Η ζωη με Covid-19

manly_Man

Well-Known Member
οποτε αν εχω κολλησει θα ειναι Δ, γιατι παω στις 6 μερες. Αλλα και αυτο σχετικο ειναι. Καποιοι το εκδηλωνουν αργοτερα.

Αν εχω γλυτωσει και δεν εχω κολλησει απο αυτο, κανω κορονοπαρτι
Υποτίθεται όμως θα έπρεπε να είχες εμφανίσει ήδη συμπτώματα και με τις 2 μεταλλάξεις...Οπότε παίζει να την βγάλεις και συμπτωματικός αν όντως κόλλησες και έχεις θετικό rapid. Αλλά και τα rapid καμιά φορά δεν δείχνουν σίγουρα αν εχεις κολλήσει, αναλόγως πως θα στο κάνει αυτός που θα το κάνει. Το πιο αξιόπιστο ειναι το PCR. Ένας φίλος μου έβγαινε αρνητικός στο rapid, και μετά βγήκε θετικός αφού έκανε pcr.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

vlafo

Well-Known Member
@vlafo Περαστικα ευχομαι και συντομα χωρις το παραμικρο συμπτωμα :)
Αν θυμαμαι καλα η καλυτερη ανοσια εχει αποδειχθει 2 δοσεις εμβολιου + νοσηση σε σχεση με τις τρεις δοσεις.
Αρα "εμβολιαστηκες" λιγο νωριτερα απο ο,τι περιμενες .
Ευχαριστώ Κωστή,νομίζω αύριο θα είμαι πολύ καλά.
Ήδη είμαι και ελπίζω όπως λες να έχω νόσηση για 2-3 μήνες μέχρι να εξαφανισθεί ο ιός.

vlafo

Well-Known Member
Τα rapid αρκετές φορές σε δείχνουν αρνητικό και όμως δεν είσαι.
Μόλις έκανε φίλος που είχε όλα τα συμπτώματα pcr και είναι θετικός,μετά από 2 αρνητικά rapid.

pagouras

Well-Known Member
και καραντίνα? πόσες μέρες?
Για τα άτομα που βγήκαν θετικά από 29/12 και μετα μπορεί να είναι κ 5 ημέρες εφόσον δν παρουσιάζουν συμπτώματα και για τις επόμενες 5 μέρες χρήσης μασκας KN95, χωρίς να είναι υποχρεωτικό το testing. Βέβαια για σιγουριά όσοι θέλουν να βγουν στο 5νθημερο ας κάνουν κ ενα rapid.
Επειδή έχω δοκιμάσει διάφορα test απο εταιρίες αν κάποιος θέλει να είναι σίγουρος να αγοράσει ένα κουτί rapid test της abbott ,ότι πιο αξιόπιστο υπάρχει παγκοσμίως. Μεχρι πρότινος αυτά είχε και ο εοδυ

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Stratos

Well-Known Member
πως πάει η νόσηση μέχρι τώρα παιδιά? τι μέρα είστε? συμπτώματα? παίρνετε κάτι?
εγώ έκλεισα 3 μέρες, πυρετό δεν έχω, παίρνω βιταμίνες, έχω φλέματα και ο γιατρός μου είπε να πάρω αντιβίωση,
δεν ειναι για τον κόβιντ αλλά για μικρόβιο ή βακτήριο που μπορεί να κολλήσω επειδή ο κόβιντ ρίχνει το ανοσοποιητικό έτσι μου είπε.

vlafo

Well-Known Member
Εγώ είμαι 3η μέρα από την Κυριακή που βγήκα θετικός,πυρετό έκανα εχτές 37.5 σήμερα τίποτα προς το παρόν,βιταμίνες παίρνω,ψευδάργυρο,σε γενικές γραμμές το περνάω χαλαρά σαν ίωση,αλλά ελαφρώς αδυνατισμένος αισθάνομαι,απόρροια της ασθένειας.
Το κεφάλι μου έφυγε σχεδόν το μούδιασμα και ελπίζω αύριο να είμαι εντελώς καλά αντε το πολύ μεθαύριο.
Εξ ου και οι 5 ημέρες που λένε.

witcher

Well-Known Member
πως πάει η νόσηση μέχρι τώρα παιδιά? τι μέρα είστε? συμπτώματα? παίρνετε κάτι?
εγώ έκλεισα 3 μέρες, πυρετό δεν έχω, παίρνω βιταμίνες, έχω φλέματα και ο γιατρός μου είπε να πάρω αντιβίωση,
δεν ειναι για τον κόβιντ αλλά για μικρόβιο ή βακτήριο που μπορεί να κολλήσω επειδή ο κόβιντ ρίχνει το ανοσοποιητικό έτσι μου είπε.
Σχετικά με την αντιβίωση και covid-19 δες το παρακάτω:

«Η νόσος Covid-19 είναι μια καθαρή ιογενής λοίμωξη, τα αντιβιοτικά δεν κάνουν τίποτα», διευκρινίζει ο Στέφαν Κλούγκε, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Αμβούργου. Ο συγγραφέας, στον οποίο παραπέμπει και η Ένωση Εντατικής και Επείγουσας Ιατρικής Divi αναφέρεται επίσης στις παρενέργειες και το κόστος.

Μία περίπτωση χρήσης αντιβιοτικών είναι σε όσους είναι σοβαρά άρρωστοι με κορωνοϊό και βρίσκονται στην εντατική. «Όταν ένας ασθενής βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας και νοσηλεύεται για αρκετές εβδομάδες εκεί, τότε συνήθως παίρνει αντιβιοτικά», εξηγεί ο Κλούγκε. Όχι όμως για την αντιμετώπιση της Covid-19. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας στη μονάδα εντατικής θεραπείας συχνά προκαλούνται βακτηριακές λοιμώξεις μέσω σωλήνων και καθετήρων», λέει ο Κλούγκε.

Δεν βοηθάει δηλαδή στον κορωνοιό η αντιβίωση αλλά θα βοηθάει μόνο σε περίπτωση που έχεις και μια βακτηριακή λοίμωξη. Γιαυτό πολλοί γιατροί δίνουν αντιβίωση όταν έχεις κορωνοιό. Υπάρχουν κάποια αλλα φάρμακα που κάνουν δουλειά αμα κολλήσεις κορωνοιό και αποτρέπουν την νοσηλεία και βοηθάνε στην πιο γρήγορη ανάρρωση του ασθενή.

vlafo

Well-Known Member
Ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του.
Αυτό ήθελα να γράψω και εγώ στο φίλο Στράτο αλλά με πρόλαβες.
Εκτός από γιατροί μμ,τώρα θα γίνουμε και γιατροί Λοιμωξιολόγοι.

Stratos

Well-Known Member
ναι το ξέρω παιδιά, το διάβασα και μου το είπε και ο γιατρός ότι δεν ειναι για τον κοβιντ.
λόγω κόβιντ επειδή είμαι και ανεμβολίαστος μπορεί να ρίξει το ανοσοποιητικό και να κολλήσω μικρόβιο ή βακτήριο.
λογικά θα το περάσω σχετικά καλά, το θέμα είναι να μην αφήσει κανένα κουσούρι μακροπρόθεσμα..
δυστυχώς διαβάζω ότι μπορεί κάποιος να ξανακολλήσει εύκολα πολλές φορές την όμικρον. λογικά η πρώτη νόσηση θα σε βοηθήσει να
το περάσεις καλύτερα?

alex7

Well-Known Member
ναι το ξέρω παιδιά, το διάβασα και μου το είπε και ο γιατρός ότι δεν ειναι για τον κοβιντ.
λόγω κόβιντ επειδή είμαι και ανεμβολίαστος μπορεί να ρίξει το ανοσοποιητικό και να κολλήσω μικρόβιο ή βακτήριο.
λογικά θα το περάσω σχετικά καλά, το θέμα είναι να μην αφήσει κανένα κουσούρι μακροπρόθεσμα..
δυστυχώς διαβάζω ότι μπορεί κάποιος να ξανακολλήσει εύκολα πολλές φορές την όμικρον. λογικά η πρώτη νόσηση θα σε βοηθήσει να
το περάσεις καλύτερα?
Είναι άγνωστο τι παρενέργειες -κουσούρια προκαλεί μακροχρόνια ο υιός καθώς είναι καινούργιος και δεν τον γνωρίζει από μακροχρόνια άποψη ,η επιστήμη .Εικάζεται ότι μπορεί να προκαλεί ακόμα και πρόωρη άνοια η και καρδιακή ανεπάρκεια μακροχρόνια καθώς εγκαθίσταται σε πολλά όργανα του ανθρώπινου σώματος .Για να δεις με τι μπλέξαμε…….

witcher

Well-Known Member
το περάσεις καλύτερα?

Σε διάφορους ναι αφήνει κουσούρια ο κορωνοιός. Μου το ειχε αναφέρει γιατρός που ειχε δει ασθενείς που ειχαν κολλήσει κορωνοιό. Δεν ειναι απλά τα πράγματα. Οπότε πρέπει μετά από κανένα μήνα να κάνεις ακτινογραφία θώρακος να δεις αν επηρεάστηκαν οι πνεύμονες σου και πόσο.

vlafo

Well-Known Member
Η Δέλτα είναι διαφορετική από την Όμικρον.
Η Δέλτα βάλλει αποκλειστικά τον πνεύμονα,ενώ η Όμικρον δεν πάει εκεί,σταματάει στο αναπνευστικό μέχρι φάρυγγα.
Μπορείς να κολλήσεις πολλές φορές,αλλά έχεις ανοσία για ένα διάστημα μηνός και λιγο παραπάνω.
Εγώ αυτή τη στιγμή διπλά εμβολιασμένος και νοσήσας ήδη,είμαι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τον τριπλά εμβολιασμένο αλλά για λιγότερο διάστημα από ότι αυτοί (8-10 βδομάδες).

Stratos

Well-Known Member
Σε διάφορους ναι αφήνει κουσούρια ο κορωνοιός. Μου το ειχε αναφέρει γιατρός που ειχε δει ασθενείς που ειχαν κολλήσει κορωνοιό. Δεν ειναι απλά τα πράγματα. Οπότε πρέπει μετά από κανένα μήνα να κάνεις ακτινογραφία θώρακος να δεις αν επηρεάστηκαν οι πνεύμονες σου και πόσο.
ναι σωστά, είναι στα σχέδια και αυτό.

Μπλουζα