απορίες

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

captain

New Member
Παδιά, η τριχόπτωση είναι πολύ έντονη αυτό το μήνα και μετά από τρεις βδομάδες regaine και μία βδομάδα κορτιζονούχο διάλυμα, δεν βλέπω δυστυχώς καμία βελτίωση, παρόλο που την προηγούμενη φορά είχε βοηθήσει στις 3-4 μέρες μετά. (η κορτιζόνη)
Δεν έχω καθησυχαστεί από αυτά που μου είπε η δερματολόγος την περασμένη Τετάρτη. Η απορία μου είναι πώς γίνεται η διάγνωση για ΑΑ. Οπτικά και μόνο; Αφού δεν έχω ΑΑ αλλά διάχυτη τριχόπτωση, ούτε καν αλωπεκία δεν μου είπε, τι παραπάνω μπορώ να κάνω από regaine και elocon? Είπε δεν ανησυχεί γιατί το μαλλί μου ανανεώνεται, δεν έχω διαφορά στην πυκνότητα (αραίωση θα έλεγα εγώ) και να κοιτάξουμε πολυκυστικές.
Σήμερα έχουν φύγει σίγουρα 250 τρίχες. Είμαι υπερβολική; Το θέμα είναι ότι τρελαίνομαι πάλι, δεν έχω μυαλό για τίποτα. Τι παραπάνω μπορώ να κάνω; Έχετε να προτείνετε κάτι; Άλλο γιατρό, να δοκιμάσω κάτι παραπάνω στη θεραπεία.. Anything.
Ευχαριστώ, καλό βράδυ, θα εκτιμούσα μια γνώμη.
Δώστε μια βοήθεια, κινούμαι στα πλαίσια του πανικού και της εμμονής.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

akishellas3

Well-Known Member
Απ: απορίες

Kαταρχην ηρεμησε μην αγχωνεσαι κ θα δεις μονο ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ,φτιαξε το http://www.hairlossgr.com/forum/index.php/topic,386.0.html που ειναι ευκολο κ θα δεις σιγα σιγα πως θα ηρεμησουν τα πραγματα σκεψου θετικα οπως κ επισης πως ειναι καλοκαιρι κ φευγουν πιο πολλες τριχες το καλοκαιρι .
Η δερματολογος αυτη ειναι για τον ... καβαλα κ δεν θα σου προτινει κατι σοβαρο,κανε κ αιματολογικες αιξετασεις να εισαι κ σιγουρος κ θα δεις ολα θα πανε καλα,τα υπολοιπα παιδια που ειναι πιο εμπειρα θα σε βοηθησουν μην ανυσηχεις ,ολοι βλεπουμε θετικα αποτελεσματα οταν τα σκεφτομαστε .
 

captain

New Member
Απ: απορίες

Παιδιά topic στη γυναικεία τριχόπτωση έκανα...
Του akihellas3 του ξέφυγα ένα "σίγουρος". Μήπως δεν κατάλαβε; Αν και απ' ότι είδα στο forum θεωρείται τοπ θεραπεία για γυναικεία τριχόπτωση.
 

akishellas3

Well-Known Member
Απ: απορίες

Ναι ε :D καλα τοτε ηρεμησε ,λαθος μου δεν προσεξα καλα καποια εμπειρη ::) ας βοηθησει .sorry.
 

Georgex6

Well-Known Member
Απ: απορίες

με μπερδεψες με το captain και βασικα ο ακης με το σιγουρος
anyway για γυναικεια ΔΕ ΞΕΡΩ γιατι εκει πεζουν ρολο κι αλλα και μενα ξαδερφες μου περασαν καποιες δυσκολες περιοδους αλλα τις ξεπερασαν ευκολα ειτε με σιδηρο ακομα και με σαμπουαν vichy τωρα πρεπει να ξερεις οτι ειναι ΑΑ για να παρεις αντιαδρογονα βασικα πρεπει να πας και σενα αλλο γιατρο για να γινει διαγνωση ΑΝ ειναι ΑΑ μπορεις να παρεις διαφορα οπως (σπιρο φινα κλπ) εμενα παντως ο γιατρος μου μου ειπε οτι το καλυτερο για γυναικες ειναι η dutasteride
πηγαινε σε ενα σωστο γιατρο και μην αγχωνεσαι βασικο ολα φτιαχνουν καλη συνεχεια!!! ;)
 

akishellas3

Well-Known Member
Απ: απορίες

Aiματολογικες εξετασεις κ το συνιθισμενο ειναι ο σιδηροπς για τις γυναικες οπως λεει κ ο Georgex6 .
 

captain

New Member
Απ: απορίες

Μπερδευτήκαμε.. ::) Δεν πειράζει παιδιά, ευχαιστώ για την ανταπόκριση.
Για καλή μου τη σύστησαν αυτήτη δερματολόγο. Είναι σε δημόσιο νοσοκομείο, από γνωστή μου πήγα. Έχω κάνει εξετάσεις αίματος, χαμηλό σίδηρο έχω, αλλά παίρνω συστηματικά σιδηρο και φυλλικό οξύ. Θα περιμένω να αδειάσει το κεφάλι για να δω αν εχω ΑΑ? Με τριχοριζόγραμμα γίνεται η διάγνωση; Αν ξέρει κάποιος ας μου απαντήσει.
 

captain

New Member
Απ: απορίες

Και καμία πρόταση για άλλο δερματολόγο αν παίζει. Τα κορίτσια ειδικά.
Ευχαριστώ
 
Απ: απορίες

Captain προσπάθησε να ηρεμήσεις (αν και το ξέρω ότι είναι δύσκολο). Για μένα 250 τρίχες είναι πολλές. Εγώ πριν λίγους μήνες είχα τέτοια τριχόπτωση και αραίωσε γενικά το μαλλί.

Εγώ για τριχοριζόγραμμα δε ξέρω να σου πώ γιατί δεν έχω κάνει ποτέ και από εδώ το έμαθα.
Πρώτα απ' όλα να σου πώ κάτι πολύ απλό. Εδώ τα παιδιά λένε ότι η κληρονομικότητα κρατάει 7 γενιές αλλά εγώ στη θέση σου θα κοιτούσα αν όλες οι συγγενείς μου ήταν εντάξει από μαλλί...μητέρα, γιαγιά κτλ. Υπάρχει άλλη γυναίκα γενικά στο σόι σου που να έχει πρόβλημα με το μαλλί της;

Η Φεριττίνη σου πόσο είναι; Σε ξένο γυναικείο φόρουμ έχω διαβάσει ότι η φεριττίνη πρέπει να είναι πάνω απο 70! Είναι πολύ σημαντικό η φεριττίνη για μας και το μαλλί. Γνωρίζω κοπέλα με πάρα πολύ πυκνό μαλλί και λόγω χαμηλού σιδήρου της άνοιξε η χωρίστρα. Φυσικά η κοπέλα δεν χρειάζεται να πάρει αντιανδρογόνα κτλ γιατί περιμένει να της ανέβει το σίδηρο.

Επίσης πήγαινε και κοίταξε και για πολυκιστικές όπως σου είπε και η Μαρία. Ο κύκλος σου πώς είναι; Έχεις τέτοια προβλήματα ή είναι σταθερός; Στο υπόλοιπο σώμα έχεις έντονη τριχοφυία; Είχες ποτέ προβλήματα ακμής;

Το θυροειδή σου τον έχεις κοιτάξει;

Υπάρχουν και αυτοάνοσα νοσήματα που δεν ξέρω αν έχεις κοιτάξει. Για τα αυτοάνοσα οι κατάλληλοι γιατροί είναι οι ρευματολόγοι.

Εγώ αυτό το διάστημα δεν παρακολουθούμαι από κάποιον δερματολογο, μόνο από ενδοκρινολόγο. Και προσωπικά δεν ξέρω κάποιον δερματολογο καλό για τον συγκεκριμένο λόγο για να σου έλεγα.
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Απ: απορίες

Georgex6 είπε:
εμενα παντως ο γιατρος μου μου ειπε οτι το καλυτερο για γυναικες ειναι η dutasteride
Αυτός ο γιατρός τί είναι George; Δερματολόγος; Επειδή θα με ενδιέφερε να το κοιτούσα αυτό αλλά δεν περίμενα να υπάρχει γιατρός που να χορηγεί σε γυναίκα dutasteride. Ξέρεις αν έχει δώσει σε γυναίκες; Και τί αποτελέσματα είχαν;
 

Georgex6

Well-Known Member
Απ: απορίες

ναι δερματολογος μου ειπε οτι παρολο που εσεις και καλα δεν πρεπει ουτε καν να το αγγιζετε ειναι το πιο αποτελεσματικο για σας και για τους αντρες η φινα
τωρα δερματολογο δε δινω ετσι για να μη φανει οτι κανω διαφημιση αν θελετε να σας στειλω pm αλλα μπορεις να ρωτησεις οιονδηποτε χριστινα για ντουτα
 

captain

New Member
Απ: απορίες

Tριχοριζόγραμμα δεν έχω κάνει.
Η φεριττίνη μου ήταν,είναι και θα είναι σχετικά χαμηλή πάντα γιατί έχω στίγμα μεσογειακής αναιμίας. Λαμβάνω συστηματικά συμπληρώματα. Διατροφή προσέχω επίσης.
Κύκλο έχω σταθερό. Τριχοφυία δεν έχω. Ακμή σχεδόν πάντα όμως. Θυροειδής (με εξετάσεις αίματος που έκανα τον Οκτωβριο) είναι μια χαρά. Επίσης έχω κάνει και ρευματολογικές πρόσφατα και δεν έδειξαν κάτι.
Πριν 2 χρόνια πήρα φάρμακα για αρθρίτιδα. Κάπου διάβασα ότι μπορεί να επηρεάσει (όμως έντονη τριχόπτωση είδα 1 χρόνο μετά την διακοπή των φαρμάκων αρθρίτιδας) άρα δεν το σχετίζω.
Ενδροκρινολόγο πρέπει να επισκεφθώ τις ημέρες της περιόδου;
 
Απ: απορίες

captain είπε:
Ενδροκρινολόγο πρέπει να επισκεφθώ τις ημέρες της περιόδου;

Συγγνώμη τί εννοείς; Ο ενδοκρινολόγος θα σου πεί αν χρειαστεί να κάνεις κάποιες εξετάσεις σε ποιές μέρες θα πρέπει να γίνουν.

Καλή επιτυχία σου εύχομαι..
 

sofiakour

New Member
Απ: απορίες

γεια σας παιδια :)ειμαι νεο μελος και με μεγαλη ανησυχια σχετικα με την πορεια μου στο θεμα της τριχοπτωσης...η απορια μου ειναι η εξης:
καθως με τον καιρο λιγοστευουν τα μαλλια μου,η κοινωνικη μου ανασφαλεια διογκωνεται...γι αυτο λοιπον τον τελευταιο χρονο εχω καταφυγει στα extensions κερατινης.ειναι η 2η φορα που τα βαζω και οπου να ναι πρεπει να τα βγαλω(αρχες Νοεμβρη)Γνωριζεται ποσο καταστροφικη μπορει να ειναι για τα μαλλια η συχνη τους τοποθετηση???Διοτι εγω οντας ηθελημενα αφελης επαναπαυομαι στα λογια των κομμωτριων οτι δεν επιβαρυνει καθολου το τριχωτο της κεφαλης
 
Απ: απορίες

Kαλησπέρα sofia.

Έχω διαβάσει για διάφορες διάσημες που φοράνε χρόνια extensions (όπως Britney Spears) ότι έχουν αραιώσει τα μαλλιά τους. Τώρα κατά πόσο αληθεύει... ::) Πρόκειται για traction alopecia. Αν το καταλάβει κάποια νωρίς τότε το μαλλί ξαναβγαίνει αλλιώς αν δε κάνω λάθος καταστρέφεται ο θύλακας της τρίχας.
 

sofiakour

New Member
Απ: απορίες

ευχαριστω για την αμεση απαντηση....σε μια εβδομαδα που θα τα βγαλω ελπιζω να μην ειναι τραγικη η κατασταση :(
 
Απ: απορίες

Καλά μη πανικοβάλλεσαι. Υποθέτω ότι για να γίνει ζημιά από extension θα πρέπει κάποια να τα βάζει χρόνια. Ψάξε καλύτερα το θέμα και τις τεχνικές που υπάρχουν αν και λίγο που κοίταξα, η τοποθέτηση τους απαγορεύται σε αδύναμα και αραιωμένα μαλλιά.
 
Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα