Cvial, dr. jose lorenzo, fue, 2552 grafts, 24-25/8/2015

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

gkast

Active Member
Υπάρχει ειναι o doganay ..το μόνο κακό με αυτό τον γιατρό ειναι οτι η κλινική του μοιάζει με αποθήκη με ένα ψυγείο pitsos στην γωνία ...για τα μοσχεύματα ...
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Είπε Ευρώπη για αυτό δεν ανέφερα τον Doganay, αν ήταν στην Πόλη ναι εκεί που είναι όμως δεν είναι Ευρώπη :D Συμφωνώ με αυτά που λες για αυτόν...Επίσης δεν δουλεύει αποκλειστικά manual FUE αλλά και motorised κάτι μου μας βάζει σε σκέψεις....
 

gkast

Active Member
Είπε Ευρώπη για αυτό δεν ανέφερα τον Doganay, αν ήταν στην Πολή ναι εκεί που είναι όμως δεν είναι Ευρώπη :D Συμφωνώ με αυτά που λες για αυτόν...Επίσης δεν δουλεύει αποκλειστικά manual FUE αλλά και motorised κάτι μου μας βάζει σε σκέψεις....
Συμφωνώ βάζει την μοτερουκλα μπροστά και οργώνει σου λέω ............
Αλήθεια cvial έχεις καθόλου πόνο στην δότρια ... Υπάρχει κάποια ευσθησία ...κοιμάστε καλά τα βραδιά ή έχεις κάποια τραβήγματα ...
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Πόνο καθόλου, από την πρώτη μέρα. Ευαισθησία ναι. Όταν ακουμπάω στο μαξιλάρι το νοιώθω, τις 2-3 πρώτες μέρες πιο έντονα τώρα την 7η πάρα πολύ καλύτερα αλλά υπάρχει ακόμα. Στις οδηγίες σου έλεγε ότι μπορεί να νοιώσεις και ξύσιμο και αν θες να ψεκάζεις ή να πάρεις παυσίπονα αλλά δεν τα χρειάστηκα, ούτε με εμπόδισε να κοιμηθώ καλά.
 

prowler3

Member
Χαίρομαι πολύ να διαβάζω τέτοια νήματα.
Χαίρομαι πολύ που υπάρχουν τέτοια μέλη, και διευρύνουμε κι εμείς οι ''πουθενάδες'' τις γνώσεις μας.
Χαίρομαι που υπάρχουν τέτοιοι γιατροί και δείχνουν το δρόμο. Το σωστό κατά τα φαινόμενα δρόμο.
Χαίρομαι που είδα μια παρουσίαση με τέτοια πρωτοτυπία.
Τέλος χαίρομαι που υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι ''άρρωστοι'' με τους Thin Lizzy όπως εγώ.
Φιλε CVIAL εύχομαι ολόψυχα να έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ενημέρωση που μας δίνεις!
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Οι οδηγίες του Lorenzo (τις παραθέτω παρακάτω για όποιον ενδιαφέρεται) ήταν σαφείς: καλό πλύσιμο οπωσδήποτε 2 φορές την ημέρα για τις 10 πρώτες μέρες κατά την διάρκεια των οποίων ΔΕΝ ακουμπάμε το κεφάλι μας ούτε εμείς ούτε κάποιος άλλος (μου το είπε ο ίδιος 2-3 φορές) με τα χέρια μας παρά μόνο όταν το πλένουμε. Βλέποντας το παρακάτω βιντεάκι με οδηγίες για το πλύσιμο της λήπτριας μου ήρθε η ιδέα να χρησιμοποιήσω αποστειρωμένα χειρουργικά γάντια μίας χρήσης. Του έστειλα email και μου απάντησε ότι αν και δεν απαιτείται είναι σωστή ιδέα. Έτσι και έκανα (κάνω). Το κόστος είναι ελάχιστο (0.5€ το ζευγάρι).


img016.jpg img015.jpg img013.jpg img014.jpg
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Να πω και κάποια πράγματα για την κλινική και τις διαδικασίες.

H κλινική είναι στο ισόγειο ενός κτιρίου γραφείων (δες φώτο) στο Alcobentas, ένα προάστιο 20-25 λεπτά από το κέντρο της Μαδρίτης. Οι περισσότεροι μένουν σε ένα διπλανό αξιοπρεπέστατο business ξενοδοχείο (Amura). Εγώ έμενα στο κέντρο όπως είχα υποσχεθεί στο "βαποράκι" αποφυγής των capital control ;) Το προσωπικό φιλικό, εξυπηρετικό και ευγενέστατο. Αγγλικά γιοκ, αλλά υπήρχε η Grace, μια Αγγλίδα που έφερε μαζί του από to Μάντσεστερ και είναι "γεμίστρια" (θα εξηγήσω παρακάτω) και αναλαμβάνει στα ιατρικά θέματα όλους τους ξένους πελάτες, οπότε πρόβλημα ουδέν. Η αδελφή του (Pilar Lorenzo) είναι διευθύντρια της κλινικής για εμπορικά θέματα (ραντεβού, πληρωμές, κλπ) με πολύ καλά αγγλικά οπότε και εκεί δεν υπάρχει θέμα. Η κλινική τίποτα εντυπωσιακό σαν χώροι κλπ, μια κανονική προσεγμένη εγκατάσταση. Καμία σχέση με την εγκατάσταση του Erdogan του Μεγαλοπρεπή. Εντύπωση μου έκανε ο συντονισμός της ομάδας, "ρομποτάκια", μια ματιά ο Lorenzo και φεύγανε πύραυλοι. Έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε στρατό (εννοώ οργανωμένο επαγγελματικό στρατό, όχι τις δικές μας θητείες :D)

Στην κλινική υπάρχουν 9-10 βοηθοί (όλες γυναίκες) και οι περισσότερες υπερβολικά κοντές (max 1.60m). Σε παρατήρηση μου αστειευόμενος, μου είπε ότι στο extraction βοηθάει πολύ το να είσαι κοντός γιατί όπως είσαι ξαπλωμένος, η βοηθός κάθεται σε ένα σκαμπό πίσω σου και είναι ουσιαστικά διπλωμένη πάνω σου (για να έχει καλύτερη επαφή και εικόνα) αμέτρητες ώρες οπότε είναι προφανές ότι η έλλειψη ύψους βοηθάει. Έχει 3 τέτοιες (ας τις πούμε "συλλέκτριες") οι οποίες αρχίζουν μετά τα κουρέματα, φωτογραφίες, hairline, κλπ τη συλλογή των graft. Ο Lorenzo βάζει 3 πελάτες την μέρα και έχει 3 αίθουσες επέμβασης, αναλογία 90% Ισπανοί, 10% ξένοι. Εμένα μου έτυχε η Nudia (η πιο κοντή και πιο παλιά και η καλύτερη σύμφωνα με την Grace). Ο ρυθμός εξαγωγής των graft ήταν περίπου 250-300 την ώρα ανάλογα με την περιοχή. Αυτή έβγαζε και η Grace τα τσέκαρε και τα έβαζε στα δοχεία. Εντύπωση μου έκανε ότι πήγαινε αργά, σταθερά και με προσοχή. Κάποια εύκολα πιο γρήγορα, κάποια άλλα δύσκολα σιγά-σιγά. Πως το καταλαβαίνεις? Παρότι δεν πονάς αισθάνεσαι ένα "κριτς" όταν σε τρυπάει το punch και ένα σιγανό γδάρσιμο όταν το βγάζει με την λαβίδα. Αυτό το "γδάρσιμο" άλλοτε ήταν γρήγορο και άλλοτε αργό. Σίγουρα πάντως αυτό που αποκόμισα στο extraction ήταν η αίσθηση προσεκτικής μη βιαστικής δουλειάς.

Κάποια στιγμή μετά τα πρώτα 600, ήρθε ο Lorenzo, κάθισε μαζί της περίπου για μισή ώρα και έφυγε. Ο λόγος ήταν (όπως έμαθα εκ των υστέρων) παρεμβατικός γιατί μετά το πρώτο δοχείο δεν είχε πιάσει καλό "λόγο" σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό (αν θα δείτε το δοχείο 1 έχει λόγο 1.86) οπότε έδωσε νέες οδηγίες για να καταλήξουμε στο τέλος της μέρας στον λόγο 1.96 που ήταν αυτό που ήθελε για την μμ (περίπου 2.0). Στα 1350 σταματήσαμε, έφυγε η "συλλέκτρια¨ και ήρθε ο Lorenzo με 2 "γεμίστριες" για να τον προλαβαίνουν (αυτές δεν κάνουν άλλη δουλεία μόνο γεμίζουν τα pen ή ταξινομούν τα graft). 'Έβαλε τα πρώτα 600 (φώτο) για να μην μείνουν πολύ ώρα έξω και εν συνεχεία η διαδικασία συνεχίστηκε από την αρχή. Πήραν άλλα 400, και μετά από αναμονή 1-1,5 ώρα για φαγητό και ξεκούραση έβαλε και τα υπόλοιπα 1150 και τελειώσαμε. Σύνολο: περίπου 11,5 ώρες, από τις 07:30 μέχρι 19:00. Την επόμενη μέρα ήταν πιο γρήγορα πήγα στις 07:30 στις 11:30 είχα φύγει. Στο θέμα υγιεινής μου έκανε εντύπωση ότι αν για κάποιο λόγο κάποιος στην αίθουσα επέμβασης έπιανε κάτι πέραν των εργαλείων (π.χ άνοιγε το ψυγείο, έπιανε το αυτί του, τη μύτη του, οτιδήποτε) αμέσως άλλαζε γάντια (αυτό το είδα άνευ υπερβολής τουλάχιστον 100 φορές)

Συμπέρασμα: Οι χώροι και η εγκατάσταση δεν εντυπωσιάζουν, αντίθετα εντυπωσιάζει ο άψογος συντονισμός, το δέσιμο της ομάδας και η αίσθηση προσοχής και επιμέλειας στην επέμβαση από τον γιατρό (αυτονόητα) αλλά και από όλη ανεξαιρέτως την ομάδα (ειδικά την "συλλέκτρια").

IMG_3319.jpg FORUM9.jpg FORUM11.jpg FORUM10.jpg FORUM12.jpg FORUM8.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Είχα πει στην αρχή της παρουσίασης ότι θα πω δύο λόγια και για τα mega-session και το τι παίζεται. Ήρθε η ώρα.

Τον ρώτησα την άποψη του για τα mega session και αν πλεονεκτούν ή υπερτερούν έναντι των πολλών μικρότερων session. Η απάντηση του ήταν κατηγορηματική. "Προτιμώ πάντα τα λιγότερα δυνατά mega-session τα οποία καθορίζονται πάντα με βάση την ασφάλεια της δότριας". Μου έδωσε αρκετούς λόγους γιατί προτιμάει τα "ελεγχόμενα" mega session, κάποια στιγμή θα τους αναφέρω.

Εκεί δεν άντεξα και του είπα: Στην δική μου περίπτωση και με δεδομένο ότι έχω δότρια γύρω στα 5500 μου δήλωσες και μάλιστα παρά τις παραινέσεις μου (με ευγενικό και καθόλου πιεστικό τρόπο) για κάτι παραπάνω (μήπως τελειώσουμε την Β) ότι δεν πάμε με τίποτα πάνω από 2552 αφού δεν βρήκαμε κάτι "συνταρακτικό" μετά το ξύρισμα που να διέφερε από το consultation. Ο φίλος σου ο Koray (του είχα πει κάποια στιγμή ότι ακύρωσα στον Koray όταν βρήκα διαθέσιμη ημερομηνία σε αυτόν) πως μου έλεγε για 4,000-4,500 σε 2 μέρες και εγώ με το ζόρι τον κατέβασα στις 3,500? Και όχι μόνο σε μένα αλλά σε όποιον πάει του κόβει κουστούμι από 3,500+? Αυτός δεν έχει γνώμονα την ασφάλεια? Και καλά στον Νικόλα που πήγαμε μαζί και είχε δότρια 8.000 να καταλάβω ότι τα 3.500 είναι ΟΚ (λιγότερο από το μισό) αλλά εμένα με 5500, 4000-4500?

Γέλασε και μου είπε το εξής. Καταρχήν δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας με τον Koray. Είναι σοβαρός, σέβεται την δότρια, απλά έχει άλλη μεθοδολογία. Ακολουθεί αυτό που λέει "ομογενοποίηση". Δηλαδή? Ας πάρουμε την δικιά σου περίπτωση μου λέει. Εγώ σου έβαλα 2552 grafts με λόγο 1.92 άρα 4.900 τρίχες. O Koray τις ίδιες τρίχες θα σου έβαζε περίπου, 4.900, οπότε θα επιβάρυνε το ίδιο την δότρια αλλά θα κατέβαζε τον λόγο στο 1.4 και έτσι θα σου έβαζε τα 3.500 grafts που είχατε τελικά συμφωνήσει.

Σοκ! Ένα λεπτό όμως του λέω. Λόγος 1.4 σημαίνει ένας σκασμός 1τριχα και 2τριχα. Που θα τα έβρισκε? και καλά τα 2τριχα, τα 1τριχά? Και εκεί ήρθε η αποκάλυψη...

FORUM13.jpg


Η εικόνα που παραθέτω είναι αυτή που μου έδειξε ο Lorenzo (από την δότρια μου) και του ζήτησα να μου την δώσει για να σας την μεταφέρω ακριβώς όπως την συζητήσαμε. O Koray τα graft που βλέπετε με κόκκινο κύκλο (και τέτοια έχουμε όλοι μας πολλά) θα χρησιμοποιούσε μικρό punch (0.7) και θα τα έκανε split, δηλαδή από το 2τριχο που βλέπετε θα έπαιρνε την μια και θα άφηνε την άλλη. Έτσι θα μετέτρεπε τα 3τριχα σε 2τριχα και τα 2τριχα σε μονότριχα. Μπορεί να το κάνει σε όλες αυτό? ΟΧΙ είναι η απάντηση, μπορεί να το κάνει μόνο σε αυτές που έχουν ευνοϊκή διάταξη, που οι 2 ή 3 τρίχες δεν διασταυρώνονται και είναι σε απόσταση μεταξύ τους όπως το παράδειγμα της φώτο.

Και δεν είναι επικίνδυνο αυτό του λέω, δεν υπάρχουν transection? Ο Koray (και ιδιαίτερα οι "συλλέκτες" του), μου λέει, έχουν μεγάλη πείρα και το κάνουν κατά κόρο με επιτυχία. Το κάνουν πάντα? Όχι αλλά το κάνουν συχνά. Γενικώς σπάνια στοχεύουν στην εξαγωγή κανονικών "μαμα" 1τριχών, τα περισσότερα τα παίρνουν από 2τριχα, 3τριχα.

Κάποιος που είναι πονηρός θα έλεγε ότι μπορεί να είναι ασφαλής (ο Koray) ως προς την δότρια αλλά "τσιμπάει" και 1000 graft παραπάνω (και το αντίστοιχο ποσό) μεταφέροντας ουσιαστικά τις ίδιες τρίχες σε σχέση με τον Lorenzo. Πάλι όμως η διαφορά στην τιμή είμαι μεγάλη..

Ένα είναι σίγουρο: H γνώση σε κάνει να μπορείς να διαπραγματεύεσαι και να αποφασίζεις καλύτερα. Για αυτό όταν ακούμε για 3,500 ή 4.000 graft mega session από καλούς γιατρούς καλό είναι να ρωτάμε και να επιμένουμε (ιδιαίτερα όταν έχουμε μέτρια δότρια και ο λόγος megasession προς δότρια είναι μικρότερος του μισού) για τι λόγο hairs/graft συζητάμε ή να το πω πιο λιανά, σύνολο τριχών, και τι τελικά πραγματοποιήθηκε. Τώρα πως το τσεκάρεις? Είναι ολόκληρη συζήτηση....

Αυτά.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Δημητρης38

Active Member
Είχα πει στην αρχή της παρουσίασης ότι θα πω δύο λόγια και για τα mega-session και το τι παίζεται. Ήρθε η ώρα.

Τον ρώτησα την άποψη του για τα mega session και αν πλεονεκτούν ή υπερτερούν έναντι των πολλών μικρότερων session. Η απάντηση του ήταν κατηγορηματική. "Προτιμώ πάντα τα λιγότερα δυνατά mega-session τα οποία καθορίζονται πάντα με βάση την ασφάλεια της δότριας". Μου έδωσε αρκετούς λόγους γιατί προτιμάει τα "ελεγχόμενα" mega session, κάποια στιγμή θα τους αναφέρω.

Εκεί δεν άντεξα και του είπα: Στην δική μου περίπτωση και με δεδομένο ότι έχω δότρια γύρω στα 5500 μου δήλωσες και μάλιστα παρά τις παραινέσεις μου (με ευγενικό και καθόλου πιεστικό τρόπο) για κάτι παραπάνω (μήπως τελειώσουμε την Β) ότι δεν πάμε με τίποτα πάνω από 2552 αφού δεν βρήκαμε κάτι "συνταρακτικό" μετά το ξύρισμα που να διέφερε από το consultation. Ο φίλος σου ο Koray (του είχα πει κάποια στιγμή ότι ακύρωσα στον Koray όταν βρήκα διαθέσιμη ημερομηνία σε αυτόν) πως μου έλεγε για 4,000-4,500 σε 2 μέρες και εγώ με το ζόρι τον κατέβασα στις 3,500? Και όχι μόνο σε μένα αλλά σε όποιον πάει του κόβει κουστούμι από 3,500+? Αυτός δεν έχει γνώμονα την ασφάλεια? Και καλά στον Νικόλα που πήγαμε μαζί και είχε δότρια 8.000 να καταλάβω ότι ότι τα 3.500 είναι ΟΚ (λιγότερο από το μισό) αλλά εμένα με 5500, 4000-4500?

Γέλασε και μου είπε το εξής. Καταρχήν δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας με τον Koray. Είναι σοβαρός, σέβεται την δότρια, απλά έχει άλλη μεθοδολογία. Ακολουθεί αυτό που λέει "ομογενοποίηση". Δηλαδή? Ας πάρουμε την δικιά σου περίπτωση μου λέει. Εγώ σου έβαλα 2552 grafts με λόγο 1.92 άρα 4.900 τρίχες. O Koray τις ίδιες τρίχες θα σου έβαζε περίπου, 4.900, οπότε θα επιβάρυνε το ίδιο την δότρια αλλά θα κατέβαζε τον λόγο στο 1.4 και έτσι θα σου έβαζε τα 3.500 grafts που είχατε τελικά συμφωνήσει.

Σοκ! Ένα λεπτό όμως του λέω. Λόγος 1.4 σημαίνει ένας σκασμός 1τριχα και 2τριχα. Που θα τα έβρισκε? και καλά τα 2τριχα, τα 1τριχά?. Και εκεί ήρθε η αποκάλυψη...

Προβολή συνημμένου 8561

Η εικόνα που παραθέτω είναι αυτή που μου έδειξε ο Lorenzo και του ζήτησα να μου την δώσει για να σας την μεταφέρω ακριβώς όπως την συζητήσαμε. O Koray τις τρίχες που βλέπετε με κόκκινο κύκλο (και τέτοιες έχουμε όλοι μας πολλές) θα χρησιμοποιούσε μικρό punch (0.7) και θα τις έκανε split, δηλαδή από το 2τριχο που βλέπετε θα έπαιρνε την μια και θα άφηνε την άλλη. Έτσι θα μετέτρεπε τα 3τριχα σε 2τριχα και τα 2τριχα σε μονότριχα. Μπορεί να το κάνει σε όλες αυτό? ΟΧΙ είναι η απάντηση, μπορεί να το κάνει μόνο σε αυτές που έχουν ευνοϊκή διάταξη, που οι 2 ή 3 τρίχες δεν διασταυρώνονται και είναι σε απόσταση μεταξύ τους όπως το παράδειγμα της φώτο.

Και δεν είναι επικίνδυνο αυτό του λέω, δεν υπάρχουν transection? Ο Koray (και ιδιαίτερα οι "συλλέκτες" του), μου λέει, έχουν μεγάλη πείρα και το κάνουν κατά κόρο με επιτυχία. Το κάνουν πάντα? Όχι αλλά το κάνουν συχνά. Γενικώς σπάνια στοχεύουν στην εξαγωγή κανονικών "μαμα" 1τριχών, τα περισσότερα τα παίρνουν από 2τριχα, 3τριχα.

Κάποιος που είναι πονηρός θα έλεγε ότι μπορεί να είναι ασφαλής (ο Koray) ως προς την δότρια αλλά "τσιμπάει" και 1000 graft παραπάνω (και το αντίστοιχο ποσό) μεταφέροντας ουσιαστικά τις ίδιες τρίχες σε σχέση με τον Lorenzo. Πάλι όμως η διαφορά στην τιμή είμαι μεγάλη..

Ένα είναι σίγουρο: H γνώση σε κάνει να μπορείς να διαπραγματεύεσαι και να αποφασίζεις καλύτερα. Για αυτό όταν ακούμε για 3,500 ή 4.000 graft mega session από καλούς γιατρούς καλό είναι να ρωτάμε και να επιμένουμε (ιδιαίτερα όταν έχουμε μέτρια δότρια και ο λόγος megasession προς δότρια είναι μικρότερος του μισού) για τι λόγο hairs/graft συζητάμε ή να το πω πιο λιανά σύνολο τριχών και τι τελικά πραγματοποιήθηκε. Τώρα πως το τσεκάρεις? Είναι ολόκληρη συζήτηση....

Αυτά.

Ενα απο τα καλυτερα ποσταρισματα που φανερωνουν τις τεχνικες των μεγαλογιατρων και πως μπορουνε να κλεψουνε.
Εγω τα ελεγα για τον Ερντογαν αλλα καποιοι στο Φορουμ αντιδρουσανε
Διαβαστε τα απο τον Λορετζο τωρα !!!
 

gkast

Active Member
Είχα πει στην αρχή της παρουσίασης ότι θα πω δύο λόγια και για τα mega-session και το τι παίζεται. Ήρθε η ώρα.

Τον ρώτησα την άποψη του για τα mega session και αν πλεονεκτούν ή υπερτερούν έναντι των πολλών μικρότερων session. Η απάντηση του ήταν κατηγορηματική. "Προτιμώ πάντα τα λιγότερα δυνατά mega-session τα οποία καθορίζονται πάντα με βάση την ασφάλεια της δότριας". Μου έδωσε αρκετούς λόγους γιατί προτιμάει τα "ελεγχόμενα" mega session, κάποια στιγμή θα τους αναφέρω.

Εκεί δεν άντεξα και του είπα: Στην δική μου περίπτωση και με δεδομένο ότι έχω δότρια γύρω στα 5500 μου δήλωσες και μάλιστα παρά τις παραινέσεις μου (με ευγενικό και καθόλου πιεστικό τρόπο) για κάτι παραπάνω (μήπως τελειώσουμε την Β) ότι δεν πάμε με τίποτα πάνω από 2552 αφού δεν βρήκαμε κάτι "συνταρακτικό" μετά το ξύρισμα που να διέφερε από το consultation. Ο φίλος σου ο Koray (του είχα πει κάποια στιγμή ότι ακύρωσα στον Koray όταν βρήκα διαθέσιμη ημερομηνία σε αυτόν) πως μου έλεγε για 4,000-4,500 σε 2 μέρες και εγώ με το ζόρι τον κατέβασα στις 3,500? Και όχι μόνο σε μένα αλλά σε όποιον πάει του κόβει κουστούμι από 3,500+? Αυτός δεν έχει γνώμονα την ασφάλεια? Και καλά στον Νικόλα που πήγαμε μαζί και είχε δότρια 8.000 να καταλάβω ότι ότι τα 3.500 είναι ΟΚ (λιγότερο από το μισό) αλλά εμένα με 5500, 4000-4500?

Γέλασε και μου είπε το εξής. Καταρχήν δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας με τον Koray. Είναι σοβαρός, σέβεται την δότρια, απλά έχει άλλη μεθοδολογία. Ακολουθεί αυτό που λέει "ομογενοποίηση". Δηλαδή? Ας πάρουμε την δικιά σου περίπτωση μου λέει. Εγώ σου έβαλα 2552 grafts με λόγο 1.92 άρα 4.900 τρίχες. O Koray τις ίδιες τρίχες θα σου έβαζε περίπου, 4.900, οπότε θα επιβάρυνε το ίδιο την δότρια αλλά θα κατέβαζε τον λόγο στο 1.4 και έτσι θα σου έβαζε τα 3.500 grafts που είχατε τελικά συμφωνήσει.

Σοκ! Ένα λεπτό όμως του λέω. Λόγος 1.4 σημαίνει ένας σκασμός 1τριχα και 2τριχα. Που θα τα έβρισκε? και καλά τα 2τριχα, τα 1τριχά? Και εκεί ήρθε η αποκάλυψη...

Προβολή συνημμένου 8561

Η εικόνα που παραθέτω είναι αυτή που μου έδειξε ο Lorenzo και του ζήτησα να μου την δώσει για να σας την μεταφέρω ακριβώς όπως την συζητήσαμε. O Koray τις τρίχες που βλέπετε με κόκκινο κύκλο (και τέτοιες έχουμε όλοι μας πολλές) θα χρησιμοποιούσε μικρό punch (0.7) και θα τις έκανε split, δηλαδή από το 2τριχο που βλέπετε θα έπαιρνε την μια και θα άφηνε την άλλη. Έτσι θα μετέτρεπε τα 3τριχα σε 2τριχα και τα 2τριχα σε μονότριχα. Μπορεί να το κάνει σε όλες αυτό? ΟΧΙ είναι η απάντηση, μπορεί να το κάνει μόνο σε αυτές που έχουν ευνοϊκή διάταξη, που οι 2 ή 3 τρίχες δεν διασταυρώνονται και είναι σε απόσταση μεταξύ τους όπως το παράδειγμα της φώτο.

Και δεν είναι επικίνδυνο αυτό του λέω, δεν υπάρχουν transection? Ο Koray (και ιδιαίτερα οι "συλλέκτες" του), μου λέει, έχουν μεγάλη πείρα και το κάνουν κατά κόρο με επιτυχία. Το κάνουν πάντα? Όχι αλλά το κάνουν συχνά. Γενικώς σπάνια στοχεύουν στην εξαγωγή κανονικών "μαμα" 1τριχών, τα περισσότερα τα παίρνουν από 2τριχα, 3τριχα.

Κάποιος που είναι πονηρός θα έλεγε ότι μπορεί να είναι ασφαλής (ο Koray) ως προς την δότρια αλλά "τσιμπάει" και 1000 graft παραπάνω (και το αντίστοιχο ποσό) μεταφέροντας ουσιαστικά τις ίδιες τρίχες σε σχέση με τον Lorenzo. Πάλι όμως η διαφορά στην τιμή είμαι μεγάλη..

Ένα είναι σίγουρο: H γνώση σε κάνει να μπορείς να διαπραγματεύεσαι και να αποφασίζεις καλύτερα. Για αυτό όταν ακούμε για 3,500 ή 4.000 graft mega session από καλούς γιατρούς καλό είναι να ρωτάμε και να επιμένουμε (ιδιαίτερα όταν έχουμε μέτρια δότρια και ο λόγος megasession προς δότρια είναι μικρότερος του μισού) για τι λόγο hairs/graft συζητάμε ή να το πω πιο λιανά σύνολο τριχών και τι τελικά πραγματοποιήθηκε. Τώρα πως το τσεκάρεις? Είναι ολόκληρη συζήτηση....

Αυτά.
Cvial έχω μια απορία σχετικά με το διαχωρισμό των μοσχευμάτων ..δεν είναι πολύ χρονοβόρο για τόσα μοσχευμάτα εδώ σου λέει οτι κάνει mega season 3500grafts σε μια ημέρα πως τα καταφέρνει να το κάνει..σε ενα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα .
Και το άλλο έχει να κάνει μήπως ειναι σχετικά επικίνδυνο να καταστραφούν τα μοσχευματα της δοτριας ...
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

dimitris50423

Well-Known Member
καλη φυτρωση φιλε CVIAL. θα παρακολουθω την εξελιξη σου με ενδιαφερον.
για σαμπουαν τι σου προτειναν? κανενα συμπληρωμα παιρνεις? και μινοξιδιλη βαζεις και ποσες φορες τη μερα?
προσοχη στον ηλιο ειδικα τωρα που εισαι στην αρχη..
 

gkast

Active Member
Ενα απο τα καλυτερα ποσταρισματα που φανερωνουν τις τεχνικες των μεγαλογιατρων και πως μπορουνε να κλεψουνε.
Εγω τα ελεγα για τον Ερντογαν αλλα καποιοι στο Φορουμ αντιδρουσανε
Διαβαστε τα απο τον Λορετζο τωρα !!!
Εσύ στείλε καμία,φωτό από την καυκάλα σου και μην πετάγεσαι σαν την .....
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Cvial έχω μια απορία σχετικά με το διαχωρισμό των μοσχευμάτων ..δεν είναι πολύ χρονοβόρο για τόσα μοσχευμάτα εδώ σου λέει οτι κάνει mega season 3500grafts σε μια ημέρα πως τα καταφέρνει να το κάνει..σε ενα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα .
Και το άλλο έχει να κάνει μήπως ειναι σχετικά επικίνδυνο να καταστραφούν τα μοσχευματα της δοτριας ...

Όπως είπα έχει "συλλέκτες" οι οποίοι έχουν ειδικευτεί σε αυτό. Είναι θέμα εξάσκησης. Ξέρω ότι είναι πολύ γρήγοροι. Θεωρώ ότι δουλεύουν 2 πάνω σου (δεν το ξέρω με σιγουριά) για αυτό και ο Koray σε δουλεύει καθιστό που το κάνει εφικτό και όχι ξαπλωτό ;) Για την επικινδυνότητα δεν θα διαφωνήσω μαζί σου, παρόλα αυτά ο Lorenzo μου είπε πως ο Koray το κάνει με μεγάλη επιτυχία και πολύ καλό yield. Επίσης μου είπε ότι σε κάποιες περιπτώσεις όταν έχεις ανάγκη από 1τριχα και δεν βρίσκεις (πχ hairline) μπορεί να είναι και αναγκαστικό.
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
καλη φυτρωση φιλε CVIAL. θα παρακολουθω την εξελιξη σου με ενδιαφερον.
για σαμπουαν τι σου προτειναν? κανενα συμπληρωμα παιρνεις? και μινοξιδιλη βαζεις και ποσες φορες τη μερα?
προσοχη στον ηλιο ειδικα τωρα που εισαι στην αρχη..

Ευχαριστώ Δημήτρη, όπως έχω πει είμαι εσώκλειστος. Σαμπουάν Johnson baby shampoo, τίποτα ιδιαίτερο. Βιταμίνες εν καιρώ. Από φάρμακα και χημικά δεν έχω βάλει ή πάρει ποτέ τίποτα στη ζωή μου και ούτε σκοπεύω να πάρω, ούτε όμως και μου πρότεινε.
 

dimitris50423

Well-Known Member
ενδιαφερον. δεν πιστευεις οτι καποιο πιο εξειδικευμενο σαμπουαν μπορει να σου εδινε κατι που θα βοηθουσε το αποτελεσμα σου? μια χαρα και το johnson βεβαια.. για τη μινοξιδιλη και εγω θελω να την κοψω οταν θα κλεισω χρονο.. δεν σκοπευω να βαζω για παντα.. δεν ξερω αν θα χασω μαλλι απο αυτα που εβαλα βεβαια αν την κοψω
 

gkast

Active Member
Όπως είπα έχει "συλλέκτες" οι οποίοι έχουν ειδικευτεί σε αυτό. Είναι θέμα εξάσκησης. Ξέρω ότι είναι πολύ γρήγοροι. Θεωρώ ότι δουλεύουν 2 πάνω σου (δεν το ξέρω με σιγουριά) για αυτό και ο Koray σε δουλεύει καθιστό που το κάνει εφικτό και όχι ξαπλωτό ;) Για την επικινδυνότητα δεν θα διαφωνήσω μαζί σου, παρόλα αυτά ο Lorenzo μου είπε πως ο Koray το κάνει με μεγάλη επιτυχία και πολύ καλό yield. Επίσης μου είπε ότι σε κάποιες περιπτώσεις όταν έχεις ανάγκη από 1τριχα και δεν βρίσκεις (πχ hairline) μπορεί να είναι και αναγκαστικό.
Όπως είπα έχει "συλλέκτες" οι οποίοι έχουν ειδικευτεί σε αυτό. Είναι θέμα εξάσκησης. Ξέρω ότι είναι πολύ γρήγοροι. Θεωρώ ότι δουλεύουν 2 πάνω σου (δεν το ξέρω με σιγουριά) για αυτό και ο Koray σε δουλεύει καθιστό που το κάνει εφικτό και όχι ξαπλωτό ;) Για την επικινδυνότητα δεν θα διαφωνήσω μαζί σου, παρόλα αυτά ο Lorenzo μου είπε πως ο Koray το κάνει με μεγάλη επιτυχία και πολύ καλό yield. Επίσης μου είπε ότι σε κάποιες περιπτώσεις όταν έχεις ανάγκη από 1τριχα και δεν βρίσκεις (πχ hairline) μπορεί να είναι και αναγκαστικό.
Καλό yield μπορεί να έχει το θέμα είναι οτι στα 3500-4000grafts πρέπει να πέφτει τρελό γάζωμα τι γίνεται με το sock loss της δότριας ..και αν επανέρχεται
 

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Καλό yield μπορεί να έχει το θέμα είναι οτι στα 3500-4000grafts πρέπει να πέφτει τρελό γάζωμα τι γίνεται με το sock loss της δότριας ..και αν επανέρχεται

Όχι ιδιαίτερα, μην ξεχνάς ότι η διάμετρος του punch οριοθετεί το γάζωμα. Αυτός θα χρησιμοποιούσε το 0.7 το οποίο σε σχέση με το 0.85 & 0.90 που χρησιμοποιήθηκε σε μένα θα είχε πολύ μικρότερη επιβάρυνση (μην αρχίσω πάλι για τις επιφάνειες κυλίνδρων :)) αλλά ίδια περίπου συνολικά αφού η επιβάρυνση είναι αριθμός οπών επί διάμετρο punch.

Επίσης να προσθέσω ότι μου είχε πει στο consultation, όταν τον ρώτησα τι θα γίνει αν ρισκάρουμε στην δότρια, ότι υπάρχει πιθανότητα για telogen effulvium (shock loss). Από την στιγμή όμως που μιλάμε για safe zone και υγιείς τρίχες επανέρχεται εντός 4-5 μηνου. Απλά μέχρι τότε θα είσαι με μπαλώματα (μου έδειξε και φώτο). To shock loss είναι πιο ανησυχητικό στην λήπτρια περιοχή γιατί εκεί μπορεί να επηρεάσει τριχοθυλάκια που έχουν αρχίσει να φθίνουν. Αυτά μπορεί να χαθούν οριστικά.

Επίσης όλα εξαρτώνται και από την δυνατότητα της δότριας. Σε μένα παραδείγματος χάρη αν είχα τα πλάγια θα ήμουνα στις 8000 και ο Lorenzo θα μου έπαιρνε (σε 2 μέρες βέβαια) 3500.

Άρα αυτό που θα συνιστούσα θα ήταν πρώτα μια καλή εκτίμηση της δότριας (με μέτρηση πυκνότητας σε διάφορες περιοχές, πλάγια, πίσω ) από 2-3 σοβαρούς γιατρούς για να είμαστε σίγουροι και μετά όλα τα άλλα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
ενδιαφερον. δεν πιστευεις οτι καποιο πιο εξειδικευμενο σαμπουαν μπορει να σου εδινε κατι που θα βοηθουσε το αποτελεσμα σου? μια χαρα και το johnson βεβαια.. για τη μινοξιδιλη και εγω θελω να την κοψω οταν θα κλεισω χρονο.. δεν σκοπευω να βαζω για παντα.. δεν ξερω αν θα χασω μαλλι απο αυτα που εβαλα βεβαια αν την κοψω

Πραγματικά δεν ξέρω για τα σαμπουάν και σε αυτό οφείλω να τον εμπιστευτώ. Τώρα για μίνο, κλπ νομίζω ότι είναι και ανάλογα με την περίπτωση. Εγώ δεν έβαλα ποτέ στη ζωή μου και επειδή δεν έχω και θέμα crown και είμαι στα 50, αν πάει καλά η μμ νομίζω θα λύσω το θέμα και δεν θα έχω και αυτές τις εξαρτήσεις με φάρμακα και θεραπείες που δεν μου αρέσουν καθόλου.
 
Μπλουζα