Mizerix
Active Member
Καλά προφανώς αυτό είναι αστείο που λες.
Ποιοί πληρώνουν φόρους?
Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι είναι πάντοτε τα εξιλαστήρια θύματα και πάντα αυτοί σήκωναν το κάρο.
Τους ελεύθερους κάπως τους μαζέψανε τώρα που τους φορολογούν από το πρώτο ευρώ,αλλά είμαστε με την Ιταλία σε παραοικονομία οι πρωταθλητές της Ευρώπης.
Οπότε υπολόγισε ότι δίνεις το 5% του ΑΕΠ σου σε αμυντικές δαπάνες,το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη,και έχεις περίπου ένα 10% παραοικονομία,δηλαδή στο σύνολο έχεις χαμένα λεφτά του κράτους 20δις+10δις για αμυντικές δαπάνες.
Σε ποιό κόσμο ζεις για να δεις ότι τόσα χρόνια αυτά μας τα τρώνε.
Που θα βρεις λεφτά για υγεία και παιδεία?
Και για ποιο διαλυμένο ΕΣΥ μιλάς όταν τα καλύπτει ολα σχεδόν τα κόστη όσα και να είναι.
Που θεωρείς ότι πηγαίνουν τα λεφτά σου τσάμπα όταν στην Αμερική π.χ πεθαίνεις στο δρόμο γιατί είναι ιδιωτική η ασφάλιση.
Φυσικά πάσχει σε πολλά αλλά το σύστημα λειτουργεί.
Όταν λοιπόν οι Ελληνάρες πληρώνουν φόρους όπως ο Ολλανδός και ο Γερμανός,τότε θα έχουν απαιτήσεις από το κράτος.
40 χρόνια δεν πλήρωνε κάνεις,άσε μην ανοίξω πληγές πάλι,που θα τα βρει το κράτος,στο Ελντοράντο ζεις?
Πάντως επειδή αναφέρεις για Γερμανία, γνωρίζεις ότι σε πολλά εστιατόρια δέχονται ακόμα ΜΟΝΟ μετρητά? Έχω φίλους Γερμανούς και πάω συχνά, δεν είδα πολλούς να χρησιμοποιούν κάρτες γενικότερα. Πήγαινα εγώ χαλαρός με την καρτούλα μου, με κοιτούσαν όλοι περίεργα, μέχρι που μου είπαν πήγαινε βγάλε μετρητά. Άρα τα λατρεύουν κι αυτοί τα μετρητά και απεχθάνονται τις κάρτες. Λες οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι είναι πάντοτε τα εξιλαστήρια θύματα. Εγώ θα σου πω ότι η αλήθεια κρύβεται πάντοτε στη μέση.
Λεφτά για το ΕΣΥ ξοδεύτηκαν άπειρα σε 2 χρόνια. Το θέμα είναι πώς τα ξοδεύεις. Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με ηλεκτρονικό «φακέλωμα» του κάθε ασθενή που φωνάζω το ξέρεις ότι έχουν ακόμα και χώρες πολύ πιο φτωχές από την Ελλάδα? Οι γείτονές μας στα βόρεια έχουν για παράδειγμα. Παντελώς διαλυμένο είναι και από άποψη υποδομών, τεράστια έλλειψη προσωπικού κλπ κλπ. Διατηρείται από την υπερπροσπάθεια που κάνουν οι εργαζόμενοι που έχουν λίγο φιλότιμο.