Ορμονική Ανοχή Γενικά-Ανοχή σε αντιανδρογόνα (duta,fina κλπ) ειδικά

fbch

Member
Καλησπέρα!!Ηθελα να ρωτήσω αν κάποιοι από εσάς έχετε κάνει θεραπεία με τα κλασσικά duta,fina 5a blockers ή ru flutamide κλπ και έχετε διαπιστώσει ποτέ ότι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα σταμάτησε η αποτελεσματικότητά τους.Οπως έχω γράψει σε παλιαότερο τοπικ εμένα μου χει συμβεί (περισσότερα εδώ https://www.hairlossgr.com/forum/threads/Απογνωση-androcur-gynofen-5-lotion.11416/).

Υπάρχουν έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με την μείωση της αποτελεσματικότητας και συνήθως την εξ ολοκλήρου ανοχή των καρκινικών κυττάρων στα αντιανδρογόνα (και αντίστοιχα aromatize inhibitors για τις γυναίκες με καρκίνο του μαστου).Οπως ενδεχομένως γνωρίζετε τα καρκινικά κύτταρα χρειάζονται ανδρογόνα για να αναπτυχθούν (πχ καρκινος του προστατη) οπότε το πρώτο μέσο αντιμετώπισης μεταξύ άλλων είναι η χρησιμοποίηση αντιανδρογόνων τα οποία μηδενίζοντας σχεδόν όλα τα ανδρογόνα καταφέρνουν και αναστέλλουν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα την εξέλιξη του όγκου.Το πρόβλημα είναι ότι κοντά στα 5+ χρόνια (πάντα σύμφωνα με την βιβλιογραφία) τα καρκινικά κύτταρα αποκτούν διάφορους μηχανισμούς προστασίας και καταφέρνουν να αναπτύσσονται ακόμη και παρουσία αντιανδρογόνων.Μάλιστα έρευνες αναφέρουν ότι λειτουργούν πλέον σαν agonists δηλ σαν ανδρογόνα.

Έτσι ερευνητές δοκιμάσανε αυτό που λέγεται ΒΑΤ (Bipolar Androgen Therapy) όπου μετά την απευαισθητοποίηση του καρκίνου στα ανδρογόνα (το βλέπουν μέσω του PSA όπου αρχίζει και ανεβαίνει πάλι παρά τη χρήση αντιανδρογόνων) χορηγούν για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πολύ υψηλές δόσεις τεστο (supraphsiological) και μετα ξανα ξεκινούν τα αντιανδρογόνα.Αυτό που δείξανε οι έρευνες είναι ότι ο PSA έπεφτε δηλ η τεστοστερόνη λειτουργούσε σαν αντιανδρογόνα.
Η εξήγηση που δίνουν είναι ότι ενώ τα κύτταρα είχαν συνηθίσει σε ένα περιβάλλον όπου υπήρχε μηδενική τεστοστερόνη και άρα ανέπτυξαν τους ανδρογονικούς υποδοχείς προκειμένου να απορροφούν την παραμικρή ποσότητα ανδρογόνων ξαφνικά εκτίθενται σε ένα τεράστιο κύμα τεστοστερόνης με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να παθαίνουν απόπτωση και να μεώνουν τους ανδρογονικούς υποδοχείς όσα επιζούν.Από αυτά που επιζούν όταν ξεκινάει η αγωγή αντιανδρογόνων φαίνεται να αποκτάν παλι ευαισθησία σε αυτά δηλαδή δεν είναι πλέον ανθεκτικά στα αντιανδρογόνα.

Το εξηγησα όπως μπόρεσα να το καταλάβω χωρίς να είμαι γιατρός.Μια αρχική ιδέα μπορείτε να πάρετε εδω https://www.hematologyandoncology.n...-therapy-in-the-treatment-of-prostate-cancer/

Στο πλαίσιο τώρα αυτών των ερευνών ψάχνουν να δουν προκειμένου να αποφεύγεται η ανοχή στα αντιανδρογόνα μήπως η διακοπτόμενη θεραπεία δηλ η μη συνεχής χορήγηση αντιανδρογόνων λειτουργεί προληπτικά στο να μην φτάσει η κατάσταση στο σημείο ανοχής.

Ποιες οι απόψεις σας σε αυτό??
Καταρχάς μπορούμε να θεωρήσουμε ότι αυτό που ισχύει στα καρκινικά κύτταρα ισχύει σε υγιή??Δεν έχω βρεί δημοσιευμένες έρευνες σε επιστημονικά περιοδικά που να εξετάζουν υγιές δείγμα.

Αν δεχτούμε ότι το σώμα μας λειτουργεί πάντα με στόχο την άριστη ισορροπία (ομοιόσταση) αξιωματικά θα μπορούσαμε να δεχτούμε ότι θα μπορούσε να ισχύει ένας παραπλήσιος μηχανισμός.

Κάνει κανείς σας κύκλους με αναβολικά ενω είναι σε ντούτα,propecia κλπ???Εχει παρατηρήσει αλλαγές στην δραστικότητα των φαρμάκων για τα μαλλιά??
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

fasda

Active Member
Φίλε έχεις καμία θεωρία για την λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής και αυτή από τα ανδρογόνα εμφανίζεται.?
 

fbch

Member
Φίλε έχεις καμία θεωρία για την λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής και αυτή από τα ανδρογόνα εμφανίζεται.?
Η λιπαρότητα έχει κατά 99% να κάνει με τα ανδρογόνα τα οποία υπερδιεγείρουν τους αδένες που παράγουν την λιπαρότητα...Και λέω κατά 99% γιατί αφήνω κ 1% κάποιος να είναι μπίχλας.

The amount of sebum a person produces varies throughout the course of his or her life. sebaceous glands are present at birth and display relatively high production of sebum at this time. shortly after birth, sebum production decreases until puberty, at which time it dramatically increases. sebum production does not decline again until after menopause for women and around the sixth to seventh decade for men.1 Androgens, particularly 5α-dihydrotestosterone (DHT), play a major role in the differentiation and proliferation of sebaceous glands as well as sebum production.5,6The average rate of sebum production in adults is 1mg/10cm2 every three hours.7 When rates are less than 0.5mg/10cm2 every three hours, patients can suffer from xerosis or dry skin. Conversely, when sebum production exceeds 1.5mg/10cm2 every three hours, it is considered excessive and results in seborrhea or oily skin.1,7
 

fasda

Active Member
Παντός μου κάνει εντύπωση πως όταν λουζομαι με σαμπουάν φαρμακευτικο κατά της λιπαρότητας δεν πέφτει τρίχα ενω όταν λούζομαι με του εμπορίου γίνεται χαμός στην λιπαρότητα και τριχόπτωση

παντος τώρα που είμαι σχεδόν 1 μήνα στη φίνα λογικά θα βοηθήσει και στο σμήγμα μιας και γράφει το άρθρο που ανεβάσεις ότι η DHT επιδρά στο σμήγμα
 

fbch

Member
Παντός μου κάνει εντύπωση πως όταν λουζομαι με σαμπουάν φαρμακευτικο κατά της λιπαρότητας δεν πέφτει τρίχα ενω όταν λούζομαι με του εμπορίου γίνεται χαμός στην λιπαρότητα και τριχόπτωση

παντος τώρα που είμαι σχεδόν 1 μήνα στη φίνα λογικά θα βοηθήσει και στο σμήγμα μιας και γράφει το άρθρο που ανεβάσεις ότι η DHT επιδρά στο σμήγμα
Τα σαμπουαν δεν σώζουν ούτε καραφλιάζουν κάποιον...Σε εξαιρετικές περιπτώσεις αν έχεις κάποια αλλεργία ίσως σου προκαλέσει καμιά κοκκινίλα...Για να σε σώσουν απ την τριχόπτωση πρέπει να χουν αντιανδρογόνα μέσα και δεν έχω καποιο υπόψιν μου με τέτοια σύσταση.Από ένα σημείο και μετά αν έχεις πολύ άγχος και το σκεφτεσαι το στρεσσ μπορεί να αυξήσει την κορτιζόλη σου και παροδικά να σ προκαλει λιπαροτητα κ τριχοπτωση.
 

Dragonfly

New Member
Kαλησπέρα φίλε. Λογικά πρέπει να είμαι ο μοναδικός τρελός εδώ πέρα που ενώ εχει ΑΑ πειραματίστηκε με ανδρογόνα. Απο μικρος στα γυμναστήρια απο το 2008 για την ακρίβεια , ειμαι τωρα 32. Γύρω στα 2013 και ενώ είχα φτάσει στα μυικά ορια μου άρχισαν να μου μπαίνουν ιδέες για τεστοστερόνη. Βέβαια με αραίωση σε εξέλιξη και όντας 26 δεν ήθελα να ρισκάρω τίποτα. Φτάνοντας στα 29 και με την μινοξιδίλη να μην μου τα σκάει πλέον άρχισα να σκέφτομαι την πρώτη μεταμόσχευση στο hairline και έτσι ξεκίνησα και 6 μήνες πριν φιναστερίδη και για την μείωση της τριχόπτωσης και επειδή η μεταμοσχευση θα έμπαινε ανάμεσα σε πολλά μαλλιά ήθελα να μειώσω δραστικά τις πιθανότητες για shockloss. Με τα νέα μαλλιά της μεταμόσχευσης και την φιναστερίδη να μου δίνει αυτοπεποίθηση μιας και σταμάτησε η τριχόπτωση και η λέπτυνση της τρίχας ήταν η ώρα να δοκιμάσω και έναν κύκλο με τεστοστερόνη και άναβαρ(οξανδρολόνη) ενα απο τα πιο αδύναμα σε ανδρογονική ισχύ αναβολικά. Επίσης να σημειωθεί πως έχω αρκετή ξηροδερμια και σμήγμα απο μικρός. Μέσα στον κύκλο και έπειτα απο αυτόν δεν βίωσα καμία τριχόπτωση ή έξαρση ξηροδερμίας , ειδικά για τη ξηροδερμία ήμουν σίγουρος παρόλαυτα διαψεύστηκα. Όσον αφορά τη ξηροδερμία και το σμήγμα νομίζω η κορτιζόλη ειναι οτι πιο σιχαμένο , πραγματικά και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μετά απο κρίση άγχους νιώθω σμήγμα να πετάγεται στα μαλλιά μου και να με πιάνει τρομερή φαγούρα.
 

Dragonfly

New Member
Το 2018 ήταν 12 εβδομάδες και το 2019 ηταν 16 εβδομάδες. Εχω κάνει δύο κύκλους. Δεν είχα κάποια παρενέργεια οχι. Οι εξετάσεις μου ήταν αρκετά ικανοποιητικές μετά τους κύκλους. Γενικά στο body building ειναι σύνηθες ο συνδιασμός φιναστερίδης η ντούτα μέσα σε κύκλο γιατί προστατεύει και απο τη μεγένθυση του προστάτη που προκαλούν τα ανδρογόνα.
 

Ficio

Ficio inzaghi
ευχαριστώ για τις πληροφορίες γιατί έμπαινα κάθε Πάσχα για 8 βδομαδες κ τώρα π ξεκίνησα φίνα δεν ήξερα πως δρα σ συνδυασμό μ Τ αλλά κ δεν είχα σκοπό ν μπω.. ούτε ότι ήταν σύνηθες στο bodybuilding..
 

giannis1991

Well-Known Member
Φιλε εφοσον επαιρνες φιναστεριδη να ξερεις μειωσες πολυ την δραση της εξωγενους τεστο και το αναβαρ ετσι κι αλλιως ειναι πολυ φιλικο προς τα μαλλια...εκανες safe κυκλο και μεινε εκει γιατι τα αλλα ενεσιμα δεν επηρεαζονται απο την φιναστεριδη και οτι ζημια ειναι να σου κανουν θα στην κανουν...
Α και λογικα θα γνωριζεις να μην χρησιμοποιεις φινα με ντεκα...
 

Dragonfly

New Member
To περίεργο πάντως είναι πως το anavar που θεωρείται φιλικό στα μαλλιά είναι σχεδόν καθαρό dht , οπως και το winstrol , παρολαυτα οι περισσοτεροι χάνουν τα μαλλιά τους με σκληρά ανδρογόνα όπως το trenbolone που δεν εχουν καμια σχεση ομως με dht derivative
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

giannis1991

Well-Known Member
Κοίτα το ποιο ανατολικά ρίχνει τα μαλλιά είναι λίγο πιο περιπλοκο και δεν έχει τόσο ευκολη θεωρία... Αναβαρ και winstrol είναι dht και τα 2 αλλά το αναβαρ δεν κάνει σχεδόν τίποτα στο μαλλί αλλά το άλλο το σκοτώνει!!!
Το μυστικό στο αναβαρ είναι ότι είναι απευθείας dht και δεν μετατρέπεται σε αυτή μέσω της 5α ρεδουκτασης... Αυτή η μετατροπή είναι που παει την dht στο μαλλι και το τρώει! Όπως π.χ η ντεκα μετατρέπεται σε dhn και όχι σε dht...
 

Dragonfly

New Member
Δυστυχώς ή ευτυχώς δεν υπάρχει μαθηματική ακρίβεια σε αυτά. Εχει να κάνει με το ποιοι υποδοχείς είναι ευαίσθητοι στο κεφάλι του καθενός. Έχω πάρει και μεγάλη δόση winstrol για ένα μήνα και το μαλλί μου επέζησε όπως και με το anavar . Προσωπικά δεν προκειται να ακουμπήσω ποτέ όσες ουσίες έχουν πολύ υψηλό ανδρογονικό προφιλ.
 
Μπλουζα