Η σημασία της φίνας σε μικρή ηλικία (CVIAL junior)

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι (όπως εγώ) που ξεκίνησαν φίνα στα 22 και πάλι πήραν τ' αρχίδια τους... NW5 χαλάρο 8 χρόνια αργότερα, αν και ήμουν ήδη κοντά στα 22, NW4.

Όπως έγραψα κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Σημασία δεν έχει να ξεκινάς μόνο αλλά να κάνεις και ένα σωστό cons για να ξέρεις σε τι δόση πρέπει να ξεκινήσεις ή αν πρέπει να πας και σε duta. Ο συνδυασμός αυτών των 2 οδηγεί στην επιτυχία.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

LoverBoy

Well-Known Member
Όπως έγραψα κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Σημασία δεν έχει να ξεκινάς μόνο αλλά να κάνεις και ένα σωστό cons για να ξέρεις σε τι δόση πρέπει να ξεκινήσεις ή αν πρέπει να πας και σε duta. Ο συνδυασμός αυτών των 2 οδηγεί στην επιτυχία.
Δηλαδή CVIAL δεν υπάρχει στάνταρ δόση το 1 mg που λέμε ημερησίως?Μπορεί να χρειάζεται κάποιος παραπάνω?

FreeThinker

Well-Known Member
Σίγουρα, αλλά σωστά cons γίνονται μόνο στο εξωτερικό ή με εκτός έδρας Λορέντζο και όταν είσαι 20 χρονών δύσκολα έχεις πρόσβαση σε κάτι τέτοιο. Εγώ απλά θέλω να δώσω και μια άλλη μαρτυρία σε αυτούς που πιστεύουν ότι με βεβαιότητα θα είχαν γλιτώσει μια μεταμόσχευση αν ξεκίναγαν φίνα νωρίτερα, διότι κανείς δεν ξέρει.

Δεν αμφιβάλλω ότι στην περίπτωση μου η φίνα επιβράδυνε πολύ την τριχόπτωση, αλλά δε μου γύρισε πίσω τα μαλλιά που είχα χάσει, ενώ σίγουρα δεν είχα κανένα νεκρό θύλακα ακόμα σε εκείνη την ηλικία. Μπορεί να χρειαζόμουν ντούτα, αλλά δεν ήμουν διατεθειμένος να πάρω. Ο Λορέντζο επίσης από κοντά δε μου είπε να πάρω ντούτα.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Σίγουρα, αλλά σωστά cons γίνονται μόνο στο εξωτερικό ή με εκτός έδρας Λορέντζο και όταν είσαι 20 χρονών δύσκολα έχεις πρόσβαση σε κάτι τέτοιο. Εγώ απλά θέλω να δώσω και μια άλλη μαρτυρία σε αυτούς που πιστεύουν ότι με βεβαιότητα θα είχαν γλιτώσει μια μεταμόσχευση αν ξεκίναγαν φίνα νωρίτερα, διότι κανείς δεν ξέρει.

Δεν αμφιβάλλω ότι στην περίπτωση μου η φίνα επιβράδυνε πολύ την τριχόπτωση, αλλά δε μου γύρισε πίσω τα μαλλιά που είχα χάσει, ενώ σίγουρα δεν είχα κανένα νεκρό θύλακα ακόμα σε εκείνη την ηλικία.

NW4 στα 22 σημαίνει duta. Ανήκεις στο 5% των περιπτώσεων.

FreeThinker

Well-Known Member
Και τώρα έκανα edit το σχόλιο για να πω για ντούτα. O Λορέντζο στα 26 μου όταν τον είδα δεν μου είπε να πάρω ντούτα πάντως

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Γιατί ήδη είχες χάσει αυτά που θα μπορούσε να σου κρατήσει η duta, ήδη ήσουν ψιλοσταθεροποιημένος στο επόμενο NW από την φινα. Αν σε είχε δει στα 20-21 θα σου έδινε φίνα για 1 χρόνο και αν έβλεπε ότι συνεχίζεις να χάνεις θα σε γύρναγε σε duta. Γενικά για να μπορέσει να κάνει καλό πλάνο ο Λορένζο πρέπει να σε δει 2 φορες σε απόσταση 1 χρόνου για να δει τα αποτελέσματα της θεραπείας και να την τροποποιήσει αν χρειαστεί. Είναι κάτι που έχει γίνει με πολλά μέλη, αφού από 2018 έως το 2023 έχει δει αρκετούς πάνω από 1 φορά.

Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Εγώ απλά θέλω να δώσω και μια άλλη μαρτυρία σε αυτούς που πιστεύουν ότι με βεβαιότητα θα είχαν γλιτώσει μια μεταμόσχευση αν ξεκίναγαν φίνα νωρίτερα, διότι κανείς δεν ξέρει.

Πολύ σωστά, το έχω αναφέρει και εγώ στο 1ο μου ποστ ότι μιλάω για συγκεκριμένες περιπτώσεις, αυτές του παραδείγματος. Το σίγουρο όμως είναι ότι αν το αντιμετωπίσεις σωστά στα 20-21, δηλαδή κάνεις σωστό cons, έναρξη θεραπείας και παρακολούθηση αυτής από σοβαρό γιατρό, έχεις τις max πιθανότητες για να πάρεις το καλύτερο αποτέλεσμα που σημαίνει μέχρι και αποφυγή μμ σε μια μεγάλη μερίδα περιπτώσεων.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Καμμία. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν κάποιος θέλει να κάνει θα του είναι εντελώς άχρηστες. Η άποψη μου είναι ότι οι ορμονολογικές δεν οφελούν σε αυτές τις ηλικίες εκτός και αν πάσχει κάποιος από κάτι που χρήζει παρακολούθησης και θέλει να έχει ένα reference point.

Τελευταία επεξεργασία:

ch7.panos

Well-Known Member
Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι (όπως εγώ) που ξεκίνησαν φίνα στα 22 και πάλι πήραν τ' αρχίδια τους... NW5 χαλάρο 8 χρόνια αργότερα, αν και ήμουν ήδη κοντά στα 22, NW4.
Αυτό πως εξηγείται?Όταν ξεκίνησες στα 22 σου είχες χάσει ήδη αρκετα μαλλιά?
Είχα συμμαθητή στο φροντιστήριο που στα 16 ήταν NW3 και πήγαινε διάχυτο. Τύπου Wayne Rooney. Κάποιοι είναι απίστευτα άτυχοι γονιδιακά.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

giaderty

Member
Πάντως έχει τρομερό ενδιαφέρον η τόσο μικρή δόση. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για δόση μια φορά την εβδομάδα. Σε μια τέτοια περίπτωση θα το σκέφτονταν πιο σοβαρά πολλά άτομα που ανησυχούν για τις πιθανές παρενέργειες. Υπάρχει κάποιο θέμα στο φόρουμ για σχετική ενημέρωση; ;;;;

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Η τόσο μικρή δόση δεν είναι πανάκεια. Πάει με το είδος της αραίωσης.

teris28

New Member
Μετά απο πολλά χρόνια χρήσης φινας αυτο που μπορώ να πω απο προσωπική εμπειρία ειναι οτι στην αρχη και σε παρθένο οργανισμό σταματαει την DHT τελείως αλλα με την παροδο του χρονου η αποτελματικοτητα της ελαττώνεται. Αναμφισβήτητα ειναι το μοναδικό οπλο κατα της ΑΑ.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Μετά απο πολλά χρόνια χρήσης φινας αυτο που μπορώ να πω απο προσωπική εμπειρία ειναι οτι στην αρχη και σε παρθένο οργανισμό σταματαει την DHT τελείως αλλα με την παροδο του χρονου η αποτελματικοτητα της ελαττώνεται. Αναμφισβήτητα ειναι το μοναδικό οπλο κατα της ΑΑ.
Δεν ελαττώνεται ούτε σταματά την DHT τελείως, απλά στην αρχή παρατηρείς μια απότομη πτώση της πτώσης για αυτό νομίζεις ότι έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, στην ουσία όμως η ΑΑ εξελίσεται με αργό ρυθμό (αν δεν παίρνεις την κατάλληλη δόση ή η ΑΑ δεν σταθεροποιείται πλήρως με την max δόση) και στην πορεία του χρόνου συσσωρεύεται και είναι πλέον αισθητή. Δυστυχώς μόνο με συστηματική παρακολούθησε από γιατρό με πρωτόκολλο μπορείς να καταλάβεις αν έχεις σταθεροποιηθεί τελείως ή μερικώς.

Μπλουζα