Τριχόπτωση σε μικρή ηλικία

Jimkp04

New Member
Γεια σας, είμαι καινούργιος στην ομάδα και σας ζήτω συγνώμη εκ των προτέρων λόγω της άγνοιας μου σε πολλά θέματα πάνω στην τριχόπτωση. Είμαι 22 χρόνων με κληρονομική τάση προς τριχόπτωση. Ανέκαθεν το μαλλί μου ήταν αραιό και η τρίχα λεπτή παρολαυτα δεν ενδιαφέρθηκα νωρίτερα καθώς δεν είχα το μυαλό μ στο συγκεκριμένο θέμα. Πλέον τα τελευταία χρόνια είμαι κουρεμένος πολύ κοντά ( από επιλογή , όχι λόγω κάποιου θέματος μου) και βλέπω ότι με το πέρασμα των χρόνων δεν είμαι όπως ήμουν. Έχουν αρχίσει και δημιουργούνται κενά στο πάνω μέρος της κεφαλής μου, όχι μεγάλα και λόγω του κουρέματος μου δεν είναι και τόσο εμφανή. Με την εξέλιξη που βλέπω την θεωρώ δεδομένη σε κάποια χρόνια την Μμ χωρίς βέβαια να το έχω προδικάσει κιόλας. Το τελευταίο διάστημα λόγω άγχους, στρες και έντασης μπορεί και να είναι η ιδέα μου αλλά το πρόβλημα αρχίζει να μεγαλώνει. Σε επίσκεψη μ σε δυο δερματολόγους με διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά λόγω του νεαρού της ηλικίας μου και της μόνιμης κόντρας που πήγαινε σε όλους, το μυαλό μου πραγματικά έχει «κολλήσει». Γι αυτό σκέφτομαι να επισκεφτώ έναν ειδικό. Ξέρω ότι έχω κουράσει ήδη αλλά έρχομαι λοιπόν στο θέμα, υπάρχει κάποια θεραπεία ή οποία να είναι καλή και το σημαντικό σε περίπτωση που κάποια στιγμή την σταματήσεις να μην υπάρξει μεγαλύτερο πρόβλημα. Επίσης ποια η άποψη σας για το Bisanga και τον Αναστασάκη ( εάν έχετε να προτείνετε και κάποιον ακόμα θα το εκτιμήσω) Τέλος, να σημειώσω στο σημείο αυτό ότι είμαι Norwood 1 προς 2 σε λίγο καιρό αν το λέω καλά ευχαριστώ εκ των προτέρων

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

"TNT"

Member
Γεια σας, είμαι καινούργιος στην ομάδα και σας ζήτω συγνώμη εκ των προτέρων λόγω της άγνοιας μου σε πολλά θέματα πάνω στην τριχόπτωση. Είμαι 22 χρόνων με κληρονομική τάση προς τριχόπτωση. Ανέκαθεν το μαλλί μου ήταν αραιό και η τρίχα λεπτή παρολαυτα δεν ενδιαφέρθηκα νωρίτερα καθώς δεν είχα το μυαλό μ στο συγκεκριμένο θέμα. Πλέον τα τελευταία χρόνια είμαι κουρεμένος πολύ κοντά ( από επιλογή , όχι λόγω κάποιου θέματος μου) και βλέπω ότι με το πέρασμα των χρόνων δεν είμαι όπως ήμουν. Έχουν αρχίσει και δημιουργούνται κενά στο πάνω μέρος της κεφαλής μου, όχι μεγάλα και λόγω του κουρέματος μου δεν είναι και τόσο εμφανή. Με την εξέλιξη που βλέπω την θεωρώ δεδομένη σε κάποια χρόνια την Μμ χωρίς βέβαια να το έχω προδικάσει κιόλας. Το τελευταίο διάστημα λόγω άγχους, στρες και έντασης μπορεί και να είναι η ιδέα μου αλλά το πρόβλημα αρχίζει να μεγαλώνει. Σε επίσκεψη μ σε δυο δερματολόγους με διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά λόγω του νεαρού της ηλικίας μου και της μόνιμης κόντρας που πήγαινε σε όλους, το μυαλό μου πραγματικά έχει «κολλήσει». Γι αυτό σκέφτομαι να επισκεφτώ έναν ειδικό. Ξέρω ότι έχω κουράσει ήδη αλλά έρχομαι λοιπόν στο θέμα, υπάρχει κάποια θεραπεία ή οποία να είναι καλή και το σημαντικό σε περίπτωση που κάποια στιγμή την σταματήσεις να μην υπάρξει μεγαλύτερο πρόβλημα. Επίσης ποια η άποψη σας για το Bisanga και τον Αναστασάκη ( εάν έχετε να προτείνετε και κάποιον ακόμα θα το εκτιμήσω) Τέλος, να σημειώσω στο σημείο αυτό ότι είμαι Norwood 1 προς 2 σε λίγο καιρό αν το λέω καλά ευχαριστώ εκ των προτέρων

Καλησπέρα αδερφέ
Ανέβασε μια φωτογραφία από το σημείο στο οποίο έχεις πρόβλημα.

Jimkp04

New Member

Συνημμένα

• 2610BD4C-261F-47D6-893E-2CD3F3D39AD5.jpeg
    2610BD4C-261F-47D6-893E-2CD3F3D39AD5.jpeg
    184 KB · Προβολές: 264
  • 407BDFE4-4C26-47CB-B008-AE9B0A0CB681.jpeg
    407BDFE4-4C26-47CB-B008-AE9B0A0CB681.jpeg
    40.6 KB · Προβολές: 249

"TNT"

Member
Δεν είμαι καιρό στο forum και δεν έχω την εμπειρία που έχουν τα παιδιά αλλά εμένα προσωπικά δεν μου φαίνεται να έχεις κάποιο πρόβλημα.

Jimkp04

New Member
Δεν είμαι καιρό στο forum και δεν έχω την εμπειρία που έχουν τα παιδιά αλλά εμένα προσωπικά δεν μου φαίνεται να έχεις κάποιο πρόβλημα.
Και οι γιατροί που επισκέφτηκα πρόνοια απάντηση πήρα απλά σε συνδυασμό με την σμιγματοροικη δερματίτιδα που προέκυψε ότι έχω, φοβάμαι πως αν δεν προλάβω κάτι έγκαιρα μπορεί να συμβούν πολύ χειρότερα. Προφανώς δεν περιμένω να μου πει κάποιος ότι μπαίνω αύριο που λέει ο λόγος για Μμ αλλά για να με συμβουλεψει περισσότερο για πρόληψη. Πως θα πρέπει να τρέφομαι, ποιες τροφές βοηθανε, εάν υπάρχουν κάποιες βιταμίνες πχ Β12 και αλλά τέτοια που από την εμπειρία κάποιων θα μπορούσαν ν μου φανούν πολύ χρήσιμα. Παρολαυτα σε ευχαριστώ που μπήκες στο κόπο να μ απαντήσεις και να με ενθαρρύνεις

Georgie

Well-Known Member
Κοιτα φίλε
Φαίνεται οτι εχεις αρχίσει να αραιωνεις, αλλα και παλι το μαλλι σου ειναι πολυ κοντο και δε μπορούμε να εχουμε ασφαλή εικόνα .
Το πιθανότερο ειναι να εχεις ανδρογενετική αλωπεκία όπως το 98% όσων χάνουν τα μαλλια τους .
Εννοείται οτι η μεταμοσχευση δεν ειναι κατι που θα σε απασχολήσει τωρα .
Συμβουλή μου να βρεις ενα γιατρό που να εχει γνώση του αντικειμένου, ως συνήθως οι γιατροί μεταμοσχεύσεων ειναι πιο ενημερωμένοι στις θεραπειες και πιο εξειδικευμένοι απο τους δερματολόγους στην Ανδρογενετική αλωπεκία .
Θεραπειες υπαρχουν να ξέρεις αλλα δε θα στις προτεινω εγω .
Ξεκινά την έρευνα σου

ManCyprus87

Well-Known Member
Είσαι σε πολύ νεαρή ηλικία για να σκεφτείς ΜΜ.
Εισηγούμαι ξεκίνα θεραπεία με Regaine (5%), πρωί-βραδύ και δες σε 6 μήνες πως πάει.

Jimkp04

New Member
Είσαι σε πολύ νεαρή ηλικία για να σκεφτείς ΜΜ.
Εισηγούμαι ξεκίνα θεραπεία με Regaine (5%), πρωί-βραδύ και δες σε 6 μήνες πως πάει.
Έχω ακούσει ότι σε περίπτωση όμως που σταματήσεις την μινοξιδιλη τα αποτελέσματα αντιστρέφονται.

ManCyprus87

Well-Known Member
Έχω ακούσει ότι σε περίπτωση όμως που σταματήσεις την μινοξιδιλη τα αποτελέσματα αντιστρέφονται.
Ναι είναι αλήθεια και ισχύει, δεν είναι κάτι που θα το πάρεις για λίγο καιρό και θα το σταματήσεις.
Είναι θέμα αποφάσης, από τη στιγμή που ξεκινάς οποιαδήποτε θεραπεία δε σταματάς, απλά αναπροσαρμόζεις το σχήμα της θεραπείας ανάλογα με την κατάσταση που είσαι.
Και την κάθε θεραπεία και αναπροσαρμογή της καλό θα ήταν να σου την καθορίσει ένας εξειδικευμένος δερματολόγος αφού σε εξετάσει.

Jimkp04

New Member
Ναι είναι αλήθεια και ισχύει, δεν είναι κάτι που θα το πάρεις για λίγο καιρό και θα το σταματήσεις.
Είναι θέμα αποφάσης, από τη στιγμή που ξεκινάς οποιαδήποτε θεραπεία δε σταματάς, απλά αναπροσαρμόζεις το σχήμα της θεραπείας ανάλογα με την κατάσταση που είσαι.
Και την κάθε θεραπεία και αναπροσαρμογή της καλό θα ήταν να σου την καθορίσει ένας εξειδικευμένος δερματολόγος αφού σε εξετάσει.
Για τις solgar για μαλλιά και νύχια και για την βιταμίνη β12 έχεις ακούσει κάτι; Ή έχετε κάτι άλλο να προτείνετε ;

ManCyprus87

Well-Known Member
2 είναι οι εγκεκριμένες θεραπείες: Μινοξιδίλη (Regaine), και φιναστερίδη (χάπι propecia/proscar ή topical finasteride).
Δε θα σου πρότεινα φιναστερίδη για αρχή.. θα εισηγόμουν να το πάρεις γραμμικά, για αρχή μόνο μινοξιδίλη να δεις τι αποτέλεσμα θα έχει.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Dob31

Active Member
Φίλε να ξέρεις και εγώ 22 είμαι και το πρόβλημα μου είχε αρχίσει από τα 17. Όπως καταλαβαίνεις είμαι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από σένα. Τη φιναστεριδη μη τη φοβάσαι, εγώ τη παίρνω περίπου 3 μήνες και δεν έχω κανένα θέμα. Επίσκεψου κάποιον ειδικό στις μεταμοσχεύσεις για να βεβαιωθεις ότι όντως έχεις ΑΓΑ.

Jimkp04

New Member
Φίλε να ξέρεις και εγώ 22 είμαι και το πρόβλημα μου είχε αρχίσει από τα 17. Όπως καταλαβαίνεις είμαι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από σένα. Τη φιναστεριδη μη τη φοβάσαι, εγώ τη παίρνω περίπου 3 μήνες και δεν έχω κανένα θέμα. Επίσκεψου κάποιον ειδικό στις μεταμοσχεύσεις για να βεβαιωθεις ότι όντως έχεις ΑΓΑ.
Έχεις δει κάποιο αποτέλεσμα;

Fiponazio

Active Member
Για τις solgar για μαλλιά και νύχια και για την βιταμίνη β12 έχεις ακούσει κάτι; Ή έχετε κάτι άλλο να προτείνετε ;
Μην πετάς τα χρήματα σου σε βιταμίνες είσαι 22 δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις κάποια έλλειψη βιταμινών εκτός αν έχεις πρόβλημα υγείας. Στην περίπτωση που έχεις ΑΓΑ μόνο μινοξ και φίνα μπορούν να σε βοηθήσουν που φυσικά αν τα κόψεις χαιρετάς το μαλλί. Εδώ να σου πω και κάτι ακόμα εγώ μέχρι και τα 25 είχα μαλλί βούρτσα ότι καλύτερο μπορείς να φανταστείς σε πυκνότητα και ποιότητα ο αδερφός μου ήταν πάντα με λεπτή τρίχα και αραιό μαλλί, εγώ σε δυο χρόνια τα έχασα σχεδόν τα μισά και παραπάνω με επιθετική ΑΓΑ γιατί δεν ψάχτηκα με θεραπείες και έπαιρνα βλακείες βιταμίνες που δεν κάνουν τίποτα απόλυτος βλέπεις ήμουν τυχερός και οι δυο δερματολόγοι που επισκέφτηκα ήταν τζιμανια. Ο αδερφός μου από την άλλη έχει το ίδιο μαλλί από τότε που γεννήθηκε αλλά δεν καράφλιασε. Η καλύτερη λύση είναι να πας σε μια κλινική να μάθεις αν όντος έχεις ΑΓΑ άσε τους δερματολόγους και τις βιταμίνες τους :)

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού

Εννοείται ότι έχει πρόβλημα. Πηγαίνει καρφωτός για 5ρης (ή και 6ρης). Ξεκίνα θεραπείες άμεσα αφού πρώτα ενημερωθείς.

Fiponazio

Active Member
Εννοείται ότι έχει πρόβλημα. Πηγαίνει καρφωτός για 5ρης (ή και 6ρης). Ξεκίνα θεραπείες άμεσα αφού πρώτα ενημερωθείς.
Δεν εννοείται αν δεν δεις ποιο παλιές φωτό η αν δεν κάνεις εξέταση έτσι είναι του αδερφού μου το μαλλί εδώ και 26 χρόνια. Αν πούμε όμως ότι δεν ήταν έτσι τότε όντος φαίνεται 5ρι προς 6ρι αλλά μην το αγχώνουμε κιόλας το παιδί τζάμπα. @CVIAL μην είσαι τόσο ξερός εμένα στο νήμα μου με έχεις τρομοκρατήσει :sad όχι πλάκα κάνω καλά κάνεις ωμή αλήθεια ποιο καλά από ψέμα.

"TNT"

Member

Παιδιά βλέπω είμαστε πολύ νεαροί στο φόρουμ.
Εγώ είμαι 22 και ξεκίνησα να χάνω από τα 18

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Δεν εννοείται αν δεν δεις ποιο παλιές φωτό η αν δεν κάνεις εξέταση έτσι είναι του αδερφού μου το μαλλί εδώ και 26 χρόνια. Αν πούμε όμως ότι δεν ήταν έτσι τότε όντος φαίνεται 5ρι προς 6ρι αλλά μην το αγχώνουμε κιόλας το παιδί τζάμπα. @CVIAL μην είσαι τόσο ξερός εμένα στο νήμα μου με έχεις τρομοκρατήσει :sad όχι πλάκα κάνω καλά κάνεις ωμή αλήθεια ποιο καλά από ψέμα.

Φίλε ορισμένα πράγματα κάνουν μπαμ. Παρατήρησε την διαφορά με διπλανές περιοχές και θα καταλάβεις για τι συζητάμε. Δεν χρειάζεται να δεις παλιότερες φωτό η διαφορά φαίνεται στο τωρινό μαλλί. Πιθανολογώ ότι πάσχει από διάχυτη αραίωση τύπου DPA.

grg19ggls

Member
Θα πρέπει να αποδεχθείς οτι θα τη χρησιμοποιείς για όλη σου τη ζωή (η όσο θέλεις να διατηρήσεις τα μαλλιά σου).
Είχα ξεκινήσει μινοξιδίλη στην ηλικία σου και για 2-3 χρόνια έκανε θαύματα.
Στη πορεία βέβαια χρειάστηκε να ξεκινήσω και φιναστερίδη.

Πρέπει να ενημερωθείς από το φόρουμ για θεραπείες. Ξεκίνα να διαβάζεις.
Μείνε μακρυά από μη εγκεκριμένες θεραπείες, βότανα και σαμπουαν.
Οι θεραπείες είναι 2 μινοξιδίλη και φιναστερίδη.

Στο "χώρο" της τριχόπτωσης - φαλάκρας υπάρχουν πολλοί απατεώνες, έτοιμοι να εκμεταλλευτούν το άγχος που προκαλεί η τριχόπτωση, που θα προσπαθήσουν να σου πουλήσουν προιόντα, μαγικά σαμπουάν είτε ακόμα και μεταμοσχεύσεις μαλλιών (που απαγορεύονται στην ηλικία σου). Οπότε να είσαι υποψιασμένος σε αυτά που διαβάζεις και σου προτείνουν.

Αν ήμουν στη θέση σου θα ξεκινούσα άμεσα μινοξιδίλη και θα άφηνα για το μέλλον την "εφεδρεία" της φινάστερίδης (την οποία ωστόσο δε τη φοβάμαι). Σου προτείνω να τη προμηθευτείς σε μορφή αφρού. Είναι πιο εύκολη και φιλική η χρήση. Εγώ παραγγέλνω Kirkland Minoxidil Foam από το ebay και πληρώνω περίπου 100 ευρώ το χρόνο.

Αυτό το φόρουμ είναι η καλύτερη ενημέρωση που μπορεί να έχεις για θέματα τριχόπτωσης.
Σου προτείνω να μην διστάσεις να ρωτάς και να ενημερώνεσαι

Μπλουζα