Repair case SENECA DIRECT FUE 3.400 grafts

Πολύ πιο δυνατή η όραλ. Δεν έχει αυτές τις παρενέργειες (ερεθισμός, φαγούρα) γιατί ακριβώς δεν είναι τοπική δεν ερεθίζει το δέρμα. Η δόση είναι 5mg, αλλά μπορεί να κατέβει στα 2.5mg ή και 1.5mg αν υπάρχουν ενοχλήσεις (τριχοφυία στο πρόσωπο, κλπ). Όλες οι παρενέργειες είναι αναστρέψιμες.
H οραλ μινοξ παρενεργειες της τοπικης οπως πχ μαυρους κυκλους κατω απ τα ματια , πρησμενο προσωπο κατακρατηση υγρων φερνει;;;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

AlexandrosL

New Member
H οραλ μινοξ παρενεργειες της τοπικης οπως πχ μαυρους κυκλους κατω απ τα ματια , πρησμενο προσωπο κατακρατηση υγρων φερνει;;;
Συγγνώμη να ρωτήσω, η τοπική έχει τέτοιες παρενέργειες; μου κάνει εντύπωση, δεν μου το έχει πει κανείς που την εφάρμοσε ! Σαν εξαίρεση μου φαίνεται αν είχες τέτοια συμπτώματα.

tktothemax

New Member
Συγγνώμη να ρωτήσω, η τοπική έχει τέτοιες παρενέργειες; μου κάνει εντύπωση, δεν μου το έχει πει κανείς που την εφάρμοσε ! Σαν εξαίρεση μου φαίνεται αν είχες τέτοια συμπτώματα.
και εγω εχω/ειχα τετοια συμπτωματα και με την τοπικη κ με την οραλ

nine

Active Member
Μπράβο! Καλά αποτελέσματα εύχομαι! Κανένας απολύτως λόγος να μπεις στη διαδικασία αγωγής, ούτε καν μινοξιδίλης.

Εγω θα ελεγα οτι η δοκιμη μινοξιδιλης αξιζει σε καποιον που δεν εχει δοκιμασει ποτε, ειτε oral, ειτε topical. Τα πρωτα 4 χρονια οταν ειχα ξεκινησει ειχε δωσει αρκετο παχος σε τριχες σε σημειο να με ρωτανε εαν εκανα μεταμοσχευση. Ειναι γνωστο οτι μετα απο καποια χρονια σταματαει η αποδοση της, φαινεται η πτωση μετα τον 1μιση χρονο εντονα.

Θα ελεγα οτι δεν εχει λογο η αγωγη εαν καποιος την εχει δοκιμασει ηδη για χρονια και ξερει πως δουλευει.

escafeld

New Member
Εγω θα ελεγα οτι η δοκιμη μινοξιδιλης αξιζει σε καποιον που δεν εχει δοκιμασει ποτε, ειτε oral, ειτε topical. Τα πρωτα 4 χρονια οταν ειχα ξεκινησει ειχε δωσει αρκετο παχος σε τριχες σε σημειο να με ρωτανε εαν εκανα μεταμοσχευση. Ειναι γνωστο οτι μετα απο καποια χρονια σταματαει η αποδοση της, φαινεται η πτωση μετα τον 1μιση χρονο εντονα.

Θα ελεγα οτι δεν εχει λογο η αγωγη εαν καποιος την εχει δοκιμασει ηδη για χρονια και ξερει πως δουλευει.
Αυτό που περιγράφεις το βίωσα στο έπακρο. Η αρχική απόκριση του τριχωτού στην τοπική μινοξιδίλη ήταν θεαματική, σχεδόν αντιστράφηκε πλήρως το πρόβλημα παρόλο που ήταν στη hairline και τους κροτάφους.

Δυστυχώς, μετά από 2,5 χρόνια περίπου η δραστικότητα μειώθηκε δραματικά και ξεκίνησα να χάνω έδαφος. Το ερωτηματικό είναι τι θα γινόταν εάν εκείνη την περίοδο ,που η απόκριση ήταν καλή, ξεκινούσα φιναστερίδη (την οποία ξεκίνησα πρόσφατα).

Εν τέλει μετά απο 7 χρόνια τοπικής μινοξιδίλης, το γύρισα σε oral 2,5 mg/day μετά τη ΜΜ που έκανα. Βιβλιογραφικά τουλάχιστον φαίνεται να μην υπαρχει σημαντική διαφορά μεταξύ δοσολογίας 2,5 mg και 5mg.

Και σαν παρατήρηση, δε βλέπω κάποιο boost στη φύτρωση παρά τη χρήση oral minox (είμαι 5 μήνες μετά την επέμβαση και θεωρώ οτι με πάει αργά).

AlexandrosL

New Member
και εγω εχω/ειχα τετοια συμπτωματα και με την τοπικη κ με την οραλ
Τελικά μίλησα με την κλινική και είχαν δώσει και γραπτές οδηγίες για μινοξιδίλη μετά από 15 ημέρες (κοντεύω, σε 1 εβδομάδα θα είμαι στις 15) και τους παρήγγειλα μινοξιδίλη σε σπρέυ. Δεν έχω καθόλου ευαίσθητο δέρμα η αλήθεια οπότε θα δοκιμάσω έτσι πρώτα. Ευκαιρία να πω ότι πια το δέρμα είναι απολύτως φυσιολογικού χρώματος - καθόλου ερεθισμένο - και χαίρομαι πολύ!

AlexandrosL

New Member
Αυτό που περιγράφεις το βίωσα στο έπακρο. Η αρχική απόκριση του τριχωτού στην τοπική μινοξιδίλη ήταν θεαματική, σχεδόν αντιστράφηκε πλήρως το πρόβλημα παρόλο που ήταν στη hairline και τους κροτάφους.

Δυστυχώς, μετά από 2,5 χρόνια περίπου η δραστικότητα μειώθηκε δραματικά και ξεκίνησα να χάνω έδαφος. Το ερωτηματικό είναι τι θα γινόταν εάν εκείνη την περίοδο ,που η απόκριση ήταν καλή, ξεκινούσα φιναστερίδη (την οποία ξεκίνησα πρόσφατα).

Εν τέλει μετά απο 7 χρόνια τοπικής μινοξιδίλης, το γύρισα σε oral 2,5 mg/day μετά τη ΜΜ που έκανα. Βιβλιογραφικά τουλάχιστον φαίνεται να μην υπαρχει σημαντική διαφορά μεταξύ δοσολογίας 2,5 mg και 5mg.

Και σαν παρατήρηση, δε βλέπω κάποιο boost στη φύτρωση παρά τη χρήση oral minox (είμαι 5 μήνες μετά την επέμβαση και θεωρώ οτι με πάει αργά).
Το "ακούω" αυτό που λες, δλδ τι θα γινόταν αν έπαιρνες και φιναστερίδη, όμως για την περίπτωσή μου, ετών 58, νομίζω δεν έχει νόημα. Η ηλικία έχει σημασία, δεν ξέρω σε τι ηλικία ξεκινησες μινοξιδίλη. Αν δλδ δεν είχες ήδη την σταθεροποιημένη απώλεια που έχω εγώ εδώ και 20+ χρόνια ίσως θα είχε νόημα.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού

Μετά από κάποια χρόνια σταματάει η αποδοσή της όσον αφορά την τοπική μόνο.

ΛΕΣ

Active Member
Να κανω μια ερωτηση; Η οραλ φιναστεριδη και η οραλ μινο ποσο επηρεαζουν το συκωτι; εφοσον ειναι ενα χαπι που το παντρευεσαι πρεπει μαι ζωη να προσεχεις διατροφη αλκοολ κλπ σε μεγιστο βαθμο;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

AlexandrosL

New Member
Να κανω μια ερωτηση; Η οραλ φιναστεριδη και η οραλ μινο ποσο επηρεαζουν το συκωτι; εφοσον ειναι ενα χαπι που το παντρευεσαι πρεπει μαι ζωη να προσεχεις διατροφη αλκοολ κλπ σε μεγιστο βαθμο;
Δεν το γνωρίζω, όμως σκοπεύω να ενημερωθώ σχετικά στη αξιολόγηση στην SENECA, στους 2 μήνες δλδ περίπου μέσα Ιουλίου.

piros75

Well-Known Member
Μην χαίρεσαι ακόμα γιατί όταν αρχίσουν να πέφτουν θα προσγειωθεις απότομα και βέβαια το βασικό είναι πόσα τελικά από αυτά που έβαλες θα φυτρωσουν στο τέλος, αν και η Seneca μας έχει συνηθίσει σε πολύ υψηλές φυτρωτικοτητες

Μπλουζα