Η ζωη με Covid-19

tol

Well-Known Member
και εγώ έκανα όλα τα εμβόλια στο παιδί μου. Υπάρχει μια διαφορά βέβαια ότι τα εμβόλια που του έκανα δεν είχαν βγει πριν μήνες και χωρίς τις απαραίτητες εγκρίσεις και δοκιμές, κανένα παιδάκι δεν πέθανε από αυτά τα εμβόλια και το πιο σημαντικό αφορούν ασθένεια σοβαρή και επικίνδυνη για παιδάκι. Αν θεωρείτε ότι είμαι ψεκασμένος και αμόρφωτος χαμηλού επιπέδου ίσως έχετε δίκιο τελικά. Να αποχωρήσω και εγώ από το νήμα γιατί χαμηλώνω το επίπεδο. Καλές γιορτές με υγεία σε όλους. Ελπίζω οι δύο επόμενες εβδομάδες να είναι οι κρίσιμες και να τελειώσει όλο αυτό...

Παντως, φιλε Στρατο, μπορει να διαφωνουμε καθετα στο θεμα των εμβολιων, αλλά μπορω απεριφραστα να πω οτι η ευγενεια και το καλοπροαιρετο υφος σου ειναι αξιοθαυμαστα. Καλες γιορτες να εχουμε!

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Kostas97

Well-Known Member
Με τη λογικη οτι ο 10χρονος ειναι μικρος ο 20 χρονος εχει ολη τη ζωη μπροστα ο 30χρονος θα κανει οικογενεια μη μπει τωρα σε διαδικασιες εμβολιασμου και ο 40αρης ειναι νεος εικοσαρης δεν θα εμβολιαζοταν ποτε κανεις.

• Like
Reactions: tol

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Mizerix, καλό είναι να είσαι ακριβής. Το ότι θα ανοίξει η 3 δόση σε 4 μήνες (3 νομίζω τελικά) δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να γίνει. Εξαρτάται από τον οργανισμό. Το σωστό όμως είναι να είναι ανοιχτό το σύστημα για την μικρή μερίδα αυτών που θα την χρειαστούν.

Mizerix

Active Member
Μα για αυτο υπαρχει ο ΠΟΥ, για να το ζυγιζει αυτος για σενα. Τοτε ποιο το νοημα των εκατομμυρια ερευνων πανω στον covid;
Ας υπολογιζουμε εμεις απο μονοι μας τι χρειαζεται καθε φορα σε καθε πανδημια, καθε αρρωστια.
Ο ενας πρασινο τσαι, ο αλλος τυροκαφτερη και παει λεγοντας :p

Δηλαδη πες οτι ο ταδε ερευνητης εχει προσβαση σε 1000δες ερευνες που λενε οτι ισχυει οτι πρεπει να εχεις μασκα και οταν κοιμασαι (ακραιο σεναριο αλλα εστω οτι αυτο προκυπτει).
Ποιος θα εχει δικιο, εσυ που απλα σκεφτηκες εκει που καθοσουν στο καναπε και επινες καφε ''χμμ...δεν μου ακουγεται και πολυ λογικο''. Η ο ερευνητης με τις 1000αδες ερευνες που εργαζεται πανω αυτο το αντικειμενο?

Ρε παιδί μου κι ο ΠΟΥ λέει κάντε το εμβόλιο της γρίπης. Κάθε χρόνο ούτε το 30% δεν εμβολιάζονταν στην Ελλάδα. Αυτό τί σημαίνει, ότι θα πεθάνουμε όλοι από γρίπη?

Ρε συ Βαγγέλη νομίζεις οι γιατροί σε κάποιο έτος στη σχολή τους μαθαίνουν «μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας»? Προσπαθούν να σκεφτούν απλά λογικά πράγματα όπως κι εγώ, αλλά εδώ μιλάμε για εντελώς παρανοϊκά πράγματα. Πχ βρες μου ένα paper που αναφέρει για ευεργετικά οφέλη του λοκντάουν, και μάλιστα 7μηνου λοκντάουν! Θα σου πω εγώ, ΚΑΝΕΝΑ! Άρα πώς μου κουνάνε εμένα το δάχτυλο όλοι αυτοί οι «ειδικοί»? Το γνωρίζεις ότι από πέρυσι τον Φεβρουάριο έχουμε αύξηση θνητότητας κατά 10% σε πάρα πολλά νοσήματα (σύμφωνα με επίσημες έρευνες όχι δικές μου εικασίες) επειδή ο κόσμος δεν πήγαινε να διαγνωστεί έγκαιρα? Πχ κατέληξαν 10% περισσότεροι καρκινοπαθείς επειδή δεν πήγαιναν να εξεταστούν εγκαίρως, κατέληξαν 10% περισσότεροι….κ.ο.κ. Μιλάμε για παράνοια!

Mizerix

Active Member
Mizerix, καλό είναι να είσαι ακριβής. Το ότι θα ανοίξει η 3 δόση σε 4 μήνες (3 νομίζω τελικά) δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να γίνει. Εξαρτάται από τον οργανισμό. Το σωστό όμως είναι να είναι ανοιχτό το σύστημα για την μικρή μερίδα αυτών που θα την χρειαστούν.

Υπό αυτό το πρίσμα συμφωνώ απόλυτα, αλλά γενικότερα βλέπουμε ότι κάπως «κολλάει» το όλο θέμα. Εμβόλια νέας γενιάς που έλεγαν που θα διαρκεί περισσότερο η προστασία θα βγάλουν όπως έλεγαν?

vag25

Well-Known Member
Ρε συ Βαγγέλη νομίζεις οι γιατροί σε κάποιο έτος στη σχολή τους μαθαίνουν «μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας»? Προσπαθούν να σκεφτούν απλά λογικά πράγματα όπως κι εγώ.

Ρε συ θα το πω ευγενικα γιατι κανουμε διαλογο με σεβασμο. Δεν υπαρχει αισθηση της πραγματικοτητας σε αυτο που εκανα quote.

Eχεις μπει σε ενα τρυπακι συνομωσιολογιας και δεν σου ειναι συνειδητο αυτο. Ναι δεν μιλας για τσιπακι, αλλα υπαρχουν βαθμιδες στην συνομωσιολογια.

Οπως και να χει, ευχομαι η συζητηση ολες αυτες τις μερες να εχει προσφερει κατι.

Mizerix

Active Member
Θα εκανα το ιδιο και εγω, φιλε bobby, αλλά δεν ξερω...θεωρω κατι σαν υποχρεωση μου, να λειτουργω ως "ιεραποστολος", μηπως και καταφερω να διδαξω στους ιθαγενεις οτι η επιστημη και η γνωση ειναι ανωτερη της βλακειας και της προκαταληψης.

Δηλαδή μας λες βλάκες και προκατειλημμένους? Αν θες αποχωρώ εγώ και πείτε μεταξύ σας, να συμφωνείτε σε όλα.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Νομίζω ότι είναι θαύμα της επιστήμης ότι βγήκαν εμβόλια με τόσο υψηλή προστασία (μην ξεχνάμε ότι της γρίπης είναι περί το 60%) σε τόσο γρήγορο χρονικό διάστημα και με τόσο μικρό ποσοστό παρενεργειών. Αν ο ιός δεν είχε μεταλλαχθεί δεν θα το συζητάγαμε καν. Είναι μια δυναμική μάχη και το κύριο πρόβλημα είναι τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στον 3ο κόσμο. Εκεί παίζεται ο πόλεμος έναντι του ιού.

• Like

Mizerix

Active Member
Οπως και να χει, ευχομαι η συζητηση ολες αυτες τις μερες να εχει προσφερει κατι.

Προσωπικά να μου έχει προσφέρει τί? Αν είμαι υπέρ ή κατά των εμβολίων? Αν παίρνω κόσμο από το αυτί να τον πάω στο εμβολιαστικό κέντρο? Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος?

Mizerix

Active Member
Νομίζω ότι είναι θαύμα της επιστήμης ότι βγήκαν εμβόλια με τόσο υψηλή προστασία (μην ξεχνάμε ότι της γρίπης είναι περί το 60%) σε τόσο γρήγορο χρονικό διάστημα και με τόσο μικρό ποσοστό παρενεργειών. Αν ο ιός δεν είχε μεταλλαχθεί δεν θα το συζητάγαμε καν. Είναι μια δυναμική μάχη και το κύριο πρόβλημα είναι τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στον 3ο κόσμο. Εκεί παίζεται ο πόλεμος έναντι του ιού.
Έπεσες σε παγίδα αγαπητέ! Όλοι οι ιοί μεταλλάσσονται και ειδικότερα οι κορωνοϊοί το ήξεραν ότι μεταλλάσσονται ταχύτατα! Τώρα ξαφνικά έπεσαν από τα σύννεφα? Ούτε οι επιστήμονες παγκόσμιου βεληνεκούς έπεσαν από τα σύννεφα ούτε οι δικοί μας εδώ. Βέβαια οι δικοί μας εδώ είχαν εναποθέσει όλες τους τις ελπίδες στα εμβόλια και δεν είχαν καμία άλλη πρόταση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

vag25

Well-Known Member
Προσωπικά να μου έχει προσφέρει τί? Αν είμαι υπέρ ή κατά των εμβολίων? Αν παίρνω κόσμο από το αυτί να τον πάω στο εμβολιαστικό κέντρο? Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος?
Στο τροπο που σκεφτεσαι γενικοτερα. Κατα την γνωμη μου εχεις μια αποψη για την επιστημη αρκετα διαστρεβλωμένη (και εγω περασει απο αυτη τη φαση). Και επισης δεν ξερεις οτι δεν ξερεις.

Και εδω θα μου πεις ''εσυ ξερεις?'' Και θα σου πω οχι, ξερω οτι δεν ξερω, οποτε εμπιστευομαι την καλυτερη δυνατη μεθοδο που εχει δημιουργησει ο ανθρωπινος νους για να παρει απαντησεις. Την επιστημονικη.

• Like

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Mizerix

Active Member
Στο τροπο που σκεφτεσαι γενικοτερα. Κατα την γνωμη μου εχεις μια αποψη για την επιστημη αρκετα διαστρεβλωμένη (και εγω περασει απο αυτη τη φαση). Και επισης δεν ξερεις οτι δεν ξερεις.

Και εδω θα μου πεις ''εσυ ξερεις?'' Και θα σου πω οχι, ξερω οτι δεν ξερω, οποτε εμπιστευομαι την καλυτερη δυνατη μεθοδο που εχει δημιουργησει ο ανθρωπινος νους για να παρει απαντησεις. Την επιστημονικη.

Συγκεκριμένα μπορείς να μου πεις? Σε ποιό θέμα αναφορικά με την επιστήμη έχω διαστρεβλωμένη άποψη?

vag25

Well-Known Member
''Ρε συ Βαγγέλη νομίζεις οι γιατροί σε κάποιο έτος στη σχολή τους μαθαίνουν «μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας»? Προσπαθούν να σκεφτούν απλά λογικά πράγματα όπως κι εγώ.''

Aυτο συνοψιζει, αλλα νομιζω εχει απαντηθει γενικα αυτο που με ρωτας. Ψαξε ολες τις απαντησεις που εχεις παρει απο ολα τα μελη (συμφωνω με το 99% αυτων των απαντησεων). Απο κει και περα κανουμε κυκλους. Βγαινω απο το φορουμ για την ωρα.

Mizerix

Active Member
BREAKING NEWS: Στους 3 μήνες η αναμνηστική δόση μετά την χορήγηση της 2ης δόσης.

Προσωπικά, ΔΕΝ περιγράφω άλλο….!!!

Stratos

Well-Known Member
Παντως, φιλε Στρατο, μπορει να διαφωνουμε καθετα στο θεμα των εμβολιων, αλλά μπορω απεριφραστα να πω οτι η ευγενεια και το καλοπροαιρετο υφος σου ειναι αξιοθαυμαστα. Καλες γιορτες να εχουμε!
να είσαι καλά και καλές γιορτές. μακάρι να βγω λάθος και να πάνε όλα καλά να τελειώνουμε με αυτό και να μην πεθαίνει κόσμος τόσο άδικα..

oreo

Well-Known Member
Συγχωρήστε με που γράφω, αλλά έχω δελεαστεί να ρωτήσω. Βασιζόμενος στην επιστημονική οδό δεν υπάρχει Θεός , άρα υποθέτω οτι στην ταυτότητα πρέπει να γράφετε στο θρήσκευμα Άθεοι ? Σωστά ?

vag25

Well-Known Member
Συγχωρήστε με που γράφω, αλλά έχω δελεαστεί να ρωτήσω. Βασιζόμενος στην επιστημονική οδό δεν υπάρχει Θεός , άρα υποθέτω οτι στην ταυτότητα πρέπει να γράφετε στο θρήσκευμα Άθεοι ? Σωστά ?
Δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι στην ζωή μας είτε έτσι είτε αλλιώς, αλλά δεν βρίσκω γενικά λόγο να υπάρχει αυτή η πληροφορια (θρήσκευμα) στην ταυτότητα.

Stratos

Well-Known Member
ποιος λέει ότι όσοι ασπαζόμαστε την επιστήμη δεν πιστεύουμε στο Θεό?

oreo

Well-Known Member
ποιος λέει ότι όσοι ασπαζόμαστε την επιστήμη δεν πιστεύουμε στο Θεό?
Δεν λεω οτι όσοι όσοι ασπάζονται την επιστήμη δεν ασπάζονται το Θεό, ρωτάω πως ειναι δυνατόν να πιστεύεις σε κάτι επιστημονικά αποδεδειγμένο οτι δεν υπάρχει με ευλάβεια.

Μπλουζα