Ο pitella είναι απάτη? Εχει πόσα αποτελέσματα αναρτημένα και πόσες δημοσιεύσεις δικών του σε διεθνή φορουμ.Βγάλε τους Βραζιλιάνους από την λίστα. Είναι γνωστές απάτες στον ιατρικό κύκλο των μμ. Ο Zarev όχι.
Ο Zarev δηλαδή καλύτερος ?
Ο pitella είναι απάτη? Εχει πόσα αποτελέσματα αναρτημένα και πόσες δημοσιεύσεις δικών του σε διεθνή φορουμ.Βγάλε τους Βραζιλιάνους από την λίστα. Είναι γνωστές απάτες στον ιατρικό κύκλο των μμ. Ο Zarev όχι.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
Θεωρώ θέλω παραπάνω , δυστυχώς . Αλλα με 7000,7500 θα έχω ένα καλό αποτέλεσμα και ίσως δεν χρειαστώ να μπω σε δεύτερη . Αν και σίγουρα δεν θα είναι φουλ .Μπορείς να το κάνεις σε 2 από 3500g την φορά, αν όντως χρειάζεσαι 7000g
Ο Zarev δεν είναι απάτη. Σίγουρα δεν είναι αυτό που παρουσιάζεται αλλά εμφανίζεται σε workshop, κάνει παρουσιάσεις, δέχεται (σε ένα βαθμό) peers review και έχει skills. Ως προς τον pitella μου είναι αδιάφορο πόσα αποτελέσματα επίσημα έχει και τι δημοσιεύσεις δικών του παίζουν σε διεθνή φόρουμ. Οι γιατροί που τον ξέρουν καλά έχουν άποψη. Ο κλάδος βασίζεται στο ψευτικό μαρκετινγκ και τα περισσότερα διεθνή φόρουμ έχουν admin διαπλεκόμενους με κλινικές που χρηματίζονται. Ο μόνος τρόπος είναι πραγματικές ανεξάρτητες παρουσιάσεις που παρουσιάζονται σε πραγματικό χρόνο με διαφανή τρόπο. Σε αυτό το δικό μας φόρουμ έχει ένα πλεονέκτημα επειδή η Ελλάδα είναι μικρή αγορά και μπορούμε εύκολα να δούμε και τα περιστατικά δια ζώσης (εγώ έχω δει πολλά περιστατικά από διάφορες κλινικές οπότε μπορώ να συγκρίνω αυτό που παρουσιάζεται και το τι πραγματικά είναι) οπότε σε ένα βαθμό μπορούμε να αξιολογήσουμε αν κάποιο είναι πραγματικά ανεξάρτητο ή όχι.Ο pitella είναι απάτη? Εχει πόσα αποτελέσματα αναρτημένα και πόσες δημοσιεύσεις δικών του σε διεθνή φορουμ.
Ο Zarev δηλαδή καλύτερος ?
Θεωρώ θέλω παραπάνω , δυστυχώς . Αλλα με 7000,7500 θα έχω ένα καλό αποτέλεσμα και ίσως δεν χρειαστώ να μπω σε δεύτερη . Αν και σίγουρα δεν θα είναι φουλ .
Μόνο ο pitella μπορεί να μου το κάνει με την μια . Τουλάχιστον από ότι βλέπω . Με beard grafts όχι μόνο δότρια .
Ο Valerios φαίνεται να μην έχει καλή δότρια , καμία σχέση με τον sunbald . Ίσως και οι φωτό που ανέβασε εδώ να την δείχνουν και χειρότερη . Θα δούμε λογικά έκανε ήδη. Ελπίζω να ανεβάσει .
Εννοώ ότι όταν κάποιος καταφέρνει να βγάλει , 7500g από μια δότρια , σίγουρα κάθε punch καταλήγει σε g , δεν έχει total transection .
Νομίζω ότι βάζεις την κοινωνική και επαγγελματική σου αναγκη πριν την ιατρική πράξη. Δεν είναι το βέλτιστο. Δεν μπορείς να ξεκινάς ψάχνοντας να βρεις γιατρό που να κάνει giga session επειδή δεν μπορείς να πάρεις 10 μέρες άδεια σε 2 φορές. Είναι λάθος σκεπτικό. Έχω δει και περιπτώσεις μελών που επειδή χώρισαν και ήθελαν γρήγορη μεταμορφωση για ψυχολογικούς λόγους να κάνουν τραγικά λάθη επιλογής κλινικής και μεθόδου. Αποδεδειγμένα. Το παραδέχθηκαν μετά αλλά το πουλάκι είχε πετάξει.Ναι αλλά αν έχει καλή φύτρωση, θα είναι φανταστικό το αποτέλεσμα.
Η φύτρωση είναι πολυπαραγοντικό φαινόμενο. Η συντήρηση (εφόσον δεν γίνει κάτι περίεργο) είναι τυποποιημένη και δεν παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Σίγουρα τα πολύτριχα επιβιώνουν καλύτερα (λόγω θερμικής μάζας) από τα μονότριχα αλλά και αυτό δεν είναι ουσιώδες, τα μονοτριχα είναι λίγα σε αριθμό. Το πιο σημαντικό είναι τα skills του γιατρού κατά την εμφύτευση (το pen έχει πλεονέκτημα) και η αποφυγή αιματωμάτων από πολλά πλήγματα σε μικρές περιοχές.Από τι εξαρτάται η φύτρωση ? Για δώσε τα φώτα σου ώστε να κάνω τις ερωτήσεις όταν θα ξεκινήσω τα consultations για την περίπτωση μου . Υλικό συντήρησης? Θερμοκρασία ? Τι να ρωτήσω και αν μου πουν ότι χρησιμοποιούν τι , να νιώσω πιο ασφαλής ?
Αν είναι να βάλεις τόσα ο Zarev είναι πιο σωστή λύση από όλους αυτούς που αναφέρεις. Βέβαια είναι waste of money αν σπάσεις την επέμβαση σε 2, έχεις πολύ περισσότερες επιλογές.Γενικός χειρουργός είμαι . Κοιτα και στον δικό μου κλάδο είναι πολλοί συνάδελφοι που λένε πως δεν γίνεται το ένα δεν γίνεται το άλλο . Δεν τολμούν να πουν γίνεται αλλά δεν το κάνω εγώ , πήγαινε αλλού . Δεν ξέρω ακόμα σε ποιον θα εμπιστευτώ την δική μου επέμβαση , στον zarev έκλεινα αλλά χρονικά είναι μακριά και οικονομικά αν και με παίρνει θα προτιμούσα να δώσω λιγότερα . Δεν μου είπες για αυτόν !!! Με ενδιαφέρει . Αν θες βέβαια.
Δεν μιλάω αρνητικά για τον Τσάκαλο σαν γιατρό, μιλάω αρνητικά για την μεθοδολογία προσεγγισης και νομίζω το υποστηρίζω με αρκετά επιχειρήματα. Το να βγάλεις 7-8-9Κ g δεν είναι κάτι πρωτοποριακό ούτε δύσκολο. Το έχουν επιχειρήσει πάρα πολλοί πολλά χρόνια και υπάρχει γνώση γύρω από το θέμα. Δεν είναι το βέλτιστο. Ο Τσάκαλος δεν κάνει κάτι πρωτοποριακό ούτε εφαρμόζει κάποια ειδική τεχνική που να δικαιολογεί γιατί μπορεί και οι άλλοι όχι. Εκεί θα είχε νόμημα το peer review. Δυστυχώς τα περισσότερα στις μμ γίνονται όχι με ιατρικό γνώμονα αλλά με καθαρά εμπορικό και είμαι ανοιχτός στο να το συζητήσω εκτενέστερα (αν και το έχω αναλυσει επιφανειακά σε προηγουμενο ποστ). Έχω δει κλινικές να χειρουργούν ασθενείς με DUPA, BUPA χωρίς να προτείνουν φαρμακευτική αγωγή και φυσικά να καταλήγουν οι ασθενείς μετά από 4-5 χρόνια σε αδιέξοδο. ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, Η ΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ. Εξάλλου κανείς δεν πέθανε από μμ και το αποτέλεσμα αν είναι βέλτιστο ή όχι είναι κάτι που δύσκολα ανιχνευεται και πολλές φορές είναι και υποκειμενικό.Ε ναι αλλά όταν κάποιος νέος άνθρωπος , που έχει και εμπειρία γιατί βλέπω 10 χρόνια ασχολείται - αν για δέκα χρόνια το κάνει κάθε μέρα έχει κάνει πάνω από 2000 επεμβάσεις . Στην χειρουργική σε εμάς 2000 επεμβάσεις σε έναν τύπο χειρουργείου κάποιοι δεν φτάνουν σε όλη την καριέρα τους . Και αυτοί που τις έχουν θεωρούνται πολλοί έμπειροι .
Επίσης το 5000,5500 βλέπω το έχει κάνει αρκετές φορές . Αρα το να ανέβηκε level δεν είναι και ουρανοκατέβατο. Θέλω να πω ας είμαστε λίγο πιο θετικοί και παράλληλα και σκεπτικοί και να αμφισβητήσουμε δεν λέω , αλλα το να μιλήσουμε αρνητικά πριν καν δούμε, το θεωρώ λάθος .
Κάνε μου την χάρη και ξεχνα τον Pitella. Δεν προδικάζω το αποτέλεσμα του Sunbald μπορεί να πάει και καλά. Έχω γράψει όμως πολλές φορές ότι κάθε κεφάλι και οργανισμός είναι διαφορετικός και ότι όταν παίζεις στα όρια αυξάνεις την πιθανότητα αποτυχίας (ή μη βέλτιστου αποτελέσματος). Προσωπικά δεν θα το έκανα στον εαυτό μου, σε τέτοια θέματα προτιμώ να είμαι πιο συντηρητικός, ειδικά με τα g που είναι περιορισμένα και αναντικατάστατα. Άλλοι είναι πιο ρισκαδόροι. Είναι σαν να λες σε κάποιον με πολύ υψηλή χοληστερίνη, μην κάνεις τίποτα επειδή έχω κάποια παραδείγματα τέτοιων περιπτώσεων που έζησαν μέχρι τα 90 χωρίς έμφραγμα ή εγκεφαλικό.δεν διαφωνώ ότι συμβαίνει. Γιατί να προδικάσουμε το αποτέλεσμα του sunbald παραταύτα .Δεν αμφισβητώ την εμπειρία που μπορεί να έχει κάποιος , δεν ξέρω αν είσαι γιατρός ή όχι . Αλλά και οι μη γιατροί ψάχνοντας μπορεί να αποκομίσουν εμπειρία και να έχουν σωστές απόψεις . Είναι θεμιτό και σεβαστό .
Θεωρείς δηλαδή ότι και στον pitella να πάω είναι ρίσκο ? Γιατί εγώ πραγματικά θέλω να τελειώσω , δεν μπορώ και συναισθηματικά να ασχοληθώ 3 φορές . Και να περιμένω .
Ανδρέα στο φόρουμ δεν κάνουμε κριτική φωτορομάντζου. 'Εχουμε την εμπειρία (έχουν δει πολλά τα μάτια μας) έτσι ώστε να κρίνουμε και να σχολιάζουμε την προσέγγιση κάθε περιστατικού. Αυτό το επιχείρημα για την αρνητική διαφήμιση το έχουμε δει να καταρρίπτεται με χειρουργεία σε ασθενείς που δεν θα έπρεπε να χειρουργηθούν. Άπειρες φορές.Εγώ θα έλεγα να αφήσουμε το αποτέλεσμα να δειξει αν έπρεπε ή οχι να μπει σε μια μεγάλη επέμβαση και να μη βγάζουμε συμπεράσματα εκ των προτέρων χωρις να έχουμε δει το αποτέλεσμα ή κάποιο αρνητικό σημάδι οτι κάτι πήγε στραβα αλλα και χωρις να ειμαστε μεσα στο χειρουργειο και να έχουμε δει τον τροπο λειτουργείας του καθενος.
Για αυτό ακριβώς γράφω αυτά σεντόνια. Για να μην υπάρχει αυτή η λογική. Μην βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο.Δεν μπορεις να βγάζεις συμπεράσματα και να εισαι απόλυτος οταν δεν εχεις δει το αποτέλεσμα αλλα και οταν δεν ήσουν στο χειρουργειο να δεις πως δούλεψε ο γιατρός, το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά της δοτριας, τα εργαλεία κλπ.
Καθε γιατρός έχει τη δικη του φιλοσοφία. Αλλοι προτιμάνε μικρές επεμβάσεις αλλοι μεγαλύτερες.
Δεν θεωρώ ότι ένας γιατρός θα ρισκαρε το αποτέλεσμα του ασθενη του καθώς αυτο θα ηταν και αρνητικη διαφήμιση για την κλινική, και τελικα θα ειχε μεγαλύτερη χασουρα απο τα λεφτά που έβγαλε από αυτη την επέμβαση.
Πολλοι δεν έχουν το κουράγιο να παιρνάνε την ταλαιπωρία και να μπαίνουν στη διαδικασία πολλαπλών επεμβάσεων και θέλουν να κανουν μια μεταμόσχευση και να ξεμπερδεύτουν.
Τίποτα δεν θα κριθεί από ένα αποτέλεσμα. Για να κριθεί θα έπρεπε να έχουμε όλα τα στοιχεία από την αρχή εως το τέλος με μετρήσεις. Εδώ θα έχουμε απλά στην καλύτερη μερικές φωτογραφίες. Ακόμα και αν η φυτρωσή του είναι στο 80% το αποτέλεσμα πιθανότατα θα φαίνεται καλό με τόσα g που έβγαλε. Αυτό θα είναι επιτυχία?Οπότε για αυτους η εκβαση του συγκεκριμενου αποτελέσματος ειναι σημαντικη και ολα θα κριθουν στο τέλος. Οπότε ας περιμένουμε να δουμε τι θα γινει πριν κρινουμε.
Τι ακριβώς θα κρινουμε χωρις στοιχεια; Καταλαβαινεις οτι δεν μπορεις να κρινεις κάτι χωρις να ξέρεις τα στοιχεια της επέμβασης και χωρις να έχεις μπει στο χειρουργειο. Καθε περίπτωση ειναι διαφορετικη και δεν μπορεις να κρινεις τι μπορει να γινει σε ενα αποτέλεσμα με βάσει τι μπορει να πηγε στραβα σε αλλη περίπτωση. Με την ιδια λογικη θα μπορουσες να το συγκρινεις με αλλες περιπτώσεις που εβγαλαν πολλα grafts και πηγαν μια χαρά. Ο γιατρός θα κρινει βάσει της εμπειριας του αν μπορει να το κανει σε εναν ασθενη...σε αλλο δεν θα το κανει αν δεν γινεται...δεν ειναι τρελος...Ανδρέα στο φόρουμ δεν κάνουμε κριτική φωτορομάντζου. 'Εχουμε την εμπειρία (έχουν δει πολλά τα μάτια μας) έτσι ώστε να κρίνουμε και να σχολιάζουμε την προσέγγιση κάθε περιστατικού. Αυτό το επιχείρημα για την αρνητική διαφήμιση το έχουμε δει να καταρρίπτεται με χειρουργεία σε ασθενείς που δεν θα έπρεπε να χειρουργηθούν. Άπειρες φορές.
Δεν νομιζω οτι θα φαινεται καλο το αποτέλεσμα με 80% φυτρωση. Θα υπάρχουν κενά. Το αποτέλεσμα σε 12 μηνες θα μας δειξει τελικα ποιος ειχε δικιο αν έπρεπε ή οχι να το κανει. Και η δοτρια θα φανει αν εχει καποιο θέμα και η ληπτρια...οπότε ας μιλησουμε τότε...τώρα δεν μπορεις να κρινεις κατι, ουτε να χρησιμοποιεις ως επιχειρηματα τι μπορει να εγινε σε αλλες περιπτωσεις σε αλλες κλινικες σε αλλους ασθενεις με αλλες δοτριες.Τίποτα δεν θα κριθεί από ένα αποτέλεσμα. Για να κριθεί θα έπρεπε να έχουμε όλα τα στοιχεία από την αρχή εως το τέλος με μετρήσεις. Εδώ θα έχουμε απλά στην καλύτερη μερικές φωτογραφίες. Ακόμα και αν η φυτρωσή του είναι στο 80% το αποτέλεσμα πιθανότατα θα φαίνεται καλό με τόσα g που έβγαλε. Αυτό θα είναι επιτυχία?
Νομίζω έχεις χάσει όλη την ουσία της συζήτησης. Δεν μιλάω για την επέμβαση του μέλους εδώ. Αν παρατηρήσεις δεν την σχολίασα καν. Μιλάω γενικότερα για τις επεμβάσεις με 7–8-9Κ σε 1μμ και τους κινδύνους που εγκυμονούν όπως και την φιλοσοφία κάποιων να ρισκάρουν υπέρμετρα. Τέλος αυτό που λες περί κενών που θα φαίνονται στο 80% δεν είναι βέβαιο. 6000g με ικανό μήκος μαλλιού δίνουν πολύ καλή κάλυψη εκτός και αν έχει αστοχήσει τοπικά μια ολόκληρη περιοχή. Τα 6000g στα 150cm2 που είναι μια μεγάλη έκταση είναι 40g, πολύ καλή πυκνότητα. Με 6-7 πόντους μαλλί καλυπτεις πολλά κενά αν η φύτρωση είναι ομοιόμορφη. Η ομοιόμορφη φύτρωση όμως δεν σήμαινει πάντα και υψηλό ποσοστό φυτρωσησ. Αν ο λόγος είναι χαμηλότερος από αυτόν της εξαγωγής (συνηθες φαινόμενο αποτυχίων) δεν θα το καταλάβεις παρά μόνο με μέτρηση από κοντά.Τι ακριβώς θα κρινουμε χωρις στοιχεια; Καταλαβαινεις οτι δεν μπορεις να κρινεις κάτι χωρις να ξέρεις τα στοιχεια της επέμβασης και χωρις να έχεις μπει στο χειρουργειο. Καθε περίπτωση ειναι διαφορετικη και δεν μπορεις να κρινεις τι μπορει να γινει σε ενα αποτέλεσμα με βάσει τι μπορει να πηγε στραβα σε αλλη περίπτωση. Με την ιδια λογικη θα μπορουσες να το συγκρινεις με αλλες περιπτώσεις που εβγαλαν πολλα grafts και πηγαν μια χαρά. Ο γιατρός θα κρινει βάσει της εμπειριας του αν μπορει να το κανει σε εναν ασθενη...σε αλλο δεν θα το κανει αν δεν γινεται...δεν ειναι τρελος...
Δεν νομιζω οτι θα φαινεται καλο το αποτέλεσμα με 80% φυτρωση. Θα υπάρχουν κενά. Το αποτέλεσμα σε 12 μηνες θα μας δειξει τελικα ποιος ειχε δικιο αν έπρεπε ή οχι να το κανει. Και η δοτρια θα φανει αν εχει καποιο θέμα και η ληπτρια...οπότε ας μιλησουμε τότε...τώρα δεν μπορεις να κρινεις κατι, ουτε να χρησιμοποιεις ως επιχειρηματα τι μπορει να εγινε σε αλλες περιπτωσεις σε αλλες κλινικες σε αλλους ασθενεις με αλλες δοτριες.
Ας αφήσουμε την εικονα να μιλήσει μονο της σε μερικους μηνες και οχι να κανουμε εικασιες χωρις στοιχεία της επέμβασης...τοτε θα δουμε αν ο γιατρός έκανε σωστή επιλογη ή οχι...τώρα οτι και να λέμε δεν εχει κάποιο νοημα και ειναι στον αέρα...
Καλη επιτυχια εύχομαι στον φιλο, δεν θα συνεχίσω αλλο τη συζητηση. Θα αναμένω το αποτέλεσμα.
Τι μετρήσεις δηλαδή θα πρέπει να γίνουν ? Και ποιος θα τις κάνει?Τίποτα δεν θα κριθεί από ένα αποτέλεσμα. Για να κριθεί θα έπρεπε να έχουμε όλα τα στοιχεία από την αρχή εως το τέλος με μετρήσεις. Εδώ θα έχουμε απλά στην καλύτερη μερικές φωτογραφίες
Κάνε μου την χάρη και ξεχνα τον Pitella
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
50-50 αν είναι τότε πρόσεξε ποιον διάλεξες να στην κάνει . Δεν θα πρέπει να είναι 50-50. Νομίζω έχετε χαθεί λίγο στα ελληνικά δεδομένα κακων κλινικών .θέλει άλλη αντιμετώπιση γτ είναι 50/50 στο να πάει καλά η όχι...ΑΝ όχι,έλα να μου τον δεις μετά που λένε...πάνω κάτω και εγώ τα ίδια θα βάλω ,περίπου 7000+grafts ,αλλά θα βγουν σε 3 επεμβάσεις ..μην βιάζεσαι doc
50-50 αν είναι τότε πρόσεξε ποιον διάλεξες να στην κάνει . Δεν θα πρέπει να είναι 50-50. Νομίζω έχετε χαθεί λίγο στα ελληνικά δεδομένα κακων κλινικών .
Το ρίσκο δλδ αν η δότρια δουλευτεί σωστά και επουλώσει όπως πρέπει που είναι ?
Μια φυτρώνουν, μια δεν φυτρώνουν ? Τι είναι ρώσικη ρουλέτα ? Με την ίδια λογική 3 μέρες είναι η επέμβαση . Θα φυτρώσει η πρώτη , χάσαμε την δεύτερη , θα βγει η τρίτη ♂️ . Πραγματικά δεν καταλαβαίνω . Η δότρια σου έχει κάποια διαθεσιμα grafts . Είτε στα πάρει με την μια επειδή μπορεί είτε στο πάει χαλαρά , τα ίδια διαθεσιμα θα έχεις . Τώρα αν φοβάσαι την αποτυχία και λες ας το σπάσω σε χίλια κομμάτια , τότε δεν βρήκες κάποιον που να εμπιστεύεσαι πραγματικά . Με την λογική αυτή βάλτε τα 1000 , 1000 την φορά να πάρει μια 5 ετια και να τρυπιέστε συνεχώς .
Ps οι γενικοί χειρουργοί ανοίγουμε τα πάντα σχεδόν εκτός από γόνατα . Αυτά τα αφήνουμε στους ορθοπεδικούς .
Μια χαρα πιανει τι του λες, απλώς μπήκε εδω με εναν και μόνο στοχο: να υπερασπιστεί τον Τσακαλο. Τον λογαριασμό του τον δημιουργησε στις 26 Μαΐου...Γι'αυτό έγραψα πιο πάνω πως κατεστη απολύτως σαφές τι παίζει εδώ. Κάτι αντίστοιχο εγινε προσφάτως, με το που ανέφερα την LP clinic. Ξαφνικά, μπήκε καινούριο account και άρχισε να γράφει πόσο υπέροχος ειναι ο γιατρος. Μπορεί να ειναι σύμπτωση, οκ.Δεν πιάνεις τι σου λέω,και με ανησυχεί αυτό...
Το 50/50 είναι στα κασκαντεριλικια που πας με τη μία να βγάλεις σχεδόν μια ολόκληρη διαθέσιμη δοτρια για πολλούς ..όχι γενικά η μεταμόσχευση μαλλιων...αν τηρηθούν αυστηρά τα πρωτόκολλα,δεν υπάρχει καμία ανησυχία ..αν δεν καταλαβαίνεις το ρίσκο σε όλο αυτό ,δικό σου πρόβλημα..το 99% των μεγαλύτερων και αναγνωρισμένων γιατρών παγκοσμίως ,ΔΕΝ δουλεύουν έτσι..είναι λάθος αυτοί και είσαι εσύ σωστός ,ο Τσάκαλος και ο πιτελα ..φίλε,εδώ κουβέντα κάνουμε ,και ανταλλάζουμε απόψεις ..έχεις δει ποτέ σου κατεστραμμένες δοτριες από κοντά ? Έχεις δει να βλαστιμανε την ώρα και τη στιγμή που έκαναν τη μαλακία αυτή? Δεν έχεις δει..επειδή εγώ έχω δει,εύχομαι να μην δεις το δικό σου γραβιέρα Νάξου και να ψάχνεις μετά grafts,να μην έχεις να καλύψεις τυχόν κενά και να βγάζεις τις κωλοτριχες για να τις βάλεις στο crown...δεν σου είπε κανένας να κάνεις 1000 1000 την επέμβαση...να την σπάσεις σε δυο επεμβάσεις σου λένε ,πάρε γραμμη
Ps.
Εγώ το ψάχνω και ασχολούμαι με αυτό το θέμα ,14 χρόνια..ο γιατρος που επέλεξα και έχω κάνει ήδη την πρωτη,είναι ένας από τους καλύτερους γιατρούς παγκοσμίως ..και όχι κανένας από τους κατσαπλιαδες που δεν τυγχάνουν εμπιστοσύνης
Τι μετρήσεις δηλαδή θα πρέπει να γίνουν ? Και ποιος θα τις κάνει?
Με αυτή την λογική μπορούμε να λέμε σε κάθε αποτέλεσμα που είναι καλό στις φωτό , καλό φαίνεται αλλά δεν μετρήσαμε . Θα βγήκε το 80% μόνο . Λίγο αυθαίρετο το βρίσκω .
Εχει πολλές πάντως ανεξάρτητες δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων από ασθενείς .
Εσύ ποιον μου προτείνεις δηλαδή από γιατρούς με βάση την εμπειρία σου?
Νομίζω ότι κάπου η συζήτηση έχει πάει από το συγκεκριμένο περιστατικό σε γενική καταδίκη των μεγάλων συνεδριών.
Προσωπικά δεν λέω ότι τα 7.000–8.000 grafts είναι για όλους, ούτε ότι είναι χαμηλού ρίσκου. Προφανώς θέλει πολύ αυστηρή επιλογή ασθενούς, σωστή δότρια, σωστό punch, χαμηλό transection, σωστή συντήρηση grafts και κυρίως γιατρό που το κάνει συστηματικά.
Από την άλλη, δεν μπορώ να δεχτώ και το αντίθετο: ότι επειδή ένας αριθμός είναι μεγάλος, άρα αυτομάτως είναι λάθος. Αυτό χωρίς μετρήσεις είναι εξίσου αυθαίρετο.
Για μένα το σωστό θα ήταν να δούμε:
- πώς φαίνεται η δότρια στους 3, 6 και 12 μήνες,
- πώς φαίνεται με κοντό μαλλί,
- τι φύτρωση θα έχει η λήπτρια,
- αν υπάρχει ομοιομορφία ή κενά,
- και ιδανικά κάποια στιγμή να υπάρχουν και πιο αναλυτικά στοιχεία από την κλινική.
Αν το αποτέλεσμα βγει καλό και η δότρια σταθεί καλά, τότε αντικειμενικά θα μιλάμε για πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση. Αν όχι, τότε θα έχουμε λόγο να πούμε ότι το ρίσκο δεν άξιζε.
Απλά θεωρώ άδικο να προδικάζεται κάτι πριν καν δούμε την εξέλιξη, ειδικά όταν ο ασθενής μέχρι στιγμής φαίνεται να επουλώνει καλά και έχει μπει στη διαδικασία να ανεβάζει φωτογραφίες δημόσια.
Προς το παρόν δεν πρέπει να σε αγχώνει τίποτα. Η δότρια θα αξιολογηθεί στους 6-8 μήνες. Έχεις άσπρη τρίχα και λευκό δέρμα άρα σε βοηθάει το contrast.Έβαλα μερικές νέες φωτογραφίες. Θα ήθελα πραγματικά τη γνώμη όσων έχουν εμπειρία.
CVIAL, επειδή βλέπω ότι έχεις δει πολλά περιστατικά, πώς σου φαίνεται μέχρι στιγμής η επούλωση της δότριας και η εικόνα της λήπτριας;
Είναι κάτι που πρέπει να με αγχώσει ?
Όλα καλά δειχνουν μέχρι στιγμής. Γενικά σου έκανε ομοιόμορφη εξαγωγή οπότε πιστεύω θα εχεις ομοιομορφία στην δότρια. Υπομονη να περάσουν οι μήνες. Ο γιατρός γενικά τι συμμετοχη ειχε μεσα στην επέμβαση σου και ποσους βοηθούς ειχε;Έβαλα μερικές νέες φωτογραφίες. Θα ήθελα πραγματικά τη γνώμη όσων έχουν εμπειρία.