουσίασε σαν εξωπραγματικό. Ναι είναι πολύ καλή η hairline αλλά δεν πύκνωσε forelock με συνέπεια να δείχνει άδειος από πίσω. O Lorenzo θα πύκνωνε και ο MG86 θα είχε τελειώσει με το μπροστινό κομμάτι. Αυτό το πολύ ουσιαστικό κλικ πχ κάνει την διαφορά.
θα ειχε παντως ενδιαφέρον cvial να μας πεις την γνωμη σου για ποιες ελληνικές κλινικες ξεχωρίζεις κ ποιες βλεπεις ελπιδοφόρες λογο της τεράστιας εμπειριας που εχεις σε αυτο. Δεν λεω να πεις αυτη δεν ειναι καλη, μονο όσες βλεπεις θετικα σημάδια. Προφανως δεν είμαστε ανήλικα παιδια να πουμε "αα το ειπε ο cvial αρα ειναι οι τοπ και αν παω εκει κ δν παει καλα φταίει αυτός". Ο καθενας ειναι υπεύθυνος για τις κινησεις του και κανει την ερευνα του. Βεβαια αν δεν θελεις για να μην τυχον υπάρξουν εντάσεις κατανοητό.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το επίπεδο σε σχέση με το 2015 που ξεκίνησα έχει ανέβει αισθητά. Οι Ελληνικές κλινικές έχουν βελτιωθεί η καθεμία σε διαφορετικό τομέα. Και από αποτελέσματα αλλά και από πλευράς αντιμετώπισης της τριχόπτωσης με φαρμακευτική αγωγή. Ο βεκρής πχ τουλάχιστον στα βίντεο που βγάζει το λέει ανοιχτά. Αυτό που ακόμα λείπει (και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό) είναι η εξατομίκευση της κάθε περίπτωσης. Δηλαδή ένας γιατρός να ασχοληθεί μαζί σου από το Α έως το Ω και να σου φτιάξει ένα στρατηγικό πλάνο. Γενικά λειτουργούν σαν σουπερ μάρκετ, καλύτερα μεν σε σχέση με το 2015, αλλά σουπερ μάρκετ. Επίσης αυτό το μονοήμερο/διημερο μέχρι τόσα g δεν βοηθα καθολου.

Τελευταία επεξεργασία:

revolver

New Member
Εννοείς ότι δεν υπάρχουν γιατροί που να αναλαμβάνουν εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα? Γιατί αν είναι έτσι διαφωνώ.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Όχι, δεν εννοώ αυτό, προφανώς και υπάρχουν τέτοιοι γιατροί (Τυρκάλας, Τσάκαλος, Κεραμιδάς, Ζώντος, κλπ). Απλά δεν έχουν όλο το πακέτο. Έχω δει πολλές από τις δουλείες τους στα cons και βλέπεις ότι στον καθένα λείπει κάτι. 1-2 περιστατικά έχω δεί που λες ότι είναι πολύ καλη μμ από όλες τις πλευρές αλλά και σε αυτές τις περιπτώσεις ο γιατρός απλά έκανε την μμ, την διάγνωση την έκανε κάποιος άλλος και προφανώς δεν υπήρξε κουβέντα για επόμενη.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αποφεύγω να βάζω τέτοιες τίτλους, απόλυτους. Ότι είναι εκ των κορυφαίων σίγουρα. Επίσης έχει κορυφαίες παρουσιάσεις αποτελεσμάτων.

revolver

New Member
Όχι, δεν εννοώ αυτό, προφανώς και υπάρχουν τέτοιοι γιατροί (Τυρκάλας, Τσάκαλος, Κεραμιδάς, Ζώντος, κλπ). Απλά δεν έχουν όλο το πακέτο. Έχω δει πολλές από τις δουλείες τους στα cons και βλέπεις ότι στον καθένα λείπει κάτι. 1-2 περιστατικά έχω δεί που λες ότι είναι πολύ καλη μμ από όλες τις πλευρές αλλά και σε αυτές τις περιπτώσεις ο γιατρός απλά έκανε την μμ, την διάγνωση την έκανε κάποιος άλλος και προφανώς δεν υπήρξε κουβέντα για επόμενη.
Μπράβο ακριβώς αυτούς εκτός τον Τσάκαλο σκεφτόμουν και εγώ γι αυτό ρώτησα. Αυτοί οι 3 θεωρώ ότι είναι αξιόλογοι, ίσως ένας από αυτούς να είναι ακόμα καλύτερος αλλά δεν θα επεκταθώ μην νομίζουν ότι κάνω διαφήμιση.
Για μένα έχει να κάνει και με τον χαρακτήρα του γιατρού...προσωπικά δεν θα πήγαινα σε έναν που είναι εγωπαθής και αγνώμων όσο καλός και αν ήταν...

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Πάντως υπάρχουν και άλλοι, κρυφά διαμαντάκια, που κάνουν επεμβάσεις υπο καθεστώς ανωνυμίας μέσω κλινικών, κάτι σαν μισθοφόροι. Ίσως είναι και καλύτεροι από όλους αυτούς που προαναφέραμε.

Dob31

Active Member
Πάντως υπάρχουν και άλλοι, κρυφά διαμαντάκια, που κάνουν επεμβάσεις υπο καθεστώς ανωνυμίας μέσω κλινικών, κάτι σαν μισθοφόροι. Ίσως είναι και καλύτεροι από όλους αυτούς που προαναφέραμε.
Μιλάμε για το χειρουργικό κομμάτι πάντα σωστά;

Noname12

Active Member
Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το επίπεδο σε σχέση με το 2015 που ξεκίνησα έχει ανέβει αισθητά. Οι Ελληνικές κλινικές έχουν βελτιωθεί η καθεμία σε διαφορετικό τομέα. Και από αποτελέσματα αλλά και από πλευράς αντιμετώπισης της τριχόπτωσης με φαρμακευτική αγωγή. Ο βεκρής πχ τουλάχιστον στα βίντεο που βγάζει το λέει ανοιχτά. Αυτό που ακόμα λείπει (και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό) είναι η εξατομίκευση της κάθε περίπτωσης. Δηλαδή ένας γιατρός να ασχοληθεί μαζί σου από το Α έως το Ω και να σου φτιάξει ένα στρατηγικό πλάνο. Γενικά λειτουργούν σαν σουπερ μάρκετ, καλύτερα μεν σε σχέση με το 2015, αλλά σουπερ μάρκετ. Επίσης αυτό το μονοήμερο/διημερο μέχρι τόσα g δεν βοηθα καθολου.
Πάντως οφείλω να πω ότι από προσωπική εμπειρία δεν έχω δει και τρομερή εξατομίκευση πλάνου, ιδίως μακρόπνοη, ούτε σε κορυφαίους γιατρούς του εξωτερικού.

Είναι σίγουρα το ιδανικό να συμβαίνει αλλά είναι ένα industry που δυστυχώς ο χρόνος πιέζει πολύ τους κορυφαίους γιατρούς (δεν είμαι βέβαιος ότι είναι ακριβώς τα λεφτά που το καθορίζουν αλλά ότι μπαίνουν σε μια λογική κλεισίματος πάρα πολλών χειρουργείων για να γίνουν established και μετά δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για εξατομίκευση).

Για τις ελληνικές κλινικές νομίζω τα δύο βασικά προβλήματα, που χτυπάνε και περισσότερο στο μάτι, εξακολουθούν να είναι το συχνό χαμηλό ποσοστό φύτρωσης και η έλλειψη micro και macro irregularities σε hairlines (συχνά σκέτες ευθείες).

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Πάντως οφείλω να πω ότι από προσωπική εμπειρία δεν έχω δει και τρομερή εξατομίκευση πλάνου, ιδίως μακρόπνοη, ούτε σε κορυφαίους γιατρούς του εξωτερικού.

Είναι σίγουρα το ιδανικό να συμβαίνει αλλά είναι ένα industry που δυστυχώς ο χρόνος πιέζει πολύ τους κορυφαίους γιατρούς (δεν είμαι βέβαιος ότι είναι ακριβώς τα λεφτά που το καθορίζουν αλλά ότι μπαίνουν σε μια λογική κλεισίματος πάρα πολλών χειρουργείων για να γίνουν established και μετά δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για εξατομίκευση).

Για τις ελληνικές κλινικές νομίζω τα δύο βασικά προβλήματα, που χτυπάνε και περισσότερο στο μάτι, εξακολουθούν να είναι το συχνό χαμηλό ποσοστό φύτρωσης και η έλλειψη micro και macro irregularities σε hairlines (συχνά σκέτες ευθείες).
Σε αυτό έχεις δίκιο είναι θέμα προτεραιοτήτων του κάθε γιατρού. Ο Ferreira και ο Pinto πχ στην Πορτογαλία δεν είναι τέτοιες περιπτώσεις. Λίγα χειρουργεία την εβδομάδα. Ένα άλλο που βλέπω σαν μειον στις Ελληνικές είναι ότι δεν κάνουν πυκνώσεις σε μαμα μαλλιά (οι περισσότερες), το αποφεύγουν συστηματικά ή το κάνουν χωρίς την απαιτούμενη πυκνότητα. Αυτό όμως είναι must αν θέλεις ένα πραγματικά καλό αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις.

Τελευταία επεξεργασία:

Dob31

Active Member
Cvial, έχουμε καθόλου εικόνα από τον Ferreira ; Παλιότερα είχες αναφέρει ότι ήταν επιθετικός στις πυκνώσεις του και ότι υπήρχαν περιθώρια βελτίωσης στη στρατηγική του.
Έχει βελτιώσει τίποτα από αυτά;

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ναι έχουμε, βεβαίως και έχει βελτιωθεί σε αυτό το κομμάτι πάνε και αρκετά χρόνια από τότε που είχα εικόνα για αυτή την επιθετικότητα στις πυκνώσεις γιατί δούλευε με τον Λορενζο. Τώρα κάνει μόνο 2-3 χειρουργεία την εβδομάδα αλλά οι τιμές του είναι στον θεό.

Τελευταία επεξεργασία:
Μπράβο ακριβώς αυτούς εκτός τον Τσάκαλο σκεφτόμουν και εγώ γι αυτό ρώτησα. Αυτοί οι 3 θεωρώ ότι είναι αξιόλογοι, ίσως ένας από αυτούς να είναι ακόμα καλύτερος αλλά δεν θα επεκταθώ μην νομίζουν ότι κάνω διαφήμιση.
Για μένα έχει να κάνει και με τον χαρακτήρα του γιατρού...προσωπικά δεν θα πήγαινα σε έναν που είναι εγωπαθής και αγνώμων όσο καλός και αν ήταν...
Πες τον γιατρο που ξεχωριζεις και γιατι. Γνώμες λέμε εδω μεσα. Αν φοβόμαστε ολοι να πουμε μια γνωμη μην τυχον κ το περασει καποιος διαφήμιση δεν εχει νοημα. Νομιζω κανει μπαμ ποιοι ειναι βαλτοι και ποιοι όχι.

Πιστεύω γενικά οτι έχουν βελτιωθεί οι ελληνικές κλινικές σε σχέση με παλιότερα τοσο σε επίπεδο φυτρωσης οσο και φυσικότητας. Και επίσης γενικά εχουν αυξήσει τους αριθμους που βγάζουν ανα μονοήμερη/διήμερη επέμβαση. Αυτο που υστερουν ειναι πιστεύω η φυτευση ανάμεσα σε υπάρχοντα μαλλια και τον τραυματισμο των υπαρχοντων αλλα και σημεια οπως τα τριγωνάκια στα πλάγια temporal peaks που αλλες δεν φτιάχνουν ή αμα φτιάξουν θα βγαινει αφυσικο το αποτέλεσμα.
Γενικά υπάρχουν αρκετές επιλογές πλέον να πάει κανεις πλέον και να πάρει ενα decent αποτέλεσμα..και πιστευω ολο και θα αυξάνονται οι επιλογές και θα μεγαλώνει ο ανταγωνισμός. Οπότε και αυτος που εχει καλά αποτελέσματα με την καλυτερη δυνατη τιμη θα εχει και το πλεονέκτημα.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Μοντ temporal peaks μέχρι τώρα από την εμπειρία σου πόσα grafts βλέπεις να βάζουν;100-150 σε κάθε ένα;
To θέμα δεν είναι πόσα βάζεις αλλά με την φορά που τα βάζεις και τι πάχος έχει η τρίχα που βάζεις.

Τελευταία επεξεργασία:

george_hatzi

Well-Known Member
Ο Αναστάσακης έκανε εξώδικο στον Cvial και παραμένει εδώ και λέει την άποψή του και έχει βήμα για να κατηγορεί το φορουμ και τον moderator του. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να υποθεί κάτι άλλο για τη συμπεριληπτικότητα και τη δημοκρατικότητα αυτού του φόρουμ.

Από εκεί και πέρα ακόμα και να έχουν υπάρξει λάθη, αστοχίες ή και biases του mod, από τη στιγμή που δεν υπάρχει κίνητρο και ιδίον όφελος (για αυτό από ότι καταλαβαίνω δεν διαφωνεί κανείς), όλα είναι ανθρώπινα και λογικά. Λάθη δεν κάνουν μόνο όσοι δεν κάνουν τίποτα. Και ο CVIAL έχει κάνει πολλά για αυτήν την κοινότητα. Τα λάθη εκ προθέσεως είναι το πρόβλημα και αυτά πρέπει να αναζητηθούν εκεί που υπάρχει και κίνητρο.

Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα